- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #37307 üzenetére
Akkor étterembe mész vagy családi potya ebéd lesz?
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #37304 üzenetére
VezetÉKESkedünk?
-
KROK640
nagyúr
Közeleg a Halloween... arra gondoltam, hogy Koshmarnak kéne öltözzek, de Embernek egyszerűbb lenne XD
Ha eleget iszok, majd üzembiztosan Somogyib-nek álcázom magam. -
KROK640
nagyúr
Még pénteken is ez a téma
-
KROK640
nagyúr
Koshmar ist unfallfrei
-
KROK640
nagyúr
KIHAjoLNI VESZÉLYES!
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #37187 üzenetére
Nálatok november van? Mert van akinél már igen
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #37200 üzenetére
Valószínűleg.
Nem tudtam, mert mióta az István úti üzlet meg van csak oda járok, nekem sokkal-sokkal jobban útbaesik. -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #37196 üzenetére
Igen, mert sajnos a termelés visszafogása miatt megindult felfelé az SSD-k ára. Lehet, hogy így nem lesz semmi a 2TB-os M2-es SSD-mből.
Jééé, én is szoktam innen vásárolni
(István úti üzlet)
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #37179 üzenetére
Viszont én saját kútfőből írom az angolt, németet és franciát
Nagyon minmálba megy a török és a görög is, de káromkodni oroszul és bolgárul is tudok.
Koshmar meg nyilván gyakorolja a németet, elvégreez a topic arra valóki tudja, hogy mikor megy ki végre dolgozni. (jó, tudom, ez jó poén volt)
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #37171 üzenetére
Hiszen régen volt ilyen!
A munkahelyi volt a Windows NT/2000 vonal, otthon meg a Win9X/ME. Mindenki örült, mikor az XP végre egyesítette a két vonalat. Igaz a Home kicsit kevesebbet tudott mint a prof (munkahelyi) de egy platform voltak, csak prof kellett a több CPU szálhoz, de akkoriban otthon ilyen nem volt, még 2003-ban is sok százezres volt egy ilyen proci, meg hozzá a lap is, akinek tellett erre annak tellett Win XP Prof-ra is.Nem véletlenül szoktam felé lőni a gépigényt
(Főleg régen volt érdekes, mikor az egy éves hardver már kezdett elavultnak számítani a 2 éves meg használhatatlannak, akkor pláne megtanultam, hogy az adott játéknál is felé kell lőni a gépigényt, mert a készítők is így tették.
Na igen, én is voltam "városi patkány", és nagy könnyebbség tud lenni, mikor nem nézed állandóan aggódva az órát, hogy X időre végezni KELL, meg oda KELL érni, tök mindegy, hogy meló, randi, vagy egy görbe este, mert különben 30 perctől - reggelig tartó várakozási periódus kisgazdája leszel. Vagy taxi számláé.
Ha már szobrom nincs, legalább Thai Chef levesem hagy legyen!
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #37169 üzenetére
Valaki megvette az összes Thai Chef levest!
sírhat fel az utánam jövő jogosan
na, de ne ugrojunk ennyire előre :Igen, én inkább az új oprendszerbe raknám az új dolgokat, sokkal jobban kitesztelve , optimalizálva, nem pedig 2-3 havonta pontosan ilyen apró habi "fejlesztéseket" végezni rendszeren, miközben a gépigényt folyamatosan is tudják növelni (lásd XP, de a Win 10-nek is folyamatosan nő a gépigénye, 8GB alatt ma már senkinek sem javaslom).
jah ugyanitt jut eszembe : Valami COD már csak akkor indult el, ha volt minimum 6GB RAMod. Mekkora felháborodás volt belőle, pedig lassan már csak magában a Windowsnak kell ennyi."Azt a 10 percet senki nem tudja megfizetni, amikor végre kimehetnél a melóhelyről, de még nem lehet.
" - na most képzeld magad az én helyzetembe, akinél 5 perc csúszás simán jelenthet 1 órát is. Ezt tényleg csak másik vidéki érti meg, aki tömegközelekdik, várositól, autóstól ezt hiába is várja el az ember (az átlag ember különösen gyenge empátiában és megértésben).
pl ma is úgy végeztem h 2 perccel a busz indulás előtt, hiába volt 5 percre sietve a buszmegálló, meg se próbáltam. A következő meg 50 perc múlva. Tehát nem 3, hanem 53 perccel később végeztem mint kellett volna .Sebaj, elmentem a Tescoba és megvettem az összes Tomyum levest kárpótlásulha már egyszer lett némi extra időm.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #37165 üzenetére
"Összességében elmondható, hogy nem baj, ha haladunk a korral, csak adjanak hozzá RAM-ot meg processzort meg gépet, amikor a 1000. frissítés jön ki 2 év alatt egy rendszerhez.
" - egyrészt igen, adjanak hozzá hardvert (elég ha az XP-t nézem, a korai változat 466-oson 64MB RAM-al elment; az utolsó változatokhoz, meg már a 2GB RAM is jól jött két magos CPUval 2GHZ felett, és az előbbi gépen el sem indulni, nemhogy játszani is lehetett volna mellette). Semminek nem emelkedik olyan gyorsan a gépigénye mint a sima netezésnek.
Másrészt nekem ez a rengeteg frissítgetés mindig azt az érzetet kelti bennem, hogy egy félkész fércet kaptunk oprendszer címén, amit állandóan tákolni kell, hogy használható maradjon."amikor mondjuk pénteken szopat," - neked még nem is olyan vészes, mert ezek lemennek 5-10 perc alatt, annyival később ülsz a biciklire. De nekem mikor 10 perc haladós sétára van a buszmegálló, 12 perc múlva megy a busz - a következő egy óra múlva - akkor nagyon nem mindegy, ha ilyenkor kezd el frissíteni.
A péntekkel meg lazán bántam általában, eleve előbb kezdtem el készülődni. A nyelviskolában egy időben már 14:30-kor (érkezetettem az utolsó csoportot) leléptem, 16:00 helyett. Mikor rájöttem h ez így mégsem jó, akkor meg maradtam tovább, munkaiő végén lerendeltem egy pizzát, megnéztem egy filmet, miközben megettem, majd szép csendben lassan elindultam a kedvenc hangulatkarbantartóm felé, ahogy tettem volna otthonról is visszatérve. Még hamarabb is értem le, és egy haza buszozást is megspóroltam. (igaz a megkésett ebédet pizzával kellett kiváltanom, de anyagailag belefért). -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #37162 üzenetére
Mert ha nem az, akkor retro konfighoz, retro oprendszer...
értem én.
(persze, értem mire célzol, bár szerintem nem jelenti a régi rendszer automatikusan azt h fel is vagy törve)Jaja, ne is mondd, hasonló élmény mikor játék közben egy nagy csatában jön rá frissíthetnék (szerencsére legújabban már annyira nem jellemző) vagy éppen mikor gyorsan nyomnám ki a gépet pl mert rohanok el itthonról, és akkor nekiáll százalékolni, meg újra indulni, meg minden.
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #37156 üzenetére
Ha tehetném én is a Win7-et használnám, de sajnos olyan új volt a gépem mikor megvettem, hogy még Win 10-ből is csak újabbat engedett fel, mint amim volt otthon.
Igen, sokat segített volna rajta egy SSD az kétségtelen, de én azért még minimum 512MB RAMot is mellédobtam volna. Amúgy 2009-ben még az SSD nagyon drága és apró kapacitású volt (32GB, 1TB-os HDD árában), ráadásul azok még mai szemmel nem is voltak valami gyorsak.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #37154 üzenetére
Ne is mondd, engem is itt bököd már, hogy frissíteni akar, de ameddig csak lehet odázni szoktam a dolgot,.
Egy időben ugyanis divat volt, hogy valami utána tutira elromlott, és néha csak napok múlva vettem észre. Van olyan 2021-es frissítés aminek a káros hatásai mai napig nemjöttek helyre -
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #37097 üzenetére
Ahogy EmberXY is mondja, épeszű ember nem tart olyan csajt aki bármit is megtilthat neki.
Ilyet csak olyan kisfiúk tartanak akiknek pót anyukára van szükségük aki eldönti, hogy mit tehetnek és mit nem, nem pedig barátnőre.
vagy a másik csoport, akiknek annyira nincs választási lehetősége a nők terén, hogy bármiféle megalkuvást hajlandóak véghez vinni, csak néha napján legyen punci. (jellemzően az ilyen kapcsolatokban van az is, hogy akkor van szex, ha az asszony akarja, egyébként még a téma is tabu)Ugyanakkor persze van/volt ilyen haver. Elég Tibi haveromra gondolni, aki 10 év után egy hat fős barátitársaságot radírozott ki, mert a nője szerint rossz hatással voltunk rá, majd ő keres neki olyan embereket akivel barátkozhat. Nem irigylem a srácot, mert ha a nője egyszer megunja, hogy papucsa van és nem férfija, akkor a srácnak semmije nem marad. Annyiból jobb a helyzete, hogy mivel a csaj nem dolgozik, és nem is tervez ilyesmit, ezért gazdasági függésben van tőle, így talán nem lép le ...
De tényleg ilyenekbe olyan emberek szoktak elmenni akik 2-3 kudarc után azt hiszik, hogy sikertelenek a nőknél, és minden mindegy csak legyen valami.
-
KROK640
nagyúr
Europban ilyen böszmeséget még nem csináltunk
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #37076 üzenetére
Imádtam egyébként csinálni, nekem bejött ez a munka, de sajnos a jövedelem hektikussága, közép és hosszútávon demoralizálta a helyzetet számomra. Amikor már harmadik hónapja jársz úgy dolgozni h nem kaptál 1ft-ot sem, akkor nem nehéz a helyzet árnyoldalait látni. (ahogy királynak sem érezni magad, mikor egyik nap arra mész be, hogy kerestél egy hét számjegyű összeget)
vagy egy tipikus megtörtént példa :
barátnő (június elején) : Szivem, idén megyünk nyaralni?
KROK : majd kérdezd meg szeptemberben, hogy voltunk-e nyaralni!Aztán, hogy a válasz szeptemberben Málta/Kréta vagy épp a járda szigetek voltak, azt nem lehetett tudni, maximum utána.
"Ha nem kenyérre kéne" hanem lenne letámasztva 20-30 millám (vagy létezne Magyarországon alapjövedelem), visszamennék csinálni...
"Kell az nekem?
" majdenem CSUCSCD ...
CSUCSCD....
-
KROK640
nagyúr
TYűűűű ez a mai nap ...
Lehet, hogy házas ember leszek? -
KROK640
nagyúr
Vajon Koshmarnál is vasárnap van?
Ha már nem tudjuk meg mennyi a konnektora van. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #37020 üzenetére
Amilyen vastag fala van ... és benne az a sok vasúti sín. (láttam élőben, majd 20 évvel ezelőtt)
nem irigylem azt aki egyszer megveszi azt a telket (már csak azért sem mert közvetlenül a vasút mellett van), mert Fogarasi rogyadozó parasztházát úgyis dózer kezelésben kell részesíteni, de amíg az "ojjektumot" elbontja ... na az nem lesz semmi
Én inkább nevezetességet faragnék belőle valahogy. (persze nem úgy ahogy én láttam h szószerint térdig érő szemét állt bent) Egyszerűbb mint elbontani.(amúgy szerintem az életben nem hallottam volna róla, ha előtte egy félévvel nem lett volna virális a téma Szalacsi felkapott nyilatkozata miatt, ami nagyot ment a neten. Bár a képi világ és egyebek miatt valamikor a '80-as évek vége '90-es évek elejére datálom a videó tényleges létrejöttét. Az már csak full személyes, hogy jó eséllyel még így sem nyitottam volna meg, ha nem azt hiszem, hogy a "Szalacsi" az egy elírt "szalcsi" mert épp akkoriban volt esedékes a szalagavatónk és azt hittem, hogy arról videó. Ez egy haver által adott CD-n volt, amin mindenféle cucc volt)
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Formula-1 humoros
- Battlefield 6
- Magisk
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest