- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
csyo
senior tag
kiprobaltam a X-ubuntut, meg a L-ubuntut is.
Haat, az L nagyon egyszeru, mintha win95 lenne, viszont tuti keveset fog le a cpubol
Az nem tetszik benne, h nem tudom allitani az ikonok nagysagat az asztalon. Robosztusnak tunikAz X verzio jobban tetszik, konnyebben testreszabhato, egesz aprora allithato.
Legjobban viszont az alap Ubuntu tetszik, de azzal lassu a gepem sajna
Problemak>
1. sima Ubuntu allandoan hibat eszlel.
az alap Ubuntu sokszor kiirja, hogy "hibajelentes kuldese", elofordul, hogy 3-4szer egymas utan zsinorban kuldi a hibajelenteseket.
2. nem mukodik a valtas a skinek kozt
Valtas sima, X, es L skinek kozt nem mukodik egyszeruen.
Azt olvastam, hogy kene legyen egy beallitasok ablak, ahol ki tudom valasztani h X, v L legyen.
Ilyen ablak nincsen.Ha LOG OUT-ra megyek, akkor tudok valasztani kozuluk, felteve amikor ezt engedi!
Azt irja ki,h
"Some software updates won't be applied until the computer next restarts."
Cancel, vagy Log out lehetoseg.Hiaba nyomok a Log outra, akkor is bent maradok.
Hiaba restartolok, akkor is ugyanez van logout gombra nyomaskor.Nagyon ritkan megiscsak osszejon a Logout, es akkor megengedi a valasztast hogy atmenjek X, L, vagy sima Ubuntura.
Hogyan tudok valtani? Miert nem enged log outolni?
-
csyo
senior tag
válasz
spammer #21104 üzenetére
Koszi
Elso ranezesre a feluletek kozul a Linux Mint tetszik.
Most kiprobalom a Xubuntut, meg a Lubuntut.
Szoval csak beirom a terminalba, hogy
"sudo apt-get install xubuntu-desktop"
meg
"sudo apt-get install lubuntu-desktop"aztan frissiti is?
A Linux Minthez is van esetleg ilyen egyszeru lehetoseg?
Jah, es ha megsem tetszik az uj felulet, visszafele is lehet ezt csinalni, vagy elorol kell kezdenem?
-
csyo
senior tag
válasz
#82679040 #21093 üzenetére
Koszi a valaszokat, most mar csak azt szeretnem tudni, hogy melyik a legegyszerubb a gepem szamara
igen, 1.3GHz Intel Pentium proci van benne, mivel 5 eves a gepem.
matrican "intel centrino inside" felirat, szal 1 magos proci, valoban.ubuntu alatt hogy tudok megbizonyosodni, h mi van a gepemben?
Hogy tudom a laptopom laptopom felgyorsitani? (tehetek e bele jobb procit/tobb ramot?)
Esetleg javasolnatok nekem masik Linux rendszert Ubuntu helyett, ami a regi gepeken gyorsabb?
-
csyo
senior tag
válasz
#82679040 #21070 üzenetére
"Xfce,Lxde" ezek mit jelentenek? Az ubuntu valtozatai, vagy mas linux rendszert takar?
Ez a laptopom amire kene (mar regi, es lassu!)
-
csyo
senior tag
válasz
#82679040 #21070 üzenetére
Sziasztok
Koszi a tippeket. Valoban eleg lassunak tunik az ubuntu, lehet akkor a procim lassusaga miatt..
Amiket javasolsz azokhoz is konnyen erhetek el progamokat?
Ha letoltom mi lesz az ubuntuval? Automatikusan atirja?Chrome/ot megtalatam kozben, a "terminalrol" kellett inditani. Fel orat szenvedtem vele, mire rajottem hogy kell : )
-
csyo
senior tag
Sziasztok!
Most telepitettem az Ubuntu legfrissebb, 32 bites verziojat.
Laptopom acer Aspire Timeline 5810T.Elsodleges problemam az, hogy nagyon lassunak tunik.
Telepitettem google chrome bongeszot, de a sikeres telepites ablakon kivul nem tortenik semmi.
Hol talalom meg a parancsikonjat? Nem tudm elinditani a Google Chrome bongeszot. (ubuntu 32bithez valo GC-ot toltottem le, es telepitettem)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest