- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- 8300 mAh, maradhat?
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
REAL WORLD
tag
Lehet, hogy egy kicsit késő, de csak most olvastam mert én is szembesültem a problémával. A következő képpen tudtam megoldani akár hálózatról akár saját gépről dos parancssorból a nyomtatást:
Csinálsz egy bat fájlt, hogy el tudd indítani bármikor. Ez akkor érdekes ha hálózaton belül szeretnél nyomtatni. Ez ugyanis az LPT1-hez rendeli a megosztott nyomtatót, de ha az éppen nem elérhető, akkor hibaüzenetet kapsz minden windows indításkor. Ezért nem állandóra csinálod a hozzárendelést hanem mindig lehuttatod, amikor szükséged van a nyomtatóra. Ez minden újraindításkor elfelejtődik.
net use lpt1 \<gépnév><nyomtató megosztási neve>
A másik:
net use lpt1 \<gépnév><nyomtató megosztási neve> /persistent:yes
Így állandóan az LPT1-hez rendeli a nyomtatót. Ha helyi gépen akarod használni a nyomtatót, akkor ezzel megoldhatod a problémádat. Ezt a módszert lehet alkalmazni ha a nyomtató ugyan hálózati, de állandóan eléhető...
Ezt eddig más is leírta. Most jön a lényeg!
Nyomtatók->kiválasztod a nyomtatót->jobb click->tulajdonságok->Speciális->Nyomtatóprocesszor...->WinPrinten belül a RAW-ról át kell állítani TEXT-re. Így már tudsz USB-s nyomtatóra DOS alól nyomtatni. Elképzelhető, hogy van valami más módszer/progi is az LPT1 imitálására, de nekem ez bejütt!!! Természetesen a nyomtatónak megosztottnak kell lennie!!!
Mivel itthon minden gépben van hálókártya így nem tudom, hogy mit csinál ha nincs?! Nem volt időm kipróbálni, hogy kivegyem...
Remélem hasznos infót tudtam megosztani Veletek!
Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Gumi és felni topik
- Napelem
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Analóg fényképezés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gitáros topic
- iPhone-t használók OFF topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Keresünk dokkolókat
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest