-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Badb0y
addikt
Hogy lehet a routeren TKIP-et beállítani ?Egyyszerűen nem tudom és nem is találom. A defy motorollám valszínű azért dropolja awifit állandoan mert mixed wpa wpa2 van. Kellene nekem WPA TKIP-pel. Lehet ilyet ?
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
ToBeY
nagyúr
Van valami leírás hogy hogyan kell használni ezt a Transmission torrent klienst miután ráduktam a vinyót a routerre?
-
ToBeY
nagyúr
Létezik hogy mióta felraktam az OpenWrt satikus IP?Csak mert nekem úgy tűnik,mivel 2napja ugyan az a IP-m.
-
PistiSan
addikt
Valaki próbálta már a Transmission-t a backfire rc5-ben? A letöltés még viszonylag rendben van, viszont seedelni nem igazán akar , pedig nincsenek nagy igényeim, 60kb-al tudok seedelni, de ha valaki csatlakozik is akkor az ilyen 5-10-el tölt max, és az is általában a transmission klienst használja ^^
Felpakoltam teszt ként az rc4-ből a torrent klienst, ott megy rendesen a seed. -
Laca 012
őstag
Nekem is digi netem van és van, hogy hetekig ugyanaz az IP-m.
Kell is beállítanom, valami brute force attack védelmet, mert egy Dubai IP-ről minden nap 3.30-kor próbálták feltörni az FTP-met, este 19.45-kor meg egy "Pekingi kacsa"... Mindegyik próbálkozik 30-40 percet, aztán továbbáll, de nap-mint nap visszatérnek.. 3 hibás jelszó után ugyan kidobja őket a proftp, de az IP-jüket kellene aznapra kitiltani..
(vagy ha megoldható, akkor magyar IP-n kívül mást be sem engedjen soha )
Ha ip-t váltok, (mindegy, hogy kábel megszakítás, restart, vagy poff dsl-provider &pon dsl-provider utána új IP-t kapok) akkor pár napig nyugi van, de a scanner robotjuk megtalál... -
amargo
addikt
Sziasztok!
scanner-t sikerült már valakinek beizzítania rajta? A neten azt írják, hogy kmod-usb-scanner csomag volt erre régebben? De most sehol nem találtam ilyet.. multis gépet üzemelt már be sikerrel valaki?
dd-wrt alatt láttam erre utalást, hogy benne van.
openwrt alatt már volt rá panasz, de van valami fejtegetés itt is.
A nyomtatás megy.
Köszönet![ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
NeverGone
tag
Ha csinálok egy port-átirányítás szabályt OpenWRT-ben, akkor ki tudom kapcsolni? Törölni nem szeretném, mert alkalmanként szükség van rá, csak nem mindig.
-
redlingg
tag
Hello
Mostanság nem megy a torrent letöltésem folyamatosan. Örökké megszakad kb 5 percenként. Eddig rendben volt minden.De most nem tudok letölteni. Mi lehet a probléma? -
redlingg
tag
...es le is dobja a hd-t, van, h ujra kell inditani a routert is (arambol ki/be)
-
nagysuhi
tag
Sziasztok!
Van egy T-Home 15 Mbps netem, Huawei Smartax modemből . Eddig egy Airport Extreme-t használtam, de pár hete állandóan ledobta a netet, lassú volt. Most vettem egy ideillő routert. Még most is szakadozik a net, letöltést nem nagyon lehet csinálni, de ha megy akkor villámgyors az eddigiekhez képest. Pl kábelen szinte hiba nélkül megy. Lehet, hogy a modem nem adja át a jelet a routernek? Vagy szolgáltató hiba?
Többet ésszel, mint fűrésszel...
-
MODERÁTOR
válasz kispal1980 #13719 üzenetére
-
kispal1980
tag
válasz Intruder2k5 #13720 üzenetére
Ezen nem nagyon igazodok el.
Szeretném még a 192.168.1.2:2121-es belső hálózaton lévő portot is nyitni,
ez a két dolog kellene , hogy a port forward részbe mit kellene írni. köszi -
MODERÁTOR
válasz kispal1980 #13721 üzenetére
A routeren futó FTP szerverhez nem a webes felületen kell portot nyitni... A linkelt parancsot kell lefuttatni konzolon, utána már elérhető lesz távolról az FTP.
[ Szerkesztve ]
-
kispal1980
tag
válasz Intruder2k5 #13722 üzenetére
köszi
és ha egy halozatn belüli másik ftp is működik (192.168.1.2:2121) annak, hogy kell webes felületen portot nyitni? hogy kell forwardolni?
-
yodee_
őstag
szeva!
jelenleg egyetlen felhasználóm van aki be tud lépni ftp-n. ez az ftpuser. csak letöltési joga van. most szükségem lenne egy olyan felhasználóra is akive tudok távolról feltölteni. tudtok nekem ebben gyorssegítséget adni? nem igazodtam el egyik leírásban sem. jelenleg a /etc/vsftpd.conf -om tartalma :
background=YES
listen=YES
anonymous_enable=NO
local_enable=YES
local_umask=022
write_enable=NO
check_shell=NO
chroot_local_user=YES
session_support=YES
userlist_enable=YES
userlist_deny=NO
userlist_file=/etc/vsftpd.usersköszi
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
PonPon
senior tag
Sziasztok!
segítsetek nem pict pls.
Transmisson urar script...tomato alatt.A settings.json -ba beírtam ezt a két sort:
"script-torrent-done-enabled": true,
"script-torrent-done-filename": "/nas/unrar.sh",unrar.sh tartalma a következő (vargalex egy hozzászólásában találtam):
#!/bin/ash
# posttorrent.sh by Killemovlogger -t finishTorrent "Torrent_dir: $TR_TORRENT_DIR, Torrent name: $TR_TORRENT_NAME"
cd "$TR_TORRENT_DIR"
if [ -d "$TR_TORRENT_NAME" ]
then
if ls "$TR_TORRENT_NAME"/*.rar > /dev/null 2>&1
then
find "$TR_TORRENT_NAME" -iname "*.rar" | while read file
do
logger -t finishTorrent "Unrar $file"
unrar x -inul "$file"
done
else
logger -t finishTorrent "No rar files in $TR_TORRENT_DIR/$TR_TORRENT_NAME"
fi
else
logger -t finishTorrent "$TR_TORRENT_DIR/$TR_TORRENT_NAME is not a directory"
fiSSH-n keresztül kiadtam a: chmod +x /nas/unrar.sh parancsot.
Mégse történik semmi miután letöltötte....tudna nekem valaki segíteni?
Ha simán ssh-ból kiadom az unrar parancsot akkor kicsomagolja a file-t[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz PonPon #13726 üzenetére
Hi!
Ahogy nimfas már írta jó lenne látni a logot, hogy mi történik. Akár még az is elképzelhető, hogy az Optware-os Transmission-ban le van tiltva a script-torrent-done funkció. Ez rögtön kiderül abból, hogy a log-ba bekerül-e az első log bejegyzés.
De a script-nek már egy jó ideje újabb verziója van, ami kicsomagolja a zip-et is (persze ehhez kell az unzip), illetve 2 szintű csomagolást is kezel, így érdemes ezt használni:
#!/bin/sh
# unpackTorrent.sh by vargalex
UNPACK_DIRECTORY=/mnt/unpacked_torrents
mkdir -p $UNPACK_DIRECTORY
logger -t unpackTorrent "Torrent_dir: $TR_TORRENT_DIR, Torrent name: $TR_TORRENT_NAME"
cd "$TR_TORRENT_DIR"
if [ -d "$TR_TORRENT_NAME" ]
then
then
do
logger -t unpackTorrent "Unrar $file"
mkdir -p $UNPACK_DIRECTORY/$TR_TORRENT_NAME
unrar x -inul "$file" $UNPACK_DIRECTORY/$TR_TORRENT_NAME
done
else
if ls "$TR_TORRENT_NAME"/*.zip > /dev/null 2>&1
then
find "$TR_TORRENT_NAME" -iname "*.zip" | while read file
do
logger -t unpackTorrent "Unzip $file"
unzip -o "$file" -d $UNPACK_DIRECTORY/$TR_TORRENT_NAME
done
else
logger -t unpackTorrent "No rar or zip files in $TR_TORRENT_DIR/$TR_TORRENT_NAME"
fi
fi
if [ -d "$UNPACK_DIRECTORY/$TR_TORRENT_NAME" ]
then
cd "$UNPACK_DIRECTORY"
then
do
logger -t unpackTorrent "Unrar $file"
unrar x -inul "$file" $UNPACK_DIRECTORY/$TR_TORRENT_NAME
done
else
if ls "$TR_TORRENT_NAME"/*.zip > /dev/null 2>&1
then
find "$TR_TORRENT_NAME" -iname "*.zip" | while read file
do
logger -t unpackTorrent "Unzip $file"
unzip -o "$file" -d $UNPACK_DIRECTORY/$TR_TORRENT_NAME
done
else
logger -t unpackTorrent "No rar or zip files in $UNPACK_DIRECTORY/$TR_TORRENT_NAME"
fi
fi
else
logger -t unpackTorrent "$UNPACK_DIRECTORY/$TR_TORRENT_NAME is not a directory"
fi
else
logger -t unpackTorrent "$TR_TORRENT_DIR/$TR_TORRENT_NAME is not a directory"
fiValamint, ahogy látod, itt a script elején található UNPACK_DIRECTORY változóban megadható, hogy hová történjen a kicsomagolás.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
zsozsoooooo
tag
Hali!
Felraktam a Vargalex féle firmware-t. Kicsit féltem , megmondom őszintén, mert anno már próbálkoztam openwrtvel, de elég nyögvenyelősen tudtam csak konfigolni. Utána tettem fel ddwrt-t hiszen az alatt is megy a transmission (közvetlen nem, de megoldható), és ez a fő szempontom.
Viszont: ddwrt alatt erre a routerre nincs swap.
Szívás, a rendszer időnként valamelyik processt kilőtte a francba gondolom a memória elfogyás miatt. néha ez az smbd volt, ami elég idegesítő. néha a treansmission volt, ez is idegesített kicsit. sebaj, cronnal megoldottam hogy ha nem fut induljon el. de elég vajákolós megoldás.
Szal pénteken úgy döntöttem : Vargalex. (már 0.1 óta olvasgatom a reakciókat.)Azt kell mondjam remek döntés volt. Probléma nélkül felment, mindent be tudtam állítani a webes felületről, és amit használok az mind remekül fut, és van swap is.
Ezúton is köszönöm Vargalex munkáját.
Üdv:
Zsozso[ Szerkesztve ]
Zsozso
-
PonPon
senior tag
válasz vargalex #13730 üzenetére
\var\log -ban kell keresni a logot igaz?
ott ezt találtam, utolsó bejegyzésként:
Jun 20 10:47:50 BNET daemon.info transmission-daemon[2853]: Coal.S01E10.Brute.Force.and.Bad.Blood.HDTV.XviD-MOMENTUM Calling script "/nas/unrar.sh" (torrent.c:1909)tehát próbálta futtatni a scriptet nem?
-
vargalex
Topikgazda
válasz PonPon #13732 üzenetére
Hi!
Igen, legalábbis a log szerint indítja a scriptet. Pesze az is lehet, hogy csak log bejegyzést készített, mert a script is logolással indul, de az nem látszik (legalábbis nem másoltad ide).
Ha elindul a script, akkor egy hasonló sornak is kellene lenni a log-ban:Jun 20 10:47:50 BNET finishTorrent.info finishtorrent.sh[xxxx]: Torrent_dir: /xxx/yyyy, Torrent name: zzz
Alex
-
-
PonPon
senior tag
válasz vargalex #13737 üzenetére
Igen, beledobtam egy tök új torrentet, és azt fejezte be.
Ez van a settingsben:
{
"alt-speed-down": 50,
"alt-speed-enabled": false,
"alt-speed-time-begin": 540,
"alt-speed-time-day": 127,
"alt-speed-time-enabled": false,
"alt-speed-time-end": 1020,
"alt-speed-up": 50,
"bind-address-ipv4": "0.0.0.0",
"bind-address-ipv6": "::",
"blocklist-enabled": false,
"blocklist-url": "http://list.iblocklist.com/?list=bt_level1",
"cache-size-mb": 4,
"dht-enabled": false,
"download-dir": "/nas/down",
"encryption": 1,
"idle-seeding-limit": 30,
"idle-seeding-limit-enabled": false,
"incomplete-dir": "/nas/down/.incomplete",
"incomplete-dir-enabled": true,
"lpd-enabled": false,
"message-level": 2,
"open-file-limit": 32,
"peer-congestion-algorithm": "",
"peer-limit-global": 150,
"peer-limit-per-torrent": 30,
"peer-port": 6890,
"peer-port-random-high": 65535,
"peer-port-random-low": 49152,
"peer-port-random-on-start": false,
"peer-socket-tos": "default",
"pex-enabled": false,
"port-forwarding-enabled": true,
"preallocation": 1,
"prefetch-enabled": 1,
"ratio-limit": 1,
"ratio-limit-enabled": false,
"rename-partial-files": true,
"rpc-authentication-required": true,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "{6546ea6fed666c4a2c1fe501e29ebb8a9d62579eP3PHbyUL",
"rpc-port": 9091,
"rpc-url": "/transmission/",
"rpc-username": "admin",
"rpc-whitelist": "127.0.0.1",
"rpc-whitelist-enabled": false,
"script-torrent-done-enabled": true,
"script-torrent-done-filename": "/nas/unrar.sh",
"speed-limit-down": 1000,
"speed-limit-down-enabled": true,
"speed-limit-up": 64,
"speed-limit-up-enabled": false,
"start-added-torrents": true,
"trash-original-torrent-files": false,
"umask": 18,
"upload-slots-per-torrent": 10,
"utp-enabled": true
} -
MODERÁTOR
-
vargalex
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #13742 üzenetére
Hi!
A 2.00-tól van ez az opció. De gondolom erről, vagy ennél újabbról van szó, mert a log szerint indítaná a scriptet.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
MODERÁTOR
válasz vargalex #13743 üzenetére
Ja, igen.... Attól mindenképpen újabb!
Viszont a beforgatott verzió binárisai teljesen eltérnek minden optware változattól, ezt már múltkor néztem...
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# ls -l /usr/bin/trans*
-rwxr-xr-x 1 root root 83480 Jun 10 16:08 /usr/bin/transmission-create
-rwxr-xr-x 1 root root 838364 Jun 10 16:08 /usr/bin/transmission-daemon
-rwxr-xr-x 1 root root 164528 Jun 10 16:08 /usr/bin/transmission-remote
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root#Ezzel szemben az optware változat mindhárom file-ja 5-600kbyte körül van.
[ Szerkesztve ]
-
PonPon
senior tag
válasz Intruder2k5 #13742 üzenetére
-
Tanya-
tag
Sziasztok,
Most cseréltem le egy ilyen routerre a wrt54gl-t. Egy kis segítség kellene, van valami korlát a gyári fw-ben ami megfogja az ftp feltöltést 5 kb-on szálanként? Elég furcsa, belső hálózaton ment rendesen az ftp, de kintről szeretnék letölteni egy nasról ami a router mögött van és nem megy rendesen. A 21-es portot kiengedtem. Gyári fw-el használom. Van valakinek ötlete mi lehet ez?
-
MODERÁTOR
válasz Tanya- #13748 üzenetére
Szia!
Van elegendő feltöltési sebességed ott, ahol a router van? Nem lehet, hogy esetleg más elhasználja a feltöltési sebességed? Fiad, lányod, öcséd, apád, stb... LAN-on egyszerű és gyors a dolog, de ha távolról szeretnél letölteni, akkor az FTP feltöltési sebessége lesz a szűk keresztmetszet. Mondjuk, ha egy kisebb ADSL-ed van, amit épp használnak is otthon...
[ Szerkesztve ]
-
Tanya-
tag
válasz Intruder2k5 #13749 üzenetére
Nem sajnos jelenleg egyedül van a nas. Csak a nas-t érem el távolról a router felületét nem. De a transmission a nason tölt fel 100-200 kb-al. Kellő tartalék kell legyen 20/10 Mbit-es Digi netkapcsolat van.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest