- Yettel topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
ktomek
aktív tag
válasz
Skynet258 #845 üzenetére
a memória szorzója szabadon állítható (többnyire), és nincs beosztva 2-re, meg 4-re... Nekem például 2.5-ös a szorzóm, mégse ddr 2.5-öm van, hanem ddr2
Ezt nem értem, h miért írtad...
(amúgy nekem is 667-es osztással megy az amúgy 800-as ramom, a húzás miatt)A 4x-es fsb, ahogy te fogalmaztál, köszönő viszonyban nincs a ddr2-vel, ez a felszorzás a procira vonatkozik
Ezt megint nem értem.
Eleve hogy írhatsz ilyet, hogy "köszönő viszonyban sincs" ? Tehát semmi közük egymáshoz? Mint mondjuk a bokszkesztyű, meg a narancslé?
Azért a gyakorlatban, ha ÉN, az OSTOBA, 200MHz-es fsb beállítással (*10=2GHz proc órajel) "beteszek a gépembe" egy ddr2 800MHz-es modult (ami ki tudja miért, de 800MHz-en megy, és a bios-ban is azt látom, hogy cpu:ddr=1:4) , és mondjuk viccből vissza veszem az fsb-t 1MHz-cel, akkor hihetetlen módon a ram órajele 796-ra változik.
Azért ez egy erős "köszönő viszony"!
Persze máshogy is szorozgathatom a mem órajelet, de mindennek az fsb lesz az alapja...Amúgy az Intel platformot nem ismerem, ami valóban ciki, ezt elismerem.
Kösz az olvasmányt! Igazán hasznos, de mintha már olvastam volna hasonlókat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Mikrotik routerek
- Yettel topik
- Építő/felújító topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- BestBuy topik
- Milyen házat vegyek?
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Intel Core i5 4590S 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-14700 20-Core 2.1GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.40GHz) Processzor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3419
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest