Hirdetés

Aktív témák

• Yaye

őstag

válasz micsi #11 üzenetére

Bocs, hogy nem írtam előbb, sajnos csak most jutottam el kisállatboltba. Vörösfülű kérdésben a helyzet nem jó, de nem reménytelen. A behozatalt betiltották, márpedig ezidáig idehaza nem nagyon tenyésztettek vörösfülűt, mivel kintről fillérekért özönlött az országba és egyszerűen nem volt rentábilis a tenyésztése. Mivel a külföldi csatornák hirtelen elzáródtak, hazai pedig nem volt, ezért a boltokból egycsapásra elfogyott a vörösfülű teki. Én is csak királyteknőcöt és sárgafülűt láttam. Jobb hír, hogy a vörösfülűt amúgy nem tiltották be, tehát ha a hazai tenyésztők elkezdik tenyészteni (most már megéri majd nekik), akkor újra kapható lesz, igaz, magasabb áron mint eddig. A Karácsony most biztos jól megapasztotta a készleteket, de ha nyakadba veszed a várost egy címlistával, kizártnak tartom, hogy ne találnál olyan boltot ahol még úszkál néhány ''last minute'' példány. Vagy veszel egy sárgafülűt, az is nagyon hasonló mint a vörös, esetleg megvárod míg újra lesz vörös. De ha netán belebotlok valahol egybe, akkor fölélesztem a topicot. Akárhogy is, sok sikert!

Yaye

Aktív témák