- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Algol
senior tag
válasz
Metalfan #14666 üzenetére
Tavaly járt nálam egy kb. olyan idős FSP táp, mint a tied (nem biztos, hogy HLN volt), a ventilátorára panaszkodtak (amin a zsírozás segített). Mikor szétszedtem a tápot láttam, hogy szinte az összes szekunder oldali puffer elkó púpos volt, volt amelyik már kissé ki is nyílt, szóval közvetlen bedöglés előtt állott. Az összes kondenzátor CapXon márkájú volt. Az összeset kicseréltem, azóta is megy.
Nemrég egy Chieftec GPS-400AA került hozzám, mert nem indult el, ha rá volt dugva az alaplap. Mivel ekkor a készenléti feszültsége mindössze 3,5 V volt, így azonnal tudtam, hogy hol keressem a hibát. A tápban összesen 2 db CapXon kondenzátor volt, az egyik a készenléti kör puffere, ez már szét volt nyílva. Csere után rögtön jól működött a táp. Az összes többi szekunder oldali kondenzátor más márkájú volt, mind jó volt, egyet se kellett cserélnem.Nagy eséllyel a te tápodban is CapXon kondik lehetnek, cseréld le mindet, a segédtápéra is figyelj.
Az összes kondenzátor kijöhet 500-600 Ft-ból. Low ESR kondikkal cseréld le őket. Yageo, Teapo márkájúak kaphatók a Lomexben, a HQ Elektronikban. -
draff
aktív tag
válasz
Metalfan #14658 üzenetére
Vagy valamelyik kondid szarozik abban a tápban, vagy valami erősen túlmelegszik (és lehet hogy épp a kondi hibája miatt) ám ilyenkor a hővédelem leold. Aztán csak ha lehült, engedi magát újraindítani.
És még ez lenne a jobbik eset.
Ha csak simán füstölögne egyet, mingyáá dobhatnád a kukába ....Kezdetnek - cseréld ki benne az összes kondit ....
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Metalfan #5307 üzenetére
Én is értelek. Akkor viszont a tápnak meg kellene szerezni a terhelés - ventilátorfordulat görbéjét, és annál a terhelésnél nagyobbat sosem kaphat. Ez elég nehezen kivitelezhető, ergo ellenjavallott a csere. Mivel azonban 60CFM az új venti, akár működhet is. Viszont így meg nem látom a cserének értelmét, mert így nem lesz halkabb az eredetinél.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Metalfan #5305 üzenetére
A tápban, azok, amik nem bordán vannak. A túlmelegedés elleni védelem az alubordák hőmérsékletét nézi, így arra kapcsol. A főtrafó, kondik viszont feljebb mennek hőmérsékletileg a légáram hiánya miatt. A melegebb kondinak alapból megnő az ESR-je, és több lesz a veszteség, ami jobban fűti. És így tovább.
Tápventit nem véletlenül olyat tesznek bele a mérnökök, amilyet. Nem csak fognak egyet, és azt beleteszik. Hosszas méretezési, műterheléses, melegedésméréses szimulációk, mérések, tesztek mennek le egy végleges revízió kiadása előtt. Itt természetesen nem a Codegen / Mercury / Deer színvonalról van szó.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Xbox Ultimate előfizetések
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest