- Samsung Galaxy Buds3 - vissza a kályhaezüsthöz
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android szakmai topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blackmate
őstag
Többmenetest nem úgy kell kódolni, mint egy egymenetest. Abban az értelemben, hogy belövöd, aztán elmented (F7). Hanem az F7-nél az ablakban van alul egy kis pipa:
Don't run this job now; add it to job control, so I can run it batch mode
Ezt megcsinálod egy passnál. Utána beálítod a 2. passt, elmented, batch módra. Ha van többi pass, azt is ugyanígy. Ha meg van minden F4. Ekkor ott lesznek a job-ok (passok). Azt mondod neki, hogy start, és voilá. -
Blackmate
őstag
válasz
billywood #704 üzenetére
Attól függ. Ha elolvastad, amit linkeltem, akkor ott az alján minden le van írva. Node hogy építőjellegű legyek:
- ha DVD-re akarod kiírni, s így egy progressive megjelenítőn (TV-n) akarod nézni nem kell deinterlacelni.
- ha gépen akarod inkább nézni, akkor deinterlaceld, mert az elmossa, ''átmossa'' valamelyest a váltottsorokat, így nem lesz csíkos gépen nézve.
A másik kérdésedre a válasz: igen, ki lehet küszöbölni. 2 féleképpen:
- magasabb bitrátával
- több passos kódolással.
Egy tény, hogy egy 768x576-os képnek kevés az 1150-es konstans bitráta. Annak illik egy 2000 körül, 2-3 passos kódolás. Akkor nem lesz annyira kockás. -
Blackmate
őstag
2 problémám lenne:
1. 2 pass-os kódolásnál az 1. pass-nál deinterlace szűrőt használok, mivel DV-ről van a cucc. 2nd pass-nál is kell deinterlace?
2. Le szeretnék vágni a képből. A mikéntje meg van (Null Transform -> Cropping), de ezt is szeretném deinterlace-elni. A kérdés: Melyiket kell előbb? Deinterlace után Cropping, vagy fordítva? -
Blackmate
őstag
VirtualDub-bal XviD-be kódoltam egy Panasonic DV-ről behúzott avit. Először bekódoltam a képet, a hangot pedig elmentettem wav-ba. A hangot külön Lame-mel bekódoltam. Összefűzés után a hang el van csúszva. Az a fájl, amin a hang wav-ba van, a kép pedig XviD-be az tökéletes.
Ezzel már máskor is találkoztam, de nem sikerült megoldást találni. VirtualDub-ba elég hülye MPEG Layer 3 audio codec van [link]. Itt nem migazán vágom, hogy tudnék mondjuk egy 192 kbit/sec-es, 44,1 kHz-es mp3-at kódolni hangként. Meg egyébként is, nem lehet valahogy ide, ''becsempészni'' a Lame-t, hogy azzal kódoljon a VirtualDub?
MOD:
Ja igen, azt elfelejtettem, hogy természetesen az mp3 hangot NanDub-bal fűztem hozzá, és VirtualDub-ból az 1.6.11-est használom.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy Buds3 - vissza a kályhaezüsthöz
- PayPal
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- További aktív témák...
- Valve Index VR Kit
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest