- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szajo
őstag
AI Overclock tuner: manual
CPU Ratio Setting: 9
FSB Strap to North Bridge: Auto
FSB Frequency: 333
PCI-E Frequency: 100
DRAM Frequency: 1003MHz
DRAM Timing Control: Manual
CAS Latency: 5
DRAM RAS to CAS Delay: 5
DRAM RAS Precharge: 5
DRAM RAS Activate to Precharge: 15
x sorok: mind autó
DRAM Static Read Control: Disabled
DRAM Read Training: Disabled
Mem OC charger - enabled
Ai Clock Twister - Lighter
Ai Transaction Booster - Manual
Performance level 8
CPU Voltage - 1,35
CPU GTL Reference - Auto
CPU PLL Voltage - 1,52
FSB Termination Voltage -1,34
DRAM Voltage - 2.20
NB Voltage - 1,38
SB Voltage -1,2
PCIE SATA Voltage - 1,5
Load-Line Calibration: Enabled
CPU Spread Spectrum: Disabled
PCIE Spread Spectrum: Disabled
CPU Clock Skew: Autó
NB Clock Skew: Autó
CPU margin... optimized
-----------------------------------------------------Ez a beállításom, nem találtok benne semmi furcsát, vagy jó minden? (Mármint ami miatt melegedhet!)
-
Szajo
őstag
Sziasztok, tegnap vettem észre és azóta foglalkozom a témával hogy melegedik a procim és szeretnék tanácsot kérni.
Q6600 3.2GHz re húzva 1.38V feszt adva neki 8x400 FSB-n ment (3.2GHz) Már fél éve így megy, lehet eddig csak nem figyeltem, de most néztem hogy 87fokos nagyon rossz esetben 90 fokos volt a processzorom Battlefield 3 (90-98% terhelés mind a 4 magra elvileg) alatt.Na most egy EKL Sárga hűtő van rajta.
Le vettem a feszültséget 1.35V ra és az FSB-t is 9x333 ra (3GHz) Így Idle 44-50 fokos, terhelés alatt még nem próbáltam!
3.2GHz en mikor levettek 1-2 tizeddel a feszt akkor nyertem 7 fok hűlést, és így is stabil volt a windows/játékok. Na de most akkor is idegesít ez a 80fok, ez nem árt neki? Jó ez? Mit csináljak? Küldjek képet az Ai Tweaker fülről biosban?(tuning fül) A hűtés valószínüleg jól fel van helyezve, paszta rendben (bár nem minőségi, csak ilyen 500Ftos fehér paszta) Fél évig semmi bajom nem volt vele, igazábol most sem csak most vettem észre szerintem és zavar.
Esetleg egy portalanítást kompresszorral még megkísérlek, majd ujrapasztázom. Pasztázásnál mire vigyázzak, mennyi kell rá, elterüljön teljesen, vagy csak középen?
Valamint ha a biosban enabledre tettem azt, hogy Fan Control, majd beállítottam turbóra az nem gond?Köszönöm, ha válaszoltok kérdéseimre és segítetek
-
Szajo
őstag
válasz
enemy107 #30502 üzenetére
De már 1.38V on van a CPU fesz, vegyem fel 1.4V ra? Leírom az értékeimet!
AI Overclock tuner: manual
CPU Ratio Setting: 8
FSB Strap to North Bridge: Auto
FSB Frequency: 400
PCI-E Frequency: 100
DRAM Frequency: 1003MHz
DRAM Timing Control: Manual
CAS Latency: 5
DRAM RAS to CAS Delay: 5
DRAM RAS Precharge: 5
DRAM RAS Activate to Precharge: 15
x sorok: mind autó
DRAM Static Read Control: Disabled
DRAM Read Training: Disabled
Mem OC charger - enabled
Ai Clock Twister - Lighter
Ai Transaction Booster - Manual
Performance level 8
CPU Voltage - 1,38
CPU GTL Reference - Auto
CPU PLL Voltage - 1,52
FSB Termination Voltage -1,34
DRAM Voltage - 2.20
NB Voltage - 1,38
SB Voltage -1,2
PCIE SATA Voltage - 1,5
Load-Line Calibration: Enabled
CPU Spread Spectrum: Disabled
PCIE Spread Spectrum: Disabled
CPU Clock Skew: Autó
NB Clock Skew: Autó
CPU margin... optimized
CPU menüben C1E Disableden -
Szajo
őstag
Szerintetek, ha 1hete húztam a procim, és beállítottam normális értékre, ahol már stabil volt a rendszer, de most kilépett a Crysis hibával az lehet a tuning miatt?
-
Szajo
őstag
Szerintek, az hogy játék után kiírta a Windows 7, hogy a gép lelassult, és váltson e egyszerű színösszeállításra a teljesítmény javulás érdekében, ez gázos lehet? Tuning miatt is lehet akár? Kellene neki több fesz? Vagy semmi gond előfordul, hogy ezt kiírja?
Szóval kiléptem a Crysisból és ezt írta ki nekem. De lehet, hogy közben írta ki csak nem figyeltem rá! -
Szajo
őstag
válasz
Alister71 #30420 üzenetére
Ha nem káros semmire (VGA/HDD/Proci/Lap vagy táp) nézve akkor meg tudom szokni!
De olvastam régen valami hasonlót, valamit írtak a RAMról, hogy a BIOSban a RAMnál kell valamit állítani, hogy ne induljon a gép 2xBatistuta7:
Én nem tudok róla, hogy van ilyen program, mindenképp a BIOSban kell állítgatni szerintem! -
Szajo
őstag
Múltkor tuningoltam a processzorom, most stabil a windows, szép és jó, de amikor beindítom a gépet, 2x indul először egy picit (még a kép se jön be) aztán pedig megint, de akkor már szépen! P5Q lapom van, de egyébként a profilban mindent meglelni a cuccaimról! Szóval szerintem valami olyasmi lehet, hogy előbb indul, aztán pedig beállítja az értékeket, ezért indul 2x nemde? De ez káros lehet valamire is nézve? Lehet ez ellen tenni valamit?
-
Szajo
őstag
Sziasztok az miért van, hogy elindítom a gépet, elindul de rá 1-2mp re leáll, kis várakozás és megint beindul de akkor már normálisan!?
Nemrég húztam a procit, de előtte meg még jó volt! (configom a profilomban) -
Szajo
őstag
Sziasztok az miért van, hogy elindítom a gépet, elindul de rá 1-2mp re leáll, kis várakozás és megint beindul de akkor már normálisan!?
Most tegnap a procit, de tegnap még jó volt! (configom a profilomban) -
Szajo
őstag
válasz
Süni 1985 F #30348 üzenetére
Szerintem akkor már 1155re válts, ha meg nincs rá most pénzed, akkor szerintem annyira sok értelme nincs, bár ha nem kell sokat ráfizetni akkor oké lehet!
-
Szajo
őstag
válasz
szabozsolt87 #30337 üzenetére
Most 1.4V adtam neki, eddig 20perce tesztelem ugyanazzal a játékkal eddig jó (hm talán feszt adj neki de ne sokat!! én 1.38ról emeltem 1.4V ra és most jó! Lekopogom, remélem marad is így stabilan! )
-
Szajo
őstag
Sziasztok, húztam a processzorom (Q6600 G0) 2.4 ről 3.2GHz re elvileg ennyit bőven bírnia kéne!
FSB 8x400 CPU feszültség: 1.38V Ramoknak 2.2 (G-Skill ramok eredetileg 2.1 is ideális neki) Szóval minden happy meg jó G-Skill ramok 1000MHz esek de 1066on járatom őket. De 10-15perc játék után csak úgy fogja magát és minden üzenet nélkül kilép a játékból! (Nem fagy le...) Mit kell ilyenkor tenni? Több feszt adjak neki vagy mi? Vagy vegyem lentebb az FSB-t?Egyébként a konfigom a profilomban!
-
Szajo
őstag
Sziasztok húztam a processzorom, segített benne "Vuk" koma itt PH-n, csak azt akarom kérdezni hogy 8x400 (PCIE FREQ 100)
CPU Volt:1.37500
NB volt 1.34
SB Volt 120
PCIE Sata voltage: 1.50Szerintetek érdemes lenne csökkenteni a fesz-t vagy hagyhatom így is? 9x szorzón már kék halálozott a gép induláskor! Szóval szerintetek ezen a feszen/beállításon biztonságos teljesen a gépem? Ilyen hűtőm van. Idle be 38fok körül mozog a proci. A CPU settingsben 1608MHz az FBS Speed ez is normális? (Sajnos zöldfülű vagyok hozzá, csak azért rákérdezek még itt is ! )
A konfigom a profilomban!
-
Szajo
őstag
válasz
szabozsolt87 #30253 üzenetére
Ez természetes, ha nem bírja a ram vegyél vissza a RAM órajeléből és úgy emeld a procit! Egy idő után fesz emelés is kell neki így igaz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged