- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
d@minator
addikt
válasz
Thomeee #3258 üzenetére
Először is a méretben kellene döntened.
A 19" kicsi, viszont az 1440x960 felbontás miatt a VGA-d jobban bírja. Nem tudom alkalmas e játékra.
A másik kettő biztos alkalmas. A vx2025-ről is ezt írták. Én e kettő közül döntenék. Igaz ezek már 1680x1050-esek. A Viewsonic-nak szebb a képe vs. a 226BW nagyobb méretével szemben.
A döntés a tiéd. -
d@minator
addikt
válasz
Thomeee #3084 üzenetére
A xeroxot én is láttam. Olyan a képe, mint egy CRT-nek. Jól néz ki. De valamennyire tükröződik, mint a CRT-k. Amúgy 80k nagyon jó ár az ASUS-ért. Ha viszont nem kell a PIVOT, meg a videobemenetek és egy kiváló webcam akkor ne vedd. (Egyébként csak a webcam megér benne egy 20-ast) A monitorodat nem írtad a konfighoz de talán 17-es CRT-d van? Az kb. akkora, mint egy 15"-os normál TFT (azaz 18"-as wide ha lenne olyan).
-
d@minator
addikt
válasz
Thomeee #3078 üzenetére
A munkahelyemen van egy PVA monitor a betekintési szöge k.jó. A poén az, hogy észre sem vettem, hogy PVA.
Pedig homogénebb a képe mint a TN-nek a színek is jobbak a fehér az fehér, bevilágítás ott is van de a fekete feketébb, mint a TN-en. Mégis valamiért észre sem vettem...
-
d@minator
addikt
válasz
Thomeee #3060 üzenetére
Azt, hogy k-ra tetszik. 80-ért meg lehet kapni?
223BW-m eladom.
Egyszer egy tesztben láttam, hogy milyen kameraképe van verte a Logitech QuickCam Fusion-t ami nem piskóta 17k-ért.
PVA, komponens és kompozit bemenet,PIVOT. A melóhelyemen van az egyik PVA-s monitornak ilyen talpa. 80k? Még most sem hiszem.
Ezt vedd!!! -
d@minator
addikt
Aki kérdez annak midegyik értelmes kérdés szerintem. Én sem olvasok mindig vissza meg hát néha zavarosak és ellentmondóak a hozzászólások. Még mi is vitázunk pedig már láttunk egy néhány TFT-t. Aki meg nem is látott annak nehéz dönteni.
Azért a guglit meg a keresőt bal oldalt tényleg nem ártana ha sűrübben használnák. -
d@minator
addikt
A te véleményedet még nem hallották pedig aki a legtöbb TFT-t látta az te vagy.
Illetve ez a hsz. is egy vélemény volt.
De megtaláltam a választ. Játékra 20-ast és szövegre, filmre 22-est. Ez lesz a best buy 2012-ben. (Akkor már kijön két TFT 65k-ból, csak lehessen még 20-ast kapni) -
d@minator
addikt
Nem vitatom a 20"-t is lehet 1m-ről nézni. (Nekem ez előtt normál 17-es volt és jó volt jó volt de jobb lett volta 19-es.) És nem is játék alatt okoz problémát a 20" hanem amikor aprók a betűk egyes alkalmazásokban.
Na meg szerintem filmnézésre is alkalmasabb a 22", mert azt messzebbről ágyból fotelből szeretik nézni az emberek.
Szerintem mindenki döntse el saját maga, hogy ha számít a pénz, hogy 20"-2ms vagy 22"-5ms-ra van szüksége ugyanazért az árért. -
d@minator
addikt
Általános tapasztalatom, hogy 20" wide moncsit 30-40cm-ről, 22" wide moncsit 70-100cm-ről célszerű nézni.
Mérjétek le mennyiről nézitek, ne tippelgessetek, mert félrevezet. Ha hátradőlők a széken akkor pont 1m-re vagyok a monitortól. -
d@minator
addikt
válasz
[lAyCsI] #3023 üzenetére
Egy X-Box360-at vétek sima TV-vel használni. Vagy LCD TV vagy LCD monitor. A monitor azért jobb mert senki se pampog, hogy nem tud TV-t nézni ha játszol. Ha egeret és billentyűt is használsz az X-BOX-hoz akkor úgyis jobb egy szg. asztalnál ülve megtenni azt.
A GTS-eddel addig is tudsz játszani kisebb felbontásban csak nem lesz olyan szép a kép. Régebbi játékokat(NFS,COD2,BF2 stb.) natívon is elviszi pár szűrő levételével.(Azért a Crysis nem fog nagyon pörögni fullban ilyen VGA-val)
-
d@minator
addikt
Azért van olyan árban mert 5ms-os. Az öt milisek mind olcsóbbak talán kivétel a 225BW ott az állítható magasságú talpat kell megfizetni. És különben sem az a lényeg, hogy miért olcsóbb. Ha a 21,6 miatt olcsóbb az pont egy alternatíva azok számára akik nem tudnak dönteni a 20" és a 22" között. Ugyanis a képponttávolsága 0,276mm ami a 20 és a 22 képponttávolsága között helyezkedik el.
Szerintem. -
d@minator
addikt
válasz
Thomeee #3021 üzenetére
Na akkor leírom én mit csinálnék hátha segít.
1. Mivel a philips-ről nincs teszt megpróbálnék megnézni egyet. Ha erre nincs lehetőség akkor lehet, hogy nem vállalnám be, mert ugye extra képességei nincsenek a többi versenyzőhöz képest.
2. A 223BW olcsó, mert 5ms-os. Ez az 5ms mindenre elég. A többi típusban is 5ms-es panel van egy elektronika csinál 2ms-t. A 2ms funkció ezeknél a monitoroknál ki-be kapcsolható paraszvakítás. És ezért kerülnek többe. (pl.206BW). Ja és a 223BW pontosan 21,6" nem 22".Azt tudjuk, hogy nem Samu panel van benne.
3. A 226BW 22"-os nem Samu paneles 2ms-es. Nem tudom mennyivel kerül többe ez a parasztvakítás. A többi paramétere megfelel a 223BW-nek. Ja és ha majd ülsz a monitor előtt attól jobban fogod magad érezni, hogy 2ms előtt ülsz +10-15k-ért? Lehet, hogy megbánod és azt mondod az 5ms-es is ilyen lenne csak maradt volna még egy kis pénzmag jó VGA-ra, mert ehhez a felbontáshoz 512MB-s VGA kell. (8800GT,2950Pro/XT egy hónapon belül jönnek ki)
4. A 2232BW ugyanaz, mint a 226BW csak TV kinézetü na meg van rajta Scart video csatlakozó. Hát ez nem tudom mennyire jó és mire való. HD lejátszó DVI-n megy, X-Box meg ha jól emlékszem nagy felbontást Scart-on kesresztül nem tud leadni.A paneljáról nem tudunk semmit csak, hogy elég rendesen van bevilágítás. Talán a Kelet-Európát ellátó szlovák üzembe nem is kap Samsung panelt? A balkánra jó az egyéb is.Szóval ha a pénz nem számít 4-es utána 3-mas kevesebb lóvéval 2-es és végül a Philips.
Ja és a mai gémek alá kell kétmagos proci. pl. Core2.Ja és légyszi tölts ki a konfigod Adataim/Cuccok-ban.
-
d@minator
addikt
válasz
zolynet #2989 üzenetére
Először én is Viewsonic-ot akartam de senkinek sem volt tapasztalata, 1hsz. az volt, hogy a Viewsonic-nak szar a képe. Nem nagyon hittem de arra pont elég volt, hogy ne merjem megvenni.Pedig az zero pixel hiba garanciás.
Hát látni kellene egyet élőben...Raskolnikoff: Nemrég vettek itt ketten hárman olyat de nem vállalkoztak rá, hogy szétszedjék. Sajna a monitor hátuljáról és a szerviz menüből is kivették a panelre utaló jelöléseket. Akik vettek ilyen monitort elég nagy mérvű bevilágításról írtak, volt akinek nem csak szélen de a közepe felé is. Ő visszavitte gariba. Szóval gyanús, hogy nem Samu panel van ezekben.
-
d@minator
addikt
-
d@minator
addikt
válasz
Thomeee #2974 üzenetére
Itt mindenki pingvin?
Ha az ASUS tetszik vedd azt. Amiket korábban felsoroltál azok is jó monitorok, csak általában LG, Samsung-ot vesznek az emberek ezekről van tapasztalat ezért mások is azt vesznek. 223BW-t senki nem mert venni én keztem a sort azóta másr más is mer ilyet vásárolni. HG-vel nincs tapasztalat.Kérdezd Rover623-t (zöld kígyó a jele) neki valamilyen HG-je van. -
d@minator
addikt
válasz
7Heads Drago #2961 üzenetére
Logikusan gondolkodsz. 19" v. 22"
Egy 19"-es jóval olcsóbb 43-50e, 22"- 63-tól van. LG, Samsung természetesen.Crysis:
Minimum System Requirements
Processor: 2.8 GHz
Memory: 1.0 GB RAM
GPU: NVIDIA GeForce 6800 GT or greater; ATI Radeon 9800 Pro or greater.
Hard Drive: 12 GB
Sound Card: DirectX 9.0c compatibleRecommended System Requirements
Processor: Intel Core 2 Duo 2.2GHz or AMD Athlon 64 X2 4400+
Memory: 2.0 GB RAM
GPU: NVIDIA GeForce 8800 GTS/640 or SimilarHát igen.
-
d@minator
addikt
Szívesen.
smc, Myers:bocs tévedtem csak a magasság állíthatóNézz itt szét:Samsung árlista
-
d@minator
addikt
Menüben fényerő, kontraszt levesz nullára. Kilép. Menü gomb egyszer, majd a source addig nyomod amíg bejön a szervíz menü (kb 4-6 sec).
7Heads Drago: Azt figyelembe vetted, hogy egy 19"-os wide az csak akkora lenne, mint egy 16" normál TFT? De ha a VGA-d miatt ilyen kell akkor LG L196WTQ.
-
d@minator
addikt
válasz
concret_hp #2947 üzenetére
Pontosan.
Amennyiben TFT-k.
-
d@minator
addikt
Szemmel látható különbség nincs legfeljebb ha egymás mellé raknád a kettőt és szúrós szemmel néznél
valami tesztábrát.
Nem kell velem egyetérteni és lehetőleg senki ne küldjön szemorvoshoz, mert járok és jó a szemem. A fenti megállapítás saját tapasztalat 2007.augusztusi Samsung monitorra vonatkozik ugyanazzal a VGA-val nem őskövületekre. -
d@minator
addikt
válasz
zsoleer #2907 üzenetére
Valamiféle nagyítási funkció egy gombnyomásra. EZ-Zooming
-
d@minator
addikt
-
d@minator
addikt
válasz
zolynet #2877 üzenetére
Nézd meg ebben a VGA charts táblázatban 1600x1200-at.
-
d@minator
addikt
Natívban lassabb lesz minden a film nem hiszem. Egy 32MB-s kártyához egy hagyományos képcsöves monitor dukál ami 800x600-ban sem olyan csúnya.A TFT natív felbontás alatt csúnyább képet ad, mint a CRT, natívon meg majd belassul a géped. Ezért megéri neked a TFT?
Bocs a kérdésért de mit szenvedsz 2007 végén egy 32MB-s VGA-val. Szerintem ha tft-t akarsz akkor cseléld le a géped. De mivel nem ismerem a konfigodat tanácsot sem tudok adni. (alaplapra integrált VGA-d van és nincs benne AGP slot?)A sima analógot egyelőre nem hagyják le.
-
-
d@minator
addikt
válasz
Rover623 #2824 üzenetére
OK. A következő tesztképekből válogathatsz: játék, film, internet, windows, office
Merthogy általában nem tesztképet nézünk.Ugyanazon monitoron ugyanazzal a VGA-val hasonlítottam össze és higgyétek el nincs látható különbség. Lehet, hogy azért mert Samsung és kiváló minőségű AD/DA átalakítóval rendelkezik.
Necc: elévült monitorokban lehet, hogy rosszabb minőségű AD van ezért látsz jelentős különbséget.
TeeJay: nem vitattam a DVI egyéb előnyeit csak azt mondtam, hogy DVI-n "nem sokkal élesebb" a kép. A régi Samum (713N) egy gombnyomásra középre állította a képet (analóg bemenete volt) ezt a funkcióját ritkán kellett használni.
Annyit akartam ezzel mondani, hogy akinek kevés pénze van ne féljen az analóg csatitól nem lesz rosszabb képe.Szabi:Igen annyi. Na meg a 223BW 21,6"-os. Az L222WS -t 60e alatt megkapod, ugyanaz, mint a 223BW DVI nélkül.
-
d@minator
addikt
válasz
Foxmulder89 #2808 üzenetére
Van még az LG L222WS-BN DVI nélkül. - 60k alatti áron
Xelo: LG L196WTQ - 50k
-
d@minator
addikt
válasz
Foxmulder89 #2805 üzenetére
Annak kell hinni akinek gyakorlati saját tapasztalata van.
A 2ms parasztvakítás és még egy bőr a felhasználókról.
-
d@minator
addikt
válasz
Foxmulder89 #2803 üzenetére
Az 5ms bőven elég. A 2ms-ben is 5ms-es panel van.
-
d@minator
addikt
válasz
Foxmulder89 #2798 üzenetére
Nem csúnya és az esüst keret praktikusabb. Nem tükröződik és a por sem látszik rajta. Van feketében is de itthon nem biztos, hogy kapható csak ezüstben.
Az SF azt jelenti, hogy ezüst a BF a fekete a WF a fehér.
A 3000 az a dinamikus kontraszt a normálja kontraszt 1000:1-hez. -
d@minator
addikt
válasz
Foxmulder89 #2796 üzenetére
Hát cw-t semmiképpen ne. A BW-nek keveslem a kontrasztját. Eddig 700-as TFT-m volt, most 1000-es van különbség.19"-ba az LG L196WTQ-t venném 1000 kontraszttal.-50e
-
d@minator
addikt
válasz
Foxmulder89 #2794 üzenetére
A 206BW jó választás megfelelő VGA-val, mert azt bizony natívban kell hajtani.
-
d@minator
addikt
Ezt azért csinálják, hogy minél több "bőrt" lenyúzzanak rólunk... És ez sikerül is nekik...
A többi fórumon nézem több emberke már lecserélte a VGA-ját DX9-ről DX10-re de már cserélni akarja DX10.1-esre holott a DX10 még ki sem hűlt. Éppen ezért a gyártók bármit megtesznek velünk. -
d@minator
addikt
A 30 jobb volna. De számok helyett vesd össze a 7600GT-vel. Mivel az kevés a nagy felbontáshoz ezért a tiéd is kevés lesz. A szűrőket ha leveszed akkor el tudsz vele játszogatni. De az új játékokhoz akkor is kevés lesz.
Jobb lenne egy X1950Pro 34e-ért. Ezt meg el tudod adni 16-ért. -
d@minator
addikt
Ez talán segít: VGA charts
Az 1600x1200 lényeges neked. Wide felbontások nincsenek. -
d@minator
addikt
Nekem az van, megéri.
A jelenség az lesz, hogy kevesebb lesz az fps-ed.Pl. Airborne minimum/átlag/max fps:
1024x768 - 12/28/49
1680x1050 - 6/15/24
Egy kétmagos procivalnem ilyen szörnyű de a különbség látszik.
Filmezés, szerkesztés tuti megy. VGA-t úgyis gyakran cserél az ember. Monitort ritkábban.
-
d@minator
addikt
Most adtam el a 7600GT-met és váltok HD2900Pro-ra. Újabb játékokhoz karcsú. BF2, COD2 megy ne egyik sem mai gyerek.
...csak 5ms a válaszideje!! Az 5ms bőven elég.
A TFT-ket a legnagyobb felbontáson kell használni különben homályosabb, csúnyább lesz a kép. (CRT-n nem így van, alig van különbség 1600x1200 és 1024x768 között)Én a 22" venném. (vettem) A felbontásuk ugyanakkora a 7600GT egyformán fog viselkedni.
-
d@minator
addikt
válasz
Rover623 #2651 üzenetére
Ezzel én is egyetértek. De a PVA közelebbről nézve is homogénebb, plasztikusabb nem tudom mi a jó szó rá. A TN meg "rácsos" ahhoz képest. Igaz hogy a TN-em 0,276 (a táblázatodból hiányzik
) a PVA meg 0,282 de nem valószínű, hogy ezért más. Sőt akkor a PVA-nak kellene rosszabbnak lenni. Mindkét monitor factory defaulton.
És most okostojássozzatok le
de a munkahelyen PVA előtt ülök. (tegnapelőttig nem is tudtam)
-
d@minator
addikt
A 19" -es CRT-d az egy 20"-as wide-nak felel meg ezért visszalépés sem lesz ha 20"-ast veszel. De én is a 22"-t javaslom.
Ha külön-külön eléd raknak A/C/S paneles monitorokat úgysem fogod tudni megmondani, hogy melyik-melyik. Legfeljebb ha egymás mellett látod. De még lehet, hogy akkor sem. Ezek a különbségek leginkább műszeres méréseknél alapos vizsgálódásnál vehetők észre.Ha az ASUS tetszik vedd azt. Bár 700:1 kontrasztú.
Én a helyedben a PG221-et venném. -
d@minator
addikt
válasz
Johnny Cage #2637 üzenetére
225BW csak 700:1 kontraszt arányú.
-
d@minator
addikt
válasz
Johnny Cage #2617 üzenetére
Bár az LG oldalán 22"-t írnak, szerintem az LG nem 22"-os hanem csak 21,6". Ha ez igaz akkor a Samsung 223BW is egy lehetséges alternatíva már a DVI miatt is. De többe is kerül - 65 ezer
A 206BW a 2ms miatt drága. Egyébként teljesen jó ha elég a 20". (30-40 cm-ről nézed)Ha igaz a feltevésem akkor az LG-ben tuti nem LG panel van. A 206BW-ben sem valószínű, hogy Samsung panel van. Ezért a bevilágítás zsákbamacska.
A bevilágítás még azonos típus esetén is eltérhet. -
d@minator
addikt
Khaal-nak igaza van. A -30 fok miatt már ki is ejtheted azokat a monitorokat hacsak nem csináltatsz valamilyen dönthető fali tartót. Ha boltban veszed az k. drága. Akkor inkább egy nem TN paneles moncsit vegyél.
A 206-ban vannak profilok text, internet, game film, sport és egyedi. Ha kikapcsolod a "(mittoménmilyen) technológiát" akkor 5ms-es lesz a monitor, nem jelent semmit. Van egy Magic Color ami élénkíti a színeket, elég jó. A dinamikus kontraszt viszont felejthető. -
d@minator
addikt
válasz
garfield-r #2602 üzenetére
Szívesen.Szerintem üsd be a bal oldali keresőbe a "226BW"-t és azokról is találsz sok hsz.-t.
-
d@minator
addikt
válasz
garfield-r #2600 üzenetére
Lásd 1788. hsz.- 223BW annyi kiegészítéssel, hogy forgatható, dönthető, mint a 226BW.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Milyen videókártyát?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest