-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
nézelődj a wifi kártya eszközkezelős beállításainál
mert az én Acer notimban is csak akkor csatlakozik 300megabitre ha engedélyezem hogy ne csak 20 hanem 40MHz-es állapotban is menjen.
plusz nekem még valami vegyes módot is be kellett nyomnom mert különben DD-WRT-nél kerek 5perc múlva visszakapcsolta 20MHz-re és maradt 130megabit a csatlakozás sajnos.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
PistiSan
addikt
Sziasztok,
Segítség kéne, használok egy roppant jó kis programot amivel online rádiót rögzítek, ez a program a streamripper névre hallgat.
A program tök jó, megadott ip-ről és port-ról veszi fel az adást ahogy ez elvárható tőle!
A rádió amit rögzítek 4 különböző porton sugározza az adást, van hogy az egyik lehal és nem jön semmi, ilyenkor sajnos nem sikerült a felvétel, mivel a megadott ip-n és porton nincs adás a program egyszerűen leáll.
Arra gondoltam hogy kéne egy script amit ha lefuttat mondjuk a cron, akkor az megnézni hogy fut-e a streamripper és ha fut akkor nem csinál semmit, viszont ha nem fut akkor egy adott parancsot futtat le.
Mutatok egy példát, én úgy rögzítek most műsort hogy be van ütemezve a cronba hogy ezt a parancsot reggel 6 kor futtassa le:
streamripper http://91.82.85.41:9216:9216 -d /mnt/vinyo/hetfo -a -A -s -l 14700ez a parancs annyit tesz hogy a megadott címről elkezdi lementeni mp3-ban az adást a megadott helyre, és ezt be is fejezi röpke 14700mp-el az után hogy elindult a felvétel.
amint mondtam 4 porton megy a rádió, arra gondoltam hogy reggel 5:55kor elindítom a felvételt a cron segítségével, és utána percenként lefuttatnák egy scriptet ami ha úgy látja hogy nincs felvétel akkor egy másik porton megpróbálja elindítani a felvételt.
Nem kell bonyolult script, lehet 4 külön álló script is, vagy ahogy egyszerűbb, talán jobb is lenen külön mert könnyebb lenne ütemezni a futtatását úgy, de majd meglátom mit mondanak a szakik
Remélem nagyjából érthető volt amit szerettem volna megfogalmazni. -
nagyúr
válasz LamerGyuri #14453 üzenetére
Az SPI? Vagy máshol is kell kapcsolni? Leírnád pontosan?
-
nagyúr
Még egy kérdés: ennél a routernél is lehet simán oda-vissza flashelni a gyári és a dd-wrt firmware-t, mint a Linksys WRT54GL-nél? Vagy valami speciális technikája van?
-
arty
veterán
válasz TeeJay #14451 üzenetére
először is odáig kellene eljutnom, hogy az inssider lássa is, hogy 300mbps-en sugároz a router, de ez se lett meg. a cfg átirást meg nem erőltetném, a lényeg, hogy stabil maradjon a wifi, a sebessége már "elég"
de tanácsodra megnéztem az intel driver beállitásait és a 20mhz only-t áttettem AUTO-ra (más nem volt) - köszi!
---
midnight commander elférne még a router tárterületén (vargalex 0.7-ben) ? kéne valami, mert a VI-tól megőrülök...
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
LamerGyuri
senior tag
Igen, az SPI, ezt én kikapcsoltam. Adtam egy nevet a routernek, amit mások látnak, ha csatlakozni akarnak, WPA/WPA2 - Personal titkosítást a wi-finek, jelszót a pendrive eléréséhez, meg nyomtam egy MAC-clone-t, mert UPC-m van. Minden más gyári beállítás nálam.
[ Szerkesztve ]
"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."
-
thunderbyte
csendes tag
Hát ezt is megéltük.. sikerült téglásítani a routerem.
Pedig minden olyan szépen indult, hosszú ideje jó kapcsolatot ápoltam egy openwrt-s rendszerrel, minden jól be volt állítgatva, torrent samba Upnp stb
A gondok pár hete kezdődtek mikor a transmisson démon elkezdett fagyogatni.
Aztán a héten már pár MB-os zip kitömörítéstől is kiakadt.
Gondoltam itt az ideje frissíteni, de láttam hogy a hivatalos firmware is támogatja most már a média meg az ftp szervert gondoltam próbáljuk ki.
Az rémlett nekem is, hogy régen vágni kellett a firmware, de aztán később meg nem, szóval hogy tutira ne legyen gond letöltöttem a data.hu-ról a tl-wr1043nd-openwrt-2-original fájlt és uccu neki.
Vártam vagy 10 percet de nem jelent meg wifi háló sehol sem, LED-ek száma is gyanússan kevés... kivettem a kábelt a tévéből és rá a laptopra.
Net van, gondoltam az jó, de sajna az ipconfig megmutatta hogy 89-el kezdődő IP-t kaptam ergo sikerült egy hub-ot készitenem a routerből.
Power LED-en és a lan/wan ledek gyors villogásán kívül nincs más.Mi lehetett a gond?
Az utolsó sorok:
root@OpenWrt:/mnt/hdd# ls -l
-rwxrwxrwx 2 root root 8126464 Apr 19 2010 tl-wr1043nd-openwrt-2-original.bin
-rwxrwxrwx 2 root root 8126464 Apr 29 10:17 wr1043nv1_en_3_13_4_up(110429).bin
root@OpenWrt:/mnt/hdd# mtd -r write tl-wr1043nd-openwrt-2-original.bin firmware
Unlocking firmware ...
Writing from tl-wr1043nd-openwrt-2-original.bin to firmware ... [w]Illetve adott a kérdés, hogy gariztassam vagy soros kábelezzem inkább?
(Lehet soros kábel után gariztatni még?) -
thunderbyte
csendes tag
és hogy adjak is valamit a közösségnek, ezt még nem láttam leírva:
Ha valakinek Samsung DLNA képes tévéje van és szeretné streamelni a routerről, próbálja a mediatomb-ot az [itt leírt módon]módosított config fájlal. Ez kb annyit csinál, hogy Samsung DLNA nak álcázza a forgalmat. Tudom hogy a DLNA elvileg egy szabvány, de úgy néz ki a Samsungnak ez nem volt elég. -
wiERHcSc
tag
Hali!
Olyan problémám lenne hogy elkoltoztem a routerrel 1utteddig dhcp-n jott a Net, most PPPoE van felhasznalo nev meg jelszo minden, 3 Megás a net, de nagyon lassu, van hogy az oldalkat sem hozza be..... transmissiont már ki is kapcsoltam, de ígyis fennáll a probléma, most néztem, hogy az Interface->wan oldal alatt a mac adress cím csupa nulla...... ez probléma lehet?
Köszi előre is, gondolom v.mi filet ki kell törölni csak nem tudom melyiket
wiER
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz thunderbyte #14460 üzenetére
Ujrainditas utan mit csinal? Ha kihuzod a WAN portból a "netet", nem kapsz belső IP-t LAN-on?
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
nagyúr
válasz Intruder2k5 #14456 üzenetére
Akkor inkább hagyom a gyárit...
A Linksysnél ez azért kulturáltabban volt megoldva(#14459) LamerGyuri: az SPI-t kikapcsoltam és akkor sem ment a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz thunderbyte #14461 üzenetére
Hi!
Elvileg simán megy miniDLNA-van (bár én csak olvastam, mert nincs Samsung, sőt DLNA képes TV-m sem).
Alex
-
thunderbyte
csendes tag
-
vargalex
Topikgazda
válasz thunderbyte #14467 üzenetére
Hi!
Az attól függ, hogy milyen libffmpeg volt feltéve. Az OpenWrt repo-ból töltötted le? Esetleg az eko féle repóból, vagy netán az én build-em volt fenn? Ha az utóbbi kettő, akkor elvileg mennie kell.
Más: a zip kitömörítéstől nem a transmission daemon fagy ki, ugyanis ő csak a scriptet indítja...
[ Szerkesztve ]
Alex
-
nagyúr
Továbbra sem tudjuk a GRID-et működésre bírni Hamachin keresztül ezzel a qrva routerrel
Ha én csinálok szervert be tudnak lépni, én viszont senkihez nem tudok belépni
Már minden beállítást végigpróbáltam, port triggering, SPI, Virtual server, DMZ, de nem változott a helyzet.Az UPnP-nél látszik, hogy mind a Hamachinak, mind a GRID-nek szépen megnyitja a portokat a router, de csak az UDP protokollt.
Van valakinek valami ötlete? Már ott tartok, hogy veszek egy Linksys routert
-
ErosenZold
senior tag
válasz vargalex #14472 üzenetére
Hi!
Írtad régebben, hogy készülőben van a 0.8. Kb mikorra lesz kész? Nemsokára megyek vissza külföldre, és előtte mindenképp szeretném frissíteni, az itthoni routert. Oké, hogy van rajt DynDNS, de azon keresztül nem igazán merem
Eladó "gamer" pc + monitor olcsón! http://href.hu/x/g6jk
-
direwolf
őstag
A Hamchi gyakorlatilag egy VPN kliens. Ha nem megy valami rajta keresztül, akkor két dolog lehetséges:
1. a router valamiért nem kezeli a VPN csomagokat rendesen
2. elállítottál valamit a Hamachi kliensen, vagy az oprendszeren, vagy a játékban
Az előbbi nem valószínű. Én két féle VPN klienst, és a Hamachit is használom gond nélkül (igaz, hogy GRID-et nem próbáltam...)
Egyébként az upnp-re nincs szükség Hamachival, hiszen a saját virtuál adapterén nincs tűzfal, a tunnelen megy át minden forgalom."I've seen things you people wouldn't believe"
-
thunderbyte
csendes tag
válasz vargalex #14468 üzenetére
Őszintén már nem nagyon emlékszem, kb 1 évig jól ment minden csak mostanában kezdett el fagyogatni. Az említett kizippelést egyébbként kézzel inditottam és nagyon hamar restart volt a felelet a router részéről. Nem tudom hogy esetleg az intenzív transmission illetve DLNA szerveren kereszüli filmezés ölhete meg a routert?
Ha megtalálom a számlát akkor hétfőn viszem gariba, ha nem akkor még fogok itt kérdezősködni soros kábel ügyben. -
arty
veterán
-
nagyúr
válasz direwolf #14474 üzenetére
Szia!
Köszönöm, hogy válaszoltál. A 2. pont kilőve, mert annyi történt, hogy a WRT54GL-t kicseréltem WR1043ND-re.
Tehát az 1. pontnál lesz valami. Létezik, hogy a security menü, VPN részénél kell valamit állítani?
Egyébként a munkahelyemhez is VPN hálózaton kapcsolódom és azzal minden rendben.Lehet, hogy a gyári firmware a ludas és egy DD-WRT megoldaná a problémát rögtön?
[ Szerkesztve ]
-
Bubukain
senior tag
sziasztok
idönként elmegy a wifi-m, és ilyen üzenetek jelennek meg a kernel logban:
ath: DMA failed to stop in 10 ms AR_CR=0x00000024 AR_DIAG_SW=0x42000020 DMADBG_7=0x00028020
ath: Could not stop RX, we could be confusing the DMA engine when we start RX up
ath: DMA failed to stop in 10 ms AR_CR=0x00000024 AR_DIAG_SW=0x42000020 DMADBG_7=0x00028020
ath: Could not stop RX, we could be confusing the DMA engine when we start RX up
ath: Could not stop RX, we could be confusing the DMA engine when we start RX upfirmware:
OpenWrt Firmware Attitude Adjustment (r26878) / LuCI Trunk 0.10+svn7047hardver hiba vagy szoftverhiba lehet?
esetleg frissítéssel gyógyítható? -
vargalex
Topikgazda
válasz ErosenZold #14473 üzenetére
Hi!
Jövő héten várható. De az én build-emet raktam már fel távolról. Igaz, "viszonylag" fix IP-re. Mert ugye az alap configgal elérhető a router WAN oldalról SSH-n és HTTPS-en is, így nincs gond. De ha változik az IP, ddns config-ot nem tartalmaz (bár a config file-ok megtartásával ez is mehet).
Alex
-
-
wwenigma
Jómunkásember
Warez problemanak tunik, miert nem jo a gyari matchmaking?
A lanbeallitasokban ahol fel vannak sorolva a kapcsolatok, elso helyre kell venni a hamachit, kulonben a jatek a sajat lanodon keres hiaba tunik ugy hogy minden baba. Left4Deadben szivtunk ezzel. NEM router hiba.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
arty
veterán
más firmwarekhez hasonlóan lehet ebben az openwrtben valahogyan IP-t egyszerűen DMZ-be tenni? (vagy csak a máshol olvasott fizikai ethernet portokat lehet vlanozni, dmzbe pakolni)
xbox360 és ps3 kerülne oda, pontosabban elsősorban az xbox... wifin csatlakozik, statikus dhcp-s IP-je. a saját network tesztje moderate NAT-ot dob, ami szerinte nem az igazi.
ezt végig csináltam, ám nem ért semmit, a teszt továbbra is "moderate nat"-al végez. (redirecthez felvettem a leirt protokollokat, portokat, xbox IP-t). pc + utorrentnél működött, feltételezem semmi extra beállitás már nem kellene....
microsoft
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
macko003
csendes tag
sziasztok
problémám lenne a transmissionnal.
rendszeresen összeomlik tőle a rendszerem, amikor pedig újraindítom, akkor az adatok ellenőrzésése közben fekszik meg.
addig eljutottam, hogy ne foglalja le a file-okat előre, lekorlátoztam a max letöltést 500-ra, és 10es nice-al indítom, így jobb, de még mindig nem az igazi.
Adatok:
HDD: ntfs, nice -10-el indítva
Swap a hdd-n (file-ban), 128MB
ezek mellett, ami még fut (és fontos):
owfs, php, apache, mysql
percenként beolvasom az owfs-en kersztül 1x szenzor értékeit, ami a php-cli feltölt a mysql-be, apache pedig szépen megjeleníti, grafikont rajzol belőle, stb...
ezek mind működnek szépen, akkor megy a load szép magasra, illetve válik instabillá a rendszer, mikor a transmission-t elindítom/használom.5letek?
-
wwenigma
Jómunkásember
-
Tosee
őstag
Üdv!
Jelenleg DD-WRT van a routeremen, de gondolkozom rajt, hogy kipróbálom Vargalex fórumtárs által készített fw-t! ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem...
- tudom frissíteni dd-wrt webes felületéről?
- esetleg biztonságosabb ssh-n keresztül a már leírt módon?
- nyomtató megosztást luci-n keresztül be tudom állítani?A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
MODERÁTOR
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz macko003 #14490 üzenetére
Az ntfs kezelése még ad egy jo kis plussz terhelést. A nelkul valoszinuleg jo lenne bar mellette fut meg jopar alkalmazasod is ami lassan kisgépet igényelne, nem egy 12ezres routert.
-
MODERÁTOR
-
marrone
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Tp-Link MR3420 routerem, raktam rá openWrt firmware-t.
Beléptem beállítani az adatokat, miegymást (csak a wifit kapcsoltam be) és újraindítottam.
Az óta se kép, se hang, még resetelni sem lehet (mármint, a ledek szerint minden OK, csak a gép nem látja, parancssorból-böngészőből se).
A gép is csak kábelen látja és csak akkor ha (indításkor a „sys” led villogásakor nyomom a reset-et, ekkor sűrűn villogni kezd a „sys” led), pingelem (192.168.1.1), viszont a mac cím amit kidob hozzá az a gyárilag a talpára írotthoz képest az utolsó karakter már megváltozott.
Ezzel a módszerrel a „putty” progi is látja, csak nem tudom hogyan tovább (rá kéne vhogy tölteni a gyári fw-t).
Ha tud valaki, légyszi segítsen!
Előre is köszi!
-
MODERÁTOR
válasz marrone #14493 üzenetére
Szia!
Voltak már itt hasonló dolgok, keress rá az MR3420 szóra...
De először is putty-ba próbáld meg beírni, hogy...
mount_root
firstboot[ Szerkesztve ]
-
Bubukain
senior tag
válasz vargalex #14496 üzenetére
tudom lucit én is fel tudom tenni ha nincs benne
alap trunk-od van fordítva? az is jó nekem.
csak most nem tudok fordítani magamnak azért kérdeztem tőled.
igazából valami update lenne az igazi, olyan jól be van most minden állítva a routeremen, de ha kell újrahúzom az egészet nem probléma.
kicsit tanácstalan vagyok mi lenne az ideális megoldás[ Szerkesztve ]
-
macko003
csendes tag
válasz wwenigma #14491 üzenetére
köszönöm, csináltam a hdd-n egy ext3-as particiót, arra áttettem a dolgokat, így jobb, de még nem 100-as...
stabilabban működik, de egyszer felment a load 10-re, miközben nem töltött semmit, nem is igazán seedelt, de mikor a transmissiont leállítottam, azonnal rendeződött a helyzet
a többi funkció vígan futott minden gond nélkül majd egy hetet, de mióta újra elindítottam a transmissiont, az instabilitás visszatért -
macko003
csendes tag
illetve egy másik dolog, phpmyadmin-t valaki hozott már össze openwrt-re, sokat gugliztam, de nem igazán találtam infót róla,
-
nagyúr
válasz wwenigma #14484 üzenetére
Nem warez probléma, mert eredeti a játék és a router csere előtti pillanatig ment hibátlanul. A Hamachi a legelső helyre van téve, metrika 10-re állítva. Ezeken már mind végigmentünk anno, és a WRT54GL-lel ment is hibátlanul.
A gyári matchmaking, meg azért nem jó, mert a Codemasters volt olyan jó fej, hogy egy 3 éves játéknak megszüntette a multi támogatását, azaz lekapcsolta a szervereket.
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Tanks - MMO
- Milyen házat vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Politika
- Napelem
- További aktív témák...
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest