- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Magisk
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterszky
őstag
Én is most kezdtem el tanulni iskola keretein belül a C#-ot.
Írsz egy grafikus felületű programot, a te gépeden szépen el is fut. Átteszed egy olyan gépre, amin nincs .NET installálva, ott nem fut, legalábbis nekem még nem sikerült működésre bírnomTehát, ha megírod VS alatt a grafikus C# progit, az bizony .NET-es lesz.
Ha marhaságot írtam volna, akkor Lortech kolléga biztosan kijavít. Nekem eddig ezek a tapasztalataim. -
Lortech
addikt
Bármit megírsz C#-ban, azt a gyakorlatban .NET platformra írod (vagy épp monora, mindegy). A könyvben amikor le van írva egy példaprogram, az a .NET futtatórendszerre fog lefordulni a .NET keretrendszer felhasználásával. Mint mondtam, C# és a .NET gyakorlatilag elválaszthatatlanok, mert C#-ban .NET-es alkalmazásokat készítesz. (csűröm csavarom már háromféleképpen)
Az a könyv nem csak a C#-ról mint nyelvről szól, mert a nyelvi elemeken túl biztos, hogy ad egy képet a .NET platform alaposztályairól is. Nyilván ettől nem leszel .NET guru, de maga a nyelv elsajátítása is szükséges, nem beszélve a Visual studioról.
Nevem alatt találsz egy cikksorozatot - jutott ameddig jutott -, talán tud adni egy kezdőlöketet. -
Lortech
addikt
A .NET a technológia és a keretrendszer. C# egy programozási nyelv, amely gyakorlatilag egybeforrt a .NET-tel, mivel önmagában nincs sok értelme. A .NET technológiát felhasználva programozunk C#-ban. A Visual Studio pedig egy fejlesztői környezet, amely támogatja a .NET-es és natív alkalmazások fejlesztését, előbbit például C# nyelven.
Szándékosan nem a kérdéseidre próbáltam válaszolni egyenként, mert néhol értelmetlen, értelmezhetetlen volt számomra.
C# + .NET párossal könnyű, illetve inkább azt mondanám, hogy kényelmes GUI-t fejleszteni, ahogy az adatbázishátteret is kényelmes megírni, mert jó támogatás van hozzá a keretrendszerben.
Hozzáértőnek semmi sem bonyolult, egy Oracle adatbázis behúzása, adatbázis séma osztályok legenerálása jóesetben pár perc, de úgy, hogy nem ismered egyáltalán azt, amiben fejleszteni akarsz.. hát mindenesetre érdekes lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Elemlámpa, zseblámpa
- Jogász topic
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BestBuy topik
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Logitech G935
- Creative Sound Blaster Live! 5.1-es digitális PCI hangkártya
- Rock Shox Recon Silver Air gyorszáras villa eladó (29-es)!
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- ÚJ Nvidia RTX 3080 10Gb GDDR6x Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb Nvme SSD/2ÉV gamer PC
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest