- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Fotók, videók mobillal
- Szingapúri tanúsítvány utal a Xiaomi 17T széria nemzetközi érkezésére
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Aktív témák
-
dbius
veterán
Annyival kiegészíteném, hogy tudtommal az alternate telepítő lemez megkérdezi, hogy melyik hdd-re (esetleg floppyra) rakja a grubot.
Kalandor:
Még egy javaslatom lenne:
a külön hdd-re rakd rá az ubuntut, és a grubot arra a hdd-re kell telepíteni, amelyikre a linuxot teszed - ehhez a legegyszerűbb a már említett alternate telepítő cd használata -. Boot sorrendhez beállítod elsőnek a linux hdd-t, és a grub-ban alapértelmezett a win indítása, a már említett pár másodperc késleltetéssel - hogy tudd a linuxot kiválasztani -.
Így a grub nem piszkál bele a win-t tartalmazó hdd bootszektorába, az a hdd érintetlen marad...
Én azért javaslom ezt, mert usb-ről tényleg jóval lassabban áll fel a rendszer, bár igaz, hogy utána már nem nagyon - de azért még érezhetően - lassabb (pl. programok indítása).
Mondjuk ha egy megfelelően gyors pendrive-ra rakod rá (pl. corsair voyager gt), akkor ez a sebességkülönbség jelentősen csökkenthető.
Szerk: a GRUB pendrive-ra varázsolása, valamint az ubuntu/kubuntu pendrive-ra tételéhez esetlegesen tudok egy nagyon jó, és szerintem érthető linket rendelkezésre bocsátani, én ezek alapján csináltam meg minden probléma nélkül, és hibátlanul müxik a dolog: [link]
Soxerencsét!
[Szerkesztve]
Aktív témák
- 27% - Számítógép! i7-4790 / GTX 1660 Super / 16GB DDR3 / 500GB SSD / 500w
- Panasonic TOUGHBOOK FZ-55 MK2
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- iPhone 17 Pro Max Kozmosznarancs - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ Intel LGA 1700 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest