- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- VoLTE/VoWiFi
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V2 - origami
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolka95
őstag
válasz
ZoltanRobi #667 üzenetére
Amikor sorrendbe rakod a színes kábeleket és ráhúzod a csatlakozót akkor a csati alja feléd nézzen.
A rajta lévő kiálló pöcök legyen lefelé. Így:Nálam ez volt a hiba, hogy fordítva raktam rá. A pöcök volt felfelé, amikor ráhúztam. A teszter hiába jelezte, hogy rendben van, akkor sem vitte a jelet a kábel.
-
zolka95
őstag
Igen, fordítva voltak a kábelek.
[link] Ezt minek nevezik? Összefogja a drótokat, mielőtt ráhúznám a fejet. ennél a cat7 kábelnél sokszor újra kellett próbálnom a fej ráhúzást, mert elmozdultak vagy nem értek a végébe.
Bosszantó volt.Angol neve is érdekelne, vennék egy párat ebay-ről.
-
zolka95
őstag
Sziasztok!
S/FTP CAT7 kábel szereléséhez kérnék segítséget, felvilágosítást.A régi CAT5,5e UTP kábelekre már könnyedén rá tudom rakni a fejet, de ezekre az újakra nem nagyon.
Szóval CAT7-nél a kábel 2 páronként fóliázva van és ezek köré még valami vékony drótháló van rásodorva.
Az érpárok nem ugyanolyan a színűek, mint CAT5-nél. Halványabbak, ami még nem is baj, de az egyik teljesen fehér, mindegyik érpárnál. Úgy gondoltam a narancs melletti lehet a narancs-fehér és így tovább. Szóval eszerint rendeztem őket sorba.Először a CAT5-re való műanyag fejet raktam rá, amivel ezelőtt már többször krimpeltem kábeleket. A kábel teszter ledje felvillant mindegyik érpárnál, de azt amelyiket én csináltam ott visszafelé ment végig (tehát a 8-astól 1-ig). A másik végén (amihez nem nyúltam) ott 1-től 8-ig.
Kétszer is megcsináltam és akkor is ugyanígy jelzett a teszter.CAT5 kábeleknél pedig mindkét végén 1-től kezd és 8-ig fut végig a led.
A másik kérdésem a kábelfejekről szól.
CAT5 műanyag fejnél a bedugott érpárok egymás mellett helyezkednek el vízszintesen.CAT7 kábeleknél már két variációt is láttam. Mind a kettőnél egymás mellett vannak az érpárok, viszont egyik variációnál az egyik érpár fentebb van mint a másik és így tovább, felváltva: alul-felül.
A másiknál pedig csak két érpár van fentebb a többinél. Mi ennek a jelentősége?
Mindkettőnek fém borítása van a műanyag fej körül.Krimpelésnél ugyanúgy dugtam bele az érpárokat, mint a régi műanyag fejnél. Aztán krimpelővel összenyomtam.
Az ereket ütközésig toltam. Láttam hogy a végük odaér a fej végébe.Mi lehet a hiba? A teszteren miért visszafelé futnak a ledek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik elsősorban hálózati kábelekkel és szerelésükkel foglalkozik, úgymint árnyékolt és árnyékolatlan csavart érpáras kábelek (S/FTP, UTP), SFP+ optikai (OM3, OM4) valamint DAC kábelek, de érintőlegesen szóba kerülhetnek más adatkábelek is, mint koax, USB, SATA, stb...
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Autós topik
- Fujifilm X
- OLED monitor topik
- VoLTE/VoWiFi
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest