- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
G3kko
tag
Sziasztok!
Virtuális "Precírz" alatt telepítettem egy wine-t, majd az alól egy steam-et.
Ennek indításakor így "szétdobja" a képet.
Nem létfontosságú a steam /más windows program, de ha van erre orvosság megosztanátok velem, előre is köszönöm!minek ez nekem?
- inkább így virtuális gépen ismerkedem a linuxal egyenlőre, ha majd arra kerül a sor, hogy áttérek rá, mint fő rendszerre, akkor már ne legyen idegen; ha itt elrontok valamit nincs "komolyabb" következménye
-
G3kko
tag
magyar felülre húzva, de ez csomag csak a napokat, valutát stb-t orvosolja...
main, universe, restricted, multiverse eddig is be voltak pipálva; ezt a csomaginformációs adatbázis frissítést hol tudom alkalmazni? ...hátha így felkerülne a listára a "Hungarian" is, ami már kiterjed az egész rendszerre. -
G3kko
tag
Hosszabb próbálkozás után megvan a lista és a magyar nyelv is: kép
De nem jelenik meg a rendszer szinten alkalmazható nyelvek között; ami ott van magyar (alulról 2.) az egy korábbi terminálos próbálkozás eredménye, de ez nem alkalmazható teljes körűen.
Végül is arra jutottam, hogy így egyenlőre ki kell egyeznem az angollal, majd ha "kinövöm" ezt a virtuális gépet, akkor már magyar nyelven telepítem a rendszert. Nincsenek problémáim az angollal (szerencsére), de mégis más lett volna egy anyanyelven történő "barátkozás".
Köszönöm hogy időt szántál kérdésemre, próbáltál segíteni! -
G3kko
tag
Történ annyi előrelépés, hogy a frissítési szervernek kineveztem a "fő szervert", itt már nincs probléma a hitelesítő kulcsokkal, ellenben amikor nyelvet telepítenék a listában csak az angol szerepel (ami már telepítve van). Más random szerverek/ tükrök esetén is hasonló az eredmény.
-
G3kko
tag
Az eredmény:
asd@ubuntu:~$ sudo apt-get update >/dev/null
E: Could not open file/var/lib/apt/lists/ubuntu.mirrors.crysys.hu_dists_precise_universe_binary-i386_Packages.IndexDiff - open (2: No such file or directory)Nem tudom, hogy pontosan mit jelölnek a fenti sorok, de van egy olyan sejtésem, hogy a frissítési szerverrel lesz valami(?)
szerk: (bocs valamiért szétdobja a szöveget) -
G3kko
tag
Sziasztok!
Virtuális gépen ismerkedem a 12.04-es "Precízzel", mikor megpróbálok frissítéseket vagy nyelvet telepíteni, a következő sorok fogadnak:
"Requires installation of untrusted packages The action would require the installation of packages from not authenticated sources."
Ez rendben is van, hogy figyelmeztet, de itt el is akad a folyamat.
Végül a frissítést sikerült megoldani, terminálból (sudo apt-get update (/ upgrade)), de a nyelvi csomag telepítésénél egy "sudo apt get install language-pack-hu" és "társai" nem oldották meg a problémát. Keresés után arra jutottam, hogy elvileg ennek az engedélyezésével már mennie kellene (de mégsem). A kérdés adott, tudtok valami megoldást a problémámra?Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged