Új hozzászólás Aktív témák
-
ttt1
őstag
Félre ne értsetek, sajnálom öket nagyon ,de ezt -mivel a cég ugye nem "vállalja" a felelösséget (az a pár 100 tonna földcserét beleértve),mert a Kárpát medencébe olyan szélsöségesi időjárás van tornádóval cunamival egyetembe amire nem készülhetünk fel- de ezt megint állam bácsinak kell kipótolni, aki meg a te meg az én zsebebböl veszi ki a milliókat milliárdokat(segítég nem kell uniotól,mert mi fasza kemény gyerekek vagyunk), hogy kártétítsék szegény polgárokat. Pár trehány ellenörző miatt megint mi fizetünk..
[ Szerkesztve ]
-
Ja, és a greenpeace inkább segítsen lapátolni, mintsemhülyeség-et terjesszen. Abból van elég bulvár/politikai nyilatkozat.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
válasz vviktor1 #12995 üzenetére
Magyarország hivatalosan értesítette az Európai Uniót az iszapkatasztrófáról, de segítséget még nem kért.
+ Szlovákiai mentők indultak hétfőn este Magyarországra, hogy segítsenek az iszapömlés által sújtott településeken az emberek mentésében.
-
csibor
addikt
Nagyon olcsó pci-e kártya nincs eladó valakinek?GMA950 kéne kiváltania.
-
vviktor1
aktív tag
Veszprém és környéke sajnos ez is
Aki bármi segítséget tud... a magyarok mennek a nagyvilágba a katasztrófákhoz segítséget nyújtani, ide most ki jön ?[ Szerkesztve ]
Ne dudálj, küzdj !
-
ballington
addikt
válasz FoBCRaistlin #12990 üzenetére
ment pü.
holnap megjön az új konfig, már alig várom
Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
FoBCRaistlin
őstag
válasz ballington #12989 üzenetére
Sacc milyen házra gondoltál?
Ill. nem válaszoltál a privire
Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu WOT: RaistlinX
-
ballington
addikt
Nincs valakinek eladó visz. normál kinétű ház?
-
csibor
addikt
Milyen futárszolgálat van Veszprémben a GLS-en kívül,mert ők horror árral dolgoznak
-
ttt1
őstag
Corsair Force F60 SATA2 60GB ( CSSD-F60GB2-BRKT )
SandForce SF-1200 vezérlővel
Max Read: up to 285 MB/s
Max Write: up to 275 MB/s
Sustained Write: up to 250 MB/s
Random Write 4k (Aligned): 50,000 IOPS
Native TRIM support
Max IOPS Firmware
Slim 2.5" DesignEz egész jó nem ?
-
ffodi
veterán
válasz helkis #12975 üzenetére
Nem HDTune-ra gondolsz? Mert azt mindjárt tolok egyet ha gondolod. Egyébként nem egy nagy cucc ez az ssd írás/olvasás szempontjából. Pár hónap és 1 éves lesz, szóval már nem mai darab, nyilván, ha most ugyan ennyit költenék SSD-re nem ilyet vennék, de szerintem a teszteken kívül, a mindennapos használatban nincs különbség az egyém és mondjuk egy sata3-as crucial között ami 350/70-et tud.(az enyém 230/180).
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
JanR
addikt
válasz FoBCRaistlin #12977 üzenetére
Uh, beteg es nagyon 'kellemes' ara van. Meglatjuk, hogy lesz-e SSD vagy nem
-
-
JanR
addikt
Koszonom a gyors segitseget
Ujtenyallas: Keresek iphone adatkabelt, akinek van jelezzen, uzletelo partnerek leszunk
[ Szerkesztve ]
-
JanR
addikt
-
JanR
addikt
Dehogy dolt el Meg nem adtam el, szare'-hugye' meg nem valok meg tole. Igazsag szerint szeretnem restore-lni a telot, de utana unlockolni es jailbreakelni is kell, amit nagyon nem tudom, hogy kell Igazsag szerint ilyenbe kellene a segitseg. Akinek ilyenbe van egy kis rutin/tapasztalat az segithetne Mert valahogy magamra szeretnem formalni a telot ,de ahhoz restorolni kellene
Na meg programokat, jatekokat honnan tudok leszedni (Appstore-t ismerem), de mashonnan. Ilyen altalanos iphone cuccok, hogy ne csak telefonaljak vele, ha mar megvan
-
-
JanR
addikt
Valakinek van iphone-ja, aki esetleg ert is hozza?
-
cimabue
tag
Ezt meg majdnem elfelejtettem:
van egy LG W2242T 22" LCD monitorom:
TN 22 Wide, 170 / 170, 1680x1050, 16.7M, 5ms, DFC 8000:1, 300 cd/m² , D-Sub, DVI-D, 40W, ár: 28k
Tartalékba vettem, 1,5 éves kb, de összességében ha 2 hetet használtam, akkor sokat mondtam... új állapot, pixelhibáról nem tudok.[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
cimabue
tag
Hát, az tuti, attól is függ, hogy mire van rábökve... Alapértelmezetten azt hiszem 32mp után standby-ba rakja magát, de erre kinyomtak már egy új firmware-t. FAQ-ban ezek vannak még:
System configuration can sometimes limit the potential of all components in the system if they are set primarily for power savings and if that is what is most important to the user, then those are great settings to activate. However, if your primary goal is high performance, then there are couple of areas where users can fine tune their system and realize the full potential of their storage.
a. Make sure you have given the drive adequate time to learn your usage behavior
b. Turn off Windows automatic defrag. Like SSDs, Momentus XT works best without frequent defrag.
c. If you are using an anti‐virus application, turn off automatic scanning.
d. In the disk device properties, enable advanced performance or install the Intel Matrix drive.
e. In some configurations with Windows 7 and Momentus XT, disabling super‐fetch can improve performance. -
-
helkis
veterán
hát akkor ez ezt tudja. de ha meg vagy vele elégedve akkor ne nézz tesztprogikat..
esetleg ssd-topicban is kérdezz rá, hátha van már valakinek tapasztalta vele,
asszem jól döntöttem a 2xakkora tárterülettel, fele áron.. :"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
-
-
válasz cimabue #12941 üzenetére
Mivel egy régi motorost cseréltem le (még a laptop eredeti 4 éves(vagy 5?) winyója)
Nemtudom igazán mennyi a 7200, és mennyi az SSD hatása, de nekem bejött. Minden picit pörgőssebb/gördülékenyebb. Mintha megfiatalodott volna a gép (pedig csak 1.6-os CD proci van benne)Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
ArmanD.
őstag
Öreg vagyok már bohócnak!
-
helkis
veterán
-
-
ffodi
veterán
Persze, az ár is nagyon fontos szempont. De mivel én biztos nem vennék 600gb-os raptort rendszernek, így igazából nincs is miről beszélni(persze a raptor olcsóbb jóval azonos kapacitás mellett mint egy ssd ezt nem vitatom) A 64gb-os SSD bőven elég rendszernek, adatnak meg jöhet 2db nagyobb vinyó, akár raidben.(mert ugye akinek van pénze ssd-re, annak van nagyobb vinyóra is).
Hidd el, hogy az ssd sokkal gyorsabb mint bármilyen raptor. Én sem hittem el amíg nem próbáltam ki. Ha egyszer lesz a gépedben ssd, semmi pénzért nem cserélnéd vissza, még raptor raid0-ra sem. A korai "elöregedés" ez ssd-knél pedig f@szság. Mindegyikre van 3év gari általában, ami meg bőven sok.
Veszel egy kingston 64 gigás ssd-t 30k-ért + mellé egy egy terrás vinyót 15k-ért az összesen 45k, vagy veszel egy 600-as raptor 80k-ért(esetleg 300-ast 40k-ért). Melyik éri meg jobban??
Persze vehetsz kisebb raptort is, ami olcsóbb, de amellé ugyan úgy kell nagyobb HDD adattárolásra......szóval szerintem egyértelmű a dolog, főleg, hogy egy 600-as raptor 80k, amiből kijön egy 50gigás ocz vertex2 + 2db samu f3 1tb raid0-ba.......persze a döntés rajtad áll
[ Szerkesztve ]
-
ttt1
őstag
Akkor ugye ezt is"figyelni kell
Pricing
Current cheapest available pricing snapshot (as of this writing):
(all 100GB models)
OCZ Vertex 2: $403 ($4.03/GB)
OCZ Agility 2: $390 ($3.90/GB)
Corsair Force: $409 ($4.09/GB)
Vertex LE: $360 ($3.60/GB)
For comparison:
Intel X25-M G2 160GB: $2.59/GB
WD Velociraptor 600GB: $0.46/GBA "legolcsóbb sdd-nél is 5,6x-es árat fizetsz gigánként legdrágábbnál 8,89x-est ..Tényleg megéri?
-
ffodi
veterán
A WD adata egy dolog. A valóságban sajnos nem ennyi.
Átlagos olvasási elérési idő ~7ms a legdurvább 600gb-os velocinál a teszt alapján. Most mértem az ssd-n 0,11ms. Ez pedig azt jelenti, hogy kb 60x gyorsabb....
Természetesen ez csak az olvasásra vonatkozik. Ha átlagolod az írással akkor kijöhet 5ms körüli érték, de az ssd még akkor is 40-50x gyorsabb ilyen szempontból....
[ Szerkesztve ]
-
JanR
addikt
válasz ballington #12930 üzenetére
Ment privi az alaplapok miatt
-
ttt1
őstag
Wd oldala
WD6000HLHX 600 GB SATA 6 Gb/s 10000 4.2 ms 32 MB
WD6000BLHX 600 GB SATA 6 Gb/s 10000 4.2 ms 32 MB
WD4500HLHX 450 GB SATA 6 Gb/s 10000 4.2 ms 32 MB
WD4500BLHX 450 GB SATA 6 Gb/s 10000 4.2 ms 32 MB
WD3000GLFS 300 GB SATA 3 Gb/s 10000 4.2 ms 16 MB
WD3000HLFS 300 GB SATA 3 Gb/s 10000 4.2 ms 16 MB
WD3000BLFS 300 GB SATA 3 Gb/s 10000 4.2 ms 16 MB
WD1500HLFS 150 GB SATA 3 Gb/s 10000 4.2 ms 16 MB
WD1500BLFS 150 GB SATA 3 Gb/s 10000 4.2 ms 16 MBU see 4,2 average ..
BTW egy .01 ms-es SSD meg egy 4.2es raptor között sztem árban vagy 3x a szorzó..[ Szerkesztve ]
-
JanR
addikt
válasz ballington #12930 üzenetére
Inkabb az ep43
A 800-as ramok es valami c2d miattDe atgondolom es irok privit.
-
JanR
addikt
-
CoolMan
MODERÁTOR
Sziasztok!
Érdekelne valakit a következő vga:
Gigabyte GTX260 OC 216Sp (core 630: shader 1356: memory 1000: gyárilag) Doboza és minden tartozéka megvan. A kártya hibátlan. Még 18 hónap garancia van rá! [link][ Szerkesztve ]
-
JanR
addikt
válasz ballington #12925 üzenetére
E4300 - 10K
GIGA lap - az engem erdekelne -
3850 - 10KDe ha tevedek javitsatok ki
-
ballington
addikt
sziasztok
beárazná ezeket nekem valaki:
E4300 dobozos (gari nélkül) hűtővel
Giga EP43-S3L (nem használt, de majd egy éves)
ASUS EAH 3850 512MB kb. 1,5-2 éves tehát gari nem hiszem, hogy lenneköszi előre is
-
ArmanD.
őstag
Jó reggelt
Lenne itt nekem egy egy új márkás Regatta kabát M-es méretben és Firebrick színben eladó.Kb 170-175cm magasságig ajánlom, kérésre meg lehet próbálni.
- Víz és szélálló Isotex szövet
- Thermoguard szigetelés, fém bélés elválasztó háló
- Meleg magasított gallér álvédővel rejtett csuklyával
- Vízzáró cipzárok, bélelt meleg zsebek
- Állítható mandzsetta
- Mobiltelefon és zárható zseb belül
- Nagyon könnyű viseletÉs a képek:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Öreg vagyok már bohócnak!
-
JanR
addikt
Valaki tud olyas valakit, aki telefonokat fuggetlenit? Itt pont az E52-re gondolok Mert egy srac elvinne, ha enne a T-mobile-s kartyakat, de sajnos a turbosim nem mukodik az en telefonommal
-
ArmanD.
őstag
Szevasztok eladó lenne egy Sapphire x1950pro 256MB DDR3 256Bit-es videókari dobozában tartozékokkal, kifogástalanul működik próbagari. [link]
Ára: 6,5k
[ Szerkesztve ]
Öreg vagyok már bohócnak!
-
JanR
addikt
Akkor cserelhetunk, nekem van egy Asus 5870, de nekem teljesen mind1, hogy milyen rev. en ugysem tuningolom.
(#12915) ffodi: Pont emiatt szeretnek majd beszerezni egy SSD-t en is. Csak hat amivel szemezek (intel x25), az nem egy olcso darab
Amugy meg tessek valogatni a hirdeteseim kozott: [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
ffodi
veterán
Jó lesz a raptornak 7-8ms is elérési időnek. Egy jófajta SSD-nek 0,1ms az elérési ideje vagy még kevesebb. Volt 150gb-os raptorom, és tudom milyen. Egy alap 7200rpm-es HDD-nél jobb, viszont egy SSD-nek nyomába se ér.
Egyébként a raptort cseréltem le SSD-re, és így is durva a sebességkülönbség. Már 7-8 hónapja fent van rajt a win7, és most is ugyan olyan gyors mint volt. Betöltés idő 14-16s, amint bejön az asztal azonnal használható bármilyen program.
-
FoBCRaistlin
őstag
válasz helkis #12910 üzenetére
Neeem... ahelyett 3850-et kaptam, amit adtam is el,
4770 helyett 5850 lett, aztán kiderült, hogy mégsem döglött
az én 4770 kellene abba a cuccba... nem sok ellenfele volt...Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu WOT: RaistlinX
-
-
helkis
veterán
hát ja, de ott valami telnetes bejelentkezés is kell és binárisan rawmode-ben kell visszasufnizni a gyári FW-t? a hardreset 30/30/30 is ilyen sufni szerintem.. de aki képes OpenWRT-zni az úgyis tudja, hogy kell..
FoBCRaistlin - azért nem minden áron lesz 6870-em, de ha sikerül jó árat elcsípni, akkor nem kizárt..
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
válasz FoBCRaistlin #12909 üzenetére
ja, abból lett neked HD4770-ed.. közben egy olyannal is játszottam egy keveset +az i7-el, át is vettem az vezetést a 06-listán..
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
FoBCRaistlin
őstag
Grat!
Anno a vadállat X1900Xt-met nyírtam ki szintén így, csak én túlhúztam a vizesblokk csavarját
Nekem cserélték... ha mákod van nem veszik észre. Ha észreveszeik akkor buktad...
Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu WOT: RaistlinX
-
ffodi
veterán
válasz FoBCRaistlin #12907 üzenetére
Őőő, hűtőátszerelés közben valszeg, lesarkaztam az egyik fesszabályzót(2mm*2mm) aztán azóta nem ad képet a cucc. Ha cserélik gariba, akkor a rossz hír az, hogy már rev2 PCB-vel ellátott 5870-et kapok, amin nem lehet állítani szofveresen a feszt, mert faszán másik szabályzó van rajt, úgyhogy jöhet majd a grafitceruzás móka ennek örömére.
Holnap elvileg kiderül, hogy cserélik -e.
-
ffodi
veterán
válasz helkis #12897 üzenetére
Nos igen, mint mondtam egy SSD nagyon sokat számít. Kénytelen voltam a notimba is tenni egyet.
Egyébként 6770-et nem vennék, max 6870-et, de egyelőre annyi is elég lesz nekem, ha gariból visszajön az 5870, és rátolom a VF3000a-t.
-
válasz helkis #12904 üzenetére
???
Nekem is van egy a szekrény mélyén, de nem volt időm játszani vele, pedig csak annyi kellene, hogy visszatöltsem a gyári fw (most vmi egyedi cumó van rajta).
De mikor olvastam, hogyan kell(ene) visszatölteni, hát csak legyintettem.Milyen elvetemült észjárás kell ahoz, hogy 30mp nyomom a resetet, aztán kihúzom a tápot, de továbra is nyomvatoartom még vagy 30mp-ig aztán visszadugom a tápot, még mindég nyomom 30mpig a resetet. Ezután elengedhetem a resetet, de 10mp múlva ki kel húzni a tápot, hogy 10mp múlva megint visszadugjam.
Normálsak?
-
helkis
veterán
válasz FoBCRaistlin #12901 üzenetére
még nem láttam sehol a spec-et, de igazából én egy 6870-re vágyom a gtx460 meg megy fizikára..
-
vedini
őstag
válasz helkis #12899 üzenetére
hali,
van egy linksys wrt54gs routerem, jelenleg kaputt, szerinted lehet vele valamit kezdeni?
default ip címre nem éri el az admin felülelet
amint bemelegszik, ki-be kapcsolom és a power gomb csak villog, tehát gondolom nem tud bootolni, de tftp-vel se tudtam rá firmware-t tenni
köszi
workworkwork...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- TCL LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Telekom mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 11
- SSD kibeszélő
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.