- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Megérkezett a Samsung Galaxy A37 és Galaxy A57
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- OnePlus 15 - van plusz energia
Aktív témák
-
EmberXY
veterán
Sziasztok!
Érdekes eset történt ma az Ubuntuval a gépemen..
Történt ugyanis, hogy a 3d-s desktop-ot szerettem volna beállitani valami úton-módon, mindenekelőtt a videokártyához szedtem le egy ATI drivert (mert olvastam, hogy nem árt, ha a kártya drivere is fent van..). A program ".run" kiterjesztésű volt, de még ilyet nem láttam azelőtt, ezért rákerestem, hogy miként kell elinditani, futási jogot adni, stb, el is indult, de telepités közben elakadt, és miután nem válaszolt, bezártam a terminált.. Eddig rendben is van, de észrevettem, hogy iszonyatosan belassult a gép, a proci-t 100 %-on pörgette perceken keresztül, ezt nem tudtam mire vélni, ezért egy jól irányzott reset-tel kilőttem az egészet.
Itt kezdődött a gond...
Belépéskor hiába adtam meg a jelszavam, visszadobott ugyanarra az ablakra, ahova a jelszót kell gépelni (ha hibásan adtam meg, azt jelezte, ha jól adtam meg, akkor visszadobott), kvázi nem tudok belépni a rendszerbe...
Végső elkeseredésemben a telepitőlemezhez nyúltam, de az nem hajlandó feltelepülni, csak egy olyan verzió indul el, ami a telepitőlemezről bootol be, de csak "bemutató jellegű", a normál telepitési beállitásoknak se hire, se hamva, pedig elindul a telepitő, de hiába választom ki a telepitési funkciót, akkor is csak ez a verzió töltődik be..

Végül egy windózt voltam kénytelen átmenetileg feltenni, de szeretném mihamarabb "visszakapni" az Ubuntut, mit lehet tenni?
Én rontottam el valamit, de nagyon? (A reset miatt szerintem nem kéne összedőlnie..
)
Még kezdő vagyok linux téren, ez látszik
, de ennyire el lehet rontani?
Ha valakinek lenne valami ötlete, azt nagyon megköszönném.
Aktív témák
- Epic Games
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Harminc százalékos áremelésnél állhat meg az Intel
- Formula-1
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- MacBook Pro 14" M4 16 GB RAM, 512GB SSD, Silver - 27% ÁFA (0436AB)
- Lian Li Strimer Plus V2 12VHPWR 320mm RGB tápkábel
- MICROSOFT Surface Book 2,13.5", i5-7200U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- LG UltraGear 32GS94UX-B OLED Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- 27%! LG 86UR76006LC (86") UHD (Active HDR, 60 Hz, Smart TV)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, de ennyire el lehet rontani?