Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Leon77

    őstag

    válasz Makkos86 #69842 üzenetére

    Apróról vettem bitspower fittinget, amiben 2 o gyűrű van és csak bele kell dugni a csövet. Azóta plexi csöveim vannak, meg petg vegyesen és van még barrow meg ek fittingem is, ezek már csavarosak, egy o gyűrű belül, egyet pedig a csavaros résszel húzol a tetejére. én ezekkel meg vagyok elégedve, a barrow cuccok nekem mind minőségiek, akárcsak a másik kettő.

    A forrasztás a réz cső esetében könnyebb, mint a hajlítás, egy gázlámpa, forrasztó ón, egy dörzs lap (pl mosogató szivacs hátulja) és folyasztószer (bármelyik fűtésboltban kapsz filléres cucc) . Nézz yozube videókat, a réz csőhöz minden féle könyök van. Tény, hogy ronda egy vízhűtés esetén. a klímacsövet könnyű hajlítani kézzel is, eleve tekercsben van, nem szálban, de cserébe szép egyenesre meg nehéz hajtani. Ha valahova full egyenes kell, oda én sima réz vízcsövet tennék.

    Mondjuk én még inkább plexivel dolgoznék. Olcsó, első körben csak egy hőlégfúvó kell hozzá meg egy szilikon zsinór (esetedben 9-9,5 mm átmérőjű bondex kft pl.). Fittingek ugyanazok. kell még, vagyis célszerű egy leeresztő csap is, opcionálisan áramlásmérő, hőmérő már erősen javasolt. Videót sokat találsz YT-on, onnan érdemes puskázni, ha valami nem megy itt mindig van, aki szívesen segít.

    Én úgy kezdtem, hogy vettem játékvizet. Aztán azt moddoltam. Aztán nem tudtam abbahagyni, visszaállítottam a gyári állapotot és megcsináltam egy lágycsöves rendszert, utána egy réz csöveset, aztán jött a petg, meg a plexi... aprón közben rengeteg dolgot vettem, egyik legjobb vételem egy 360-as 45-ös radi ami ugyan jó dzsuvás volt belül, de összesen 7k volt és amúgy hibátlan. Sok sikert.

    Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó

Új hozzászólás Aktív témák