-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Egyébként soros kábelen keresztül mit látsz? Mert abból, hogy villogás után a SYS led folyamatosan világít, én arra gondolok, hogy az OpenWrt elindul rendesen. Akkor pedig javíthatod a rossz config-ot, vagy feltölthetsz új firmware-t. Vagy soroson aktiválhatod a failsafe módot is, majd
mtd -r erase rootfs_data
paranccsal alaphelyzetbe állíthatod az OpenWrt-t.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz Destloler #13073 üzenetére
Hi!
1. Nekem csak WL-500gP-vel van tapasztalatom, ott is csak PIN9 segített. A javított scripttel viszont ment rendesen
2. Nem futtatni kell, hanem a tartalmára lenne szükség. Azazcat /etc/config/fstab
cat /etc/config/samba3. Így
4. Azért kicserélhetnéd a kondit, lehet, hogy csak nem látod, mert csak minimálisan púpos
A vinyót nézd meg azért Linux alatt is.Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz Speeedfire #13085 üzenetére
Korábban is kipróbáltam, de most ismét leteszteltem. Működik rendesen, látom a file-okat és meg is tudom őket nyitni. Esetleg próbáld meg Astro File Manager-el Astro SMB Module-val kiegészítve.
Alex
-
djyuri
őstag
válasz Intruder2k5 #13099 üzenetére
köszönöm
Speeedfire köszi
-
Destloler
tag
válasz vargalex #13102 üzenetére
Hi!
1, Fstabra ezt irja ki:
root@OpenWrt:~# cat /etc/config/fstabconfig 'global' 'automount'
option 'from_fstab' '1'
option 'anon_mount' '1'config 'global' 'autoswap'
option 'from_fstab' '1'
option 'anon_swap' '0'config 'mount'
option 'options' 'rw,sync'
option 'enabled_fsck' '0'
option 'enabled' '1'
option 'target' '/opt'
option 'device' '/dev/hde3'
option 'fstype' 'ext2'config 'swap'
option 'enabled' '1'
option 'device' '/dev/hde2'config 'mount'
option 'enabled' '0'config 'swap'
option 'enabled' '0'Sambára pedig ezt:
root@OpenWrt:~# cat /etc/config/sambaconfig 'samba'
option 'description' 'openwrt'
option 'homes' '1'
option 'workgroup' 'home'
option 'name' 'NetworkHDD'config 'sambashare'
option 'guest_ok' 'yes'
option 'create_mask' '0700'
option 'dir_mask' '0700'
option 'name' 'Movie'
option 'path' '/opt'
option 'read_only' 'yes'2, A 3 pontban leirtakat meg lehet csinálni annélkul is hogy mukodne a samba.
[ Szerkesztve ]
-
Begi
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom az fdisk-el és remélem tudtok segiteni.
Adott egy 2TB-os vinyó. Van rajta NTFS de én szeretnék ext3-at rakni rá.
Ezért a következőket csináltam:
1. fdisk /dev/sda1
2. összes létező partició törlése
3. particiók létrehozása (1GB overlay, 512MB swap, egyéb)
4. w
A következő eredményt kapom:Command (m for help): p
Disk /dev/sda1: 2000.3 GB, 2000396746752 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 243201 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0x231483d7Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1p1 1 125 1004031 83 Linux
/dev/sda1p2 126 188 506047+ 83 Linux
/dev/sda1p3 189 243201 1952001922+ 83 LinuxCommand (m for help): w
The partition table has been altered!Calling ioctl() to re-read partition table.
WARNING: Re-reading the partition table failed with error 22: Invalid argument.
The kernel still uses the old table.
The new table will be used at the next reboot.
Syncing disks.
root@OpenWrt:~#Reboot nem oldja meg. Amit látok az fdisk -l -el:
root@OpenWrt:~# fdisk -l
Disk /dev/sda: 2000.3 GB, 2000398934016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 243201 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0x304e856dDevice Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 1 243202 1953512448 7 HPFS/NTFSValakinek valami ötlete?
Előre is köszi!
-
zseko
veterán
Sziasztok!
Tegnap tettük fel ismerősömnek az OpenWrt firmware-t a TP-Link TL-WR1043ND routerére. A netet osztanánk meg WSD-vel wifin keresztül, nálam egy Linksys WRT54GL router van tomato firmware-el. Előtte, az ő gyári szoftverével működött is, csak szeretne rádugni egy pendriveot is, háttértárnak, ezért lett feltéve az openwrt. Ez sikerült is, ám utána az én routeremet már nem látta wifin keresztül egyáltalán (egy másik látható volt, és mobilon is látttuk az enyémet). Elképzelhető hogy ezt az okozta, hogy a routerem a 13-as csatornára volt állítva amit a tp-link gyári szoftvere látott, de az openwrt nem, mert az csak a 11-es csatornáig működik. Ám hiába állítottuk át az enyémet a 11-es csatornára, továbbra sem találtuk meg. A nagy állítgatásban és keresgélésben a router beállításaiban a LAN oldalon (pontosabban sajnos nem tudom megmondani melyik oldalon) a router ip címe át lett állítva a 192.168.1.1-ről dhcp-re, és sikeresen le is okéztuk.. Azóta nem lehet elérni a routert böngészőn keresztül. Próbáltuk resetelni a rajta található reset gombbal, de eredménytelenül.
Szóval, azt szeretnénk kérdezni, hogy mit lehet tenni, hogy hozzá tudjunk férni újból a routerhez? És tudtok-e segíteni a wds beállításában (+access point, hogy ott is lehessen mobillal elérni a netet)? A tomato-ban és a tp-link gyári szoftverében elég egyértelmű és érthető volt különösebb utánolvasás nélkül is, ez az openwrt viszont teljesen érthetetlen, elsőre legalábbis mindenképp.
vargalexnek írtam üzenetet tegnap, de úgy tűnik eddig nem olvasta, így gondoltam beírok ide is, hátha.
HR24.hu
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
ma délután próbáltam feltenni a legújabb gyári fw-t.
Szépen elment 100%-ig, azonban nem indította újra a routert, hanem egyszerűen megállt.
Nagyon sokáig hagytam így, semmi, ezért próbáltam resetelni: semmi, újra indítottam és csak a PWR LED világít, iilletve a WAN és az 1-es port pislákol.Hogyan lehetne megint életet lehelni bele?
-
MODERÁTOR
Szia!
Csináld meg a visszaállítást, és akkor ismét 0-ról kezdheted az egészet... Az OpenWrt-s WDS-ben nem tudok segíteni! Ha végképp nem juttok vele semmire, akkor tudom javasolni a DD-WRT-t, ezekre az igényekre az is tökéletesen megfelel. Csak a torrentezés ütközik ott nehézségekbe, a samba tökéletesen működik. Persze ha sikerül összehozni a rendszert, akkor tökéletes az OpenWrt is.
-
MODERÁTOR
válasz zetecR #13112 üzenetére
Szia!
Soros kábellel, ami a router szétszerelésével jár, és szükséges hozzá egy kicsi forrasztási tudás (de tényleg csak kicsi, nem kell megijedni), és egy Nokia DKU-5, vagy CA-42 telefon adatkábel. Ezen kívül visszaviheted garanciába, ahol várhatóan 1-2 hét gondolkodási idő után kicserélik.
-
zseko
veterán
válasz Intruder2k5 #13113 üzenetére
Köszi. Ezt néztem is tegnap este, csak pár pont nem volt világos:
- hogy jelentkezek be rá telneten? Gondolom az 'o 192.168.x.x' paranccsal? Kéri itt is az admin/pass-t?
- csak ez a két parancs kell és ennyi?Még egy 'apró' problémám van, kötsög win7-en nincs már telnet, feltenni meg nem tudtam rá. Konkrétan ennyi fogad ott, ahol fel lehetne tenni. Van valami alternatíva?
Az eredeti szoftjában, és a tomatoban is halál egyszerű volt, ahogy kiválasztottam a wds menüpontot, már nyílt is egy új rublika ahol be lehet állítani hogy melyik wifiről működjön. Ebben semmi.
Lehet inkább átviszem öcsém gépéhez, ott xp van.
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
MODERÁTOR
-
zetecR
addikt
válasz Intruder2k5 #13114 üzenetére
A bütykölős módszerről hol találok leírást?
-
zetecR
addikt
válasz Intruder2k5 #13119 üzenetére
Köszi.
-
Begi
senior tag
Tud valaki segiteni a samba configban?
tothszabi oldala alapján megcsináltam, de nem tudom elérni winből a megosztást.
Ez a samba config-om:
config 'samba'
option 'name' 'router'
option 'workgroup' 'HOME'
option 'unix_charset' 'utf-8'
option 'description' 'mediaserver'config 'sambashare'
option 'read_only' 'no'
option 'name' 'media'
option 'path' '/mnt/sda3'
option 'guest_ok' 'yes'
option 'browsable' 'yes'A leirásban irja hogy "Érdemes a template fájlt kitörölni, mert gondot okozhat." De ha kitörlöm, akkor az /etc/init.d/samba hibát dob, mivel ezt a fájlt akarja használni.
Előre is köszönöm!
-
zseko
veterán
válasz Intruder2k5 #13117 üzenetére
Nos, 1 óra próbálkozás után úgy gondolom, hogy ez a firmware nem tudja a wds-t. Vagy ha igen, akkor igencsak eléggé el van dugva benne, mert még csak hasonlót sem találtam ahhoz ami az enyémben, vagy a gyáriban van. Azt sem értem különösebben hogy miért lehet állítani a protokoll tipusát mindenfajtára a lan interface-nél is - dhcp, ppp, pppoe, static - és ugyanezt a wirelessnél is. Ennek a figyelmetlen átállításával vágtuk haza tegnap. Az enyémnél ezt a wan-nál kell egyszer beállítani, hogy hogyan jön a net, a lan-nál csak egy kapcsoló van, akarok-e dhcp-t vagy sem, és ennyi. szóval, tanácstalan vagyok..
A tanácsot köszönöm, legalább már elérjük a routert.
HR24.hu
-
MODERÁTOR
"Azt sem értem különösebben hogy miért lehet állítani a protokoll tipusát mindenfajtára a lan interface-nél is - dhcp, ppp, pppoe, static - és ugyanezt a wirelessnél is."
Mert az OpenWrt az ilyen, hogy bármit meg lehet tenni benne, ami sokszor jól is jöhet, ellenben tény, hogy ha valaki figyelmetlen, akkor el is lehet szúrni a dolgokat vele.
Akkor próbálkozz meg a legújabb DD-WRT-vel, ha Te is úgy gondolod, az tud ilyet...
Egyebet sajnos nem tudok mondani, nekem ASUS RT-N16-om van, Tomato-val...
[ Szerkesztve ]
-
7ER
aktív tag
válasz Intruder2k5 #13094 üzenetére
Szia.
Az most a helyzet, hogy többször is sikeresen beírtam a megadott időben: tpl (enter)
Meg is állt a bootolás de hiába írom be a dolgokat nem éri el az ar7100> at. Minden esetben az ar7240>-nél áll meg és itt hiába írom be: ar7100>....
Csináltam a bootolási folyamatról képet (Szöveget nem lehet menteni) megpróbálom feltölteni és nézd meg négyszíves.
Képek:
http://prohardver.hu/dl/upc/2011-05/22/280405_wzsaifdzime7er1t_boot_0.jpg
http://prohardver.hu/dl/upc/2011-05/22/280405_plokyboc1ueklb6e_boot_1.jpg
http://prohardver.hu/dl/upc/2011-05/22/280405_u1lefvvkxfx9gzrm_boot_2.jpg
http://prohardver.hu/dl/upc/2011-05/22/280405_apznkb4vpoupw0y9_boot_3.jpg
http://prohardver.hu/dl/upc/2011-05/22/280405_rcz01tn0j4wo4owc_boot_4.jpg
http://prohardver.hu/dl/upc/2011-05/22/280405_qben3kcys2blkmvj_boot_5.jpg
http://prohardver.hu/dl/upc/2011-05/22/280405_ie4ehnhhdj6qak8h_boot_tpl_6.jpg
A képek a bootolás kezdetétől ( 0-5 ) a végéig minden adatot tartalmaznak.
Az utolsó kép a ( 6 ) "Autobooting in 1 seconds"
Véleményed? Egyébként köszönöm az eddigi segítségedet. Nélküled eddig nem jutottam volna el. Most már csak az a kérdés, hogyan tovább...[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
zseko
veterán
válasz Intruder2k5 #13123 üzenetére
Rendben, majd mondom a haveromnak, de ez is csak akkor jó neki ha tud kezelni torrentet meg rádugott pendriveot.
KösziHR24.hu
-
7ER
aktív tag
válasz Intruder2k5 #13125 üzenetére
Igen. Soros porton láttam. Az egész folyamat soros portról lett "másolva" Kábel: DKU-5 Nokia soros porton. Na jól elböngészgettem az időt. Most már kikapcsolok mert a család kezd ideges lenni.. . Valami hibát látni véltem Valami Flesh memória meg valami RedBoot...
Ha lesz időd nézd meg a képen. Nem emnlékszem már pontosan merre van, de ott van.
Mára elköszönök, ha esetleg írsz, akkor reggel megnézem.
Köszi és jó éjszakát. -
MODERÁTOR
Samba megosztás alapból benne van, és webes felületről konfigurálható, ellenben a torrentet nektek kell felküzdeni rá, mert az nincs benne. Mondjuk eddig erről nem volt szó, ezért ajánlottam, hogy egyszerűbb is lenne, de ebben az esetben ott is PUTTY-ozni kell majd. Persze nem lehetetlen, itt is többen használnak ilyen összeállítást, de azért még várd meg vargalex-et OpenWrt + WDS ügyben.
-
MODERÁTOR
Nincs itt semmi komoly gond, ez a firmware működik, csak valami hibás konfig lehet benne... Annyit tegyél meg, hogy amikor ideér a boot folyamat...
...akkor nyomj egy "f" billentyűt, és egy ENTER-t, és akkor belép failsafe módba. Itt pedig a következő parancsot futtasd le.
mtd -r erase rootfs_data
Ezután reboot, és ha minden igaz, akkor ott tartasz, mint amikor feltetted az OpenWrt-t, tehát jelszó megadása, stb...
[ Szerkesztve ]
-
Begi
senior tag
Tudna valaki segiteni dyndns-ben?
Beállitottam, regeltem, elvileg minden okés. Tűzfalon engedélyeztem a 80-as portot. De valamiért nem működik. Beirom a böngészőbe hogy xxxx.dyndns-home.com és ezt kapom: Rejected request from RFC1918 IP to public server addressPingelni tudom.
Előre is köszi!
ui.: A samba sajna még nem oldódott meg.
[ Szerkesztve ]
-
Begi
senior tag
válasz Intruder2k5 #13131 üzenetére
Örök hála!
-
Puby25
csendes tag
Sziasztok! Nekem is vagy egy 1043ND-m frissítettem a firmware-t 3.13.4 (Build 110429 Rel.36959n) és utána a (192.168.1.1 által kapott) kezelőfelületen a az "USB Settings"-->"User Accounts"-->"Edit"-on belül nem tuodm megváltoztatnia az username-t és a jelszót átírom szimplán azokat majd visszalép az előző (user accounts) felületre és nem kér semmit rebootot sem semmi mást minden maradt az eredeti állapotban.
Megoldást előre is Nagyon köszönöm!
-
7ER
aktív tag
válasz Intruder2k5 #13129 üzenetére
Szia.
Elolvastam. Megcsináltam amit írtál de az eredmény változatlan.
Amikor beírom: mtd -r erase routfs_data
Kigyullad a sys led és gyorsan villog mindaddig amíg ki nem kapcsolom a routert.
Amikor bekapcsolom, minden változatlan.
Egyébként az eredeti állapotban a SYS-LED rendes működés alatt lassan, ütemesen villogott. Valószínűleg elkapkodtam a dolgot, mert lehet, nem is azt kellett volna ráraknom.
Miután feltöltöttem ezt a programot:
openwrt-ar71xx-tl-mr3420-v1-squashfs-sysupgrade.bin (Fájlméret:3809284) és újraindult a rendszer. A SYS-LED elkezdett villogni (mint máskor) majd folyamatos világításba kezdett. Persze, innentől kezdve már nem működött, innentől kezdve már sem a rádiósrész sem a LAN portok nem voltak használhatóak. Szóval, egyenlőre tégla.Annak idején így jártam a Linksys-el is. Persze ahoz vannak programok és a memóriát is automatikusan rendbe teszik, törlik és utána fel lehet rakni (JTAG) a programot.
Talán ott van a probléma, hogy nem tudom azt a memóriarészt törölni, aminek a helyére
feltölteném a programot. (mert gondolom nem törli automatikusan)Na és azt sem tudom, mihez milyen utasítást kell beírni.
Annyit már olvastam, hogy a bootloaderre vigyázni kell, mert különben végleges roncs lesz belőle.Tegnap erre utaltam (3.kép 17 sor): No RedBoot partition table detected in spi0.0
Valamint az 1.kép 11-12. sor: No valid address in Flash. Using fixed address.
Persze, lehet hogy tévedek, de ha nem, egyenlőre marad a böngészés.
Már annyi mindent néztem-láttam hogy teljesen összekeveredtem és zsong a fejem.[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
1043nd van neked? akkor miert hasznalsz mas tipushoz valo image filet? raadasul sysupgrade-et? (e miatt él még mondjuk)
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Begi
senior tag
Lenne még egy kérdésem.
Transmission beállitással szenvedek és sajnos sehogy sem tudom elérni a webes felületet, de nagyon úgy tűnik hogy nem is fut a daemon rendesen.
Ami eddig történt:
1. transmission-daemon és transmission-web feltelepitése
2. /etc/config/transmission fájl módositása:
config transmission
option enabled 1
option config_dir '/tmp/transmission/config'
option alt_speed_down 50
option alt_speed_enabled false
option alt_speed_time_begin 540
option alt_speed_time_day 127
option alt_speed_time_enabled false
option alt_speed_time_end 1020
option alt_speed_up 50
option bind_address_ipv4 '0.0.0.0'
option bind_address_ipv6 '::'
option blocklist_enabled false
option blocklist_url ''
option cache_size_mb 2
option dht_enabled true
option download_dir '/mnt/sda3/transmission/done'
option encryption 1
option idle_seeding_limit 30
option idle_seeding_limit_enabled false
option incomplete_dir '/mnt/sda3/transmission/incomplete'
option incomplete_dir_enabled true
option lazy_bitfield_enabled true
option lpd_enabled false
option message_level 1
option open_file_limit 32
option peer_limit_global 240
option peer_limit_per_torrent 60
option peer_port 51413
option peer_port_random_high 65535
option peer_port_random_low 49152
option peer_port_random_on_start false
option peer_socket_tos 0
option pex_enabled true
option port_forwarding_enabled true
option preallocation 1
option ratio_limit 2.0000
option ratio_limit_enabled false
option rename_partial_files true
option rpc_authentication_required true
option rpc_bind_address '0.0.0.0'
option rpc_enabled true
option rpc_password 'ez_egy_jelszo'
option rpc_port 9091
option rpc_username 'felhasznalo'
option rpc_whitelist '127.0.0.1,192.168.1.*'
option rpc_whitelist_enabled false
option script_torrent_done_enabled false
option script_torrent_done_filename ''
option speed_limit_down 100
option speed_limit_down_enabled false
option speed_limit_up 20
option speed_limit_up_enabled false
option start_added_torrents true
option trash_original_torrent_files false
option umask 18
option upload_slots_per_torrent 14
option watch_dir_enabled true
option watch_dir '/mnt/sda3/transmission/torrent'3. /etc/init.d/transmission start
4. 9091-es port kinyitása a tűzfalonDe sajnos nem tudom elérni a 192.168.1.1:9091-en és kivűlről sem.
Szokásos "Page not found!" hiba.ps kimenetében nincs ott a transmission csak akkor látom hogy ha a start után egyből kilistáztatom a processeket. Ebből arra következetetk hogy bezárja valamiért magát.
Rossz lenne a konfig fájl? Nem jó valahol valakinek a jogosultsága?Ha elinditom a transmission-daemon -t (root@sxxx:transmission-daemon)
Akkor csinál valamit, a /root alatt megjelenik egy .config könyvtár, ami ugyanazt a struktúrát tartalmazza, mint a /tmp-be létrejövő. Csakhogy a config valami default config lehet, mert teljesen más beállitásokat tartalmaz. Igy ha megprobálok csatlakozni akkor egy not authorized oldalt kapok, tehát ilyenkor fut a transmission csak mivel szar a config, igy nem enged be kivülről.Remélem elég részletes lett a leirás.
Előre is köszönöm a segitséget.
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Ha jól gondolom, az OpenWrt oldaláról letöltött firmware-t használsz. Az abban található kernelben sajnos nem támogatott az inotify, ami a transmission watch_dir funkciójához szükséges. Ezért a transmission indulás után le is áll. Állítsd a watch_dir_enabled értékét false-ra.
Ha szeretnéd használni a transmission ezen funkcióját, akkor használd az általam build-elt firmware-t, vagy kerülő megoldással használhatod.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
MODERÁTOR
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Intruder2k5 #13143 üzenetére
Utananeztem, sry. Érdemes lenne innen felrakni egy full-t. Extroot is van hozza. [link] Lengyel az oldal, de gugli translate-tal olvashato.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
ErosenZold
senior tag
Buta kérdés: Hogyan tudnék úgy portot nyitni a routeron hogy az utorrent is felfogja, hogy nyitva van a port? (0.7 es vargalex)
Eladó "gamer" pc + monitor olcsón! http://href.hu/x/g6jk
-
Puby25
csendes tag
Sziasztok! Itt egy "feladvány" remélem lehetséges!
Adott egy TP-Link WR1043ND típusú
router melyre csatlakoztattam egy 1TB külső meghajtót melyet szépen kezelni is tud és a Notebook-al is látom és kezelni is tudom, viszont nekem még van egy Samsung UE46C6000-s LED TV-m melyet UTP kábellel kötöttem össze a routerrel, hálózati teszt során nincs probléma, viszont a külső meghajtót közvetlenül nem látom a TV forráslistájában
Kérdés: Hogyan tudnám megoldani hogy TV közvetlenül lássa a routerre kötött hálózati meghajtómat, milyen protokoll beállítást adjak meg a Tv-nek, ha egyáltalán az elegendő vagy szükséges, vagy milyen beállításokat alkalmazzak a routeren belül a siker érdekében?Ezen kívül tapasztalatokra is kíváncsi lenné,hogy csak nekem vagy mindenkinek ilyen "lassú" az adat írás/olvasás?
Vezetékes adatátvitel -írás: 1400-1500kbs -olvasás:7000-8000kbs
Vezeték nélküli adatátvitel: -írás: 700-900kbs -olvasás:1200-1400kbsVálaszokat előre is nagyon köszönöm és nagyon várom!
-
Begi
senior tag
válasz Puby25 #13148 üzenetére
Neked az úgynevezett DLNA kell.
Nem irtad hogy milyen fw van a routereden, de ha esetleg OpenWRT, akkor a minidlna vagy ushare-t tudom ajánlani.
Alapvetően a TV-d nem fogja látni a samba-s megosztásokat.Sebesség:
A fájlrendszer NTFS?
Itt találsz egy összehasonlitást különböző fájlrendszerek esetén, de elég kevéskének tűnik az irás.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest