- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Google Pixel topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Lehetetlenül vékony és hihetetlenül kemény (fotó)
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - Gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Mvrck one #24462 üzenetére
tehát...
amit nem említek, ahhoz nem kell nyulni. marad gyári beállításon.
ai overclocking manual
FSB frequency 400
pcie frequency 100
dram frequency 800
dram timing manual és első négy érték : 4-4-4-12
CPU voltage 1.3375V ha pont ennyit nem tudsz beállítani, akkor mehet neki 1 kicsit több....
CPU pll 1.5V
Dram voltage 2.1V
FSB termination 1.2V
North bridge voltage 1.25V-1.3V amelyiket be tudod állítani neki.
és ennyi a beállítás...
ezután megnyitsz egy cpu-z cpu ablakot, egy cpu-z memory ablakot. coretempet. és tesztelsz IBTvel. max stress.10 kör. ugy a 6. kör környékén lőjj egy screenshotot. és a végén is egyet. azokat a képeket majd linkeld be ide
coretempet meg figyeld, h a 72°Cot ne lépje át a hő.
sok sikert.
-
-
northmahri
tag
válasz
Mvrck one #24457 üzenetére
A húzás ott kezdődik hogy bemész a bioszba és megemeled az fsb, aminek az alapértéke 333. De előtte a memóriának a sebbeségét 666Mhz(vagy 667 mind1) rakod, hogy az 1:1-es arány fennáljon. Ha feljebb rakod az FSB akkor 3dolog fog változni: A cpu sebbesége(ami FSB * CPU szorzó, ami 8), ram sebbesége, PCI sebbesége. A kezdésként a CPU multiplayert(nem biztos h így írják) 8-ra rakod. Utána a PCI-t 100Mhz-re.Ha ez mind megvan, akkor jöhet maga a húzás. A lényeg hogy 400-as FSB fölött már a ram is tuningolódik révén az 1:1-es arány miatt(tehát 450-es FSB 900Mhz-es Ramot eredményez).Továbbá bizonyos szint fölött már plussz feszeket is kell rakni. Én azt csináltam hogy felraktam 375-ös FSB-re, így 3,0GHz-es procit kaptam, és a ramom 750Mhz-lett. Ehez feszeket még nem kellett állítani, kivéve hogy mindent alapfeszre kell rakni. A CPU-nál ez 1,344V, a ramnál ált. 1,8V(csekkold le),az NB 1,2V. Ezeket állítsd be és utána rakdd 375-ös FSB-re.
Teszteket futatsz, ha minden stimmel és még nem vagy megelégedve a teljesítménynövekedéssel, vagy túl meleg lessz a proci szólj!
ui.: 375-ös FSB-vel nem nagyon lehet elcseszne semmit, ha mindent jól csinálsz és a PCI-t 100MHz-re RAKOD!!! -
northmahri
tag
válasz
Mvrck one #24454 üzenetére
Szia!
Bár nem vagyok egy nagy mester, de itt segített felhúzni darál0w egy pont ugyailyen procit 3,2GHz-re.
Annyit tudok mondani hogy a gyári hűtő nem szerencsés, szedj le egy CPU hőfokmérőt(pl CoreTemp), és futass egy CPU terhelő dolgot(a windows 7 élményidex is megteszi), és csekkold a hőmérsékletét. A hőfok limit 65-70fok körűl van, ha húzás nélkűl ilyen hőfokot elér, akkor belese kezdj egy jobb hűtő nélkűl(pl. Cooler Master Hyper TX3 5k nekem is ilyen van, és hűvés mint télapó szakálla).
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- GTA V
- Óvodások homokozója
- Ingatlanos topic!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED monitor topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- iPad topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4570 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 4590S 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i7 12700k 2026.07.23ig aqua gari
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Xiaomi 13T / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / AKCIÓÓÓ !
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3513, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest