Új hozzászólás Aktív témák

• ddmb

aktív tag

Adott egy Dell Mobile Precision 7680 céges laptop. Másfél éves, júniusig Win10et futtatott, azóta Win11 van rajta. Minden driver-t up-to-date-en tartok, BIOS rendszeresen frissítve, Windows updatek céges policyn keresztül jönnek, de általában a hónap közepén. Az a gondom vele, hogy augusztus 25-től elkezdett elkékképernyőzni :( Mindig ugyanolyan típusúak:
    BugCheckString: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
    Caused By Driver: tcpip.sys
    Caused By Adress: tcpip.sys+36b86

Augusztus 25-től már 8db kékképernyőm volt. Mindeközben jött a gépre új BIOS, új driverek, új Windows updatek is... A kékképernyők többsége Teams hívás közben történt, de már 2x előfordult olyan, hogy a gépet lehibernáltam, és amikor legközelebb ránéztem, akkor be volt kapcsolva! Bejelentkeztem és egy üres desktop fogadott, ergo hibernálásból felkeltette a gépet a kékképernyő, és újraindult?.. Ez tegnap este történt, 17:30kor hibernálás, aztán az Event Viewerben ezt látom a Kernel-Power-ben:
    Critical 2025.10.02. 19:09:34 Kernel-Power
    The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.

Az IT lefuttatott még korábban ilyen dolgokat a gépemen:
    sfc /scannow
    dism /online /cleanup-image /restorehealth
    sfc /scannow
    De mivel tegnap megint kék képernyőt kaptam, ezért úgy gondolom, hogy nem volt jelentőségük

Pár napja F12-t nyomtam bootoláskor és egy quick testet futtattam, az dobott 1 hibát, nem tudom köze van-e a problémámhoz:
    Sensor: The (VIDEO) reading (0C) is lower than expected
    Error Code: 2000-0315
    Valaki ezekből az infókból tudna nekem javasolni valamit? HW hiba lenne?

Új hozzászólás Aktív témák