-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lathronos
őstag
válasz
Melack #27889 üzenetére
A linux-szal nem harcolni kell, hanem megismerni. Az pedig, hogy a Windows jobb, nem helytálló megállapítás, mindössze más filozófián alapul és hidd el, a linux semmivel sem ér kevesebbet a Windows-nál. Fogalmazzunk inkább úgy, hogy számodra a Windows sokkal ideálisabb mint a linux. Van ilyen.
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
Melack #27817 üzenetére
Nálunk pár éve lett kizárólag Ubuntu (Unity felülettel) itthon. Párom először megrémült, aztán 10 perces gyorstalpaló után azóta is elégedetten használja (böngészés, filmnézés, zenehallgatás, szövegszerkesztés, kis rajzolóprogram, máshoz még szerintem nem nyúlt).
Szóval nem reménytelen.
Firefox, Libreoffice, Pinta, a többi alap alkalmazás. Esetleg néha VLC.
-
Lathronos
őstag
válasz
Melack #27817 üzenetére
Tapasztalatból tudom, hogy a nők 98%-a Windows párti, és pánik rohamot kapnak még a linux szó hallatán is. Arról pedig szó sem lehet, hogy ők linux-ot használjanak, mert az nem "trendi" és különben is, a Windows sokkal jobb. A linux pedig nagyon "gáz" és amúgy is, használhatatlan.
Úgy vannak ezzel a témával mint mi az óvszerrel. Ha mindenképp szükséges hát legyen, de úgy azért nem az igazi.
-
-
Lathronos
őstag
válasz
Melack #27807 üzenetére
Így
Aztán töltesz le magadnak tetszőleges témát: jobb egérgomb a panelen -> Témák ->Asztal -> Asztali témák hozzáadása és eltávolítása -> Elérhető témák(online) -> Kiválasztod amelyik tetszik a mellette lévő négyzetre kattintva, majd alul Kiválasztottak telepítése vagy frissítése gombra kattintasz.
-
Lathronos
őstag
válasz
Melack #27433 üzenetére
Többszöri olvasásra is csak sejtem mit szeretnél kérdezni, mert nem egyértelmű a kérdésed tárgya. Ha jól értem, a flash nem aktív nálad chromiumon? Mert Chrome-ban alapból benne van, azon mindenképp működik. Chromium-hoz elég a pepperflash a flash tartalom megjelenítéséhez, firefox esetén pedig az ubuntu-restricted-extras, valamint az icedtea-plugin csomagot kell telepítened + a gecko-mediaplayer csomag szükségeltetik a beépülő multimédia pluginek aktiválásához(pl. Windows Mediaplayer bővítmény). Ha ezek fent vannak, bármilyen média-t tudsz futtatni(gondolom leginkább az online filmek lejátszása a lényeg) firefox-on és chrome-on. Chromium-ot nem használok, így arról nyilatkozni nem tudok
-
Rimuru
veterán
válasz
Melack #27349 üzenetére
Chromium altal felrakott flash-t csak ugy nem tudod FF-ben hasznalni. Arra kell modnjuk egy freshplayerplugin.
De amugy jol gondolod Flash kell neki. -
FF23
senior tag
válasz
Melack #27337 üzenetére
Pepper Flash Player
Azután az eszközök-> beépülőknél engedélyezheted. -
zso73
veterán
válasz
Melack #27191 üzenetére
Kubuntu 1604 LG TV HDMI. Minden ok.
Nekem Nvidia kártyával volt gondom. Kézi drájver telepítés után, és asztal ikonméret állítás után minden jó.
Kép, hang...Ja, és ha már itt vagyok..
Ki melyik alkalmazást használja web camozni ?
MS gyártmányú USB kamerával szeretném figyelni a kutyáim.. Letöltős, linux gép..Skype felismeri.
Kamera alkalmazás nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest