Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Landsmann

addikt

Azt gyanítom, újabb átverés módszer van terjedőben. December 15-én kora reggel értesítés jött a Whatsapp regisztrációs kódot tartalmazva. Rá egy percre csörgött a telefon, amikor is egy automata elkezdte bediktálni a kódot. Először én is véletlennek gondoltam, hogy valaki éppen regisztrált a szolgáltatásra, de elírta a telefonszámot. Csakhogy az egyik topicból kiderült, nem egyedi az eset, szintén december 15-én másnak is volt ugyanilyen tapasztalata, sőt a szolgáltatásban a saját telefonszáma mellett egy idegen személy képét látta. Nekem is és másoknak is a telekomos számra jött a regisztrációs kód.
    Ma folytatódott a történet. De most egy yetteles számra jött, ezúttal Viber regisztrációról kód és telefonhívás. Ezt a telefonhívást felvettem, de nem hallgattam bele, mert azt gondoltam, a szokásos külföldi számról való hívás csalás történik, hogy a hívott majd visszahívja és tetemes telefonköltséget csinálnak. Ha van időm, ezeket a hívásokat fogadom, had legyen egy kis költségük a csalóknak. Szóvala a lényeg, egyik szolgáltatásra sem regisztráltam. Gyanítom a cél az, hogy az üzenetben küldött linkre kattintva aktiválódik a szolgáltatás, amihez az én számomat társítják, így az én telefonszámommal akarnak csalásokat elkövetni.

Új hozzászólás Aktív témák