- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Az Ulefone gyárában jártunk
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghandi
aktív tag
válasz
darál0w #23770 üzenetére
Nem nyugottam bele abba hogy ezt az Asrock G41-es lapot abszolut nem lehet tuningolni.
Elövettem a dobozból a könyvét(még sosem néztem bele) és beleturtam magam a témába.Igen érdekes dolgot találtam benne.Mint kiderült van az alaplapon 3sor jumper azokon kell állitani az alap FSB értékeket attól függöen hogy maga a processzor milyen FSB értékü.Nekem ez még totál alap beállitáson volt,igazából a könyv azt nem irja hogy ez milyen FSBhez tartozik,de az 533FSB-s procihoz is más állitás kell már.
A processzorom csak 800as FSB-s,de ezeken a jumperokon kell állitani az OC-t is,igaz azt csak az 1066-os és az 1333-as procikhoz irják.Elöször kiprobáltam az 1066-os OC jumperolást ott max 280-as FSB-ig volt stabil a rendszer,de nem hagyatam annyiba és kiprobáltam az 1333-as OC beállitást.Itt már 300-as FSB-ig ment el stabilan,tovább nem.
Azért elég furcsa hogy egy G41-es chipsetnél még jumperolni kell a procibeállitásokat nem? Azt hittem hogy az ilyen jumperos állitgatások már az intel 8xx chipseteknél kihaltak és azóta már csak a BIOSban kell állitgatni mindent.
Igaz hogy ez a 12.5 x 300 = 3750MHz win7 alatt már csak 3.69MHz(nem is értem miért) nem rossz,de a proci állitólag még birná.
Tudok ebböl valahogy még többet kihozni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab S11 - tizenegyes
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Spórolós topik
- Semmibe veszi a KRESZ-t a Tesla Mad Max módja
- Milyen okostelefont vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hobby elektronika
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i5 13400 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ÚJ Zalman T4 Plus FSP 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude E7440 - i5, 8GB RAM, HDMI, eu bill - számla, 6 hó garancia
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- TP-LINK TL-WA850RE 300M vezeték nélküli jelerősítő / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő