Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Lassan teljes a Xiaomi 16 tudáslistája
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
God Vazzeg
veterán
Tegnap délután elkövettem egy bakit, vga-t cseréltem, nvidia helyett radeon lett. Na, kubi 12.04 leállít, vga cserélve, elindul.. Na mondom, zárt meghajtó fel. Jockey-ból nem tudta egyik felajánlottat se felrakni, letöltés után ismeretlen hibával elszállt. Na akkor amd oldaláról telepítő le, majd telepítés. Nem lehet, mert van már másik fglrx telepítve.. Nézem, nincs aktiválva egyik se, synaptic se tud róla. Na akkor --force kapcsolóval jó lesz az. Fel is települt, azonban újraindítás után bejelentkező képre dobott, és sehogy se engedett be, pedig a jelszavam jó. tty1-en terminálból is ment!
Újratelepítés.. Live rendszer alól lementettem mindent, na akkor goo. Telepítésnél amikor adom meg a particiókat kézi beállítás alatt, 1-2 partició megadás után kidobott live rendszer alá, de folyamatosan. Itt már idegbaj kerülgetett. Néztem közben bodhi linuxot is, de az meg el se indul, befagy a telepítője
Na mondom kész vagyok
Aztán sokadik próbálkozásra elindult, feltelepült, de zárt meghajtó nélkül megint fapad. Fentiek elzongorázva, ugyanaz, majd megint kitiltott
Aztán megint sokadik nekifutásra fel bírtam telepíteni, de 3. alkalommal is kitiltott a pitsába, na itt dobtam félre a 12.04 kubit
Most mint 14 mate van fent, elsőre felment, eddig semmi hiba. Zárt meghajtót is lekezelte elsőre. Viszont a flashplayer nagyon szaggat chrome alatt, teljes képen belerecseg a hang is, erre tud valaki megoldást?
A fentieket csak azért írtam le, hogy lássátok, én is szopok időnként, pedig én mindig azt írom hogy minden megy
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3356
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman N4 Plus FSP 400W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest