- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
Légyszi valaki mondja (mutassa meg ) hogy OpenWRT alatt hogyan lehet beállítani hogy legyen net.
-
bba
tag
Ha van webes felüleleted (LUCI) akkor a Network fül alatt az Interfaces és WAN alatt találhatóak a beállítások. Itt a protocol beállítás a lényeges leginkább:pl ez DHCP, ha kábelneted van és PPPoE ha ADSL-ed van (ekkor felhasználó név és jelszó is kell).
Amúgy ez a beálíltás az alábbi fájlban található :/etc/config/network
mod:
Lassú voltam[ Szerkesztve ]
''Semmi sem állandó, csak a változás örök.''
-
bba
tag
Attól függ mit szeretnél?
vagy olvassak vissza én is?Wifi biztonsági beállítás WPA2-re, mountolások ha használod az USB-t vmire, megosztások samba, transmission, stb.
root/admin jelszó megadása gondolom megvolt...[ Szerkesztve ]
-
Badb0y
addikt
Wifi szakadázás megoldására van valami ötletetek? Mostanában elkezdett szakadozni a wifi.
Openwrt.[ Szerkesztve ]
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
bba
tag
válasz Badb0y #13605 üzenetére
Nincs túl zsúfolt a csatorna, amin sugárzol? Értem ez alatt , hogy másik is a környezetedben, pl szomszédoknak is van vezeték nélküli routerük?
HA igen, tedd át másik csatorna ezt vagy a vevővel pl: Androidos készülékkel a Wifi analyzer nevű progival tudod megnézni, hogy melyik csatornán hányan sugároznak. vagy pl notebookok az Inssider nevű progival.
De az Openwrt Lucis felületen belül is van egy oldal, ahol látod a körülötted sugárzó más hálózatokat: a Network/ Wifi alatt a "Find and join network" nevű jobb oldalt lévő kis nagyítós gomb
[ Szerkesztve ]
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.
Köszönöm az eddigi segítségeteket.
Sajnos még mindig nem akar össze jönni, hogy a wifis hálózaton ne csak a routeren menjen a torrent aktívan. Valaki tudna nekem segíteni ebben?
Vargalex féle fw-t használom.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Zoleee -
bba
tag
alapvetően nem, a Fw-ben lévő szolgáltatásokhoz (FTP, SSH, transmission) szükséges tűzfal beállításokat a készítője (Vargalex) berakta.
Nálam egyedileg egy WOL csomag ébresztés port forwarding és távoli elérés átirányítás van, semmi több.
alapbeállításként Wan oldalról befelé nem fogad kapcsolatot illetve rejtve van, ha jól értelmezem a beállítást és kifelé engedélyez mindent. de nem nagyon értek hozzá, ezt mások megmondják.
Még annyit, hogy a torrenthez a klienstől függően lehet szükség lesz az UPNP-t bekapcsolni a routeren és vagy hagyod default porton, vagy te adsz meg arra egyet.
-
bba
tag
válasz Zoleee89 #13609 üzenetére
Nem nagyon értem, hogy mit akarsz.
A router tud le fel tölteni, de a kliens számítógépeden lévő torrent program nem tölt le?A torrent kliens (utorrent) lehet tesztelni a kapcsolatot általában, neki egyébként, mint előbb írtam UPNP kell alapból, de ha nem használod, akkor egy egyedi portot kell nyitni, de inkább egy port tartományt a tűzfalon és azon fog kommunikálni ki és be (TCP és UDP protokol is kel neki, ha jól rémlik)
[ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
Hogyan lehet a routerben bontani a kapcsolatott majd újra tárcsázni?
Mert este néha belassul a net sebessége,és ilyenkor az IP csere segíteni szokott. -
ErosenZold
senior tag
vargalex, csinálni fogsz majd még további firmware fejlesztést a sajátodhoz? Olyasmikre gondolok, hogy Qss scripteket raksz bele amikből lehet választani stb
Eladó "gamer" pc + monitor olcsón! http://href.hu/x/g6jk
-
ficus10
csendes tag
Sziasztok ! A véleményetekre lennék kíváncsi.Régebben ismertettem itt a behalt routerem esetét.Nos az lett,amit jósoltatok.2 hét után szóltak,mehetek érte"nem tudták javítani,adnak egy másikat".Ilyen-olyan okok miatt,bő hónap után ma mentem érte.Nem volt nálam csak a szerviz lap.Monda a srác,hogy ez egy másik,működőképes(régebben javított) cucc.Mostantól újra öt év a garancia.Kérdeztem a gyáriszám változást,nem gond-e, hogy rögzítik.stb.Nem gond.A pc-n meg van.A család izzadt a kocsiban,meg egyébként is sietős volt.
Itthon nézem,már a doboz is elég leharcolt volt(amit beadtam az original)a gépen enyhe karcok, kosz. Majd fel robbanok! Átgondoltam a dolgot.Szerintem ha javíthatatlan,akkor egy vadonatúj illet meg csereként,nem egy kitudja mikori használt,javított.Az enyém karácsony előtt vásárolt,karcmentes állapotú volt. Mi erről a véleményetek? -
kano
nagyúr
válasz ficus10 #13615 üzenetére
Ha javíthatatlannak találták akkor egy vadonat új illetne meg.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
CS_D
senior tag
válasz ficus10 #13615 üzenetére
Elvileg újat szokás ilyenkor adni. Vagy, ha elfogadod az általuk tett ajánlatot (csere használtra, más termékre, stb).
Sajnos az itt a baj, hogy elfogadtad, amit adtak. De talán megéri egyet reklamálni.
Több, mint két éve egy Linksys WRT54GL-t garanciáztattam, amit szintén nem tudtak javítani (villámcsapás érte ), és vadiújra kicserélték.
-
ficus10
csendes tag
Közben beszéltem az átadó hellyel .A srác szerint ez a bevett gyakorlat aTP-Link magyarországi disztribútorának szervizében.Az enyémet megjavítva majd valaki más kapja meg.Valamikor.Mese habbal.Röhej!Kértem,hogy jelezze a szerviz felé elégedetlenségem és mihamarabb tájékoztassanak.Az rendben van,hogy ha működik,minek nézegetni.Az is igaz,örülhetek az egész ügy szerencsés lefolyásának.De azért keserű a szám íze.
Ha csere,akkor új,ha javított,akkor a sajátom.Ilyen egyszerű lenne. Mi van,ha pl.két év múlva újra elromlik.
A számlámon szereplő gyári szám nem egyezik a készüléken lévővel.A változás okáról semmilyen igazolásom sincs. ??? -
MODERÁTOR
válasz ficus10 #13618 üzenetére
Ez, így biztos, hogy semmilyen törvénynek, vagy jogszabálynak nem felel meg! Szerintem ezt ne hagyd ennyiben, de most üsd a vasat, amíg meleg... Én is amondó vagyok, hogy ha javíthatatlan a sajátod, akkor új illet meg, ha meg javítható, akkor azt adják vissza. Ez különben is ellentmondásos, hogy neked cserélték, mondván javíthatatlan, de más majd megkapja... Ez most akkor, hogy van?!
-
ToBeY
nagyúr
Merre találom OpenWRT alatt a torrent klienst?Vagy az csak akkor jelenik meg ha rádugok egy HDD/USB-t?
-
petya84b
tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen TP-link 1043-as routert. Bedugtam de még a power led se világít rajt. Megeshet hogy rossz az egész?
-
bba
tag
Alapból nincs rajta torrent kliens azt külön kell telepíteni. De ha Vargalex Fw-je van fenn neked abban már előre telepítve van a Transmissionbt nevezetű kliens , és USB- HDD-re vagy pendrive-ra tud letölteni, de előtte mountolni kell azt, ill a transmission-t beállítani az adott Lucis web oldalon (Services/Transmission) vagy a megfelelő config fájlját szerkeszteni.
amúgy létezik még unix alá más torrent kliensek is pl rtorrent, ctorrent, btpd is, illetve deluge, bár az azt hiszem még nem lett openwrt-re fordítva.
[ Szerkesztve ]
-
bba
tag
válasz petya84b #13621 üzenetére
miután bedugod, a power lednek világítani kell, majd a többinek is a boot folyamat során fel kell villanni, majd mikor felállt rajta az adott rendszer, akkor a sys led ég folyamatosan.
Mivel még a power se világít akkor az gáz...
feltéve, hogy tényleg jön áram a konnektorból
[ Szerkesztve ]
-
the radish
senior tag
Az 1. hsz-ban szereplő satisztikákat szeretném elkészíteni, de a következő üzenet fogad az adatbázis elkészítése végén és nem is hozza létre traffic.rrd-t. Mi lehet a probléma?
-ash: rrdtool: not foundAzt hiszem megvan. Nem adtam ki telepítés után a opkg-link mount parancsot. Legalábbis remélem, ez lesz. Tanulgatom....
[ Szerkesztve ]
-
CS_D
senior tag
válasz Badb0y #13626 üzenetére
Az azt jelenti, hogy az n-es wifit HT40+ üzemmódban használod, azaz nagyobb sávszélességet foglalsz a spektrumból.
Sajnos ahogy nézem itt eléggé terhelt spektrum, így az általad választottnál szerintem nincs optimálisabb. Csak, ha 5 GHz-es tartományba mennél át, de ahhoz megfelelő hardveres támogatás szükséges.
-
///Krisz\\\
senior tag
Sziasztok!
Egy nagy gonddal fordulok hozzátok. Mától kezdve UPC-s netem lett, minden király meg működik. Csak éppen nem tudok hozzáférni a routeremhez. A UPC-s csávó itt ügyködött-bügyködött és rendesen meg is csinálta csak épp kizárt a routeremból. Nem tudok belépni a menüjébe: Beírom az IP címet (192.168.1.1) és behozza ezt holott még meg sem tudtam adni se a felhasználó nevet, se a jelszót (nem jött be az a kis ablakocska). Már próbáltam a hátán a reset gombot, de ugyanide jutok.
A segítségeteket előre is köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
"Ha pókerezés közben körülnézel az asztalnál, és nem tudod megmondani, ki a vesztes, akkor te vagy az." | BFBC2 & COHTOV: HKrisz
-
CS_D
senior tag
válasz ///Krisz\\\ #13628 üzenetére
Cookie, gyorsítótár törlést, vagy inkognítóablakot próbáltad már? Lehet, hogy segít.
-
CS_D
senior tag
válasz ///Krisz\\\ #13630 üzenetére
Az inkognítóablak = privát böngészés, azaz nem tölt be dolgokat a gyorsítótárból, illetve a cookie-kat sem használja, továbbá nem marad nyoma a böngészsének.
De ha törölted őket, akkor kb ugyanazt érted el.Így viszont sajnos nincs több ötletem.
[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
válasz ///Krisz\\\ #13633 üzenetére
Alapvetően az lesz a baj, hogy a böngészőidben el van tárolva a router korábbi (általad, vagy a UPC-s által megadott) jelszava. Azt törölve a router bejelentkezési ablakát kell kapnod, ahol az admin/admin párossal be tudsz jelentkezni.
Kérlek tölts le egy újabb böngészőt (pl. Firefox), és próbáld az alól elérni a routert.[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz ficus10 #13618 üzenetére
Ahogy Intruder2k5 kolléga is írta ez így semmilyen jogszabálynak nem felel meg. Kérd a cserét vagy javítsák meg a tiédet. Nem vagy köteles elfogadni egy ótvar, leharcolt routert a tiéd helyett.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
club1
veterán
válasz ///Krisz\\\ #13635 üzenetére
Milyen ip címet kap a Windows-od (ipconfig) és kitől (alapértelmezett átjáró)?
-
petya84b
tag
Amúgy ilyenre van 3 nap cseregarancia igaz, hogy emgveszem hazaviszem és meg se nyekkenik? Mert nem szeretném ha mondanák hogy megcsináltatják stb... Adjanak újat szerintem. Vagy ez hogy működik?
-
club1
veterán
válasz petya84b #13639 üzenetére
A Korm. rendelet 7. §-a alapján, ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesített csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.
Három munkanapon belül érvényesített jótállási csereigény esetén a vonatkozó Korm. rendelet 7. §-a alkalmazásában az előzetes vizsgálatot igénylő kijavításra nem ad a jogszabály lehetőséget, ebből tehát következik a meghibásodott fogyasztási cikk azonnali kicserélésének kötelezettsége a forgalmazó részéről.
Ha az azonnali csere azért nem lehetséges, mert a fogyasztási cikk átmenetileg nincs a forgalmazó üzletében vagy raktárában, a GKM rendelet 4. §-ának (2) bekezdése irányadó a Korm. rendelet szerinti kicserélés határidejére is (tehát 15 nap). -
vargalex
Topikgazda
-
the radish
senior tag
Még mindig az ADOS felé haladnék, ám a lighttpd restartrja után ez fogad:
/opt/etc/init.d/lighttpd restart
sh: you need to specify whom to kill
2011-06-15 22:33:11: (network.c.589) SSL: Private key does not match the certificate public key, reason: error:02001002:lib(2):func(1):reason(2) /etc/ssl/private/lighttpd.pemHitelesítő kulcsot kér, de azt honnan vegyek??? A configból ha kikapcsolom, akkor sem megy. Van valakinek javaslata?
-
vargalex
Topikgazda
válasz ErosenZold #13614 üzenetére
A sajátomhoz biztos nem. Ugyanis nekem D-Link DIR-825 van. Az 1043ND-re ha vannak még igények, akkor szívesen belerakom. Bár úgy gondolom, hogy lehet, hogy valamit ki is kellene venni, mert lehet, hogy a kis JFFS2 partíció miatt van néhány embernek problémája.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz the radish #13643 üzenetére
Hi!
Mondjuk generálsz. Használhatod hozzá ezt a leírást, értelem szerűen ipkg helyett opkg, a könyvtár nem feltétlenül a /opt-ba kell és a lighttpd indító scriptje is más. De akarod egyáltalán HTTPS-en? Ha nem, akkor vedd ki az egész ssl definíciót a config-ból.
Alex
-
nimfas
addikt
Most kene az az exroot-os csatolas, hogy a progik particiot felcsatolja a tarhelyhez.... leirnad legyszi a menetet? Telefonrol kicsit maceras irni, keresni
-
vargalex
Topikgazda
válasz nimfas #13647 üzenetére
Hi!
Na, szóval. Ami kell hozzá:
kmod-fs-cifs
kmod-crypto-hmac
kmod-crypto-md5Ezek mind megtalálhatók a repository-mban.
Ahogyan írod, ezek már biztosan nem férnek el a flash maradék területén. Ezért két lehetőséged marad:1. extroot - kinevezel egy partíciót extroot-nak és az fstab config-ban ezt be is jelölöd
2. külső meghajtóra telepítés[ Szerkesztve ]
Alex
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest