- MWC 2026: új Tecno Camon 50 és Pova 8 modellek jönnek Barcelonába
- Reklámok kikapcsolása Xiaomi, Redmi és Poco telefonokon
- Kickstarteren a Sharge 300 wattos power bankja
- Nothing Phone (3)-szerű csavart kaphat az Infinix Note 60 Pro kamerablokkja
- Ipari strapatelefon 4G-vel és PTT-támogatással a HMD-től
- Picit nagyobb kijelzőt, jóval nagyobb aksit kaphat a Honor 600
- iPhone topik
- OnePlus 15R - régen minden jobb volt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Újabb hét, újabb Galaxy S26 képek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Reklámok kikapcsolása Xiaomi, Redmi és Poco telefonokon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone Air - almacsutka
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
A VBA az VBA, ha excel-t, ha access-t használsz.
Az accessnek megvan az az előnye, hogy az űrlapokhoz nem kell szinte semennyi makrót írni, elég csak varázsolni. Pl. amivel most szívatod magad, az jó eséllyel accessben varázsolva pár perc meló lenne.
Acces-hez vannak nagyon jó könyvek tutorialok, én a helyetekben rászánnám az időt. Ebben a topikban pedig ugyanúgy kapnátok segítséget, mint eddig.
Teljesítményben pedig össze se lehet majd hasonlítani. Csatolt táblaként tudja használni az oracle db tábláit is, normális lekérdezéseket, sql-eket lehetne írni benne.Van tapasztalatom agyonmakrósított excelekkel

Soha nem fog 100%-osan működni, mindig kell hozzá kompromisszum, ráadásul a 90-es - 2000 évek legeleje óta rengeteget fejlődtek az egyéb megoldások. -
Homer
tag
Juhuhuhúú...
Azt kell, hogy mondjam, részben egyetértek az előttem szólóval. Az excel már ehhez egy kicsit kevés, és nem erre való!Ami miatt viszont meg tudlak érteni, az az hogy hasonló cipőben járok. A cégnél ahol dolgozom nekem is sokat segít a makró, és én is ezért kezdtem el foglalkozni a VB-el és a VBA-al. Nálunk SAP van és abban kellene megoldani a hasonló feladatokat, de a fejlesztés időbe telik, és az a szomorú tapasztalatom, hogy ha kérünk egy programfejlesztést akkor hosszas várakozás után ugyan történik valami, de mégsem olyan lesz a z új program mint amilyet szerettünk volna.Hasonó kaliberű programokat írogattam már én is a könyvelgetéseinkhez. (SAP mellett! Egyik kollégám szerint az SAP a "Sz*pjon A P*raszt"-nak a rövidítése
)Kérdésedre:
Én egyesével töltögetném fel az oszlopban lévő adatokkal a combobox items gyűjteményét.valahogy így:
dim e as scripting.dictionary
for each elem in column(x)
...if not consist e elem.value and elem.value<>"" then e.add(elem.value
nextA fenti megoldás csak ötletelés, nem írtam be sehová, tehát valszeg nem működik ha copy-paste-zed

Új hozzászólás Aktív témák
- Picit nagyobb kijelzőt, jóval nagyobb aksit kaphat a Honor 600
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Autós topik
- Elektromos autók - motorok
- BMW topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- EAFC 26
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Nintendo Switch 2
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Thinkpad P16 Gen2 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- T490s 14" FHD IPS i5-8365U 16GB DDR4 256GB NVMe SSD ujjlolv IR kam új akku gar
- X1 Carbon 12th 14" FHD+ IPS érintő Ultra 7 155U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 240 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB Nvme SSD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Azt kell, hogy mondjam, részben egyetértek az előttem szólóval. Az excel már ehhez egy kicsit kevés, és nem erre való!