Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Ultrák küzdelme várható Európában 2026-ban
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
Aktív témák
-
beeboy
addikt
hogy ne csak pc-s legyen:
otthon megy a tv, véletlenül rátenyereltem a távkapcsolóra és egyik hülye műsor helyett a másik ment, a viasat: bolygó neve föld v. mi.
Én meg nézem, jé ezek ugyanazok a szereplők akik abban a sci-fi-ben is vannak. Ráadásul még ebben is vannak télonok, jé! -
divot
veterán
Eccer már leírtam valahol, de mivel örökzöld...
Cimbora: És milyen memóriát vegyek?
Én: Mindenképpen DDR-t?
Cimbora: Nem szarok ezek a Kelet-német memóriák? -
Bazsesz
őstag
Én a multkor voltam vindózt telepíteni, xp-t. Azért nem tudták felrakni, mert mindig kikapcsolt. Mondom oké.Telepítem, nekem is kikapcsol. Monom milyen gép ez? A válasz egyszerű volt: Win98-as! Mondom oké. Egy 1700-as cerka volt, egy Asus lapban. Nézem a BIOS-t, 54 fok. Fenyitom a gépet ellenőrizni, hát a barmok rádrótoztak egy P3-as bordát, mert az olcsóbb volt. A gép 60 foknál kikapcsolt a BIOS-beállítások miatt.
Ezzel is sokszor találkozok, hogy mindenkinek Win98-as gépe van. Ők tudják. Aztán meg ott van az is, Rokonnak a 2000+ -os AMD-jén szerinte nincsen se borda, se venti. Mondom neki, hogy baromság, de ő tudja, mert neki nem kellett ventit kérni a gép összerakásakor.
Aztán volt olyan kép, hogy a procira jól rá volt nyomva paszta. Az én gépemet hagyjuk, az alőzöt, mert a mag köré is volt nyomva telójesen. Olyan egybefüggő volt a proci meg a borda, mintha egybe lenne.
Üdv: Balu -
Som@
őstag
Ez jó. Köszi. Már jól indul a napom.

-
karib
addikt
Csatlakozom az überlámákhoz, ezúttal személyesen. Csak hogy lássuk, a legjobbakkal is előfordul

Kb. egy éve lesz, hogy egy Toshiba Portégé 7020CT boldog tulajdonosa vagyok. Ez egy rendkívül barátságos szubnotesz, valaha komoly gép volt, mára inkább pehelysúlyú ''éppelég''. Intel Mobile PII-366, 192 MB RAM, 13,3'' TFT (ez a legspécibb, másfél kilós kategóriában még ma is ritka a 12''-nál nagyobb). Nem egy villám, de alapvető célokat tökéletesen ellátja: levelezés, netezés, stb.
Természetesen rendelkezik energiatakarékos üzemmóddal is, amikor visszaveszi a procit kb. fele sebességre (illetve pontosabban az FSB-t, ami által hatványozottan lassul a rendszer). Anno, amikor új volt, el is játszottam ezekkel, aztán nem nagyon foglalkoztam vele. Most más célból leszedtem a CPU-Z prociazonosító programot, és csak a próba kedvéért elindítottam. Ekkor jött a meglepetés: mé csak 175-200 MHz között ingadozik? Aszittem, ilyet csak akkuról futáskor csinál. Hát nem, manuálisan át lehet állítani, én meg valszeg úgyfelejtettem. Nem is tegnap, elég rég lehetett - sőt, valszeg egész életében így használtam.
Szóval, most átpöccintettem 366-ra, és minden állatul hasít. Teljesen el vagyok ájulva - felfogható egy ingyenes upgrade-nek is... Meg kell hagyni, eddig is tökéletesen lehetett vele dolgozni, de azért jobb, hogy ki tudja futni magát. Igazából azért kellett ilyen kategóriájú gépet vegyek, mert korábbiak (Pentium MMX) nem tudnak elég memóriát fogadni, a 192 MB pedig nálam az abszolút minimum volt, és a Toshinak ez a max. Pedig mint az esetem is mutatja, azok prociteljesítménye is elégséges, csak a kevés támogatott memória miatt lesznek nagyon lassúak.
A vicc az, hogy egy ismerősöm 366-os Mobile Celeron gépe mindig is pattogósabbnak tűnt, de azt betudtam annak, hogy ''az egy böszme IBM, ez meg egy filigrán Toshiba, biztos azé kicsit lassabb...''. Hát egy frászt
)
De azért voltak más kedvenceim is az évek során, szintén saját termés:
- Egy időben bizonyos alaplapmárkák (Aristo elsősorban) imádták úgy szállítani a lapjaikat, hogy a CMOS Clear jumper törlésre vált állítva. Ezt persze sehol sem hirdették nagy betűkkel, így a gép harmadik miszlikre szedése után jut el csak az átlagfelhasználó oda, hogy végignézi az összes jumpert - amiből akkor még jóval több volt, mint ma
Persze bennem volt a hiba, én nem voltam elég alapos első körben, de azért mégis 
- Egyszer talán a Chipben olvastam valami szösszenetet a hibaelhárításról. Mi van, ha pl. nem indul a gép. Egyik tipp: ha nem indul, nézzük meg, nincs-e beragadva a reset. Ilyen baromságot, ki az a láma, akinek beragad a resetje? Másnap kapcsolom be a gépet, nem indul... Szétszed, összerak, nem megy - bazz, beragadt a reset. No comment
-
Ace
tag
Nekem is van egy hasonló story-m ...
főiskolára járok számtech szakra itt van egy csoporttársam aki enyhén szólva 0 mindenhez az a lényeg weblapot kellett szerkeszteni azért hogy megkapjuk az aláírást és persze be is kellett mutatni..
Az első 10 embernek persze nem működött a weblap(Nem lényeg miért(Pedig még értettek is hozzá...))
A 11. ember ''Géza'' a fent említett ''0'' , s láss csodát neki működött.Ez nem is lett volna probléma ha ő szerkesztett volna a weblapot,de nem így történt ,s a tanár rá is kérdezett ,hogyan sikerült ez neki.A nagy meglepődésben Géza hátrafordul segítséget várva és mi halkan súgtuk is neki ,hogy: jegyzettömb-jegyzet....
Ebből ő annyit értett hogy:RENDSZER...
A válasz után a tanár is vörös fejjel fordult a monitorra... -
peltar
tag
Egy igen érdekes minimum konfig, egy DOS-os könyvelőproginak. :
Pentium 800 Mhz
256 Mb memória
30 Gb HDD
1144'' FDD
Ezek után kiváncsi vagyok a programra.
-
KovacsUr
addikt
Felhasználó
MOD KILL
E-mail cím
www(KUKAC)www(PONT)hu
Aláírás
Moderátor Killer
http://prohardver.hu/rios3_popup.php?mod=27&id=11349 -
bogi
csendes tag
aszondta döglött a proci...küldjünk neki újat (ui. ez a bolt győri,ő meg Nyíregyházáról telefonált) elpostázom neki aztán kifeszegeti a régit,vagy hogy akarja megcsinálni?
honnan tudjam telefonon keresztül,hogy belemegy-e a 2100+ os Athlon Xp a kt133-as alaplapba? főleg 1100-es duron után...
a pasi azt mondta mindegy milyet küldünk,de 1.2 gHz feletti procit szabad csak beleraknia... ő tudja
na de végre záróra,pá emberek!
majd a jövő héten jövök a friss rémtörténetekkel![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bogi
csendes tag
hú ez friss,most telefonált egy ügyfél,hogy meghalt az 1.1-es duronja,tudunk-e bele P4-et rakni? majd hegesztek neki s462-ből s 478-at

-
bogi
csendes tag
ja mégvalami:
tegnap bejött két csaj hozzám a számtechboltba,körbenéztek (tele vagyunk cuccokkal), és megkérdezték hova raktuk a szoláriumot
mondom én ez egy számtechbolt,erre ők: ''akkor nincs szolitok?'' -
maniac
senior tag
Hello! Na en is meselek egy tortenetet, meg a legelso nyari munka - mikor meg csak 14 voltam. :
Gepeket raktunk ossze, javitottunk meg ilyesmi tehat szervizes voltam. Na most a legjobb az volt, hogy fogjuk a tok zsiruj COMPAQ S550 (asszem) monitort ratettuk az asztalra - talp nelkul-, rakotunk mindent es azt vesszuk eszre hogy nincs kep. Ki-be kapcs vagy 6x.Aztan egy kicsiket megutogettuk ok mukodik, na de igy rossz szogben van a moncsi, tehat visszaforditottuk. Igy megint elment a kep. Na mutatjuk a fonoknek, hogy ez nem fog igy mukodni vissza kene vitetni. Bele is egyezett, de elotte o is megakarta nezni. O is ugyanezt tapasztalta. Majd kb. 3 perc mulva egyszerre kapcsolt mindenki: A fenyero tekerok a moncsi aljan voltak igy mikor mozgattuk mindig eltekerodtek
Na szoval eljen az informatika
) -
bogi
csendes tag
1.
egnap bejött hozzánk egy nő,hogy össze akarja kötni a pc-t a tv-vel,milyen csati kell hozzá? - lehet rca,s-vhs... - de a pc-n csak USB van,olyan csatlakozónk nincs?
és a videókártya kimenete? azon is csak USB van...
2.
lyan csati kéne ami átalakítja a floppykápelt 80 eres IDE-re
én:hát ilyen nem létezik...
vevő: de igenis van ilyen!
és sértődötten távozott... -
yerico
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Kicsit félkómásan ki akartam venni a floppyt a gépből. Sorrendben sikerült megnyomnom az alábbiakat: CD, Power, Reset, Floppy. Na, ki is adta végül, csak kár, hogy előtte nem mentettem.
-
burgatshow
veterán
Ma reggel mikor felkeltem nem értettem, hogy ha megnyomom a power gombot akkor mért nem kapcsol be a gép!
Egy óra után rájöttem, hogy se a hosszabító nem volt felkapcsolva, se pedig a tápon lévő kapcsoló! -
beeboy
addikt
up
-
salazol
őstag
Úgy két éve visszahoztak garanciában egy cuccost hozzánk.
Komplett gépet vettek, de csak CD drive-ot hoztak, ez már gyanús volt.
Kaptak fiókból egy másikat, mondván, ezt majd a nagykerrel kicseréltetjük.
Aztán belenéztünk. Bent műanyag alkatrészek széttörve, a hajlékony hozzávezetések (tudjátok az a hajlékony műanyaglap vékony rézcsíkokkal) amik a fejegységet kötik össze a panellal, széttépve. Telefon, mi történt vele? Hát nem akarta kiadni a CD-t, nem az övé volt, a barát, aki hozta, sietett haza, hát gyorsan szétkapták. Csavarhúzóval és ollóval. ''Ért hozzá a fiam'' , mondta a mama. És a gémkapcsos módszer? ''Az meg mi?''
Hát ennyit a korrekt garancia-ügyintézésről. Azóta mi is azt mondjuk ha egy fiatal gamer jön garanciális hibával, hogy majd bevizsgáljuk. -
Hequila
őstag
De hogy ne csak mást fikázzak:
Néhány éve vettem egy nyomtatót, hazaviszem, kipróbálás, nem müxik. Má egy fél órája geciztem vele, amikor is feltűnt, hogy nem volt bedugva a konnektorba.
máski:
a duplakereszt1-es kép ismerős; én is csináltam ilyet. Évekkel ezelőtt, amikor is az első olyan gépett vettem, amit én raktam össze. Annyi különbséggel, hogy én az egész bordát bekentem azzal a majomszarral. Az egész zsacskó pasztát rányomtam, amit a hűtővel adtak. Védelmemre szóljon, hogy előtte én még soha nem látam szilikonpasztát (p1-esekre nem volt szokás rakni). -
Hequila
őstag
Az eredeti témához visszatérve:
Iskolalátogatás, haver. számtechterem. Haver egyszer csak megszólal:
-Itt minden gép 386-os!
Nem tudtam, hogy ennyire okos, vagy ennyire nem:
-Ezt honnan tudod?
-Hát mert haveromnak is ilyen háza van, és abban is 386-os van.
hozzá kell tennem, hogy ez kb 4 éve történt, akkor még mind a ketten 14 évesek lehettünk. -
lesaux
veterán
nyitva tartás
de: nyitvatartási idő
A szótárban vannak baromságok, de ezt éppen jól írták.
Amúgy nem tudom, direkt írtad-e, de nem röhelyes, hanem röhejes, nem szpészel, hanem szpésszel (ha már feltétlen magyarul akarod írni, mert igazából space-szel vagy szóközzel). Azt, hogy lásd, azt vagy kiírjuk, vagy így rövidítjük: l. (ponttal a végén). Az asszem után vessző kéne, és nem jókedvembe, hanem jókedvemben.
És tényleg nem akarlak megbántani, de a te levelednek is van egy stílusa, nem csodálkozom, hogy elküldtek a f@szba...
písz -
ehh
csendes tag
...
-
lanyoo
tag
Nem lámer, csak sietett és figyelmetlen volt.
Munkatársam akart sűrgősen letölteni képeket digitális fényképezőgépről, és már sík ideg volt, hogy miért nem működik, mikor észrevettük, hogy az usb kábelt következetesen a gép alján lévő lábrögzítő furatba próbálja bedugni.
Olyan ideges volt, hogy senki nem merte cikizni.. -
Agyasima
őstag
-
Agyasima
őstag
alltheweb találatok száma:
nyitva tartás: 59.070
nyitvatartás:86.936
Hmmm, magyar heje sírás túlez.
(és itt szeretném népszerűsíteni a kedvenc keresőmet is, http://www.alltheweb.com) -
Apika
addikt
Azért az sejtet valamit, hogy a különírt verzióra minden esetben több találatot ad...
-
burgatshow
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
Ja gógle!
-
burgatshow
veterán
Nyitvatartás : 22,200
Nyitva tartás : 24,400

-
-
salazol
őstag
-
wrz
aktív tag
A precíziós ütéstechnológiát ne tessék lebecsülni

http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=24717
Utolsó hozzászólás.
Ezt speciel én alkottam, hogy láma megoldás, vagy nem azt mindenki eldöntheti. -
Agyasima
őstag
azé ideírom, mit írt az IQ betyár....
IDC
----- Original Message -----
From: <xxxxxxxxxxxxx>
To: <ixxxxxx.hu>; <web@idc.hu>
Cc: <szerviz@idc.hu>; <garancia@idc.hu>
Sent: Friday, October 10, 2003 5:14 PM
Subject: nyitvatartás, vazz
> Szegasztok!
>
> Nem gondoljátok, hogy kibaszott égő a honlapotokon 1 általános iskolás
> helyesírási hiba???
>
> Komolyan röhelyes!
> A nyitva tartást szpészel kő írni a közepén.(lsd a sor eleje)
> Má az előző honlap designnál is jeleztem, de basztatok rá....
>
> Asszem jókedvembe elküldöm a zösszes riválisotoknak a linketeket,
> Ők legalább röhögnek rajta 1 jót....
>
> Üdv:
>
> xxxx -
Agyasima
őstag
Szvsz ide való....
Heje sírás szegedi sztech boltba....
www.idc.hu....
Megírtam nekik, hogy elírták a ''nyitvatartást'' (kb már 3x) erre még le is ugattak... hát a negatív reklám is reklám... nesze nekik.... -
j.bravo
addikt
válasz
I. Richard
üzenetére
Hát, bizonyos keretek között, bizonyos emberek által, bizonyos emberek számára lehet hogy csak egy homokfúvó meg egy szitázó kell hozzá
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
erdoke
titán
Legutóbbi Chip Magazin olvasói levelében kérdezte vki, hogyan is tudná az 1700-as Cerkáját 2100-as XP-re tuningolni?

Ahhoz képest udvarias választ kapott. -
I. Richard
senior tag
Bocs, a lémert kicsit furcsán írtam az elöbb

-
Vitus
őstag
válasz
I. Richard
üzenetére
''Szerintem a legdurvább az, amikor valaki üti a gépet, amikor nem műxik rajta valami. Mit vár az illető, majd kiírja a gép, hogy te vagy az erősebb, megteszek bármit??''
Ebből látszik, hogy nem volt dolgod CCCP Tv-vel és rádióval
-
I. Richard
senior tag
Hát ez tisztességes... Lényeg a jó hővezetés
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerintem a legdurvább az, amikor valaki üti a gépet, amikor nem műxik rajta valami. Mit vár az illető, majd kiírja a gép, hogy te vagy az erősebb, megteszek bármit?? Vagy esetleg a helyes irányba téríti az elektronok áramlását az alaplapon??

-
[amne]
senior tag
Én valakitől azt hallottam (nevet direkt nem mondok) hogy kézi kamerára 5 mikrofon és akkor DolbyDigitalba rögzülne az adás. Nálam ez a No. 1.

-
beeboy
addikt
vagy ez, bár így vicc, de majdnem így volt:
''mi az hogy tegye be a 3. számú telepítőflokit?
már a 2. is alig akart bemenni....'' -
kymco
veterán
Vagy jön a telefon: Sz@r a gép, nem indul.
megoldás: be kellett dugni a csatlakozókat a konnektorba, ugyanis átrendezték az irodát a géppel együtt, de pont ezt a csatit hagyták ki...
-
kymco
veterán
A felhasználó mondja: rossz a monitor, nem látni semmit.
A megoldás: fel kellett csavarni a fényerőt és a kontrasztot, mert a délelőtti takarítás során a porrongy elállította.
-
kymco
veterán
A bátyámmal fordult elő, hogy odahívták a géphez, mert a szövegszerkesztőn egyszer csak maguktól azonos betük kezdték kitölteni a képernyőt. A legfurcsább az volt, hogy a billentyűzetet megvizsgálva semmi gond nem volt, nem ragadtak be a billentyűk. Később a hibajelenség újra megismétlődött, mikor odaért, kiderült a hiba oka: A titkárnő, miközben a monitoron mutogatni kezdett, előrehajolt, és a melle beterítette a billentyűzetet. Erre a betük elkezdtek szaporodni a képernyőn. A bátyám bevállalta, hogy segít egy megfelelő melltartó keresésében....

-
beeboy
addikt
engem azért hívtak oda egy géphez, mert nem jött be az outlook express.
a start gomb mellől a gyorsindítás eszköztárról próbálták.
csak éppen az asztal megjelenítése ikonon kattingattak bőszen.... -
Nimrod
addikt
Ez már tényleg fáradt gőz ...
-
KovacsUr
addikt
Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Parfüm topik
- Total Commander
- Bestbuy játékok
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sorozatok
- Suzuki topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Beszámítás! Acer Predator Helios Neo 16 notebook-i9 14900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

lyan csati kéne ami átalakítja a floppykápelt 80 eres IDE-re