- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Aktív témák
-
badbrother
aktív tag
Üljetek be egy szerver, és egy légkondi mellé egész napra, meglátjátok hogy minden más ventillátor zaja elhanyagolható.
Azt hiszem megtaláltam az ideális megoldást:-)) -
Ürgülfütty
tag
Skacok, felkeltette érdeklődésem ez a HDD hűtősdi.
Hol lehet ilyen apparátot beszerezni és mennyibe kerül egy ilyen hűtő? -
twollah
nagyúr
Lehet, hogy én vagyok a süket, vagy nagyot halló, de nálam (szubjektív megállapítás) a házban a Quantum Fireball 3.1gigás HD a leghangosabb.
Jó sípoló hangja van, és kellemesen melegszik :).
4 éves a drága, még bírja a gyűrődést, de 100%, hogy hiányozni fog a hangja ha meghal :). -
launcser
senior tag
üvöltess 120 decibeles ventilláátort
amellett nem hallod meg a kisebbeket :) -
Mixa
tag
A gondom az, hogy ne legyen qva hangos, mert a mostani 3cooleres Justcooler sikít. Igaz nemsokára átalakítom a cuccost.
de akkor ott a CPU hűtő, sőt ha jön a CDrom akkor vége mindennek.
Vmi kompromisszumos köztes alternatív egyszerű megoldás kéne. -
gyozi
aktív tag
Nekem 54 fokos a vinyó! Az már gáz?
-
guest
veterán
En a winchesterek huteset ugy oldottam meg, hogy 5.25 collos helyekre tettem be oket (sinekkel). Elottuk a haz muanyag fedolemezeit kiszedtem es allitva beraktam egy 8 cm-es tapventilatort. Egy Sunon markanevu tapventilator (2.8 W, a szokasosaknal joval bikabb, csuszocsapagyas) 5 V-rol meghajtva is ugy huti a winchestereket, hogy nyaron a 35 fokos kanikulaban is alig voltak melegebbek a kornyezeti homersekletnel. Raadasul abszolut csendesek. Nalam mar 3 eve mukodik ez a megoldas, ventilatort meg nem kellett cserelnem, pedig a gep tobbnyire ejjel-nappal jar. Persze a tapegyseg ventilatora kifele fuj es a haz oldalai lyukacsosak.
Ha a ventilator folott CD-olvaso vagy (keretben) floppy van, akkor az aljat celszeru eltakarni, hogy a ventilator ne fujja belejuk a port.
A ventilatoros rackek azert nem jok, mert ezekben pici ventilatorok vannak, magas fordulatszamon meghajtva. Ezek rosszabb esetben par het, de jobb esetben is par honap alatt csunyan bezajosodnak. -
TQM
csendes tag
Hali!
Visszatérve az eredeti kérdéshez:
Nekem egy 30 Gb-os IBM winyóm van, azonnal vettem hozzá egy winyóra szerelhető hűtőt biztos ami ziher.
A plusz zaj, ami ezzel a mozdulattal jött, minimális. Sokkal jobban aggaszt a procihűtő + a 2 db házhűtő venti által keltett hangorkán.
Szóval dont pánik, zaj minimális, egy ilyen hűtővel nyugodtan üzembiztos.
Üdv, -
TitiRii
senior tag
De ha már hütésnél tartunk engem piszokul idegesit a 7 ventilátor(alaplap hütés proci hütés video kártya hütés táp hütés 2 rack hütés) hallotam olyanrol hogy hangtalan vizhütés.Ien tényleg létezik?menyibe kerül hol lehet hozzá jutni menyire biztosnágos? aki tud rola valami az irjon!
-
TitiRii
senior tag
Nekem is van a a vinyokon hütés(mobil rack és abban van 1 kis ventilátor) Amit viszont senkinek nem ajálok:olyan mobilrack ami a ventilátornak atápot 1 kis csatlakozon keresztül csatlakoztatya.Én igy jártam:ventilátor nem épp a leg job minöség és 1* csak ugy gondolta hogy ö nem forog tovább(már elég zajos volt régota épp azon gondolkoztam le kéne cserélni)Megált szépen és kicsti elkezdet havülni.A rackba van valami ökörség ami a ventilátor fordulatszmát szabályozza és az meg nyomta neki a akakot vagy nem tom mit csinált de a vége az lett hogy épp filmet néztem rola mikor 1 hatalmas egész szobát betöltö villanás a mobil rack böl mayd kékhalál.nyomok 1 resetet :NO SYSTEM DISZK OR DISZK ERROR.. örültem neki.. szegényebb lettem egy qvantum 6.4 firebal cx vincsi elektornikával és motorral a mobilrack kicsit megolvadt a ventilátor meg ugy nézet ki mintha öngyujtoval estem volna neki.Nekem "csak" egy 6.4 est vágott haza de pl ha egy 60 vagy 80 gbs lett volna..
-
karib
addikt
Francba, mindent hűteni kell, de akkor meg az én idegeim élettartama rövidül meg a hangzavar miatt :((
Moniornak is jót tesz a ventilláció, tényleg... -
guest
veterán
Hűtőkböl a Kelly-nél is érdemes kutakodni.
Jó kis cuccosaik vannak vinyóhoz is.
www.kellytech.hu ha valaki nem tudná :-) -
Barton
senior tag
Én pl. mindkét monitoromat is hűtőm.
Nő az élettartamk és tényleg cool !!! -
atee
őstag
a biztonsag kedveert en is tettem hutot a 40 es IBM ala:) Ne ezen muljon bar nemhinnem hogy barmi baja lenne az igen magas uzemi homersekleten !
-
McJames
senior tag
Találtam még egy linket, témába vág, de angol nyelvű (CPU, GPU, system, HDD, Peltier, stb.):
[L]http://www.heatsink-guide.com/[/L] -
Adi
senior tag
Az 5,25-ös helyre berakható cuccok között van egy olyan típus is, ami a légkondik ventillátorához hasonlóan működik. Nem a forgástengelyével párhuzamosan hajtja a levegőt, hanem arra merőlegesen, csak nem tudom, hogy ezt milyen ventillátornak hívják. :) Állítólag nagyon csendes és elég magas a légszállítási teljesítménye.
-
karib
addikt
-
gotcha
csendes tag
Szal valszeg venni fogok egy 40GB-os 7200-es IBM vinyót de több helyről is azt hallottam hogy iszonyatosan melegszenek ezért hűteni kell. Efelől kérdezném azokat akik kicsit is értenek hozzá hogy hogyan csináljam. (pl. milyen hűtő kell ...stb)
Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Opel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Battlefield 6
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest