- Netfone
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
SFAkos
aktív tag
Köszi a válaszokat mindenkinek, akkor szerintem egy 20-as szorítok az SSD-n. Igen azt láttam már, hogy a 14.04 a hosszabb távon támogatott akkor ha nincs nagy különbség megy fel az. Egyébként adatokat nem ezen szeretnék tárolni, azért kérdeztem, hogy látni fogja-e az NTFS partíciókat, mert azon vannak az adataim. (HDD-n). Na de nekiállok aztán majd rájövök a dolgokra, vagy még láttok itt!
Köszi mégegyszer mindenkinek.
-
SFAkos
aktív tag
Sziasztok! Korábban volt egy mac-em és szerettem, most pedig szeretném kipróbálni az Ubuntu-t is. ( Pontosan az Ubuntu GNOME 14.10-es verziót néztem ki, eléggé bejön a Ui )
A kérdésem az lenne, hogy a laptopban van egy 120GB-s SSD, ezen fut a win 8.1 x64 és van rajta körülbelül 25-30 giga szabad hely. Mellette van egy terrás HDD-m is. Leírást már találtam (nem UEFI-s boot) hogyan kéne win mellé feltolni, igazából 1 kérdésem lenne.
Mennyi hely kell a biztos, gyors működéshez illetve HDD-n mennyivel lenne lassabb? Azért kérdezem, mert a HDD-n van hely bőven, onnan letudnék szedni akármekkora partíciót, viszont windows-ban leírhatatlan a különbség az SSD javára a mindennapi használat során is. Viszont ugye itt nem bővelkedek túl sok szabad helyjel. Útközben emelném a kérdések számát 1-el, mégpedig hogy ubuntu alól látni fogom az NTFS partíciókat? Ugye nekem a HDD-n vannak az adatok, oda töltök le stb..
Köszi előre is a válaszokat!
Egyébként ez a GNOME egy jó kiadás? Ha szar akkor nem erőltetném feltétlen ezt, de bejön a felülete nagyon
Ui: A gép egyébként:
Intel(R) Core(TM) i3-3120M CPU @ 2.50 Ghz, nvidia GT635M 2GB, 6GB RAM
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged