Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Penge_4

veterán

válasz Syl #10262 üzenetére

Én sem akarok bizonyítani semmit. Mintről nem tudok nyilatkozni, mivel Kubuntut használok. Nautílust meg utoljára valamikor a 10.10-es Ubuntun használtam, abban még Gnome volt. Az még lassabbnak tűnt nekem, mint a KDE. A Dolphin (KDE alap fájlkezelője) valóban nem egy fürge valami, de lassúnak se mondanám. Kb. a Windows Explorer-rel van egy szinten.

"Azóta is mindig megmosolygom azokat az írásokat, amik a mint sebességfölényét hangoztatják."

Lehet, hogy Windows-os berögződés, de ezekkel én mindig úgy vagyok, mint anno a Pistike féle Windows XP/Vista/7 edition-ökkel. Nyilván adott környezetben jobb, ha valamit power userek turbóztak fel előre, de egyrészt nem mindenki ízlésének felel meg (én jobban szeretem magam bekonfigurálni a dolgokat), másrészt irtózatos nagy bugokat lehet csinálni vele olyan környezetekben, amiken nem tesztelték le kellőképp.

Az Ubuntu egy támogatott, stabil fejlesztésű(!) disztró, ami mögött a Canonical áll. Ennek közvetlen ága a Kubuntu (KDE-hez ragaszkodom). A Mint pedig egy Ubuntun alapuló fork, ami most éppen népszerű, de ki tudja, hogy tényleg így lesz-e x év múlva, vagy gyertyaláng effektus, mint megannyi Linux disztrónál, ami anno népszerű volt, aztán aláhagyott a lelkesedés. Ráadásul az APT is szimpatikusabb, mint a Pacman és az sem nyerte el a tetszésemet, hogy míg Ubuntunál régen azért másodhegedűs volt a Kubuntu (mostanra veszített a népszerűségéből az Xubuntu és a Lubuntu javára), a Mint-nél meg a Cinnamont (alap) és a másodlagost (MATE) nyomják ezerrel, a többi meg olyan "futottak még" kategória. Ennyi erővel bármelyik disztróra (akár Debianra vagy Gentoo-ra) is felpakolhatok KDE-t. De kezdő Linuxosként nyugodtabb vagyok, ha azért stabilabb az alap és nagyobb közösség áll mögötte.

Új hozzászólás Aktív témák