Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• TomisSzeged

csendes tag

Hali!

Na, megrendeltem IceQ4 4830, ill 2*1gb Kingston 800+megpróbálom az én 2*512-esemmel valahogy összebarátkozatatni :)

Nem kell valakinek egy faja kis Gainward 8500Gt?
    (Jelenlegi - Experttoolban ennyit ír ki alapban - Core:600Mhz, Memory 1400Mhz, Shader 1200.
    256Mb ddr3-as verzió

A procit is kicsit feljebb tornáztam 9 * 230-ra, alap fesszel, eddig semmi extra, bár gyorsabbnak tünik , na meg volt egy-két érdekesség a biosban, ugyanis itt nem időzítések vannak, hanem alapban be vannak állítva gyárilag és azok elnevezve (cruise, sport, racing, turbo, stb...
    A memó szorzóját tudom állítani, az most asszem 3.3,valamint a feszültséget sem írja ki, csak +-ennyimegennyi V

Nincs valakinek hasonló lapja, hogy mit és hogyan kéne belőni?

Köszönet! ( az eddigiekért is külön:)

• TomisSzeged

csendes tag

válasz Pero #9849 üzenetére

húha, jelenleg 1440*900-ban megy, játékokat meg ennél kisebben játszom, de elvieg az 1680-at tudja.

Na most a 4670-esekre vagyok rábukva, nem is drága, bár a 4830 meg csak 256bites és megérné azt a +5k-t,
    Elég neki egy sima 400-as táp?

• TomisSzeged

csendes tag

Ehh, egyenlőre még csak papíron néztem ( nem volt időm szétszedni a gépet, munka autóeladás és csaje miatt :) de úgy néz ki, hogy az a 2*512 667 az inkább 800Mhz-s,
    Ha picit is, még a gyári hűtővel biztonságosan üzemelő szintre húzom a kis 2160-at, akkor van értelme a 4gb ramnak (főleg, hogy keveset játszom ), vagy vegyek inkább 2*1 gb-t akár 800, akár 1066Mhz-eset, ill. azokon belül valami normálisabbat (Geil, Corsaair )???
    Esetleg lehet ezek mellé venni másik két db 1gb-s 800-as Kingmaxot és hajthatnám 3gb-vel 2*2párban?

Másik : Gainward 8500GT 256DDR3
    Nézegettem a 4770-et, de lehetetlen beszerezni.
    4850-et, de kérdés, hogy a magas fogyasztását kielégíti-e a 400-as tápom, vagy ott a 4830, ami kisebb fogyasztású, de majdnem olyan teljesítényű.
    Kisebb tudású kártyákban gondolkozzam?
    Nem tudom, kihajtaná-e a gép bármelyiket is, későbbre tartalékolni meg nem akarok, hanem eladom a f*ancba az egészet és veszek egy újat.
    Szóval mi lenne az optimáis?

Köszi!

• TomisSzeged

csendes tag

Hali, megint én! :)

Nya szóval, egyenlőre átnézegetem a gépet és az általatok leírt tanácsot követve kicsit megbirizgálom majd a procit Biosból.
    E2140, Gigabyte p35-ds3l lap...ehhez valami beállítási tanács, amihez még nem kell a hűtőt cserélni és értelme is lenne a húzásnak?

Másik: Gainwart 8500GT 256Ddr3... szintén kéne neki egy kis kakaó.
    Jótanács? Milyen progi, ill beállítási lehetőség lenne?
    Esetleg csere egy jobb kareszra max 30 körül? (lehetőleg újonnan)
    Ja és ebből érdemes az 512-es DDR5-ösöket vadászni, vagy inkább több, de lassabb memóriával?

Másik: 2*512 667
    Cserélős lesz, csak még nem tudom, hogy Kingston, Kingmax, 2*1 vagy 2*2Gb legyen, na meg hogy 800Mhz-s elég, vagy vegyem a 1066-osakat, amik jóval drágábbak.
    Namer olcsón van 1066-os 2 gb-s 7 körül, csak jó-e az, vagy hűzott 800-as...

A lap elvileg az 1333Fsb-t is tudja, szóval valami komplett alap tuningleírássegítségféle-tanácsvagymi kellene. :)))
    Egyenlőre a memóriabővítés tűnik biztosnak, a többit majd az igények, no meg a fizetés dönti el!

Köszi!

• TomisSzeged

csendes tag

válasz petymeg #9758 üzenetére

Szó sincs róla, minél több a jótanács, annál biztosabban vágok bele :)
    Egyenlőre még csak infókat gyűjtök, aztán majd rászánom magam a win reinstallra, erre a tuning dologra, meg a nagybevásárlásra is, tetszőleges sorrendben :)

Amúgy van valakinek tapasztalata 66, esetleg 81-82 cm TV-re kapcsolt géppel kapcsolatban?
    Nekem bőven jó ez a 1440*900-as felbontás, és a tv sem kerülne többe, mint egy normálisabb monitor...szóval ez is egy dilemma....jajjezasokgond :))

• TomisSzeged

csendes tag

válasz d@minator #9754 üzenetére

Köszönöm szépen a válaszod!

Még annyit hadd kérdezzek, hogy a memória beállításaira ( időzítése ) tudsz-e valamit tanácsolni?

• TomisSzeged

csendes tag

válasz d@minator #9746 üzenetére

Hali!

No, én ezeket a 4670,4770 és hasonló videókarikat nézegettem, tesztek alapján jóval jobbak, mint az Nvidiák, és az a +10e már nem sok plusz kiadás, főleg, ha a későbbiekben is tudnám használni.
    A 4850 nem tünik rossznak, bár gondolom, abból is a magasabb órajelű és DDR5-öst kellene venni?!!?

Vagy mit ajánlanátok 30 körül, ami esetleg már meghajtaná azt a 26colos szörnyet?
    Van jelenleg is tunerem, de őszintén szólva, a t*k*m kivan a szoftverével, a képminőségével, hangerejével, na meg az el-eltűnő hangjával. ( Leadtek 2000nemtommi )
    Merthogy nézegettem a tv-ket is, de nem tudom, milyen képe lenne, ha rákötném a gépet, nameg az elmúlt 3-4 évben csak a háttérben ment a tv, szóval a képminősége még annyira nem is érdekes...főleg, mióta van torrent a világon és rögtön le tudok tölteni bármit, reklámok nélkül :)

Annó mondtak egy progit, ami asszem a Gigabyte sajátja...easyboostvagymi... ez is ilyen?
    Ja és ha "tuningolok", akkor a procihoz a memória frekijét automatice vele együtt emeli a progi?

Tápfeszt, meg ezt az egész tuning dolgot csak egészséges keretek közt szeretném csinálni, nehogy beadja az unalmast, ezért is fordultam hozzáértőkhöz! ;)

köszi a válaszokat!
    Ja és ha úgy alakul, a 8500Gt, a 22" FS22L2 értelmes áron eladó lesz!
    ( 2*512 pariban hajtva mellé +1Gb külön az jó megoldás, vagy csere 2*1 párban-ra? )

• TomisSzeged

csendes tag

Sziasztok!

Tudtok-e nekem segíteni???
    Van egy Gigabyte P35-DS3L lapban egy Intel E2160-as procim, 1 gb rammal, ha jól tudom, párban hajtva. Mellé, egy Gainward 8500Gt 512 memóval ( Dx szerint, Bios szerint 256 )

Ezen szeretnék gyorsítani egy új xp telepítéssel, +memóriával biztosan, ill. szerintem a Bios beállításaim full alapon vannak.
    Tudna nekem segíteni valaki a helyes beállításokban, illetve, hogy mi kellene egy biztos, és relatíve gyors géphez?
    ( sok film, kevés game, azis leginkább Fifa, max NFS, évente 1-1 FPS :)

Tudom, a videókaresz elég karcsú, azt is lehet, hogy cserélni kéne egy 4670, 4770 fele, 30 körül, ill a 22 colos Fuji-t is dobnám egy Samu T260HD kedvéért.

A válaszokat előre is köszi, ha hülyeséget írok, vagy kérdezek, akkor bocsesz...kicsit elszoktam én már ettől :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés