- Google Pixel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pörp
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
Pörp
senior tag
Hi!
Ubuntu 22.04-hez a minidlna 1.3.0 verzió telepíthető repóból. Azt meg lehet csinálni hogy ugyanúgy repoból az 1.3.3 települjön, vagy csak manuálisan lehet a friss verziót felrakni? -
Pörp
senior tag
Köszönöm mindenkinek!
Még egy olyan kérdés, hogy ha frissítek 18-ról 22-re, akkor hogy tudom megoldani, hogy a postgreSQL a 10-es verzió maradjon a frissítés után? -
Pörp
senior tag
Sziasztok! Otthon van egy itx szerverem. Ubuntu 18.04 van rajta. Torrent, samba, dlna, kamera nvr futnak rajta, semmi fontos adat nincs tárolva. Ha nem frissítek a 22 LTE verzióra az nagy biztonsági kockázat?
-
Pörp
senior tag
Sziasztok!
Linux Mint-et telepítettem, Dell D630 laptop. Wifi kapcsolaton keresztül van internet. A problémám, hogy a router-en levő eszközeimet, azaz a helyi hálózatot nem érem el. A router-t igen, onnan tovább nem tudom még pingelni se, "host unreachable". Másik Win10 laptop ugyanígy wifi kapcsolaton keresztül eléri a helyi hálózati eszközöket. Mi lehet a gond az linux laptoppal? -
Pörp
senior tag
Sziasztok!
Van egy otthoni ubuntu server gépem, itx alaplappal, amin nincs PCI-E port, a benne levő prociban van integrált vga. Hozzám került egy olyan proci amiben nincs integrált vga se, így kevesebbet fogyasztana. Szóval vga nélkül el lehet indítani egy gépet és tudnék rá tenni ubuntu servert lan-on keresztül? -
Pörp
senior tag
Sziasztok! Ubuntu server-en fut nekem qbittorrent, samba megosztó, miniDLNA. A qbittorrent által letöltött könyvtárak drwxrwxrwx+ jogosultságúak, a samba megosztóval vannak megosztva. Windows-os gépem felöl a helyi hálózaton csak részben tudok hozzáférni a samba megosztott torrent könyvtárakhoz.
Tartalmukat látom, másolni is tudom, de pl letöltött exe-t indítani nem. Csak akkor sikerül, ha előtte chmod -R 777-el beállítom, amit nem értek mert eleve drwxrwxrwx+. Hol kellene a jogosultságon állítnaom, hogy a letöltött és megosztott mappákhoz és fájlokhoz hálózaton levő win10 gépemről teljes hozzáférést kapjak? -
Pörp
senior tag
Hi!
Az ubuntu kis home szerveremmel torrentezek. A teljes torrent mappa alkönyvtárakkal együtt meg van osztva, így elérem a win10-es asztali gépről is. Itt tárolok más egyéb fájlokat is. Tudok rá másolni és törölni is. Ha azonban egy új torrent letöltődik, akkor annak mappájához nem férek hozzá, csak akkor ha újra chmod parancs segítségével magamnak engedélyezem. Valahol be lehet állítani, hogy az új torrent könyvtár letöltés után alapból hozzáférhető legyen? -
Pörp
senior tag
Hi!
Hogy tudom meg ubuntu alatt hogy mely folyamatok használnak éppen CPU-t, és hogy mennyit? -
Pörp
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek leírása, hogy hogyan lehet Win10 alól Ubuntu 18.04 gépet LAN-on keresztül indítani? Tehát mit kell az Ubuntu gép BIOS-án kívül állítani? -
Pörp
senior tag
Sziasztok!
archive manager-el akartam kicsomagolni egy állományt, de az extract-ra nyomva kiszürkült az ablak, és nem történik semmi. Bezárni nem tudom, mozgatni lehet. Ubuntu firefox-ban ha proardver-re akarok feltölteni képet, a tallózásra nyomva ugyanez történik, tehát az egész firefox ablak elszürkül, és se bezárni nem lehet, se nem történik semmi...
-
Pörp
senior tag
válasz
ubyegon2 #36663 üzenetére
Köszönöm, és neked is samujózsi!
Most lenne egy másik kérdésem. Telepítettem egy motion és egy zoneminder nevű alkalmazást, ezek kamera szoftverek. Mindkettőből a bionic amd64 verziókat. Az ubuntu azt írja hogy sikeres telepítés, de sehol se találom az alkalmazásokat. A "show applications" menüben keresőbe írva se talál semmit. Az ubunti software - installed - menüben viszont ott vannak.
-
Pörp
senior tag
Sziasztok!
Van arra lehetőség, hogy Win10-es gépről távoli asztal kapcsolattal átvegyek ubuntu gép irányítását? Ha igen, az ubuntu gépen pontosan miket kell beállítani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- PlayStation 5
- Google Pixel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- ASUS routerek
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest