Új hozzászólás Aktív témák
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
MVM Démász (Békés megye) területen szeretnék villanybojlert éjszakai vezérelt áramról járatni. Viszont jelenleg csak egy A1 tarifás mérő van felszerelve. Ha jól látom, nekem akkor kéne még egy mérési pont "B alap" tarifával.
Ennek hogy zajlik a kivitelezése? Még nincs kiépítve semmi, egy kisebb bojlert szeretnék lecserélni nagyobbra, viszont az után már nem az A1 tarfiát szeretném fizetni.
Gondolom az MVM-nek kell valami igényt benyújtani a "B alap" tarifára. De semmi részletet nem tudok róla.
Előre is köszönöm!Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz 313313 #13046 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ!
Amit neked kell csinálni, az egy külön elosztó fí relével a vezérelt tarifának, onnan közvetlen vezeték a bojlerig.
Gondolom mielőtt kiépítem az új elosztót kábelezéssel, érdemes megtudni, hogy egyáltalán az a szekrény ami most van [kép], jó-e. Attól mondjuk kicsit tartok, hogy a képen látható helyre már nem fér be egy 2. mérő + szerelvények.
A képen ami van, azóta már le lett cserélve a szekrény kerete meg ajtaja, illetve a dobozban ami van nem az én művem, hanem egy villanyszerelő csinálta.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz 313313 #13048 üzenetére
Köszi!
Valóban Opusz Titász terület, most néztem a számlán.
Bocsi hogy csacskaságot írtam az MVM démásszal kapcsolatban, az MVM zavart be.
1.8kW-os bojlereket néztem, annak gondolom elég a 10A, szóval +3A-t kell venni. Remélhetőleg a mostani légvezeték elbírja még azt. De gondolom ezt a reg.szerelő meg tudja mondani.#13049 lappy
Igen az lesz, felhívok egy regisztrált szerelőt.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz TomMusic #13050 üzenetére
Azt jól számolgatom, hogy egy ilyen új mérőhely kb. 200-300 ezerbe (szekrény + villanyóra telepítés) fájna?
Szerk.: mármint amennyit a regisztrált szerelő elkér.[ Szerkesztve ]
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz Doki16 #13052 üzenetére
Jesszus, ez nem valami vidám
#13053 313313
ha nem kerítésbe kell rakni
Ez mit is jelent?#13054 lappy
Akkor ezek szerint ez az optimista becslés.#13055 PROTRON
Itt csak egy főre lenne (nem magamnak).
Délután csináltam egy gyors durva számolást. Az jött ki, hogy havi kb. 5 ezerrel lenne több a villanyszámla, ha nem a vezéreltről megy a bojler.
Tehát ha mondjuk 300k-ba kerül az új mérőhely, akkor az ugye 5 év alatt jön ki nullára. A mostani állapottal számolva.Ja és köszönöm mindenkinek az eddigi hozzászólásokat!
[ Szerkesztve ]
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Ha már így szóba került az új KIF4 tarifa.
Egyrészt, ez 2026-tól indul ott, ahol okosmérő van (vagy addigra az lesz). És akkor indul ez az 500kWh/év limit is. És kiindulva a malmok őrölési sebességéből, szerintem még ez is simán csúszhat.
Mondjuk azt tudom elképzelni, hogy ahol lejár a hitelesítés, és cserélni kell az órákat, akkor azokra a helyekre már okosmérőket raknak fel. Feltéve hogy van annyi raktáron...
Viszont azt nem tudom, hogy pozitív, vagy negatív ösztönzés lesz?
Tehát akkor nem fizetsz többet, VAGY akkor fizetsz kevesebbet ha napközben (amikor többlettermelés van) fogyasztasz.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Elosztószekrénytől fogok bojlerhez kihúzni kábelt.
És tudom erről megoszlanak a vélemények, de a padláson szeretném elvinni (védőcsőben).
Hogyan tudom megakadályozni, hogy amikor a padlásról lemegyek a csőben a kábellel, szóval ott a csőbe behatoljon a víz? (Kicsapódó pára, stb).
Hasonló módon oldott meg (padláson) még régebben nálunk egy villanyszerelő egy új kiállást (konnektor), de ott én úgy láttam hogy ő erre nem figyelt oda, csak simán berakta a csövet a falba, és bele a kábelt. Csakhogy így feltételezhetően a víz szép lassan simán lefolyik a konnektorhoz. Bár nem bontottam még ki, de sanszos hogy így van.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Köszi!
Mi a párazáró réteg?
Uhh ezt nem tudom, elég régi egyszerű kis (tégla) házikó. A padláson a "járófelület" jellege mint a régi porózus beton. De sajnos ehhez egyáltalán nem értek.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen légkondit a lakásba?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Bestbuy játékok
- Minden ami hőszivattyú
- További aktív témák...