- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
IO.sys
őstag
Hát azt alapossággal és türelemmel kell kitesztelned, hogy milyen beállításokkal hogy viselkedik a biosod. Eleve az ugrálást a speedstep engedélyezi. Ha valami szürke, az vagy inaktív, vagy kötelező.
Ha a CPU ratiora gondolsz, akkor igen, az a cpu szorzója. Ha nem tiszta még minden beállítás jelentése, meg hogy mit csinál /OKOZ/, akkor olvass utána.
-
IO.sys
őstag
Valószínűleg az előző verzión nem volt aktív a meltdown és a spectre védelem, a most felrakotton meg már igen. Ezek a védelmek lassítják a procit, ami tuningnál kisebb tuningolhatóságot jelent. Ezen segíteni szokott a fesz emelés, nálad valószínűleg eddig érezte magát jól a proci, nem segít már.
Két megoldás van:
Vagy lejjebb veszed a szorzót, vagy kikapcsolod ezeket a védelmeket az InSpectre nevű programmal. Ennek a használata úgy néz ki, hogy rendszergazdaként indítod, kikapcsolod az egyik védelmet, restart, rendszergazdaként indítod, kikapcsolod a másik védelmet, restart, rendszerkazdaként indítod, ellenőrzöd, hogy mind a kettő disabled-e. -
-
IO.sys
őstag
válasz
haiiro_o #45971 üzenetére
Hali! Mielőtt nekiállsz, olvass neten a biosodról, mert ha nem igazodsz el benne, az semmi jót nem jelent tuning szempontjából. Nézz utána a tuning szellemi alapjainak is. Biztos, hogy sok magyar cikket lehet találni a témában. Ha már állítottál szorzót és feszültséget, akkor fogok tudni érdemben segíteni.
-
IO.sys
őstag
Hát, az én lapomban be kell állítani a gyártóspecifikus OC biszbaszokat, LLC-t plafonig, beállítani 1.35V-ot, szorzót X47-re, és stressztesztekkel kipróbálva lefele menni 0.005V-tal, amíg még stabil. Aztán kiderült, hogy annyi áramot zabál, hogy x45 lett a befutó.
Offset módban +0.030V lett ráadva, LLC: 75%, így max 1.272V-ot kap max terhelésen. -
IO.sys
őstag
De hiába mondom, hogy nekem 1.835, ha a te processzorod x45-höz többet kér, vagy éppen jóval kevesebbel is beérné, és akkor túlfeszelnéd az én beállításommal. Ha meg lehetne mondani, hogy milyen feszültség kell, pláne gyártófüggeltenül, nem létezne a tuning.
Nem olyan nehéz elolvasni 2-3 cikket, benézni pár fórumba, alapórajelen levinni a feszt, amíg még stabil, és a következő szorzón ugyanezt megcsinálni, egészen x45-ig. És akkor azt is érezhetnéd, hogy tettél valamit érte.
-
IO.sys
őstag
válasz
NdrewSunix #45963 üzenetére
Ryzen topikban kérdezd meg.
-
IO.sys
őstag
válasz
FaRkaS1991 #45961 üzenetére
LOL
-
IO.sys
őstag
válasz
FaRkaS1991 #45957 üzenetére
de sehogy sem akar felmenni a szorzó 38x felé
Én úgy értettem, hogy 38-as szorzó felett nem bírja a konfig a tuningot és kékhalálozik meg ilyesmi.2104-es a legújabb bios. Ne régi bios-szal állj neki eleve szerintem.
-
IO.sys
őstag
válasz
FaRkaS1991 #45953 üzenetére
Szeva!
Ez alapján próbáld meg: https://rog.asus.com/articles/overclocking/overclocking-guide-4-7ghz-core-i7-3770k-on-the-maximus-v-formula/
Nekem most x44-en van, ez a sweet spot. Talán x45 is belefér, még nem tartok ott. -
IO.sys
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #45934 üzenetére
Szerintem jó és tömör is.
-
IO.sys
őstag
válasz
AssAssynn #45929 üzenetére
Adatlapod nem néztem meg. Azt rontottad el, hogy az opciók nagyrészéről nem tudod micsoda, mit csinál, de még el is állítod, hátha jó lesz. A 3,2 GHz akkor eredmény, ha tudod, miért jó. Ha nem, akkor csak egy random érték.
A szájbarágás nem azt jelenti, hogy megtanítom mindenkinek a fogalmakat, a módszertant, gyakorlatot, hanem azoknak segítek, akiknek van már összeszedett fogalmuk az egészről. Az eredeti tagokból senki sincs már itt, ezért beszélek egyesszámban.A legutóbb betérő két kollégának egész jól elmagyaráztam a módszertant, azokat el tudod olvasni. Kb 30 hsz. Az opciók jelentését meg ki kell googlezni, gondolom nem vártad, hogy a közös kulturális alap kialakítása is az itteniek dolga lesz.
-
IO.sys
őstag
válasz
AssAssynn #45925 üzenetére
Hát ööm... ez olyan, mintha összedobnál cementet, káposztát, vattát, meg egy marék rajzszöget és várnád, hogy csokitorta legyen belőle.
Gondolom nem sokat olvasgattad az alaplap manualját. Először legyél tisztában azzal, hogy mi mit csinál és adj valamilyen irányt annak, amit csinálsz. Összevissza állítgatással nem jutsz semmire.
A processzorról se tudtunk meg semmit, pedig fontos információ ebben a műfajban.
-
IO.sys
őstag
A 4+1 timingen kívül minden legyen auto, mert állítódnak a 4 függvényében. Ha nem hagyod, fail lesz.
1 óra nem kell itt se, észre fogod venni, ha túl szűkre állítod valamelyik timinget.Az lesz a vége nálad is mint nálam, hogy veszel egy jó vízhűtést, aztán procit, feszegeted a határokat platformon belül. Tavaly Karikor olyan cuccom volt (lett) mint neked, csak egy Maximus III Formula megy egy X3480 Kínából. Nem bírtam magammal, most Maximus V Formula van és 3770K, most meg ehhez nem értek...
-
IO.sys
őstag
Az első négy érdekes és a DRAM Timing Mode. A többi maradjon auto.
1,7V nagyjából a biztonságos max. Van, ami meghal itt és van, ami 1,9V-ig is simán felmegy.
Nem tudom, hogy itt is él-e az a szabály, hogy az IMC-nek 0,5V-on belül kell lennie a RAM feszhez képest. Benne leszel, mert 1,35 körül van az IMC-d, ha jól emlékszem. -
IO.sys
őstag
RAM húzással lehet tovább menni. Mindenekelőtt nézd át, tudsz-e rárakni a frekvenciájára DRAM vagy QPI frequencyvel.
Biosban a DRAM Timing Mode-t állítsd 1N-re. Ez alapvető, nem ez a lényeg. Teszteld le a beállítást stressztesztekkel.
Pendrive-ra izzíts memtestet rufus-szal bootolhatóra.
Bootlj be róla, futtass egy tesztet. 50%-ig elég, addigra telefossa a képernyőt piros sorokkal, ha valami nem jó neki.A folyamat során a DRAM feszt biztos, az IMC-t lehet, hogy feljebb kell állítani.
Ha nincs piros sor, menj biosba, a CL-t állítsd eggyel lejjebb, bootlj be memtestbe és teszteld. (8-9-9-24)
Menj vissza biosba, a tRP állítsd eggyel lejjebb, aztán teszt. (8-9-8-24)
CL-1 újra, teszt
tRP-1 újra, teszt
Csináld addig, amíg nem sír. Ha sír, emelj a DRAM feszen. Ha így is sír, egyet vissza arra a timingre, amelyiknél sírt. Aztán a másikat vedd eggyel lejjebb, teszt megint. Addig vidd lefelé, amíg nem sír.Ha a CL és tRP megvan, tRCD-vel csináld. (x-8-y-24)
Ha megvan, tRAS. És így ki vannak rángatva a timingek is. Ha a jövőben a kész tuningod egyszer elhasal, hibát keresni úgy kell, hogy a timingeket 9-9-9-24-re állítod, és ha megvan a hiba, csak utána állítod vissza.
-
IO.sys
őstag
válasz
Rick3D #45897 üzenetére
A delidet nem értem. A delid az Intel újabb cpui miatt lett kitalálva, amiknél a kupak nincs a magokhoz forrasztva, hanem paszta van alatta, ráadásul jó vastag. Ez 15 fokkal nagyobb meleget jelent terhelésnél, de delidnél folyékony fém kerül a kenőcs helyére és mindenki boldog. De az lga1156 sorozatnál még az összes kupak forrasztva volt, szóval nem értem. Eleve egy forrasztott kupakot kifejezetten macerás és veszélyes leszedni.
Az LLCvel ott valami nem stimmel, valószínűleg ezért is értelmezed rosszul.
Vdroopot akadályozza meg, terhelés alatt is annyi feszt kap a cpu mint amennyit idlében
Ellenkezőleg, idlében lesz ahhoz közeli a feszültség, mint terhelve. Ezért sem értem, hogyhogy nálad az LLC feszültségcsökkenést okoz. Ott van valami más is. Esetleg az offset mód lehet, de így látatlanban nem tudom. Normális esetben az LLC 0.03V-tal emeli a VCore-t, ami nem kevés.
Az újabb alaplapoknál valóban 4 lépésben lehet állítani, a tiédnél csak bekapcsolni lehet.Ha nincs még meg a legalacsonyabb fesz, akkor arra kell tovább menni, vagy emelgesd a BCLK-t és a VCoret.
El foglak keseríteni, abból a CPUból nem fogsz stabil 4,6GHz OC-t kiszedni, ebben egészen biztos lehetsz. Tudom, az Intel Extreme Tuning Utility ezt mondja, de azt is mondja, hogy 4 kilowattot/!/ eszik a proci, na nálunk a MOSÓGÉPNEK csak a fele kell...
Ez a program az abszolút nem ajánlott kategória jellemző példája.
4GHz felé már 90 fok rendes stresszteszt alatt az a CPU, nem pedig 4,6-nál 60.
-
IO.sys
őstag
-
IO.sys
őstag
Ja valóban, akkor ha megvan 20-as szorzón a feszültség, emeld a BCLK-t, és a feszültséget, amikor nem bírja a stresszt. Az LLC-t bekapcsolnám a 20-as szorzó előtt, úgyis jól jön a magasabb frekvenciáknál.
Egyébként nem gondoltál arra, hogy erősebb procit vegyél? Egy X3480 25000 Kínából, az X3470 fele annyi, az aprón is szokott lenni.
-
IO.sys
őstag
Akkor ezeket fixáld.
Most csökkentsd a feszt és mehet Cinebench, Prime95, fájlkezelő. (Volt, hogy mindent kibírt az OC de a fájlkezelőtől bekékült.) Ha megvan a legalacsonyabb feszültség, akkor 1 dolgot már tudsz a rendszeredről.Utána adj 1-et a cpu szorzóra és újra terhelésteszt
-
IO.sys
őstag
Olvasd újra.
Én tudom, melyik feszültség segít a BCLK-n, de nem hiszem, hogy azt állítod. A CPU szorzóra koncentrálnék a helyedben elsőnek. Az a legjobb, ha gyári alapra állítod, akkor nem zavarhat bele más, amit korábban állítottál. Aztán fixálod a BCLK-t és a CPU szorzót, minden más feszültség maradhat auton. Persze Spread Spectrumok legyenek Disabledek. Ha így csinálod, tisztán tudsz arra koncentrálni, hogy mennyi feszültséget kér adott szorzón a CPU. Végül is ez a lényeg, ettől függ a hőmérséklet (meg az IMC-től, ami a CPU tokja alatt lévő memóriavezérlő és szoros összefüggésben van a memória frekvenciájával, egyben a CPU hőmérsékletével). Aztán BCLK maximumának megkeresésekor nő a RAM frekvencia is, azt olyankor gyári érték körül kell tartani, különben az akasztja ki a vasat. Ha végigcsinálod ezeket, elég sokat fogsz tudni, hogy kombináld, amit megtudtál. Ha jól csináltad, a memória frekvenciát kell belőni és az időzítéseket, és kész is vagy.
Mondjuk ez így erős, sok mindent nem írok le, az IMC-t pl le kell csökkenteni minimumra, nyilvánvalóan a hőmérséklet alacsonyan tartása érdekében, de csak később, amikor már tudod, mit csinálsz.
-
IO.sys
őstag
Ha kicsit visszaolvasol, látod, hogy valaki másnak is azt tanácsoltam, hogy állítsa be fixre az alap szorzót és alap bclk-t, esetedben ki van egészítve az IMC meg stb dolgokkal, és azon a cpu szorzón vidd le addig a feszültséget, amíg még stabil a rendszer. Aztán növelj egyet a szorzón, emeld addig a feszültséget, amikor már stabil a rendszer. Egyszer elérsz egy olyan szorzóig, amikor már sehogy se jó feszültségnöveléssel, akkor kezdj el gondolkozni, miért nem. Add rá az LLC-t, csökkentsd a feszültséget, amíg még stabil. Ha az LLC nem segít, más a baj. Memória vagy BCLK vagy valamilyen feszültség, mondjuk IMC. Valahogy így megy. Nézz úgy mindig a feszültségre, mintha kevés lenne belőle, mert így jutsz messzire. Tudd, melyik mit állít. Ha nem tudod, Google. És mindig írd, hogy mit csináltál, menet közben nagy haszna lesz.
-
IO.sys
őstag
A RAM akkor 1480 legyen. Ha megvan majd egyszer a jó CPU OC, akkor mehetsz lejjebb a timingekkel, minden lépésben kitesztelve memtest-tel. Az is egy művészet.
Szerintem kezdd inkább elölről az egészet. Én is újrakezdtem négyszer, amikor X-es procim volt. A mostanit még csak kóstolgatom.
-
IO.sys
őstag
A 200-as BCLK nem is fog menni, az már nagyon overkill. 190 kb a max.
Ne azt állítsd be, amit leírok, úgy soha nem fog menni. Csak támpontokat adok, amolyan jelzőfények. Az 1,38V nem 3,8GHz-cel van párban, hanem 4,2-vel.
Az LLC nem csökkenti a feszültséget, hanem növeli.Alapvetően szempont a tuningnál, hogy 1.) energiahatékony legyen, tehát SpeedStepet meg C-statest nem kapcsoljuk ki. 2.) Az eléréséhez kitapasztalgatjuk a határokat. Pl. maximális BCLK a legalacsonyabb főfeszültségek mellett (súgok, 215), maximális szorzó a legalacsonyabb főfeszültségek mellett, 3.) a BCLK, CPU szorzó és főfeszültségek optimális arányának megtalálása. Mert ugye a hétköznapi, játékhoz szükséges OC a lényeg, nem a rekorddöntés.
Szerintem lassíts le egy kicsit és vizsgáld meg kicsit mélyebben a dolgokat, minthogy bármilyen tapasztalati értelmezés nélkül (szélsőértékekre nézve) nekiállsz beállítani véleményed szerinti értékeket.
-
IO.sys
őstag
Elég meglepő lenne, ha egy hegesztett kupakos cpu kupaktalanítva lenne.
Annak a CPU-nak 4,1-4,2-ig illene elmenni még egy 212 EVO-val is.
A Differential Amplitude meg a Clock Skew nálam sose javított semmit, persze nálad lehet, hogy igen.
A RAM-ot gyári frekvencián vagy fölötte üzemeltesd, ne alatta. Alatta az is okozhat gondot. Az IMC legyen 1,35V (bírja, 1,4-ig mehetsz max, hőre figyelj), a timingok fixek, T pedig 1 legyen, ne 2. Meglepően sokat számít sebességben.
Xtreme Phase Full Power Mode ne auto legyen hanem enabled.
PLL és PCH legyenek autok, bár úgy emlékszem, nekem valamelyiket emelnem kellett, de csak 4,2GHz felé, addig nem.
CPU feszt is adj még rá, amíg 80-85 fok alatt vagy. A 68 fok még irodai üzem. Nekem 188x22 lett a vége hónapok után, bekapcsolt SpeedStep és C3 mellett. A C1E nem jó a tuningnak, alig spórol áramot. A C3 és a C6 közt van komolyabb különbség. A Turbót viszont kapcsold ki, az lehet nálad a baj.
A QPI alacsonyabb beállításon volt jó nekem a végén, ha jól emlékszem.A Prime nem minden, a Cinebench jobban hasaltat, a fájlkezelő megnyitása a legdurvább.
-
IO.sys
őstag
válasz
Rick3D #45876 üzenetére
Nem tudom mire gondolsz feszültség/LLC
+ feszültség vagy Load Line Calibration bekapcsolása. A guide-ban nincs. Olvass utána és tudni fogod, fontos.Az Adaptive VCore a turbo órajelhez ad plusz feszültséget, de a turbót jobb kikapcsolni már az elején, arra ott van az EIST.
Valóban izgalmas, hónapokat el lehet tölteni a biosban.
-
IO.sys
őstag
válasz
Rick3D #45874 üzenetére
8 óra azért nem kell, nálam 5 percig futnak. Elég nyitni közben egy fájlkezelőt, az meglepően hatékony stabilitásvizsgálatra.
Ha visszakapcsolod az energiatakarékossági featuroket, akkor tudod, hogy kell még feszültség/LLC, ugye?
Nálam 1333MHz rammal nem ment fel 4000-ig, vagy a ramod, vagy a memory controllered jó, nem tudom. Később azért még kiütközhet, inkább legyen gyári érték közelében, aztán rakhatsz bőven arra is. Addig érdemes, ameddig felmegy.
Ha XMP profilt használsz, akkor az olyan, mintha varrnál egy ruhát magadnak, aztán elmennél a C&A-ba venni egyet és azt felhúzni. Átállítja a CPU szorzót is, szóval sokra nem jó. Az XMP a manual tuning ellenkezője. -
IO.sys
őstag
válasz
Rick3D #45872 üzenetére
0,72V simán lehet, ha jól sikerült a proci.
Hiába tapasztalod ki a C-states meg EIST nélküli stabil OC-t, ha utána visszarakod. Csinálhatod elölről az egészet, teljesen más lesz a rendszer. És a cél ugye nem az, hogy az otthagyott, békésen torrentet szedő gép 1KW-ot egyen naponta.
Inkább a turbót kapcsold ki, az tud bekavarni. Nálam a C-states C3-on van, minden más be van kapcsolva.
500W-os táp is elég, ha nem egy 1080-at kerget a proci. -
IO.sys
őstag
válasz
Rick3D #45869 üzenetére
Rekorddöntést tervezel vagy a mindennapi elérhető legjobb teljesítmény kell? Jellemző ezekre az útmutatókra, hogy az előbbit írják le egy kezdőnek, amit nem is értek. Mert ha kikapcsolod a C-statest és társait, tétlen állapotban 200 W-ot eszik a gép. Szóval hiába éred el a felső határt így, az maximum a rekordok megtámadására jó, másra nem.
ameddig meg nem találom a legstabilabbat
Legstabilabb nincs, stabil van és az ellenkezője, nincs átmenet.Hogyan tudom mikor stabil ?
Onnan, hogy nem kékhalálozik, nem indul újra.A stabilitás nem csak a VCore-tól függ, minden feszültség és minden frekvencia összefügg egymással. Pl nem tudsz bizonyos magfreki fölé menni, ha a RAM frekvencia túl alacsony, ha az túl alacsony, kell rá adni, ha többet adsz rá, kell a memiróavezérlőre kakaót adni, akkor meg elkezd jobban melegedni az egész...
Az ilyen leírás arra jó, hogy fogalmad legyen róla, aztán el kell tenni és magadtól újrakezdeni, kitapasztalni, mi mit állít, miért kell adni rá vagy miért nem, aztán megtanulod lassan, lesz elképzelésed.
Próbáld meg megállapítani a gyári magfrekvenciához tartozó legalacsonyabb VCore-t, aztán ha megvan, adj egyet a szorzóra és állapítsd meg azét is. Ha egy ponton nem megy tovább, gondolkozhatsz, hogy mit tehetsz érte más komponens hangolásával.
-
-
IO.sys
őstag
válasz
TeeJay #45857 üzenetére
A VRIN nem tudom mi, de ha van auto beállítása, hagy azon. Csak a VCore-ral foglalkozz. Aida nem jó stabilitástesztre, inkább azok, amiket írtam. Vidd lejjebb és tesztelj, egészen addig, amíg el nem hasal. Akkor tegyél vissza rá +2 egységnyit (1 egység 0,05V kb), hogy legyen egy kis játéktere, ha kell a kakaó. Ha stabilnak tűnik, akkor is random elhasalhat induláskor vagy leálláskor, fájlkezelő megnyitáskor. Akkor rakj rá megint egy egységnyit. És ennyi szerintem.
Nem tudom, meddig lehet lemenni, rá fogsz jönni. 1V turbó fesz körül leszel szerintem, de csak tipp, nekem nem volt ilyenem. -
-
IO.sys
őstag
válasz
iegyetlen #45817 üzenetére
Jó, amiket bevastagítottál, de a többin látszik, hogy nem tiszta. A minél magasabb órajelrekord a cél, vagy a konfig általános erejének emelése?
Ha kikapcsolod az energiatakarékossági funkciókat, folyamatosan 200-300 W-ot fog enni a gép. Akkor is, ha nem csinál semmit. A hűtés is állandóan mennyi fog ezerrel. Bekapcsolt energiatakarékosság mellett nem tudsz olyan magas órajelet elérni, de a konfigod ereje így is 50%-kal is több lehet, mint gyári beállításon.
-
IO.sys
őstag
válasz
NdrewSunix #45805 üzenetére
IntelBurnTest pl dobál ki pontokat
-
IO.sys
őstag
válasz
NdrewSunix #45803 üzenetére
Így van, a pontszámból fogod megtudni csak, hogy kell-e a plusz hűtés. Teljesítménytesztnél mindig 100% a cpu.
-
IO.sys
őstag
BorsóKorsodi:
Nem vagyok nagy szakértő, de nekem ez CPU limitnek tűnik.sToOrm01umbb:
Kérdezd a RyZEN topikban.NdrewSunix:
Mérj egyett feljebb tekert ventikkel, és ha nagyobb pontszámot kapsz, akkor 80 °C-nál throttlingol. Ebből tudni fogod, hogy a 80 jó-e neki vagy nem. -
IO.sys
őstag
válasz
Zsombi1987 #45765 üzenetére
Akkor jobban megállt a win, mint az indokolt lenne. Elvileg így is volt kékhalál és készült is róla memóriakép, amit a bluesrcreenwiev nevű programmal meg is tudsz nézni.
-
IO.sys
őstag
válasz
Zsombi1987 #45763 üzenetére
Kicsit fura a történet, mert egy ilyen alaplap nem szabad, hogy műveljen ilyet, pont a biztonság a lényege az automata overclocknak. Ilyen aumtatikus hibajavítás tünet akkor szokott lenni, ha nem kap elég feszt a CPU vagy az IMC. Esetleg a RAM-ban botolhatott el a dolog. Segített volna, ha felírtad volna a kékhalál képernyőjén a hibakódot. Az adatvesztés is furcsa, 100 kékhalálból nálam még egyszer se fordult elő.
-
IO.sys
őstag
Sziasztok!
1 éve OC-zok. Az everyday max órajel a célom alacsony fogyasztás mellett.
Jelenleg X3480 procival (LGA1156) 4340MHz a csúcsom vízzel, 1,41V-on, de szeretnék tovább menni. Innentől bármit húzok feljebb, nem stabil. A lap egy Asus Maximus III Formula. Nem tudom, hogy a proci határait értem-e el, vagy én vagyok tudatlan. El szoktam olvasni mindent, de most tapasztaltabbak véleményére lennék kíváncsi. Például ott van a clock skew, amit hiába piszkáltam. A PLL, IMC, PCH feszekkel tisztában vagyok, DDR időzítésekkel is. C-statek dolgait is értem, és tudom, C3-nál túl sokra ne számítsak, de C1 vagy alatta elmegy az utcában a világítás, annyi áramot eszik a vas. Hűtöm a hűtendő dolgokat, PCH-t, VRM-eket, egyéb forrósodó IC-ket is bordával.
Tudtok mondani/mutatni valami biztatót, amerre tovább lehet menni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Acer notebook topic
- Gmail
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Drón topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged