-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
Faca..... ez a modszer ami a végén van? [link] Illetve még a logmein wiki esetleg.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
nagyúr
válasz wwenigma #14501 üzenetére
Köszi. Átrágom rajta magam, vagy megnézetem egy nálam okosabbal
Bár azt baromira nem értem, hogy minden beállítás maradt, csak a router lett kicserélve és nem megy. A régi routeren meg ment, pedig nem volt semmi extra port forwarding, vagy más beállítva.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Valahol van valami pontos leírás kezdőknek (szájbarágósan ), hogy hogyan kell gyári firmware-t DD-WRT-re és fordítva pakolászni?
Eddig csak Linksys WRT54GL-hez volt szerencsém és ott csak a webes felületen kellett betallózni a file-t és klikkelni az upgrade gombra, de ahogy olvasom itt egy kicsit bonyolultabb a dolog. Nem szeretnék téglát csinálni a routerből, de a fenti Hamachis probléma miatt szeretném megpróbálni a DD-WRT firmware-t, viszont ha az sem oldja meg, akkor vissza raknám a gyárit. -
vargalex
Topikgazda
válasz Bubukain #14497 üzenetére
Az aktuális trunk verzió mindig letölthető innen. Csak akkor kell build-elni, ha több mindent be szeretnél építeni. De ha gondolod, jövő héten lesz 0.8-as build-em. Persze, ha nagyon kell, akkor build-elhetek egyet neked csak Luci-val (de gondolom usb, wifi, esetleg filerendszer csomagok is kellenek).
Alex
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Természetesen a DD-Wrt-t (ahogy az OpenWrt-t is) a gyári felületről fel lehet tenni. Visszarakni viszont csak ssh-n fogod mindkét esetben a gyárit.
Alex
-
nagyúr
válasz vargalex #14507 üzenetére
Na ez az SSH-s dolog, ami teljesen ismeretlen terület számomra. Erről nincs valami bővebb leírás?
A másik kérdésem: elképzelhető, hogy a gyári firmware okozza ezt a kapcsolódási problémát és a DD-WRT felrakása megoldaná? (Hamachi vs. GRID) Lehet, hogy ezt már kérdeztem, akkor sorry
Látom, hogy itt az Open-WRT-t preferálják, én csak azért szeretném a DD-WRT-t, mert a Linksysnél már megszoktam. -
vargalex
Topikgazda
válasz Bubukain #14509 üzenetére
Hi!
Ha az overlay a flash-ban van, akkor azt mindenképpen törli. De a Luci képes a config file-ok (és egyéb beállított file-ok) mentésére, majd visszaállítására. Azonban ha ezek között kernel csomagok is vannak, akkor nem ajánlott, úgysem fog működni, mert az új kernel verzióhoz tartozó változatok szükségesek.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Szerinte ennél részletesebb leírás nincs és nem is szükséges. Intruder2k5 mindent leírt lépésről lépésre.
Akár az is elképzelhető, hogy alternatív firmware-val megoldódik. Mindenesetre a gyárinál mindenképpen részletesebb beállításokra ad módot mindkét firmware.Alex
-
lszb19
tag
Lehet OpenWRT-ben block-olni egy alkalmazás-t, hogy ne menjen ki a netre?
-
MODERÁTOR
-
nagyúr
válasz Intruder2k5 #14515 üzenetére
Hát, amit belinkeltél, az a Fórumtárs adatlapja, de aztán megtaláltam azt a hozzászólást, amiről szó van. Ott van két képernyőfotó, amihez kuka vagyok
Szóval azt nem tudom, hogy milyen programot indítsak, hova mit írjak, ilyesmi.
A gyári fw lecserélése nem gond, mert az megoldom a webes felületen, csak, ha mégis vissza kellene rakni az eredetit, akkor a visszafele út nem világos.
Elnézést, hogy ilyen szerencsétlen vagyok, de ez új terület számomra. Idáig csak webes felületen pakolgattam a firmware-eket...
Előre is köszönöm a segítséget
-
MODERÁTOR
Mivel a routerre (jelenleg még) nem csatlakozik monitor és klaviatúra (billentyűzet), így azt csak valamiféle távvezérléssel tudod irányítani. Na ehhez szükséges a PUTTY nevű program, amit úgy képzelj el, mint a Windows-os távoli asztal, parancssoros megfelelőjét. A PUTTY programot INNEN tudod letölteni, és ITT van egy rövid ismertető a használatáról... Ha ez kevés lenne, akkor további infóért google a barátod! Egyébként nem ördöngösség, be kell jelölni az SSH módot, megadni a router IP címét, nevet, jelszót, és már csatlakozhatsz is, és előtted lesz a linkelt hsz-ben látott képernyő.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Intruder2k5 #14519 üzenetére
Köszönöm. Ez a leírás már talán fel fogja homályosítani az elmém.
-
macko003
csendes tag
válasz vargalex #14506 üzenetére
próbálkoztam már a lighttpd-vel, de a php-val sehogy sem sikerült összehoznom, nem tudom miért, pedig a belinkelt leíráshoz hasonló alapján dolgoztam, ezért lett belőle apache. lehet, hogy ismét nekifutok majd.
a phpmyadminhoz visszatérve, hogyan lehet telepíteni, mert több leírásban is csak annyit találtam meg, h azt is megy az illetőnek, de semmi részletet, hogy hogyan.
csomagot nem találtam hozzá, letöltöm, és felmásolom, konfigolom, vagy telepíteni is kell? -
MODERÁTOR
-
Doink
aktív tag
Sziasztok.
Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy láttott-e már valaki hasonló jelenséget ezzel a routerrel (WR1043ND):
- gyári firmware
- upcHa modemet dugok a WAN portra akkor nem húzza fel a linket, nem villog a WAN a routeren és az adminfelületeten is azt írja hogy unplugged. (természetesen a modemen is azt mutatja hogy nincs link)
Viszont ha rádugom a gépemet/vagy másik router LANját a WAN-jára akkor van link és még ipt is kap unicastal.Kipróbáltam 4 kábellel, 3 upc-s modemmel 3 helyszínen abból 2 helyen ugyan ilyen típusú router van és hibátlanul üzemelnek. Próbáltam MAC-et klónozni, hátha ez a lelkének a gondja de semmi.
-
marrone
csendes tag
válasz Intruder2k5 #14494 üzenetére
Köszi Intruder2k5!
Kipróbálom, remélem menni fog.
Szerinted, merjem esetleg szervzeltetni (még garanciás a cucc(TL-MR3420))?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz marrone #14524 üzenetére
Hát, nem tudom... Azért így necces bevinni gariba, mert egy félig-meddig működő OpenWrt van rajta. Én nem tenném! Ha végképp nem jutsz vele semmire, akkor javaslom egy kis túlárammal ellátni a routert, és így végleg annyi lesz neki. Na nem sokáig, csak egy-két pillanatra, inkább többször egymás után, hogy azért ne legyen 10 méterről érezhető Amper szaga. Ez hatásos, kellő biztonsággal eltünteti az OpenWrt-t, és jó okot ad a cserére. De szerintem inkább csináld meg, ez nem lehetetlen feladat!
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz marrone #14493 üzenetére
Hi!
Ha a putty már látja (gondolom akkor telnet-en), akkor semmi gond. Ahogy Indruder2k5 már írta neked, kell egy
mount_root
firstbootmajd egy reboot.
Vagy egyszerűen egy
mtd -r erase rootfs_data
Ez utóbbi hatására automatikusan újra is fog indulni.
A MAC cím nem gond, ugyanis amit te látsz, az valószínűleg a LAN oldali MAC lesz.
Ha ssh-n eléred és net is van a routeren, akkor a már sokat linkelt módszerrel vissza tudod rakni a gyári firmware-t is. Ha net nincs, akkor természetesen pl. winscp-vel felmásolhatod a gyári firmware-t a /tmp-be és mehet a "frissítés".
Ha nagyon nem megy, akkor Budapesten tudok segíteni.Alex
-
Pacee87
aktív tag
válasz vargalex #14449 üzenetére
Szia!
Köszi szépen a segítségedet, sikerült működésre bírnom. Tegnap viszont egy rövid időre kikapcsoltam a transmission-t, majd be (volt router restart is) és azóta nem tudom elérni a webfelületét. Megnéztem luci-ban a beállításokat és pl. a felhasználónév&jelszó páros sem volt benne, így arra gondolok, hogy valamit rosszul, vagy nem állítottam vissza. Be tudnátok linkelni a transmission beállításait (prtscrn)?
-
macko003
csendes tag
válasz vargalex #14526 üzenetére
köszönöm, este megpróbálkozom vele.
még egy dolog lenne, amit nem értek.
mint már említettem, minden flottul ment, semmi gond, egy hetet is kibírt a masina, és a rjata futó scriptek, viszont mióta beizzitottam rajta a transmissiont, azóta produkál olyat, hogy a percenként futó script elindul, eldileg a php-ban be van állítva, hogy max futásidő 60 mp, ennek ellenére elindul (kimenetét loggolom,innen tudom) elkezdi egy másik php file segítségével az owfs-ből (az érzékelőket file-rendszer szerűen felmountolja egy mappába, és az eszközöket file-műveletekkel kezeled), de a következő lépésig nem jut el, és a cron meg a következő file-t ráfuttatja, ami nem igazán fut már le (nicns kimenet), a file-rendszert (owfs) látom, az érzékelőket tudom olvasni.5letek?
5247 root 1356 S /bin/sh -c /mnt/hdd/scripts/insert_data.php >> /mnt/h
5249 root 7568 S /usr/bin/php-cli /mnt/hdd/scripts/insert_data.php
5378 root 1356 S /bin/sh -c /mnt/hdd/scripts/insert_data.php >> /mnt/h
5379 root 7568 S /usr/bin/php-cli /mnt/hdd/scripts/insert_data.php
5392 root 1356 S /bin/sh -c /mnt/hdd/scripts/insert_data.php >> /mnt/h
5393 root 7568 S /usr/bin/php-cli /mnt/hdd/scripts/insert_data.php
5477 root 1356 S /bin/sh -c /mnt/hdd/scripts/insert_data.php >> /mnt/h
5478 root 7568 S /usr/bin/php-cli /mnt/hdd/scripts/insert_data.php -
vargalex
Topikgazda
válasz macko003 #14529 üzenetére
Hi!
Először is jó lenne látni a script konkrét tartalmát. Az mondjuk lehet, hogy a transmission mellett nem végez 60 mp alatt és esetleg az ellenőrzés nem megfelelő.
Esetleg kerülő megoldás lehet, ha az indító script-ben ellenőrzöd, hogy az előzőleg indított script befejezte-e a futását.Alex
-
fuxi65
csendes tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem,hogyha felraktam egy DD-WRT-t , hogyan tudnék áttérni az openwrt-re? -
vargalex
Topikgazda
válasz fuxi65 #14531 üzenetére
Hi!
A már többször linkelt módszerrel. Rád a második kép vonatkozik.
Alex
-
arty
veterán
bekapcsoltam az upnp-t, egyből okéra futott a teszt az xboxon
upnp-t routeren megnéztem, ez került bele:
Active UPnP Redirects
Protocol External Port Client Address Client Port
UDP 3074 192.168.1.110 3074megpróbáltam lelőni az upnp-t és kézzel bekonfigolni ezek alapján a tüzfalat, redirectiont:
.110-re irányitottam a 3074es udp forgalmatany network/any portját engedélyeztettem a .110 3074portjára (udp)
és a teszt elhasalt mégis az xboxon marad az upnp :/
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Lenne egy ilyen routerem, az lenne a kérdés, hogy a facebook oldalt, hogy tudnám letiltani rajta?Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
fuxi65
csendes tag
-
macko003
csendes tag
válasz vargalex #14530 üzenetére
találtam időközben egy másik hibát, ma annyira összeomott a router, hogy az újraindításra sem reagált (csak onnan tudtam, hogy gond van, hogy az utolsó mért adat reggeli volt), beléptem távolról, és a játszadozás során a router az ntfs-3g kilövése után megbokrosodott (eddig a tanácsotokra a meglévő ntfs mellé létrehoztam egy másik ext3 particiót), a meglévőt felcsatoltam, de nem használtam, az újat pedig használtam.
most letiltottam a partició felcsatolását, majd kiderül, hogy hoz-e eredményt, ha nem, akkor megpróbálom az owfs és a script nice-át feljebb venni (igaz a transmissioné már így is 10es).
A logok hosszas átnézése alapján úgy tűnik, hogy 5-10 percenként ilyenkor el-el indul egy script, és volt mikor egymás után több be is fejeződött, így szinte biztos, hogy valami túlterhelés az okozója... -
arty
veterán
válasz vargalex #14537 üzenetére
igen, azt már próbáltam korábban és nem volt elég (ráadásul a 3074esen kivül az unpnvel semmit nem állít be!)
ha upnp be van állitva, xbox live teszt: OK
ha upnp nincs beállitva, hanem én manuálisan konfigolom be a tüzfalat: nem OKa rules részt nemtudom kell-e, az utorrent csak a redirection-al is OK, de biztos ami biztos hozzáadtam a live portját a rules szekcióba is.
system log kb annyit ir, hogy az upnp elkezdett figyelni az 5000-es porton... akkor sincs extra info, ha extra debug loggolást kérek :/
direwolf: mert érdekel, mi a gond
begi: alig van szabályom, nem hiszem, hogy összeveszés lenne ...
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
addikt
DD-WRT-ből mit érdemes feltenni mostanság? Most v24-sp2 svn14896 van fent, olyat keresek, amin megy ugyanígy minden (ddns, wifi, WAN dhcp ) stabilan és nem resetel alkalomszerűen vagy dobálja a wifi jelet.
-
zsolt501
nagyúr
A redirektionnál a VIA-hoz is írd be a portokat, de oda IP nem kell, nekem úgy működik rendesen, mert egyébként nekem is problémás.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
Nekem is lenne egy kérdésem, mégpedig szeretnék más nem a szolgáltató által biztosított DNS szervert használni a PPPoE kapcsolathoz, vagyis a wan oldalon, szóval ezt hol tudom megadni mert nem találtam sehol erre vonatkozó részt a kapcsolat beállítási résznél.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
MODERÁTOR
-
zsolt501
nagyúr
válasz Intruder2k5 #14549 üzenetére
Openwrt alatt nem találok ilyet, kicsit pontosítanád mert ott ahová írod ott ilyen nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Ford topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Tanks - MMO
- Milyen házat vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- További aktív témák...
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest