- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Fotók, videók mobillal
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- VoLTE/VoWiFi
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
"px relates to pixel size on a screen.
[...]
px should be used when you want to define something relative to the size of a pixel on-screen"Pont ez volt a bajom, hogy ez ezek szerint mégsem teljesen igaz. Itt írtam példát.
font-size: 112px !important;
mégis más a méret FF-ban és Chrome-ban.
Na ez hogy lehet?Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Inv1sus #6142 üzenetére
Jé, most látom, hogy ezt valami normalize.css-ből szedhetted, megnéztem, és nálam Drupalnál is hasonló van, a Zen theme esetében, de mindez SASS-ban így néz ki (normalize.scss):
/*
* 1. Corrects text resizing oddly in IE6/7 when body font-size is set using em units
* http://clagnut.com/blog/348/#c790
* 2. Prevents iOS text size adjust after orientation change, without disabling user zoom
* www.456bereastreet.com/archive/201012/controlling_text_size_in_safari_for_ios_without_disabling_user_zoom/
*/
html {
font-size: 100% * ($base-font-size / 16px); /* 1 */
-webkit-text-size-adjust: 100%; /* 2 */
-ms-text-size-adjust: 100%; /* 2 */
/* Establishes a vertical rhythm unit using $base-line-height. */
@include adjust-leading-to(1);
}Újabb ok, amiért érdemes SASS-t használni, meg főleg készen kapott, igényes CSS-fájlokat továbbfejleszteni, elintézi a piszkos munkát helyettünk.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Inv1sus #6148 üzenetére
"Annyiban biztos jó, hogy ha az ügyfél a végén kijelenti, hogy nagyobb betűket szeretne, akkor egy helyen elég lesz módosítani."
Mondjuk én emiatt használok SASS-t.Igaz, utána az egyedi felülbírálásoknál már pixelt használok, nem em-et, szóval akkor lehet, hogy ezzel nem vagyok beljebb. De végül is úgy is lehetne, hogy egy $base-font-size-hoz hozzáadni, vagy abból levonni valamennyi pixelt.
Na mindegy, nem értem én ezt még teljesen, hogy miért jobb az em, mint a px.
Főleg, hogy a pixelben hogyan lehetséges az eltérés böngészőnként. Remélem, valakinek van valami halvány sejtése, és meg is osztja.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Speeedfire #6146 üzenetére
Én sem. De most nézem, BlackTiger kódjában pont ez van:
.title {
font-size: 7em;
...
}De teljesen mindegy, ha azt teszem a kódba inspectorban, hogy
font-size: 112px !important;
akkor is más a méret Chrome-ban, mint Firefoxban, ami elég nevetséges. Viszont Firefoxban és Operában elvileg kb. pont ugyanakkora, vagy legalábbis nagyon kicsi a különbség.
A pixel az miért nem pixel minden böngészőben? Nekem ez a terület mai napig homály, valaki igazán felvilágosíthatna végre.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Speeedfire #6144 üzenetére
Hát de ilyen alapon akár %-ot is lehetne használni.
Meg ezt a pixelbeli eltérést azért nem vágom egyáltalán, mert ha nekem 1366*768-as felbontás van beállítva, akkor azt várnám, hogy egy pixel az az 1366 pixel 1366-od része.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Inv1sus #6142 üzenetére
Nekem bejövős, pedig nagyon utálom a Fájörfoxot.
"em-mel méretezel"
Na, erről mesélj már nekem légyszi, mert eddig nem volt kedvem utánanézni, miért jobb ez. Így lesz csak arányos? Feltűnt, hogy a legtöbb előregyártott, továbbfejleszthető CSS-ben em-mel méreteznek, de elég macerás a pixelhez képest; bár biztos hozzá lehet szokni. Meg van jó konvertáló site: http://emtopx.com/
Azért furcsa nekem, mert azt gondolnám, egy pixel az minden böngészőben egy pixel, de mégsem.
Te biztos vágod ezt a témát.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz PumpkinSeed #6138 üzenetére
Nem.
Komolyra fordítva: honnan a büdös francból tudjam?[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz PumpkinSeed #6135 üzenetére
"nagyobb szabású oldalból" már elég sok van. Van konkrét elképzelés?
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz PumpkinSeed #6133 üzenetére
Ebből látszik, hogy még van mit tanulnod. De akkor most már érted, minek mindkettőt használni?
Hidd el, ha belemész a témába, fogsz még ilyennel BŐVEN találkozni. Sőt, sokkal gyakoribb, hogy id-je és class-a is van egy elemnek, minthogy csak az egyik van.
Id-ből csak egy lehet az oldalon, gondolom ezt vágod (ha nem, akkor legalább most már tudni fogod).
Sokszor tehát sokkal általánosabb, más elemnél is felhasználható szabály kell, mint az egy adott elemre vonatkozó szabályok.
Meghatározhatsz az id-hoz is szabályokat, meg a class-hoz is, a kettő kombinációja lesz az eredmény.======
(#6132) Tele von Zsinór :
ja, hát sejtettem, hogy csak felesleges tökölésnek tartottad a PDO-ra átírást.
Ja, hogy az adott oldalon, OK, csak a szövegkontextusból nem feltétlenül egyértelmű.
Jó, hogy megosztottad a dolgot, más is találkozhat ilyen helyzettel.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Tele von Zsinór #6103 üzenetére
Milyen meglepő, hogy egy Joomlás oldalt felnyomtak.
mysql_* függvények használata? Mi történt?
Ezt írod: "Cirka egymegás dumpot csinál egy másodpercen belül."
Miért lenne olyan biztos, hogy cirka egymegás, ha mondjuk egy nagyon sok adattal telenyomott adatbázist exportálsz? Az egy másodperc ugyanígy jóval több is lehet.
Egyébként arra esetleg nem ártana felhívni a figyelmet, hogy ez eldobja a korábbi táblákat, amennyiben ugyanilyen névvel van már létrehozva.Amúgy elég jó ötlet, mert így időzíteni is lehet az SQL Dumpot, és nem kell azon parázni, hogy elvész az adatbázis. Mondjuk akkor már nem árthat a fájlokról is időnkénti mentés.
De milyen osztott tárhely már az, ahol csak FTP-elérés van, és még egy nyomi phpMyAdminos felület sincs?[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #6127 üzenetére
Rájöttem, hogy ez a példa egy szétfloatolt oldalon úgysem lesz jó, szóval akkor úgy kell feljavítani, ahogy Inv1sus írta.
(#6128) PumpkinSeed :
mi volt meg neked is?(#6129) PumpkinSeed :
csak.
Nem értem a kérdést.
A .hidden egy osztály, tök általános érvényű, több elemre is alkalmazható.
Én most alkalmazom a #slider azonosítóval ellátott divre, hogy az is alapból rejtve legyen. Aztán a .slideToggle() segítségével már JavaScripttel jelenítem meg, illetve tüntetem el. Ha ez kérdésként felmerült, akkor azért túlzás azt állítanod, hogy "megy" a HTML és CSS, és már simán nyomathatod a JavaScript+jQuery-t. Persze útközben is lehet tanulni, csak lehet, hogy sok kérdés fog felmerülni még benned az előzőekkel kapcsolatban is.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz PumpkinSeed #6121 üzenetére
Ilyenre gondoltál?
Gyorsan összekalapáltam neked egy kódot, nem túl bonyolult:
http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/2NsZD/
Itt az "asd" piros hátterű div becsúszik a "blabla" fölé.
Szerk.: persze kattints a click linkre hozzá.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Peter Kiss #6063 üzenetére
Ha én mondtam volna neked ugyanezt, akkor már rég rohannál a moderátorokhoz, jó szokásod szerint.
Na, ebben a hsz.-edben már legalább volt valami konkrétum (a szokásos bunkóságon kívül).
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Peter Kiss #6050 üzenetére
Ennél misztikusabban nem is fogalmazhattál volna, mivel ebben a hozzászólásodban nagyjából semmilyen információt nem közöltél a kérdezővel (mintha nem is válaszoltál volna).
(#6046) CSorBA :
ja hogy az, amikor egyedi megoldást választottál a kész, továbbfejlesztett helyett? Már emlékszem.
Mondjuk nagyon homályosan, de sztem a Cycle vagy Cycle2 (!) pluginon is elgondolkodhatnál, hátha megfelel a céljaidnak.(#6047) Speeedfire :
jaja, egész jópofa, ez ilyen fórumos közös megoldogatásokra esetleg jó lehet (komolyabbra azért nem, mert azt nem adja ki az ember). Bele lehet kontárkodni egymás kódjába.(#6055) pollai : sztem nincs engedélyezve nálad a mod_rewrite, vagy valami ilyesmi, de nincs előttem, szóval ennyiből fogalmam sincs, mi lehet, de valamit a szervereden kellene még engedélyezned a teljes működőképessé tételhez. Ennyiből nehéz megmondani, mit.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Milyen értelemben? Milyen újításokra gondolsz, amik miatt most szívás van?
Amúgy a jQuery topicban is volt szó róla.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz PumpkinSeed #6034 üzenetére
"a te általad feltett kérdésrea a google aligha válaszol."
Őőő... az igen! Hát nem tudom, szerintem inkább olyan "kérdést" nehéz feltenni neki, amire NEM válaszol.
Háhh, jé, sikerült. 5 másodpercet vett igénybe.
Mondjuk ez még mindig jobb, mint az a kérdés, hogy mennyibe fáj egy domain... Egyébként félreértés, a fórum nem arra való, hogy a lustaságunkat éljük ki rajta (csak hogy értsd, mi a baj azzal, ha ilyen kérdést felteszel).[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz PumpkinSeed #6005 üzenetére
Hát ez nagyon gyenge próbálkozás volt a visszavágásra.
Egyébként ha hülyeségeket kérdezel, ne csodálkozz, ha hülye választ kapsz.(#6004) Plero :
attól függ, hány munkaórára becsülöd az elkészítését. Aztán az órabért magadnak szabd meg.
Erre nem lehet így kapásból válaszolni, hogy mennyit kérj érte, függ a dolog komplexitásától.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz PumpkinSeed #6000 üzenetére
Minden rossz szándék nélkül: ha a Google használata is gondokat okoz, akkor nem javaslom egy otthoni szerver felállítását.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz PumpkinSeed #5996 üzenetére
A domain úgy lesz meg, hogy megveszed.
A gépeden pedig futtatni kell egy webszervert. A nameservernél az IP-címnek meg elvileg a saját szervered FIX IP-címét adod meg.
Nem kétperces művelet, ennek a topicnak a kereteit bőven túlnövi, sztem kérj meg hozzáértőt, ha nem igazán konfigoltál még szervert.(#5997) Plero :
nem sokat árultál el róla, hogyan és mit "kéne átszabni".Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Speeedfire #5992 üzenetére
Nem, itt egy szemléletes példa:
http://stackoverflow.com/a/4459837/517705
"<div>
<p><b>John 1</b></p>
<p><b>John 2</b></p>
<b>John 3</b>
</div>
And in CSSdiv b { color: red; } /* every John is red */
div>b { color: red; } /* Only John 3 is red */"(#5991) Inv1sus :
miért ne?
meg így:
http://stackoverflow.com/a/2075300/517705
itt is van egy példa:
http://compass-style.org/reference/compass/typography/lists/inline-block-list/Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Speeedfire #5985 üzenetére
"Szerintem ő arra, gondolt hogy ha natívan kell írni a css-t, akkor már "el van szokva" a programozó a css-től."
Miért lenne már elszokva tőle? Ha SCSS-t használsz, akkor csak felgyorsítod a munkádat, de a szintaktika attól még sok-sok egyszerűsítést leszámítva majdnem ugyanaz - csak jóval szebb. Mint a nested CSS-kódok használata. Nem látom be, ez miért szoktatna el a CSS-től. Amúgy meg nem nehéz megnézni a legenerált CSS-fájlokat sem, hogy mit kreált a leegyszerűsített kódjaidból.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Inv1sus #5983 üzenetére
Hogy mi van? Lassan dolgozol, mert mondjuk LESS-t vagy SASS-t használtál? Ennek mi értelme van?
Ezek pont, hogy gyorsítják a CSS-szopást."Meg ahhoz is idő kell, hogy a feldolgozza a rendszer."
Remélem ez is csak vicc volt. Többszáz soros scss-fájlból is a Compass egy pillanat alatt generál rendes CSS-fájlt.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz DeltaPower #5948 üzenetére
Így van, teljesen egyetértek. Az alapvető hozzáállás az, amit egyszer egy megrendelőm mondott egy plusz fejlesztésre, hogy "dehát ez nem egy nagy vasziszdasz, nem?" A válaszom nagyjából az volt, hogy "anyádat nem, takarodjál már". Jó, nyilván nem így, de érted, fogalmuk sincs, mit jelent megcsinálni egy admin-felületet, kezelhetővé és átláthatóvá tenni azt, ezért úgy vannak vele, hogy "ugyan már, az még belefér". Aztán ha megcsinálod a kéréseket, azon kapod magad, hogy olyan az órabéred, hogy ilyen alapon elmehetnél diákmunkában muffinokat csomagolni.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz trisztan94 #5941 üzenetére
Na igen, sejtettem, hogy ez lesz. Hát nem 60-70-et ér csak, jóval többet.
Viszont arra nagyon figyelj oda, hogy még az elején rögzítsetek le MINDENT, addig ne írj alá semmit, és jól gondold át, hogy biztos belefér-e minden feladat az általad és általuk is elfogadott összegbe.
Iszonyatos sok félreértés szokott származni a későbbiekben egy pontatlanul megírt specifikáció miatt: a két fél teljesen ellenérdekelt, neked az az érdeked, hogy minél kevesebbet dolgozz, nekik az az érdekük, hogy minél többet megcsinálj "ingyen", úgy, hogy az még beleférjen az eredeti keretbe.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz @matthew@ #5902 üzenetére
A menü elemeit neked kell belerakni HTML-ben, vagy legeneráltatni PHP-vel, vagy ilyesmi.
A lenyíló menüs részre reagálnék, ez nálam nagyon jól bevált:
Superfish
Ezt tudom ajánlani, mert elég jól működik, és a tapizós mobilok képernyőjére is van optimalizálva a megfelelő pluginekkel együtt.
Ami kell hozzá: HTML-ismeret, CSS-ismeret, minimális JavaScript+jQuery-ismeret. De a példák elég beszédesek.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz szamovar #5890 üzenetére
"Ha konkrét modulra gondolunk, akkor engem rendkívüli módon érdekel egy olyan megoldás, amivel megvalósítható a webshop a facebook-on, leginkább úgy hogy szorosan összekapcsolódik az oldalam webshopjával."
A Facebook biztosít ahhoz egy canvast, hogy lényegében a Facebookon a saját fejlesztőid által megírt alkalmazás látsszon, mintha a Facebook szerves része lenne.
Ennek itt olvass utána, ha érdekel:
https://developers.facebook.com/docs/guides/canvas/
Ha konkrét Joomlás megoldás érdekel, akkor valami Joomlás fórumban érdeklődj, mert itt kétlem, hogy bárki le fogja neked írni lépésről lépésre a megvalósítást. Meg nyilván van hatmillió dokumentáció a témában a neten. Persze ha van itt olyan valaki, aki Joomlában készített már ilyet, akkor szerencséd van...
Drupalban ismerek egy ilyen célra való modult: http://drupal.org/project/fb (itt van egy demóalkalmazás: külön Drupal-oldal, de a Facebook keretébe beágyazva: [link]), de nálad Joomla van, úgyhogy asszem mástól várj segítséget, akinek van fogalma a Joomláról, mert én miután picit megismertem, inkább többé nem akartam használni.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz szamovar #5888 üzenetére
Konkrétan milyen "Facebookos megoldások" érdekelnek? Bejelentkezés, regisztráció FB-os accounttal, Like és Share gombok? Biztos Joomlához is vannak megfelelő modulok/komponensek, utána kell járni, de ha Te csak a megrendelő vagy, akkor ez úgyis a fejlesztő dolga. Gondolom ehhez hasonló pluginekre van szükség, de a Joomlát messziről kerülöm, úgyhogy sajnos nem ismerem.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ha valakinek nincs kéznél egy Paintnél többet tudó képszerkesztő program (pl. nincs telepítési joga másik gépre, stb.), akkor itt egy online képszerkesztő:
http://pixlr.com/editor/
Nekem gyors próba alapján nagyon bejövős.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz BalanceR #5877 üzenetére
Hát nem tom konkrétan mire gondoltál, de végül is CKEditorral is lehet kényelmesen szerkeszteni felületet... De ezzel nem BÁRHOVA fogod bedobni a képet, hanem egy meghatározott szövegdobozba, ami képezheti egy oldal tartalmát.
Ha ilyen blokk-létrehozós, áthúzós dolgokra vágysz, használj valami CMS-t, de persze ott is lesznek korlátok, hogy mennyire tudod dobálgatni a felületi elemeket. De pl. Drupalban blokkokat nagyon kényelmesen húzhatsz egyik helyről a másikra, meghatározott sorrendben, meghatározott régiókba.Effektekre:
jQuery Cycle PluginSk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz BalanceR #5871 üzenetére
Jó az vidékre...
Ja, hát ehhez a fluid layouthoz azért kicsit át kell szabni a HTML-kimenetet, megfelelő CSS-módosításokat alkalmazni, stb.
De persze a legjobban akkor jársz, ha egy fluid layoutot támogató sminket használsz egy CMS-nél. De gondolom az most nem járható út, hogy átállj rá, mert már van egy alapstruktúra.
Egyébként végül is lehet eszköztől függő stylesheeteket is hozzácsapni az oldalhoz, például mobileszköznél más stílus jutna érvényre. Ettől függetlenül persze azt még nem tudod ezzel megoldani, ha a júzer nyom egy Ctrl+pluszt, hogy nagyítson az oldalon, és akkor rendeződjön át a tartalom.
Például a Wikipédia elég jól alkalmazza ezt az átrendeződést (de őszintén szólva még nem volt nagyon kedvem utánanézni, hogy végül is ezt mivel érik el).Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz BalanceR #5868 üzenetére
Van rá mód, responsive web designnak hívják, meg fluid layoutnak.
Itt egy nagyon gyors áttekintés:
http://johnpolacek.github.com/scrolldeck.js/decks/responsive/
Az is kiderül belőle, hogy ezt nem érdemes kézzel megírnod, mert mások már előtted megtették, lehetőleg használj egy már meglévő layoutot, építs arra, lásd a Bootstrapes megoldást, bizonyos CMS-ek theme-jeinek megoldását, grides megoldásokat (ezek az előbbiben lehetnek).
Ennek a fórumnak a keretein túlmutat szerintem, hogy lehet pontosan megvalósítani ezeket, ezért érdemes a kész megoldásokat megnézni, mert szerintem itt a fórumban nincs olyan, aki minden szempontot össze tudna szedni egymaga - ezek a layoutok is sok ember együttes munkájaként készültek, tapasztalati úton, hosszú szívások árán. Ezt a melót spórolják meg neked azzal, hogy megosztják a kódot.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Speeedfire #5856 üzenetére
De ezt már megint nem mutattad meg, hogy milyen kísérleteid nem vezettek eredményre... ezzel csak azt éred el, hogy tömködjük a fórumot a hsz.-ekkel, de igazi megoldást nem tudunk találni, mert csak találgatunk.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Speeedfire #5854 üzenetére
Kód? jsFiddle?
Egyébként ne az egész body-ra nyomasd rá, hanem valami container divre.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Speeedfire #5848 üzenetére
Én esküszöm, nem értelek. Szerinted miért linkeltem a cikket? Ott van lépésről-lépésre leírva, hogy mit kell csinálni ahhoz, hogy működjön a dolog (ÉRTSD: IGEN, ÁT KELL SZABNI A MEGLÉVŐ TEMPLATE-EDET), de már nem tudom hanyadszor mondod, hogy még mindig fogalmad nincs a megoldásról.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Speeedfire #5841 üzenetére
Pl. az lehet, hogy nem olvastad el a tutorialt, hogy hogyan csinálja, lépésről-lépésre.
Szerk.: gy.k.: az önmagában nem elég, hogy float:left-eled a tartalmakat.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Speeedfire #5838 üzenetére
Értelmezd már légy szíves, amit írnak neked...
A linkelt példában szerinted nem pont float:left van....?Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Speeedfire #5832 üzenetére
Akkor mi volt a kérdés?
Hadd idézzelek:
"Itt a jobb oldali sidebar bal oldalon lévő csíkot, hogy tudnám megnövelni a bal oldali contethez képest. Nem egyforma a div magassága."
Szerinted ebből mi következik...?
Nem az a célod, hogy ne mutasson hülyén, és a csík érjen le egészen a bal oldali, elég magas div aljáig...? Ha nem, akkor fejtsd már ki légy szíves.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Speeedfire #5830 üzenetére
Erről beszélünk, nem?
Ez meg egy háttérként van beállítva, megfelelő eltolással (mert CSS sprite).
Ezt miért nem tudod úgy átszabni, hogy a bal oldali contentnek legyen megadva háttérként, és akkor a jobb oldali border vele együtt tolódik?Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Speeedfire #5828 üzenetére
Miért, mivel van megoldva az a csíkod? Annyira nem néztem át.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Speeedfire #5826 üzenetére
pl úgy, hogy a bal oldali sidebar jobb oldalára teszed a csíkot, de a bal sidebarnak meghatározol min-height-et, hogy ne legyen túl kicsi se a csík, amikor meg a bal oldali a kisebb
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Speeedfire #5820 üzenetére
Igen, oldalba beágyazott lejátszó. Pont erre írtam, hogy ilyen módon nehéz lenne kissé DVD-formátumokat lejátszani.....
Első körben mondjuk meg tudom neki mutatni a Youtube feltöltésre vonatkozó instrukcióit, meg mondjuk a JW Playernél írtakat is, de ha még tudtok valami jó doksit, akkor ne kíméljetek.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Sziasztok!
A megrendelőm azt írta, hogy "rendes DVD formátumú AUDIO_TS, VIDEO_TS"-t szeretne lejátszani a HONLAPON. Meg "MOV file-ok is, stb. más formátumok" is szerepel az ő elképzelésében.
(facepalm )
Na most meg fogom beszélni vele, hogy ilyet nem lehet, és némi korlátokba fog ütközni az, amiről beszélt, gondolni kell a cross-browser támogatottságra.
Van valami jó cikketek ezzel kapcsolatban, hogy milyen formátumokat lehet cross-browserré tenni megfelelő lejátszóval, hogy akár pl. arra is tudjak hivatkozni?
Nyilván aki azt feltételezi, hogy rendes DVD-formátumot le lehet játszani a zzzinterneten csak úgy tök egyszerűen, annak nem lesz egyszerű elmagyarázni, hogy is van ez, hogy minden alkalommal konvertálnia kell majd.Itt pl. a jPlayer oldalán listázza a HTML5-ös videószabványokat: [link].
Még a Media Encoding résznél is vannak infók.Ezenkívül Ti tudtok valamit, ami közérthető nyelven leírja ezt?
Köszi![ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz trisztan94 #5815 üzenetére
A Haml-re ez igaz, hogy leegyszerűsíti a HTML-generálást, template-ezést, de a Drupal jelenleg nem használja ezt általánosan, legfeljebb pár theme-nél alkalmazzák opcionálisan.
Joomláról nem tudok nyilatkozni, de arról inkább nem is akarnék.
A Haml-lel nincs tapasztalatom, de nagyon pozitív tapasztalataim vannak CSS-fájlok generálására a SASS alkalmazásával: [link]. Ezt Drupalnál a Zen theme-nél lehet aktívan és elég kényelmesen használni, jól fel van készítve ez a smink rá.A HTML-írkálás a kényelmes generálóeszközök elterjedésétől nem "hal ki", legfeljebb átalakul.
Egyébként valószínű, hogy inkább arra gondoltál, hogy adott keretrendszerek, CMS-ek rendkívül leegyszerűsítik ezt a folyamatot, hogy lehetőleg minél kevesebbet kelljen nyers HTML-kódokat írkálnod. Ettől függetlenül bizonyos esetekben nem úszod meg, hogy hozzányúlj a template-fájlokhoz, vagy írj egyet.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz trisztan94 #5811 üzenetére
Szerintem NAGYON félreértetted, amit próbáltak neked mondani. Vagy az mondott nagyon nagy baromságot, aki mondta.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Nincs valami JS mentes megoldás?"
Itt JS legfeljebb a frissítésre vagy AJAX-os elküldésre van, az ellenőrzésnek semmi köze a JS-hez."Az mennyire jó, ha én magamtól írok ki számokat, és ellenőrzöm az eredményt?"
Attól függ, hogyan oldod meg. De nagy eséllyel könnyen törhető lesz.Miért nem jó, amit pl. The DJ linkelt?
Az már legalább a nehezebben törhető kategória.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Speeedfire #5797 üzenetére
Nem próbáltam, de van ilyen a Modernizr-ben: [link]
hátha jó arra, amire neked kellSk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Speeedfire #5795 üzenetére
Modernizr segítségével mindenesetre a HTML5-ös és CSS3-as dolgokat tudod csekkolni, JavaScript-alapon. Nagyon hasznos.
Ha a CSS-fájlodba meg beleteszed a -moz-..., -webkit-..., -o-..., stb dolgokat, amik böngészőspecifikusak, egymás alá, akkor valamelyik érvényre jut, amit az adott böngésző támogat.webkithez hátha hasznos
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Speeedfire #5792 üzenetére
A webkit kezdetűt nyilván.
De Operában is lehet színezgetni a scrollbarokat.
Meg elvileg IE-ben is.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Tele von Zsinór #5791 üzenetére
A scrollbarok színezésére: JavaScript-alapú megoldásban esetleg gondolkozhat, pl.:
jScrollPane(#5790) Speeedfire :
mondjuk ilyen Flash-alapú galériákból (nyilván WordPress-hez is) Dunát lehet rekeszteni.
Pl. gyorsan rákeresve itt bőven vannak demók.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Speeedfire #5788 üzenetére
Hát mivel többségében rébuszokban beszélünk, ezért nehéz kitalálni, mit akar pontosan.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Szerintem ez nagyon béna, és szerintem is gagyi megoldás. Lényegében egy tök statikus tartalmat lapozgatsz. Itt nem lehet termék nevére, árára, kategóriájára, egyéb paramétereire szűkíteni, normálisan keresgélni, a termékről csakis egyetlen fotó látható, nincs hozzá külön galéria, nem lehet a terméket értékelni (ahogy sok webshopnál lehet), és még csak a lehetőség sem kínálkozik arra, hogy esetleg majd egy működő webshop legyen belőle, és online is meg lehessen vásárolni ezeket a termékeket (akár PayPalon keresztül).
Ennél sokkal igényesebb egy jól és szépen elkészített webshop, aminél mindenféle listázás, szűrés lehetséges.Szerk.: egyébként a "kertészeti áruház" címszó alatt ez valóban nem ugrott be, inkább úgy lehet róla általában hallani, mint általános "barkácsáruházlánc" (mivel nem csak kertészettel foglalkoznak, lásd az eladó termékeket ). Na mindegy.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Szerintem érdemes lenne CMS-t használnod, mint a Drupal, WordPress, stb., ezeknél modulok felrakásával tudsz galériákat létrehozni.
"Egyik nagy "kertészeti" üzletnek piros alapon sárga betűk van ilyesmi katalógusa"
Nem tudom, melyik az, biztos túl kevés reklámot nézek.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Speeedfire #5774 üzenetére
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Speeedfire #5771 üzenetére
Érdemes szétbontani feladat szerint, logikusan, de amikor kimegy élesbe, akkor aggregálni egy fájlba, ahogy a Drupal csinálja.
(#5770) CSorBA : szivcsi.
(#5772) BalanceR : a Dynamic Drive egy elavult fos, de átalakíthatod normálissá ezt: [link]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ez jó, de annyiból viszont nem, hogy ez nem költöztethető (mert bele van "drótozva" maga a domainnév!), ennél általánosabb megoldást kínál a Drupal:
# To redirect all users to access the site WITH the 'www.' prefix,
# (http://example.com/... will be redirected to http://www.example.com/...)
# uncomment the following:
# RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\. [NC]
# RewriteRule ^ http://www.%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
#
# To redirect all users to access the site WITHOUT the 'www.' prefix,
# (http://www.example.com/... will be redirected to http://example.com/...)
# uncomment the following:
# RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.(.+)$ [NC]
# RewriteRule ^ http://%1%{REQUEST_URI} [L,R=301]Természetesen itt a megfelelő soroknál a kommenteket ki kell szedni!
Tehát ha valaki a www előtag nélküliRŐL a www-sRE akar átirányítani:RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\. [NC]
RewriteRule ^ http://www.%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]==========
(#5766) cOxeR :
hogy kereső szempontjából van-e egyáltalán jelentősége, hogy www-s vagy anélkülit használsz, arról fogalmam sincs, de én arra tippelnék, hogy nem ez befolyásolja érdemben, hanem a megfelelő tartalmak, meg az, hogy egyáltalán benne legyen a domainben az adott kulcsszó (vagy cégnév, ha az kell inkább), jó legyen a forráskód (legyen lehetőleg valid, meg legyenek benne a megfelelő szemantikai jelölések is pl. HTML5-nél, meg címeknél legyenek megfelelő labelek, tehát h1, h2, stb.), ne legyen duplikált tartalom, stb., tehát inkább az általános SEO-szempontok; feltételezem, a www-s előtaggal a Google keresője nem igazán foglalkozik, ez nem befolyásolja a "rangodat" a találati listában.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Szívesen!
Még annyi tanács, hogy azt is döntsd el, hogy www-vel vagy anélkül akarod használni a domaint, és ragaszkodj hozzá, pl. ha nem szeretnéd az előtagot, irányítsd át a www-s kéréseket a simára. Ebben is tudunk segíteni. Én speciel jobban szeretem www nélkül, de ízlés kérdése.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Speeedfire #5748 üzenetére
Ha jól értelmezem, azért, mert akkor tetszőlegesen válthat, hogy most épp melyik domaint akarja átirányítani, úgyis mindkét domain egy tárhelyre mutat.
Tehát van example1.com meg example2.com domainje, mindkettő ugyanoda mutat, aztán eldöntheti, hogy most épp example1.com-ot használja, aztán következő alkalommal úgy dönt, example2.com-ot, vagy akár a kettőt párhuzamosan, azonos tartalommal (ami persze nem jó, mert duplikáció). De jelen esetben ez jó is, mert akkor most a döntés előtt áll, hogy melyik domaint preferálja.
De majd kijavít, ha nem erre gondolt.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Speeedfire #5734 üzenetére
Akkor nincs para.
Ja, hát feltételezem, a fizetősön már mennek ilyenek, de mondjuk én inkább vinném Tárhelyparkhoz vagy valami másik, közismerten megbízható szolgáltatóhoz.Csak egy helyre ne vigye senki az adatát (NE!): Dataglobe. Oda SOHA.
Az közismerten rakás szar.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Speeedfire #5732 üzenetére
Mondd ezt meg az UW, ATW meg hasonlók rendszergazdáinak...
De remélhetőleg senki nem náluk regisztrál domaint.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Mindenesetre arra számíts, hogy duplikált tartalmat a Google nem díjazza, tehát ne legyen fent két elérhető, nem átirányított domainen ugyanaz a tartalom. De ha jól értem, pont az a célod, hogy csak az egyik működjön.
"Az átirányításnak vannak korlátozásai?"
Kell, hogy a szolgáltatód engedélyezzve a .htaccess használatát (Apache-szerver esetén).
Ha viszont arra gondolsz, hogy hol kell tárolni a cuccokat, ha ugyanazon a szerveren (ugyanannál a szolgáltatónál) tárolod a cuccokat, sok esetben szokott lenni kényelmes admin-felület, amin végül is aliast hozhatsz létre egy adott tárhely tartalmához.
Persze ez ettől még nem érinti az átirányítást, az más kérdés, hogy a tárhely hol tárolódik.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Kérdés, melyik számodra a fontosabb: az adott kulcsszót tartalmazó domainnév, vagy a cégnevet tartalmazó. Mondjuk elvileg a tartalom lesz igazán lényeges, de úgy tudom, a domain azért még mindig sokat számít SEO-szempontból (majd kijavítanak, ha nem).
Átirányítani könnyen lehet .htaccess-fájl segítségével Apache-on, illetve web.config fájllal IIS-en.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Gergello #5710 üzenetére
ezt a hsz.-edet láttam, csak az idézett részre reagáltam, és abban nem szerepelt egy árva büdös szóval sem, hogy "hétvége" - valóban, feltűnhetett volna a többiből, de azért ezt nem kell ilyen stílusban közölni, mert az az egy mondatod, amire reagáltam, a "hétvége" szó nélkül nem helytálló. Szóval relax please (vagy inkább a te stílusodhoz alkalmazkodva: "nyugi baszki").
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Gergello #5706 üzenetére
"Csak a viacom vállal ".hu" domaint"
Már miért csak az vállalna? Ezt honnan szedted?
A Speeedfire által ajánlott Tárhelypark honlapján ott van jó észrevehető betűkkel, hogy ".hu 2400 Ft/2 év"....Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Peter Kiss #5700 üzenetére
Mondjuk belegondolva ez igaz, tulajdonképpen "szemantikai" szempontból is lehet érdekes, mert jelezheti az adott szöveg kiemelt fontosságát. Erre gondoltál?
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát ez egy jó kérdés, a w3.org vonatkozó oldalán csak ennyit írnak indoklásként:
"The following elements are not in HTML5 because their effect is purely presentational and their function is better handled by CSS:
- basefont
- big
- center
- font
- strike
- tt
"Pedig a <small> element is csak megjelenítésre vonatkozó tag, és CSS-sel kiváltható - de ugyanez igaz lehet pl. a <strong>-ra és társaira is... szóval ez számomra is nyitott kérdés, hogy akkor a többit miért nem.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Speeedfire #5688 üzenetére
Tartok tőle, hogy ez ebben a formában nem fog összejönni.
Egyébként sejtheted, hogy nem véletlenül kattogunk mindannyian rajta, mint a MySQL topicban is, lehet, hogy valamit Te nem csinálsz jól.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Speeedfire #5683 üzenetére
Már megint az a salt mező, mint a MySQL topicban, a user táblánál... miért? Mondjuk ezeket inkább a másik topicban tárgyaljuk ki, inkább odavaló.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Inv1sus #5671 üzenetére
A visszakapott HTML-kódokból (pl. 404 és társai) nagyon hasznos infó nyerhető ki, legegyszerűbb, ha ezek alapján kezeled le a hibát, és íratsz ki egyéni hibaüzenetet, ahogy neked tetszik: List of HTTP status codes
Persze ez most a sikertelen AJAX-kommunikációra vonatkozik csupán, nem az alkalmazás által visszaadott hibákra, azokat már egész más módon kell kezelni, érdemes ott objektumokkal dolgozni - pl. PHP-ból json_encode-olni egy tömböt, ami tartalmazza a visszatérési kódot (esetleg lehet úgy is, hogy csak a sikerességre vonatkozó booleant adod vissza, aztán részletezed a hibaüzenetben), meg egy egyedi üzenetet, ami tartalmazza akár a hibát, akár a sikerességre vonatkozó infókat. Mondjuk ez nálad annyiban változik, hogy Te XML-fájlt adsz vissza, de ott is érdemes esetleg plusz tageket hozzáadni az előbbihez hasonlóan a kommunikációval kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Inv1sus #5669 üzenetére
Sztem legegyszerűbb, ha átalakítod úgy, hogy a $.ajax() függvényt használod, azonbelül meg a .error() metódust.
Esetedben:
$.ajax({
url: 'valami.xml',
type: "GET",
dataType: "xml",
/**
* A function to be called if the request fails.
*/
error: function(jqXHR, textStatus, errorThrown) {
// .......
},
/**
* A function to be called if the request succeeds.
*/
success: function(data, textStatus, jqXHR) {
// .......
}
});Készítettem egy példát:
http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/AGpP5/Persze nem muszáj ennyire építeni a console használatára, sőt, IE-nél gondot okozhat, itt csak a szemléltetés a lényeg, feltételhez is kötheted, stb.
Egyébként van jQuery topic, ezeket inkább ott.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz selenge #5664 üzenetére
Remélem a 7-eshez tartozó van a nyomtatóban. Mindenképp a 7-essel kezdd, annál lejjebb lévő verzióval semmiképp. Nemsokára már a 8-as is jön, a 6-ost meg jóval kevésbé fogják támogatni, fejlesztgetni, legfeljebb biztonsági foltozások lesznek.
Nagy Gusztáv Drupal 7 alapismeretek c. könyve egyébként szerintem az egyik legjobb magyar szakirodalom Drupal-témában (a 6-osra ugyanez igaz). Nem bonyolítja agyon, érthetően írja le a lényeget.
Kezdőként a Web programozás alapismeretek könyve is nagyon hasznos lehet általános webprogramozási ismeretekkel kapcsolatban (vagy ha valaki át akar ismételni valami alapdolgot).[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Na majd holnap felveszem, most már késő van, lusta vagyok.
=============
(#5647) Siriusb :
ja, ez oké, de én arra gondoltam, hogy itt konkrétan létező fájlokról volt szó, hogy arra ne legyen érvényes a RewriteRule, mert az elég kellemetlen lehet.
Arra meg még a ^ és $ karakterek használata még nem megoldás, hanem kell a
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
sor is, hogy fájlokra tiltva legyen az átírás.==============
(#5653) selenge:
játszótér felnőtteknek?[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz selenge #5651 üzenetére
Mivel írtad, hogy még nincs tapasztalatod, én is mindenképpen CMS-t (Drupal, WordPress, stb.) javasolnék, ahogy már a többiek is tették. Igaz, akkor is ezt javasolnám, ha már tapasztalt lennél (vagy frameworköt), mert programozni jól tudó ember munkáját is felgyorsítja egy CMS használata, ki is egészítheti annak funkcióit.
Nehogy elkezdd elölről, magadtól megírni, tutorialok olvasgatása után így kezdőként, mert az biztos, hogy csak egy tákolmány lesz, nem azért, mert képtelen lennél jól megtanulni, hanem azért, mert csak úgy lehet jó webfejlesztő valakiből, ha kellő tapasztalata van, tehát tanult a saját és mások hibáiból, az meg sok időt igényel. Az első honlapja minden kezdő webfejlesztőnek egy gányolás. Ha majd 1-2 év eltelik, és utólag megnézed a régi kódjaidat, majd fogni fogod a fejed, hogy mennyivel szebben/rövidebben is meg lehetett volna oldani adott feladatot.
Egy jó CMS leegyszerűsíti a dolgodat, egy olyan rendszer, ami rengeteg ügyes ember tudására, kódjaira alapozva készült el, és amelyet folyamatosan fejlesztenek is (lásd frissítések). Eleve készen kapsz egy jól kezelhető admin-felületet, így sok minden grafikus felületen összekattintgatható. Számtalan modul van hozzá, így mindenféle funkcióval kiegészítheted a működését. Rengeteg sablon található hozzá, így a dizájn kialakításában is sok segítséged lesz.
Kiegészítő modulokra példa: van egy "csupasz" CMS-ed, a core modulokkal (amik alapvetően szükségesek a működéséhez, meg még egy pár hasznos kiegészítő dolog), felkeresed a CMS hivatalos honlapját, és letöltögetsz egy-két modult, így hirtelen lesz egy fasza lapozgatható galériád, egy dizájnos fórumod (Drupal esetén már eleve a beépített modulok között ott van a fórum, de az Advanced Forum segítségével kapsz némi dizájnolást és rengeteg kiegészítő funkciót is), beépíthetsz zenelejátszókat az oldaladba, stb. (Most szándékosan csak a legegyszerűbb példákat mondtam, egyébként jelenleg pl. Drupalhoz egész pontosan 11031 modul van a hivatalos honlap szerint.)Amit leírtál, Drupallal egész egyszerűen és elég gyorsan össze lehet hozni. Persze választhatod a WordPress-t is, az is nagyon népszerű. (Nekem a Joomla kifejezetten nem tetszik, ezt szándékosan nem ajánlottam.) Ha az elsőhöz kell segítség, akkor a Siriusb által linkelt fórumban kérhetsz, vagy a drupal.hu-n is.
DE már most mondom, hogy azért először NEM lesz egyszerű a CMS használata sem, sokáig tart az is, hogy értsd, egyáltalán mi hol van, mit hogyan kell csinálni, az is sok-sok utánaolvasást igényel. Tehát nehogy arra számíts, hogy kattintgatsz párat, és kész van a honlapod, mert nagyon nem, ennél azért egy CMS jóval összetettebb. De általában ezekhez nagyon jó szakirodalom is van, meg óriási közösség van a népszerűbbek mögött, így segítséget is bőven találsz.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #5644 üzenetére
Addig is felraktam ide a demódat (mert gondolom az oldaladról előbb-utóbb úgyis el fog tűnni):
http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/mdXMf/4/
Egy az egyben lemásoltam (így most ugyanaz az effekt van itt is), annyi különbséggel, hogy én feleslegesen nem duplikálok kódot.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ez így már tényleg durva, a középső elég brutálisat ugrik. Kezdek arra gyanakodni, hogy nálad van valami gáz, mert nálam nem volt egyik paránál sem ilyen feltűnő. Szóval ez így már nem egy "apró" részlet. Nem csodálom, hogy ez zavar.
Akkor a 720p-s videóban, ha jól értem, a középső a Chrome. Az hányas verzió?
Nálam a 21.0.1180.89 m verzió van fent (Windows 7 Home Premium x64), és nem ugrik ekkorát. Egyedül amit észrevettem, az az, hogy a fekete hátteresnek a bal felső sarkában a border mintha ugrana egyet. De mondjuk sztem amúgy sem a taboknak külön kéne megadnod a fekete hátteret, hanem a div.content-nek.
Majd holnap én is csinálok egy videót, ha lesz rá erőm. Te mivel készítetted ezt a 720p-set? Én ingyenesek közül pl. a CamStudio-t ismerem, de azt mondjuk nem vágom, tud-e 720p-ben felvenni.Szerk.:
most nézem a jobb szélsőt, az alul lévő, fekete alapon fehér szövegeset, ami azt mondod, az Opera, hát az is nagyon durva, nálam nem jelentkezik ilyen ugrás. Vagy ha nagyon akarom, mintha valami nagyon minimális lenne, de lehet, hogy már csak jojózik a szemem.
Holnap csinálok videót, ha megmondod, Te milyen progival készítetted, és akkor majd onnan meglátjuk jobban szemügyre véve, hogy melyik ugrál, melyik nem.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Siriusb #5641 üzenetére
És ez miért jobb, mint a másik?
A ^ azt jelöli, hogy a string eleje, a $ meg azt, hogy a vége.Akkor már, ha fájlokat nem szeretne átirányítani, akkor tiltás:
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
Ez meg egyébként a könyvtárakra tiltás:
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Kicsit átalakítottam a példádat, hogy kattogtatható legyen, meg szerepel egy statikus, nem mozgolódó box is összehasonlításként, hátha így jobban kijön a különbség, meg is növeltem a betűméretet:
http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/XVDJ8/3/embedded/result/
(jobb fölső sarokban lévő plusszal tudod szerkeszteni)Úgy látszik, én kevésbé vagyok érzékeny az ilyen apró részletekre, vagy nem vágom, lehet, hogy csak más módon teszteljük, nem értem, nekem nem igazán tűnik fel a különbség, csak ha már sokáig szuggeráltam, kb. bemagyarázom magamnak, hogy igen, van különbség.
Tehát az a gond, hogy Chrome-nál a fade effect KÖZBEN vastagodik meg egy kicsit? Nálam nem látszik, vagy csak én nem veszem észre...
Majd lehet, hogy ha van egy kis időm, készítek róla videót, és akkor lassítva is meg lehet nézni, ha normális minőségű...Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ja, ez igaz, de most ez csak egy lehetséges példa volt.
Amúgy Opera alatt nem értem, miért dobja az exceptiont: "Uncaught exception: TypeError: '$("#slider_a, #slider_b").tabs' is not a function"
Pedig be van töltve elvileg minden helyesen."betű filteres" dolog alatt azt érted, hogy megjelenik a betű, majd hirtelen mintha "félkövéredne"? Mert azt ennél én nem vettem észre, melyik böngészőben tapasztaltad?
"nincs benne pause" - ezt hogy érted, én a tiédben sem láttam, hanem pont hogy továbbmegy, mert úgy állítottad be a saját kódodban is:
.tabs('rotate', 7777, true);
de az enyémben ezt ugyanolyan könnyű megváltoztatni.Még az jutott eszembe, hogy az áttűnést megpróbálhatnád összehozni a jQuery Cycle Plugin + UI Tabs segítségével, ezt a Cycle-t használtam már éles honlapon képek váltogatására, és szerintem nagyon jól működik. Lehet, hogy ott jobban meg van oldva az áttűnés, váltás.
VAGY még egy alternatíva a jQuery UI Tabs-ra:
jQuery Tools Tabs
Itt pont ilyen áttűnést láthatsz.
Ennél én nem látom, hogy tapasztalható lenne ez a félkövéredős para.Plusz ezt ennyi működésre bírni (a HTML-kódok, CSS után persze):
$(".slidetabs").tabs(".images > div", {
// enable "cross-fading" effect
effect: 'fade',
fadeOutSpeed: "slow",
// start from the beginning after the last tab
rotate: true
// use the slideshow plugin. It accepts its own configuration
}).slideshow();[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Én inkább a beépített effekteket használnám erre a célra, biztos lekezelték a legtöbb böngészőbeli különbözőséget.
Készítettem neked egy demót:
http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/mdXMf/$("#slider_a, #slider_b").tabs({fx:{opacity: "toggle", duration:'slow'}}).tabs('rotate', 7777, true);
Ezzel is jelentkeznek az anomáliák? Egyelőre nekem jónak tűnik.
A CSS-beli kódokat átvettem tőled, kikommenteztem egy-két részt, a fő .content div-nek adtam inkább háttérszínt, a taboknak külön nem, szerintem így ugyanaz a hatás látható.
Sk8erPeter
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Projektor topic
- OpenMediaVault
- Asszociációs játék. :)
- Hardcore café
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Tesla topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl