- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Jimmy Choo felel a Magic V Flip 2 dizájnjáért
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
Sziasztok,
Hol lehet megtalalni a regisztralt bluetooth eszkozeim listajat tartalmazo file-t? Gnome GUI mutat egy halom szurke Unknown eszkozt, meg ugyanabbol a billentyuzetbol harmat, amiket nem tudok eltavolitani, mert ugye vagy inaktiv, vagy ha rakattintok lefagy a UI. Szoval el akarom tavolitani a felesleges eszkozoket a listabol, de UI alatt nem megy ezert lenne jo latni, hogy hol tarolja, hatha csak egy sor amit el lehet tavolitani.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
lionhearted #39227 üzenetére
Vegul linux alol gparted-el elorebb mozgattam az EFI particiot, majd rengeteg felesleges informaciokereses utan raszantam magam a linux particiom expandjara, amit Windows alol a Paragon partition managerrel csinaltam. Szerencsere az expand nem modositott az UUID-n, igy nem volt boot problemam.
Most joval lassabbnak erzem valamiert a gepet, de lehet hogy az az oka, hogy egy Seagate Firecuda SSHD-n van a particio, ami nem tul gyors (de cserebe eleg lassu
) es, bar nem tudom pontosan hogy mukodik az a hibrid flash gyorsitasa, de lehet hogy ujra kell epitenie a cache-t. Amugy nem szoktam kikapcsolni, csak suspendelem. A Windows masik meghajton van, ami egy eleg gyors SSD, de az tul kicsi volt, hogy a linuxot is arra tegyem. Lassan ezt is cserelni fogom.
A lenyeg hogy mukodott a dolog.
-
Tigerclaw
nagyúr
Sziasztok,
Olyan problemam lenne, hogy az Ubuntu 20.04 berakott egy EFI particio a linux altal hasznalt particio ele, es igy nem tudom boviteni atmeretezni az utobbit, hiaba van az EFI elott boven hely. Van arra mod, hogy elmozgassam azt az EFI particiot ugyanazon a meghajton belul elobbre es ne az fogadjon a kovetkezo indulaskor, hogy nem indul el a linux?
A Gparted elvileg meg tudna tenni, de figyelmeztet, hogy inditasi problema lehet belole.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Fujifilm X
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Mesterséges intelligencia topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen nyomtatót vegyek?
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- OLED TV topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest