Hirdetés
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Kijavították az iPhone Air legfőbb hibáját
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
Aktív témák
-
válasz
Neil Watts
üzenetére
Oks, tehát
TV kimenet VLC-vel
Az egésznek a feltétele természetesen, hogy a zárt meghajtóknál engedélyezve legyen az nvidia, nem kell a "gyári" verzió. Először is átkapcsoltam root felhasználóra. Aztán konzolban nvidia-settings, amit így állítottam be. Fontos! Kell a Xinerama, enélkül nem működött. Nyomtam egy Apply-t, majd mentés Xorg-ba. Ez a mentés felhasználóként nem megy, ezért kell a root. A VLC beállításai meg a következők: 1 2 3
A lényeg a teljes képernyős videkimenet pipa, az XVideo kimenet használata, valamint a screen for fullscreen mode 1-re állítása. Ekkor, ha videót indítottam, szépen kirakta a tévére, a kezelőfelület meg maradt a monitoron. 2x klikk a tévén a videóra és visszaugrik a monitorra és vice versa.A legszebb az egészben, ha nincs összekötve a tv a géppel és úgy indul az Ubuntu, akkor a VLC a monitort használja. Ha ismét össze van kötve és úgy indul a gép, akkor változatlanul működik a tv-out!
Bizonyára ATi kártyával is működik, de ott nem biztos, hogy az nvidia-settings használni fog
Segítségként annyit tudok mondani, hogy a /dev könyvtáramban lett egy video0 és egy video1 eszköz. Ha ez megvan, lehet reménykedni :-)
Aktív témák
- Autós topik
- Tőzsde és gazdaság
- nézzbe: AM3 hűtés s478-ra
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iPad topik
- Házimozi belépő szinten
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy S23 Fe 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- Garanciás Zalman házak!
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Segítségként annyit tudok mondani, hogy a /dev könyvtáramban lett egy video0 és egy video1 eszköz. Ha ez megvan, lehet reménykedni :-)