- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mukorka
addikt
válasz
Mukorka #13908 üzenetére
Közben utána néztem és alternatives között látszik hogy az nvidia van beállítva. Próbálok elindítani egy glmark2-őt és ezt írja:
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0".
Error GLX version >= 1.3 is required stb...Kutatok tovább, ha van valami erre akkor szóljatok.
-
Mukorka
addikt
A desktop effekteknél meg azt írja hogy nem fut és nem tudja megnyitni az effekteket
A screensaver se működik, simán fekete kép van csak. Úgy érzem hogy ez az nvidia driver itt se működik csak simán visszaállt integráltra... Tudtok erre valami tesztprogramot, parancsot amivel meg lehet nézni melyik fut? -
Mukorka
addikt
válasz
FoxiestFox #13906 üzenetére
-
Mukorka
addikt
Eddig nem fagy, sőt nagyon jól működik, köszi az ötletet
Az fura még hogy magától megnyit sok mindent ami ott volt mikor újraindítottam és ezért az autostart meg ráindít mindenre még egy adagot... Minden esetre nagyon bejön a cucc, eddig tök stabil. Azt hogy a nvidia kártya dolgozik-e azt hogy lehet a legkönyebben kitalálni? -
Mukorka
addikt
-
Mukorka
addikt
Hello!
Lehet valami tenni a unity folytonos fagyogatása ellen ? Mindenféle animáció közben úgy marad a képernyő , egyszerűen lemerevedik. yyt-vel be tudok lépni és sokszor vissza is áll ezután ctrl-alt+f7-re. Most intel hd 4600 fut rajta 13.10-es ubuntun de pl nvidia drivert se sikerült feltenni rá mert black screen van boot helyett. Mit próbálhatnék még ki (Gnome 3 alatt nem fagy, ott simán szaggat az egész).
-
Mukorka
addikt
Másnál is jelentkezik a képernyőn egy sáv ott ahol a menü jön elő bal oldalt? Mármint ez akkor is ott van ha nincs menu és elég zavaró.
-
Mukorka
addikt
Hello!
Kaptam egy új céges gépet (Lenovo y510p) és lenne pár kérdésem:
1. 13.10-es ubi van rajta most, ezt később könnyedén lehet majd 14.04-es lts-re frissíteni ugye? (Mert ha necces akkor inkább rakok rá régebbi verziót)
2. Ebben ilyen hibrid vinyó van, azt kezeli az ubuntu?
3. Sli is van benne meg optimus ugye.. ezzel hogy áll a dolog? Jó már a támogatottság az optimushoz?
Szeretném tudni hogy induljak el vele, elég jó cucc és ki kéne hozni belőle amit lehet (akkor is ha munkagép).
Köszi!
-
Mukorka
addikt
Megoldódott. Utána olvastam még hogy mi lehet és ha átírja az ember az etc/bumblebee/bumblebee.conf-ban ezt
1) Driver=, erre: Driver=nvidia
2) KernelDriver=nvidia-current, erre: KernelDriver=nvidia
és restarttol akkor már működik. Ki is próbáltam unigine-heaven-t és nélküle befagyott a gép , vele meg lett 407 pont , 16 fps átlag
-
Mukorka
addikt
Üdv!
Felraktam a bumblebee-t , hozzáadtam magam mint csoport és el is indítottam a servicest de pl optirun firefox-ra ezt írja : [ERROR]Cannot access secondary GPU - error: Could not load GPU driver
Mi lehet a gond?
-
Mukorka
addikt
-
Mukorka
addikt
Üdv!
Szeretnék felrakni egy nvidia drivert az ubuntura de sajnos nem jött össze eddig. 12.04-es verzió a kártya pedig 525M. Az itteni első hsz-ben lévőre nem reagált így az apt-get nvidia-current-el próbáltam először majd az nvidia honlapjáról is majd a szoftverközponton keresztűl is. Az a probléma hogy bár látszólag telepíti és az nvidia settings is megjelenik ahogy újraindítom a gépet (miután az xconfigot kicseréli) csak a 2d unity működik, a 3d alatt is ez jön be és hardvernél vagy egyéb drivereknél sincs semmi. Az nv settings ugyan mondja hogy nem fut az nvidia x server de újrakonfigolás után sem megy. Egyébként mikor próbáltam a honlapról leszedni és feltenni akkor is írta hogy le kell állítani az x servert miközben rakom fel a drivert de ahogy leállítom egyből behal a gép pedig bárhol olvastam erről mindenki mosolyogva javasolta a sudo service stop lightmg-t (ez rémlik most).
Valami ötlet van esetleg amivel megjavulna? Még megpróbálom az egész nv részt uninstallálni mert lehet hogy fenthagyja a settingset még ha a drivert le is törlöm.
Ha van ötlet előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest