- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- One mobilszolgáltatások
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
christprhrdv
tag
üdv!
Szerintetek be lehet configol-ni Linux(Ubuntu) alatt egy w-lan kártyát úgy, hogy AccessPoint-ként működjön?
Vagy a hardver nagyon eltér?
-
christprhrdv
tag
válasz
ngabor2 #10413 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Tudom, h a "hibát ír ki" az semmit nem mond, csak nem foglalkoztam vele, mert már a 32bitben maradtam... Én ahol tudok 64bitest használok, mert gyorsabb! Persze itt majdnem mind1, hiszen router-ke lesz szegényből, de 32bites progit futtatni olyan, mint gyorsulási versenyen félig nyomni a gázt...
Persze tom, h a progik, amiket felrakok úgyis 32bitesek.
Megnézem a memtest-et jó ötlet, bár vindózékkal semmi gondja nincs, valamint ha elindul, akkor már jó (leglábbis most, mert újratettem mindent)...
Bár azt tényleg nem értem, h most (32bitesnél) semmi hibaüzenet, csak boot után villogó kurzor és nem megy tovább... 2 reset, aztán megy minden! Nem lehet atom proci-támogatással valami? Bár én problémát nem olvastam vele kapcs...
Szóval tetszik na! Okos ez az ubuntu!
-
christprhrdv
tag
Kedves Linux rajongók!
Nem akarom a tüzet csak megérteni!
Mivel sokan magasztalják, ezért egy kis atom-os gépre telepítettem az Ubuntu-t..
1.) Lehet-e a server változathoz is grafikus felhasználói felületet telepíteni?
Mert gépet építenék, ami szerver (osztja a netet, dhcp-vel címeket, ftp.. stb.),de ha csak egy gyors keresésig kellene a net, akkor ne kelljen bekapcsolni más gépet
(ezt azért kérdem, mert 64bites szerver változattal nem volt gondom, csak ahhoz érteni kellene)Azt azért sejtettem, h "nem szerver" változatra lehet telepíteni a szerver progikat, emellett döntöttem hát...
(Így van grafikus felület, és szerver(ek) is!)Itt kezdődtek a problémák!
1.) Mivel 64bites a proci, gondoltam felteszem a 64bites változatot. Egész képernyős hibaüzenet után kétszer resetelve feltelepült. De minden restart után 1szer v. 2szer resetelni kell a hibaüzenet miatt... Utána, mintha mi sem történne elindul az OS. (A win, ha lefagy indításkor, akkor legalább mindig lefagy
)
2.) Szintén a 64bites rendszerrel van még egy gond! Az alaplapi hálókártyával nincs net! PCI-ossal megy. Mindkettőnél jók a beállítások, amúgyis alapból mennie kéne.
(Itt gondoltam azt, h nem szereti az Atom procit, v vmelyik hardver-t...)
Feltettem hát a 32bites változatot.
Itt megy minden. Az alaplapi hálókártya egyből látja a netet, a telepítés is ment, DE!Még mindig előfordul, h indításnál a folyamat leáll, csak most már hibaüzenet nélkül.
1-2 napi használat után:
- rendszerfigyelő lefagy
- mozilla fagyogat
- néha terminál ablak is lehalHahó, hol itt a stabilitás??
A fagyott progikat pedig nem lehet kilőni (hiába klikkelek)!Vista-nál már nem látok egész oldalas hibaüzenetet, sem kék halált, sem lefagyásnincs!
De ha lenne, ott legalább ki lehet lőni a progikat...Persze én nem értek a Linux-hoz, lehet én vagyok láma, és fogok is próbálkozni, ha segítetek megköszönöm! Egyébként akkor is: TETSZIK A LINUX világa!!
(bocs a hosszú írásért)
Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Autós topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1 humoros
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest