- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
Új hozzászólás Aktív témák
-
PH-User
addikt
Szandiból i5-2500k-n gondolkodom, de nincs még hozzá normális, javított alaplap, illetve ha van is, akkor is elég drága. Meg aztán nem tudom, hogy erre a foglalatra rámegy-e a Mugen 2 hűtőm plusz akkor már a memória sem jó amit kinéztem.
Úgy tűnik, hogy tényleg nem volt az. 9 év sok idő, úgy tűnt barátok vagyunk, de ki kellett ábrándulnom.
-
-
PH-User
addikt
válasz
lipi67 #26122 üzenetére
Sajnos ez van. Elegem lett egy időre a számítógépekből.
Alapjáraton 5-8 percet ment a gép, majd szó nélkül lefagyott.
Reset gomb megnyomása után kikapcsol, majd ki-be, míg nem áramtalanítottam.
Ha áram nélkül volt 10 percig, akkor utána ismét ment 5 percet fagyás nélkül.
Hőfokok rendben voltak, külsérelmi nyom nem volt.
Most még az MSI alól írok. -
PH-User
addikt
Lipi javasolta, hogy küldjem el hozzá a processzort tesztelésre, de nem hallgattam rá.
Azt hittem, ezzel a lappal mennyi fog, mint a szélvész.
De ahogy írod... és amilyen szerencsés vagyok, lehet egy olyan Q-m van, ami 450-nél megáll.Amint írtam is, P35-ben 1,22V volt állítva a BIOS-ban és 8.5x450 stabil volt egy ideig, aztán már csak alapon indult el, majd 8.5x400-on ment egy ideig.
Lehet, hogy tényleg felesleges ez a csere, de most már rátudok. Lesz egy olyan alaplapom, aztán fél év múlva, lehet, hogy leváltom ezt a rendszert.
Igazából nagyobb játékok szeretik a CPU-t is a VGA mellett, ezért akartam volna 4GHz-en járatni. -
PH-User
addikt
válasz
norbi1009 #26030 üzenetére
Valószínű, hogy a hűtőd nincs rendesen felfogatva!
Nézd meg, hogy a lefogatók a helyükön vannak-e!
Az alaplapod kézikönyvében találsz erről leírást is, hogy milyen módon kell rendesen felhelyezni a hűtőt!xcel2000 - Nincs itt miért megsértődni, egyszerűen csak nem akarjuk, hogy egy rossz tápegység miatt leégjen a géped többi alkatrésze...
-
PH-User
addikt
válasz
buzasibg #25945 üzenetére
Szia!
PCI-E frekvenciát fixáld le 100MHz-re.
CPU Features-nél kapcsold ki a az EIST-et.
A processzorod VID-jét nézd meg a CoreTemp programmal.
(Terheld le a processzort Prime95-tel, majd figyeld a CoreTemp ablakát, hogy mennyit mutat a VID-nél.) Annyit állíts be CPU Voltage-nek a BIOS-ban.Memóriáidat oszd vissza 1000MHz körülre, majd 10MHz-es lépésekben emeld az FSB-t.
50MHz-nél engedd rá a Prime95-öt, hogy stabil-e!xcel2000 - Semmit nem kevertél el, egyszerűen az EIST szól közbe neked is.
Kapcsold ki a BIOS-ban ezt az opciót. Annak a processzornak 12.5-ös a szorzója. -
PH-User
addikt
válasz
csabika0001 #25935 üzenetére
Szerintem 1.4V mehet neki 24/7-re.
-
PH-User
addikt
válasz
darál0w #25926 üzenetére
Próbáltam, boot-ig sem jutott el, csak fekete kép.
Most beindul 450-es FSB-n, de ahogy bejött a Win, már a CCC működése leállt, aztán az MSN is, majd indítottam egy Mozillát, az is lehalt. Most éppen be tudtam hozni, úgy írok.De azt hiszem, most már megyek aludni, innen folytatjuk!
Köszönöm szépen az eddigi segítséget! -
PH-User
addikt
válasz
darál0w #25922 üzenetére
FSB: 460
Szorzó: 8.5
CPU: 1.28V
RAM: 920MHz, CL5, 2.1VVTT: 1.22V
MCH: 1.304VMentés, gép reset, diagnosztikai LED-ek mind pirosan, bekapcs, kikapcs, bekapcs, kikapcs, bekapcs, kikapcs, bekapcs, gép megy, LED-ek égnek kép nincs. Reset, semmi. Reset, semmi. Elemmóka. Bekapcsolt. Ez van most.
-
PH-User
addikt
Fenn az új BIOS.
Na, most kérnék akkor VTT-nek MCH-nak mennyit adjak? Vagy maradjanak auto-n, úgy nézzem az FSB-t?
Egyébként ez a BIOS verzió mire jó és honnan kerítetted nekem?
Lett egy új funkció is: Intel Virtualization Technology [ON] [OFF_]
Ezt is kerestem, de nem találtam benne, most már van.SetFSB nem is mutatja a PCI-E frekimet.
darál0w - Felfelé megy a frissítés, csak lefelé rinyál.
eight - Szia, s kösz mindent!
A következő HSZ-re: P35-ben 1,2V-tal ment 3,825GHz-et.
Annyira ratyi csak nem lehet. Itt látom, hogy ment az srácnak az 500-as FSB, nekem is mehet?
-
PH-User
addikt
Most nem válaszként, mert kettőtöknek írom.
Na, mondom teszek még egy próbát.
Memóriát visszaosztottam 800MHz-re, s beállított CPU és RAM feszültségekkel (többi auto) kezdtem 400-tól emelni az FSB-t. 410-OK, 420-OK, 430-nem OK, újraindult. Bekapcsolt, engedtem neki még egyszer, akkor bejött. 440-OK lenne, de kék halált kapok betöltéskor ati valamire panaszkodik, gondolom videokártyára. PCI-E frekvenciát nem tudom fixálni 100-ra, mert nem találok ilyen opciót a BIOS-ban. -
PH-User
addikt
válasz
darál0w #25882 üzenetére
Itt már kivesézte a kolléga a dolgot, de én meg visszafelé nem frissítem a BIOS-t.
Ha ezzel sincs meg az 500-as FSB a Quad alatt, akkor csak 2 lap létezik, ami képes rá?
(GB P45-UD3R & GB P45-UD3P)Őket meg már nem lehet kapni.
Az a 490 már nagyon a vége lenne? Gondolok itt arra, hogy bedöglene kb. fél év után?
-
PH-User
addikt
Sziasztok!
ASUS P5Q Pro alaplap jó lenne nekem a Q9550-hez?
Az MSI nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, sajnos wallos York alatt. -
PH-User
addikt
válasz
darál0w #25720 üzenetére
Q9300 SLAWE, 1,2375V VID, 1,3V-tal tudja a 3400MHz-et P35-ben.
CPU: 1.3V
MCH: 1.3V
VTT: AUTO
FSB: 455
RAM: 900MHz
RAM: 2.1V
RAM késleltetés: Auto
ClockGen Tuner: Minden Auto.Beállításokat elmentve újraindul a gép, majd kikapcsol. Bekapcsol, kikapcsol. Bekapcsol, kikapcsol. Bekapcsol, kikapcsol. Bekapcsol, majd jön a felirat, hogy az OC sülés volt, menjek a BIOS-ba, beállítani az alap értékeket.
Nos?
-
PH-User
addikt
válasz
darál0w #25683 üzenetére
8.5x400 = 3400
Auto feszültség értékek (alap feszültségek), kivéve:
CPU = 1.9V (1.875V a VID, de nem lehet csak tizedre pontosat beállítani, ezért annyi)
RAM = 1066MHz - 2.1V - (5-5-5-15)Szóval így ezt tudja.
Mondjuk a másik Gigabyte lapban nem tudták a memóriáim ezen az időzítésen és feszültségen az 1066MHz-et. (5-6-6-18 késleltetéssel csak) -
PH-User
addikt
válasz
Chaosftw001 #25631 üzenetére
Ja, igen, ott. OCC-éknek mindig minden sikerül.
-
PH-User
addikt
válasz
Chaosftw001 #25629 üzenetére
Hát hallod, azzal a lappal, amit vettél tőlem, ezt a Q9550-et 3,8GHz-en használtam.
Szóval nem értem... 3.4-től többet nem bírok belőle kifacsarni. -
PH-User
addikt
válasz
PH-User #25627 üzenetére
Valószínű, hogy beszívtam. Elég csak összehasonlítani a 2 v. 4 magot.
-
PH-User
addikt
válasz
PH-User #25601 üzenetére
Van nekem még egy ilyen funkcióm is,
ezt sem tudom mire való: ClockGen Tuner -
PH-User
addikt
válasz
lipi67 #25579 üzenetére
Én sem szerettem soha az MSI-t, de az ASUS-t sem. Csak most ez volt jó áron és megbecsülve, első tulajtól.
Itt van egy pár kép a BIOS-ról: [PicasaWeb]
Amit a processzorról tudni kell:
VID: 1.1875V
Revision: E0 -
PH-User
addikt
válasz
lipi67 #25573 üzenetére
Ha picit visszatekersz itt, akkor leírtam, hogy kb. miket próbáltam.
Tegnap vettem alá ezt az MSI P45-ös deszkát, elég nagy reményeket fűztem hozzá.
Menjek át a York topicba vagy segédkezel nekem itt?450x8.5-öt próbáltam így:
CPU: 1,25V
MCH: 1,22V
VTT: 1,22V
RAM: 2,1VEgy memóriával, két memóriával, 900MHz-en, 1066MHz-en, auto időzítésekkel, beállított időzítésekkel, de halál.
Én is csodálkozom, mert a P35-ben 1,22V CPU fesz volt beállítva, szó nélkül ment a
3.8GHz. -
-
PH-User
addikt
válasz
darál0w #25517 üzenetére
Nos, jó reggelt!
Sok mindenre kíváncsi lennék:
CPU Voltage (V) - A processzor feszültsége. Jelenleg 1.22V.
CPU GTL REF0 - [Auto] Ez mi, s mennyire állítsam?
CPU GTL REF1 - [Auto] Ez mi, s mennyire állítsam?
DRAM Voltage (V) - A memóriamodulok feszültsége. Jelenleg 2.1V.
DDR_VREF_A - [Auto] Ez mi, s mennyire állítsam?
DDR_VREF_B - [Auto] Ez mi, s mennyire állítsam?
MCH Voltage (V) - [Auto] Memóriavezérlő feszültség? Mennyire állítsam?
MCH GTL REF - [Auto] Ez mi, s mennyire állítsam?
VTT FSB Voltage - [Auto] Rendszerbusz feszültsége? Mennyire állítsam?
ICH Voltage (V) - [Auto] Csipkészlet feszültsége? Mennyire állítsam?
Első körben.
-
PH-User
addikt
válasz
darál0w #24998 üzenetére
Azt hiszem, hogy megy, 3,6GHz-re állítva a procit nem ment a PS2-es egér, de a billentyű igen.
Szerk.: BIOS frissítés is volt, ugyan erre a verzióra, mert nincs újabb. Ja-ja, random hibákat dobál, hálókártyát tiltani kell pl. hol megy az egér, hol nem. Én is inkább a lapra gyanakszom, nagyon mérges lennék, ha a 45k-s proci hibázna.
-
PH-User
addikt
válasz
molnarpeter #24988 üzenetére
Cseréltem újra. Akkor is ez van.
darál0w - Csipnek meg az MCH-nak +0,25V volt adva, ha jól emlékszem.
Proci VID: 1,1875V, 1,2200V volt BIOS-ban állítva, load 1.2V volt kereken.Szerk.: - Most alapon a deszka 44°C, szobában kb. 25°C van. Ez normális?
-
PH-User
addikt
válasz
darál0w #24968 üzenetére
Azzal kezdődött, hogy egy nap bekapcsoltam a gépet és már úgy postolt a BIOS, hogy "Q9550 @ 2.83GHz". Itt már furcsa volt. Na, BIOS-ba be, minden úgy van, ahogy akkor hagytam, mikor segítettél beállítani a rendszert. Na, save, reset. Újból "Q9550 @ 2.83GHz.
Már itt idegesített a dolog. Csináltam teljes BIOS nullázást, az sem segített, majd szétszedtem, összeraktam, s ez már segített, de most meg már, ha akármit is állítok rajta, nem lesz stabil a rendszer.Mitől lehet ez?
Alaplapi integrált videokártyát le kellett tiltanom, mert ha engedélyezve volt, akkor nem engedte használni az USB-s billentyűt, USB-s egeret és a PS2 egér portot sem.
Tiltás után működik minden.Mit gondolsz?
-
PH-User
addikt
Szeretnék a topik minden lakójának (és persze családjának) boldog, békés, kellemes karácsonyt kívánni!
-
PH-User
addikt
Na, eddig eredmények a Q9550-nel: 3,2GHz 1,1680V
Amit pedig most tesztelek: 3,6GHz 1,2000V (25 perce fut a Prime) -
PH-User
addikt
Hali!
Kaptam egy procit, hogy próbáljam ki, működik-e.
A processzor AMD Phenom X4 9550 - HD9550WCJ4BGH
Csak egy ASRock ALiveNF6G-VSTA alaplap áll rendelkezésemre tesztelni, viszont a legújabb BIOS-szal van felvértezve. Ebben a lapban menni kellene a procinak?
Fontos lenne, mert így tudnék választ adni a tulajnak.Tudom, nem egész tuningos a kérdés.
-
-
PH-User
addikt
Hali!
Hátha még itt találok valakit.
Ide már nem írom be ugyan azt, csak belinkelem, hogy mit is kérdeztem a másik topicban.Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- The First Berserker: Khazan
- Autóhifi
- E-roller topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hegesztés topic
- Filmvilág
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest