- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android szakmai topik
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
Sziasztok,
Hol lehet megtalalni a regisztralt bluetooth eszkozeim listajat tartalmazo file-t? Gnome GUI mutat egy halom szurke Unknown eszkozt, meg ugyanabbol a billentyuzetbol harmat, amiket nem tudok eltavolitani, mert ugye vagy inaktiv, vagy ha rakattintok lefagy a UI. Szoval el akarom tavolitani a felesleges eszkozoket a listabol, de UI alatt nem megy ezert lenne jo latni, hogy hol tarolja, hatha csak egy sor amit el lehet tavolitani.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
lionhearted #39227 üzenetére
Vegul linux alol gparted-el elorebb mozgattam az EFI particiot, majd rengeteg felesleges informaciokereses utan raszantam magam a linux particiom expandjara, amit Windows alol a Paragon partition managerrel csinaltam. Szerencsere az expand nem modositott az UUID-n, igy nem volt boot problemam.
Most joval lassabbnak erzem valamiert a gepet, de lehet hogy az az oka, hogy egy Seagate Firecuda SSHD-n van a particio, ami nem tul gyors (de cserebe eleg lassu
) es, bar nem tudom pontosan hogy mukodik az a hibrid flash gyorsitasa, de lehet hogy ujra kell epitenie a cache-t. Amugy nem szoktam kikapcsolni, csak suspendelem. A Windows masik meghajton van, ami egy eleg gyors SSD, de az tul kicsi volt, hogy a linuxot is arra tegyem. Lassan ezt is cserelni fogom.
A lenyeg hogy mukodott a dolog.
-
Tigerclaw
nagyúr
Sziasztok,
Olyan problemam lenne, hogy az Ubuntu 20.04 berakott egy EFI particio a linux altal hasznalt particio ele, es igy nem tudom boviteni atmeretezni az utobbit, hiaba van az EFI elott boven hely. Van arra mod, hogy elmozgassam azt az EFI particiot ugyanazon a meghajton belul elobbre es ne az fogadjon a kovetkezo indulaskor, hogy nem indul el a linux?
A Gparted elvileg meg tudna tenni, de figyelmeztet, hogy inditasi problema lehet belole.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest