Hirdetés
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
Aktív témák
-
Visormail
addikt
-
Visormail
addikt
Sziasztok van egy Ubuntu Linux virtuális gépem, VMWare alatt fut 11.10-re frissítve és kicsi volt a beállított háttértároló maximális mérete. A VMWare-ben megnöveltem a maximális méretet, utána a friss gparted-live-0.11.0-10.iso lemezképről bootoltam és kiterjesztettem a meghajtó méretét az üres területre is. Ezt csak úgy tudtam megtenni, hogy kitöröltem a swap partíciót mert ez az adatpartíció és a partícionálatlan terület között volt.
Ez után a meghajtó végén újra létrehoztam egy partíciót linux-swap fájlrendszerrel, formatálás linux-swap fájlrendszerrel, swap bekapcsolása. Mindkét partíció elsődleges.Az Ubuntu működik nincs vele semmi baj, viszont ha a feltelepített gparted-et elindítom akkor a swap partíción azt mutatja hogy Méret 509.88 MiB Használt - Szabad - Állapot: nem aktív. Ha itt újra rányomok jobb gomb/swap bekapcsolása akkor úgytűnik megcsinálja a jobbgombos menüben swap kikapcsolása lehetőséget mutat és az Állapot: aktív, de újraindítás után megint ugyanaz van mint az elején.
Mitől lehet ez, mit kellene még csinálni? A jelzőknél esetleg be kell pipálni valamit?
Aktív témák
Hirdetés
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Ableton Live 12 Suite Education
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 munkaállomás - i7 10875H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1000 4GB W
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 3 13,3" - i5 1235U, 16GB RAM, SSD, jó akku, magyar bill. - számla, 6 hó gar
- 27% - LG UltraGear 32GS75QX-B Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- Eladó retro HiFi-k és erösítők/hangfalak
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G10 - i5-1335U I 16GB I 512SSD I 14,1" WUXGA I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Használt - Szabad - ez normális?