- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
félisten
ha a jelenlegi ütemet tartanánk - via politico
To hit Commission target, EU vaccine rollout should be 5 times faster -
-
Kékes525
félisten
Alma evés helyett, mellett ajánlanám a tiszta, nem cukrozott rostos almalé ívását, mert 1 pohár több querticint tartalmaz, mint 1 alma. Amúgy nagyon finom almalevek vannak. [Az alma hatásai az egészségünkre]
"az almalé magasabb koncentrációban tartalmazza az antioxidánsokat, mint az egész gyümölcs." Ez az elkészítéséből adódik. 1 liter almalé elkészítéséhez több kiló alma kell.
-
Kékes525
félisten
[COVID utáni súlyos betegség gyerekeknél - hogyan ismerhetjük fel?]
"Több tucat gyermeket kezeltek már hazánkban intenzíven emiatt. Egy új betegség alakult ki, ami a koronavírushoz köthető, és nagyrészt korábban teljesen egészséges gyerekeket érint. A kezeléséről nem beszéltem a videóban: intravénás immunglobulin, szteroid, különböző biológiai terápiák, légzés és keringéstámogatás. Minél korábban fedezik fel, annál jobban kezelhető, gyógyítható állapot!"
-
Szerencsére eddig semmi, maga ez a diagnózis egy újdonság és csak a COVID-19-cel társítják.
Nagyon meg kell(ene) nézni ezeket az eseteket is, mi lehet a közös bennük, miért kapták szegények a rossz lapokat.
Ez az, amit legjobban gyűlölök ebben a szarban, hogy nem értem, hogyan osztja a lapokat. Tudom, a magas vérnyomás 95%-a is azonosítatlan eredetű, de legalább a rizikófaktorok egyértelműek. -
mozso
senior tag
Igen, sajnos igazad van.
A felnőtteknél mindenki csak azt nézi meghalt-e vagy sem. Pedig van egy köztes állapot, akik tartósan károsodnak vagy hamarabb fognak majd valamikor később károsodni / meghalni.
Az a 61 gyerek könnyen lehet, hogy csak a jéghegy csúcsa, most meggyógyultak, de ki tudja mi lesz később. Biztosan van számos másik gyerek is, akik nincsenek benne abban a 61-ben, vagy nem olyan súlyos az állapotuk, de mégis komolyabb szövődményeik vannak / lesznek később.
Ultra lutri az egész szerintem.
-
mozso
senior tag
A Semmelweis november 27-i cikkében ([link]), ahol az első, hazai, gyerekeket érintő sokszervi gyulladásról írtak (2 éves). A cikkben van egy fotó, amin korábbi kollégám fia (12 éves) van. Ő volt a második ilyen beteg.
Azóta eltelt 56 naptári nap. Ha ennyi idő alatt csak a Heim Pálba bekerült 40 covid miatti sokszervi gyulladásos gyerek, akkor tényleg szinte naponta 1 érkezik egy.
"A koronavírus-fertőzés utáni sokszervi gyulladással szinte minden nap érkezik beteg."
Szomorú :-(
-
Kékes525
félisten
Ott ilyen az első oltásnál természetesen nincs. Viszont a másodiknál már van, mert nem változtattak vektort a második oltásnál.
Az ideális az lenne, ha kétféle csimpánz adenovírus vektort használtak volna. Egyik vektor az első, másik a második, mint ahogy az oroszok a humánnál tették. A paradox az, hogy pillanatnyilag nincs "tökéletes" vektor vakcina. Ezért is akar az AstraZeneca kooperálni a Sputnik V-tel.
-
fatal`
titán
Csimpánz adenovírus az AstraZenecaban van, nem? Az oroszban humán.
Engem az érdekelne, hogy teszteli bárki, hogy, akit épp oltanak az immunis-e rá? Azontúl, hogy hatástalan, gyakorlatilag, ha olyat oltanak, aki immunis rá, akkor az egy kidobott vakcina (vagyis 2). Gondolom 40 év alatt is előfordulhat, hogy valaki immunis.
-
Ringman
félisten
-
Kékes525
félisten
"ha úthengerként nyit, akkor talán bevenném, de általában nem így megy, és a gond eleve akkor alakul ki, ha elhúzódnak a (nem feltétlenül úthenger) tünetek"
Ha elkapod, akkor elgondolkoztató, hogy bevegyed e, teljesen függetlenül is a tünetek súlyosságától, mert mindegyik antivirális szer a fertőzés kezdeti szakaszában hat legjobban és ráadásul a kezdeti enyhe tünetek nem mondanak semmit a betegség későbbi lefolyásáról. Abban az esetben, ha a kockázati csoportba tartozol, akkor érdemes bevenni valamilyen rendelkezésre álló antivirális szert, aminek valamilyen szinten bizonyították a hatékonyságát, akár az ivermectint is.
-
Kékes525
félisten
"„Fertőzésen átesetteknek melyik vakcina ajánlott?"
A vakcinák egy kicsit tovább erősíthetik az immunválaszt.
" Az esetleges autoimmun „mellékhatások”
Ez csak a teljes vírus tartalmazóknál merülhet fel.
"Mi a helyzet, ha valaki tünetmentes fertőzött, vagy lappangó szakaszban van, amikor megkapja a vakcinát?"
Nem értek egyet a válasszal. A tünetmenteseknek is javasolt a vakcina, mert olyankor "csak" a nyálkahártyában szaporodik a vírus. Tovább nem tud menni, mert a mucosális (nyálkahártya immunitás) megakadályozza. Ilyenkor szisztémás védelem nem alakul ki, a vakcina viszont épp ezt teszi meg.
"Ivermectin"
Kis százalékban súlyos problémákat okozhat. [Tudomány, gyógyítás és újságírás – Sarkadi Balázs akadémikus írása]
"„Vérrögöket okozhat?” "
A választ nem értem. A vírus nem közvetlenül (térfogatával) okoz érelzáródásokat, hanem azzal, hogy az érfal endothel sejtjeinek ACE2 receptorjaihoz kötődve bejut a sejtbe és károsítja a sejtet. Ha az érfal integritás megszűnik egy adott helyen, ott beindul a véralvadási kaszkád. Ezért nem okozhat vérrögöt bármelyik vakcina is.
-
zolisx4
őstag
Nyilván lehetnek többen akik meghaltak,meghalnak majd ,csak ugye az idő elég hamar elkapta még egyszer,.
Az én oltásom semmit nem ér még hiszen 13-án kaptam meg 8 napja még 3 .messze van nagyon ,és onnan még 7 nap,.
De már anyum miatt aggódom és a párom miatt,de olvastam délután hogy 25 éves,milyen beteg volt tehát a lányom is benne van,eddig ezt végig sem gondoltam csak mostanában.Én tényleg szerencsés vagyok hogy kaptam oltást,viszont gyakorlatilag a kórházban dolgozó takarítónő is kaphat,vagy a biztonsági őr például.
-
tboj
tag
A 6-8x-os szorzó onnan jön, hogy a detektált esetek között az új variánssal 6-8x többen fertőződnek meg mostanában, mint a régebbivel. Ez a mondás lett elferdítve arra, hogy 6-8x gyorsabban terjed... Tehát röviden nem a sebességére értették eredetileg, hanem dominancia szempontjából.
-
syberia
veterán
Az egy szóval sem állítóm hogy elhibázott lépés volt, sőt. Jómagam is reménykedve figyeltem, hátha rátaláltak a járványkezelés "szent gráljára". Valóban sikerült sok fertőzött személyt felderíteni, valószínűleg sok életet is megmentettek az idejében detektált fertőzés miatt.
A módosult vírus kicsit aggaszt, pedig már úgy voltam vele kit érdekel. Ha ennyire univerzális immunitást várnak az új típusú vakcináktól, nagy gáz nem lehet a mutánsokból.
(#403) weiss:Ott látszik egy nagy beesés, ezt nem figyeltem.
-
fatal`
titán
-
mozso
senior tag
Írtam korábban ilyen kérdést, hogy minek a magyar vakcina? Tényleg par tíz kutató csodát csinál majd (állat kísérletek csak februárban indulnak).
Biztos nagyon jó szakemberek, de az anyagi forrásaik szerintem 2 nagyságrenddel szerényebbek. A kutatásban meg nagyon számít, hogy mennyi tőke van jelen.
Miért nem bérgyártunk olyat, ami már készen van és próbáljuk kooperációban azt tökéletesíteni?
Itt van egy száz éve nem látott világjárvány és közben majdnem ugyanazt tesszük együttműködés terén, mintha 2019 lenne. :-(
-
Soulfly842
addikt
Igen és erről nem szól a fáma. Pedig ezt jobban vizsgálni kellene. Arra viszont utal, hogy a leginkább félt, dél-afrikai külső burok elváltozásokat magán hordozza:
"Amennyiben egy új mutáció a vakcinák „kikerülésével” fenyeget, jelenlegi ismeretek szerint a Dél-Afrikában kialakult variáns részben képes erre (Az E484K változás miatt) – az a gyakorlatban azt jelentheti, hogy a vakcinák hatékonysága a tünetes megbetegedés tekintetében az ismert 94-95%-ról valamelyest csökkenhet."
Nagyon, de nagyon, de nagyon finomítva vannak ezek az írások, s szerintem akár még jóvá is kell hagyatni ezeket a jelenlegi helyzetben. Hiszen olyan hangsúlyos dolgokat írhatnak le, ami pánikkeltést is adhat, mindezt valóságtartlommal. Ez azért bármilyen kormánynak egy félelemetes dolog lehet a jelenlegi helyzetben.
Amit tudunk, hogy a németeknél is elég dominánsan megjelent, helyszínileg viszont azért is angliából hordozott, mert valószínűleg ott volt lehetősége kapcsolatba lépni a két variánsnak.
Korábban volt egyébként több cikk, amiben németországi megjelenését is leírta a dél afrikai változatnak, de a közös mutációról, az N501-ről ott is hallgatnak. Ez mindenképpen érdekes, hiszen elismerten beindult ott az angol és a dél-afrikai változat.
A dél-afrikai megjelentést felismerve nyilatkozta Merkel, hogy ha nincs megállj ennek, akkor húsvétig nem hiszi, hogy bármilyen enyhítés lenne.
Egy biztos, ettől a 'dél-afrikai vonástól' mind a tudósok, mind a politikai vezetők be vannak xarva.
-
Soulfly842
addikt
Én nem, ezzel indít:
"Az Angliában, Dél-Afrikában és Brazíliában egymástól függetlenül létrejött SARS-CoV-2 vírusvariánsok eltérő mutációs mintázataikban közös tulajdonságként létrejött az N501 jelzésű mutációs változás is."
Egy töredék utalás van a D614G-re (angol vált), de utána való bekezdést és az írás egészében az 501-t írják folyamatosan. Ez pedig pont az a változat (Angol-brazil-dél afrikai mutáció). S erre írják azt ez alapján, hogy rövid időn belül elkerülhetetlen, hogy ez legyen az új domináns változat.
Utána is visszautal arra, hogy a dél-afrikai mutáció jegyei miatt fegyenyeget az új mutáció a vakcinák kierülésével, ez a probléma még az angol változatnál még nem állt fenn, hiszen ott még a 'külső burok' nem változott meg jelentősen.
-
Rive
veterán
ugyan kis minta (44 user), de megnézték, hogy korábbi fertőzés nyomán képződött antitestek leverik-e a dél-afrikai variánst. hát, csak a felüknél, úgy-ahogy.
A vakcina-hatásosságnak az a része is érdekes lenne, hogy ha nem veri le, akkor milyen (mennyire súlyos) betegség lesz belőle. -
Kékes525
félisten
-
syberia
veterán
Szignifikáns mértékben csökkenthető vele a veszélyes szövődmények kialakulása.
Aspirin Use Reduces Risk of Death in Hospitalized COVID-19 Patients
-
Kékes525
félisten
Ezt mondtuk mi is:
"Amennyiben a hármas tesztfázisban is megmarad a kedvező profil, valamint az Európai Unió és a hazai szakhatóság is jóváhagyja és engedélyezi a válasz egyértelmű: igen!"
Ez bármely vakcinára igaz! Ezek a feltételek a kínai vakcinánál rövid időn belül nem fognak teljesülni. Az unió engedélyezéséhez szükség lenne a 3. fázis dokumentációjára és ha az megvan és beadják az uniónak engedélyezésre, akkor kb. 1 hónap az engedélyezés. Túl sok a "ha".
-
Ezekiell
veterán
Erről nem is nyilatkozhatnak, hisz egyelőre csak feltevések vannak, az alapján negatívat nyilatkozni pedig rombolja a vakcinákba vetett hitet, amit pedig el akarnak kerülni - nagyon helyesen.
Amint itt lesz, beadható lesz, és kezdik vele oltani a népet, na akkor lehet azt mondani, hogy NEM (ha nincs 3. fázis és/vagy csak mi hagytuk jóvá, EU/nemzetközi szervezetek nem)
-
Z.É.T.
őstag
No igen.
A családom (és haveri köröm) naponta ötször kérdezi, hogy tudok-e már valamit javasolni, ha hirtelen felteszik nekik a kérdést, kérik-e a kínait. És mióta elindult ez a szál, csak annyit tudok válaszolni, hogy amint tudok valamit, jelentkezem.
Csak sajnos nagyobb esélyt látok arra, hogy előbb kezdenek vele oltani, mint lenne phase3 és EU + HU engedély.
Eléggé patthelyzet.Kemenesiék szemszögéből pedig: mi mást mondhatnának felelősen?
-
Kékes525
félisten
Mivel ezt nem vizsgálták, csak találgatni lehet. Mivel 3 hónapig valószínűleg tart az első hatása, így az ismételt oltás erősíti a 3. hónapban meglévő hatást. Valószínűleg relatíve(!) nagyobb mértékben, mint azt a normális oltások esetében a 2. oltás tette. Abszolút értékben persze kisebb lesz a védettség.
-
Csatravi
senior tag
A zárlat alatt elmaradt egy csomó kórházi fertőzésből adódó halál, sokkal kevesebb baleseti halál volt. Kevesebb volt a túlhajszolt életből adódó halálozás. Ez mind csökkentette a tavasztól őszig tartó időszak eseteit. Aztán az ősztől elindult egy hullám ami a covid számlájára írható. Ez a hullám viszont felpöcköli az éves átlagot de legfőképpen a utolsó negyedévét dobja meg rendesen.
A jövőre meg gondolni se merek még.
-
Kékes525
félisten
-
zolisx4
őstag
Írom csak nehéz megfogalmazni hogy ne hanyatt fekve nevessetek
Engem az érdekel hogy ugye írja a doki hogy már van pár felidegesített immunsejt, – főleg T-limfociták és antigén prezentáló sejtek – amelyek próbálják eltávolítania tüske fehérjéket, az oké hogy az oltástól lesz tüske fehérjém de a szervezetem honnan tudja mennyi ellenanyag kell,mert ugye ha nagyon sok,van vagy lesz hirtelen az sem jó.A tüske fehérjét nem termeli túl a szervezet?? Tehát simán lehetek beteg ha valami nem jól működik a szervezetembe ??
Nem kovid hanem egyéb reakció. -
Kékes525
félisten
Ha több a kópia szám, és hatékonyabb a receptorkötődés akkor nagyobb a valószínűsége, hogy elkapod és nagyobb valószínűsége annak is, hogy kialakul a betegség is, legalább az enyhe fázisig. A betegség további lefolyása azonban már jobban függ az immunrendszered működésétől és a szervezeted általános egészségi állapotától, mint a kópia számtól és a vírus hatékonyabb receptor kötödésétől, mert addigra eldől, hogy a szervezeted normális immunválaszt ad a fertőzésre, vagy nem megfelelő (rosszul, gyengén, erősen) immunválasszal reagál. A megfelelő immunválasz gyorsan beindítja a sejtes és az antitestes immunválaszt is és kisebb mértékben a nem specifikus immunválaszt, ami a gyulladásos folyamatokat indíthatja el. Ez nem igaz arra, ha extrém mértékű vírus terhelésed van, ami önmagában is súlyosabb betegség lefolyást okozhat, mivel fokozza a nem specifikus rendszer müködését (gyulladást) is. Az extrém vírusterhelést a hagyományos védekezéssel kivédheted.
-
Ricardo
titán
Majd kiderül. Én is kíváncsi vagyok. Azt gondolná az ember, ahogy elkezdődnek az oltások, idővel (ahogy egyre több oltott lesz) lazulnak a dolgok, de most ott tartunk, hogy a legtöbb ország még jobban szigorít. Tudom lassan mennek az oltások, és idő mire hatása lesz, és nem vártam hirtelen javulást, de szigorítást sem igazán. Bízom benne, hogy hamarosan lesz elég megbízható vakcina.
-
Rive
veterán
amíg a tüskefehérjét ismertetik fel, addig a hasonló oltásokból az első utániak hatástalanok mind, mert bekerül, az első oltás által megcsinált immunválasz meg "leveri".
Valószínűnek tartom, hogy erősen számít az időzítés és a sorrend. Feltételezve, hogy kénytelen voltam kínait tolni (melyiket?), én 3-4 hónapra vállalnék Pfizert (vagy hasonló jellegűt: teljes sort). Egy 'megfázás' jellegű védettség nem tartós.
Fordítva (igen, kifejezetten foglalkozom a gondolattal, hogy ha Pfizer jut akkor később más jellegűvel: nem feltétlen kínaival - még ráturbózzak) 6-8 hónap. A Pfizer elvileg 'rendes', vakcinához illő () fajta védettséget ad, fölösleges lenne hamarabb ismételni...
-
Ezekiell
veterán
A norvégok se azt mondták, hogy a 80 év felettiség a kockázat, csak ezt nem sikerült értelmezni sokaknak.
Fontos kiemelni, hogy nem magáról a vakcináról derültek ki új, eddig ismeretlen vagy az eddig ismertnél komolyabb mellékhatások. A norvég gyógyszerügynökség azt állapította meg, hogy ezek a legtöbbeknél ártalmatlan reakciók hozzájárulhatnak az egyébként is gyenge, beteg idősek állapotának romlásához. Azokéhoz, akiket a koronavírus-fertőzés is a leginkább veszélyeztet, és akiknél a vakcina által nyújtott védettség hiányában az esetleges megfertőződés is a legnagyobb kockázattal jár.
forrás
Ez a tipikus esete a "viccnek":
- Te, képzeld, Joe belehalt egy megfázásba...
- Egy megfázásba??? Hogy??
- Hát, lehet az is szerepet játszott, hogy 5ször hasbaszúrták... -
Ezekiell
veterán
Naívan hozzáállva (de majd megkérdem az okosabb felemet) nem, mert nem tudod, hogy az a válasz egy természetes válasz covid fertőzésre, vagy mesterségesen indukált a vakcina által. Ezen a több, folyamatos teszt se segít igazából, kb minden nap kellene tesztelni, talán akkor lehetne valamit kihozni - de mondom, ez full naív vélemény. A házi covid-szakértőm éppen jógázik, ilyenkor a közelébe nem megyek
-
Ezekiell
veterán
Nem hinném... Mert akkor adódna a kérdés, hogy az ilyen cikkek és studyk minek vannak, meg az is, hogy miért nem egy igg teszttel nézik alapból az effective rate-et clinial trialokon?
Tudtommal az IGG tesztek kvalitatívok, és nem kvantitatívok, és e miatt nem lehet őket használni a vakcina hatásának mérésére.
-
Micsurin
nagyúr
De, pont ettől félünk haverokkal, hogy politikai oka lesz az esetleges kínai vakcina bojkottnak (típustól dokumentációtól függetlenül). Így ha esetleg lesz államilag kínai csoda és később magánban lehet megérné ha másért nem csak azért magánban perkálni a Pfizer cuccért, hogy szabadlábra kerüljünk határ szempontból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jogász topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Futás, futópályák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest