- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Motorola Moto G77 - kis motor, nagy karosszéria
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony WF-1000XM6 – ez évi etalon?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin topik
- Lapos lett a Vivo V70, mint egy palacsinta
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- Depression: Hardver rúzs effektus?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Aktív témák
-
EmberXY
veterán
Sziasztok!
Érdekes eset történt ma az Ubuntuval a gépemen..
Történt ugyanis, hogy a 3d-s desktop-ot szerettem volna beállitani valami úton-módon, mindenekelőtt a videokártyához szedtem le egy ATI drivert (mert olvastam, hogy nem árt, ha a kártya drivere is fent van..). A program ".run" kiterjesztésű volt, de még ilyet nem láttam azelőtt, ezért rákerestem, hogy miként kell elinditani, futási jogot adni, stb, el is indult, de telepités közben elakadt, és miután nem válaszolt, bezártam a terminált.. Eddig rendben is van, de észrevettem, hogy iszonyatosan belassult a gép, a proci-t 100 %-on pörgette perceken keresztül, ezt nem tudtam mire vélni, ezért egy jól irányzott reset-tel kilőttem az egészet.
Itt kezdődött a gond...
Belépéskor hiába adtam meg a jelszavam, visszadobott ugyanarra az ablakra, ahova a jelszót kell gépelni (ha hibásan adtam meg, azt jelezte, ha jól adtam meg, akkor visszadobott), kvázi nem tudok belépni a rendszerbe...
Végső elkeseredésemben a telepitőlemezhez nyúltam, de az nem hajlandó feltelepülni, csak egy olyan verzió indul el, ami a telepitőlemezről bootol be, de csak "bemutató jellegű", a normál telepitési beállitásoknak se hire, se hamva, pedig elindul a telepitő, de hiába választom ki a telepitési funkciót, akkor is csak ez a verzió töltődik be..

Végül egy windózt voltam kénytelen átmenetileg feltenni, de szeretném mihamarabb "visszakapni" az Ubuntut, mit lehet tenni?
Én rontottam el valamit, de nagyon? (A reset miatt szerintem nem kéne összedőlnie..
)
Még kezdő vagyok linux téren, ez látszik
, de ennyire el lehet rontani?
Ha valakinek lenne valami ötlete, azt nagyon megköszönném.
Aktív témák
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Nem tiltották be a Teslát Kaliforniában, Robotaxival ünnepelt a márka
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- Energiaital topic
- Máris elfogytak az idei évre szánt HDD-k a Western Digitalnál
- Dalra fakad, zenét szerez a Gemini
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Máris kezeli nem induló Socket AM5-ös alaplapjainak ügyét az ASRock
- További aktív témák...
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Vision OC RTX 3060 Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4517, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, de ennyire el lehet rontani?