Hirdetés
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- VoLTE/VoWiFi
- Sok ponton erősít a HMD Crest széria az új modellel
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
- iPhone topik
Aktív témák
-
MacCaine
őstag
"X11 forwarding, VNC, meg nxclient van" ezek között mi a különbség? (a cél és funkció gondolom ugyanaz)"
Az X11 forwarding annyi, hogy a szerveren futtatott progit hálózaton keresztül a kliensen jeleníti meg. (Ezt már régen tanultam, meg nem is foglalkoztam vele, szóval guglival kicsit több információhoz juthatsz
)
VNC-t sem ismerem annyira, ha jól tudom saját protokollt használ a hálózati kommunikációra. (Majd kijavítanak, ha nagy hülyeséget mondtam.
)
Az NXClient-et használtam / használom, könnyű telepíteni, beállítgatni sem kell nagyon. Ha minden igaz, tud csatlakozni az X forwarding meg vnc-s szerverekhez is. De érdemes ssh-n keresztül használni."Az sftp a linux felhasználókat tudja fogadni? Vagy lehet megadni egyéb felhasználókat is?
Mappa hozzáférést szeretnék konfigurálni: pl mindenkinek legyen saját mappája, (ne a home-n belül) ezenkívül lehetnek olyan mappák, amit szeretnék több személynek elérhetővé tenni."
Valami ilyesmit akartam én is összehozni, de olyan jól sikerült bekonfigurálni, hogy már ssh-val sem tudok belépni a szerverre.
A tapasztalat az, hogy a chroot-olt ftp elérés meg a nxclient nem szereti egymást. Most valami olyan megoldást keresgélek, hogy 2 külön sshd-t futtatni, 2 különböző sshd_config fájllal. (Nemtom, hogy egyáltalán megoldható-e így...)
Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Kell(ene) a hűtés a MacBook Neónak
- BMW topik
- BestBuy ruhás topik
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- Proxmox VE
- Természetfeletti erő? Acer Nitro V 16 AI notebook Gorgon Pointtal
- Óra topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- 50 év után kilőtt négy űrhajós a Holdra
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell SE2222H 22 60Hz FHD VA 8ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ akksi! GigaAKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A3000 1 év gar
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Magyar, Aktiválatlan! Apple MacBook Pro 14! M3, 8GB, 500GB! BeszámítOK
- Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)
)