-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
CS_D
senior tag
válasz nimfas #13546 üzenetére
A freedns.afraid.org kiváló. Saját domaint is be lehet hozni hozzájuk ingyenesen.
Eléggé megbízható, de tapasztaltam már kihagyásokat. (fél év alatt kb 2szer volt 2 órás üzemszünet)
Ez úgy működik, hogy egy webes URL-t kell meglátogatni a frissítéshez.
A webes GUI-ban (DDNS-scripts) a frissítő url egyedi részét kell jelszónak megadni.Ha saját domaint hoz be valaki, akkor az ingyenesnél a TTL értéke 1 óra. De ez csak a fődomainre vonatkozik, az aldomainek azonnal frissülnek.
Az OpenWRT ddns-scripts csomagjában be lehet állítani, hogy x óránként frissítsen egyet Nálam 12 óránként csinál egy update-et.
/etc/config/ddns:
option 'force_interval' '12'
option 'force_unit' 'hours'[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz nimfas #13546 üzenetére
Hi!
Ahogy már előttem többen megírták: akkor kapsz ilyen mailt, ha régen nem frissítetted az IP-címedet. Az OpenWrt-ben található ddns-script pedig default-ban 72 óránként az IP cím változatlansága esetén is frissít egyet. Egyáltalán bekapcsoltad a DynDNS szolgáltatást a Luci-ban?
Alex
-
nimfas
addikt
válasz vargalex #13552 üzenetére
Szia! Persze hogy be van kapcsolva a dyndns. Sot mondok jobbat a force refresh is 72 h-ra van beallitva. Egyebkent sztem ki van zarva hogy 30 napig nem valt ipt a net nincs fix ip szolgaltatas. Kozben eszembe jutott hogy csinaltam megegy dyndns reget masik mail cimre, hasonlo loginnel, ma megnezem nem-e arra reklamal.... Koszi a segitseget mindenkinek!
-
NeverGone
tag
Lehetséges úgy frissíteni az OpenWRT-t, hogy a beállítások ne vesszenek el?
10.03 -> 10.03.1-RC5-testing -
MODERÁTOR
válasz NeverGone #13555 üzenetére
Igen lehetséges, több módon is... Az első, hogy frissítés előtt mented az /overlay mappa tartalmát, mert ebben vannak a beállítások, és minden egyéb módosítás, ami történt. Extroot használata esetén kicsit másabb a helyzet, mivel ezt csak vissza kell csatolni, és már megy is. A másik lehetőség, a sysupgrade verzió használata, ami kimondottan erre készült, hogy ne vesszenek el a beállítások.
-
hati
addikt
válasz Intruder2k5 #13556 üzenetére
Ezért az exroot esetén érhetnek meglepetések. Ugyanis a régi kernelhez felrakott csomagok közül , lehet olyan, ami az új verzió alatt nem fog működni.
-
MODERÁTOR
-
csibor
addikt
Nem tudok csatlakozni a külső merevlemezhez. A router látja, csak én vagyok a béna. Még soha nem csináltam ilyet. Szájbarágósan leírna nekem a menetét
-
Ati007
őstag
tudja valaki hogy mac-s gépeknek a nevét miért nem látom a dhcp listnél? csak windowsos gépek nevét látom
-
NeverGone
tag
Közben felment a sysupgrade és "természetesen" elvesztek a beállítások. Szerencsére nem volt túl sok, úgy néz ki, hogy megérte a frissítés. Az új LuCi mindenesetre szebb és használhatóbb.
-
MODERÁTOR
-
nonsense
csendes tag
Sziasztok!
Eladnám a OpenWrt-re felkonfigolt TP-Link WR1043ND routerem, ha van valakinek méltányos ajánlata. 4év 11 hónap gari van még rá (+számla) és hibátlanul működik. Csupán vérszemet kaptam és szeretnék egy mééég erősebb hardwert.Az OpenWrt az egyetlen olyan rendszer, amivel hasonlóan pozitív tapasztalataim voltak, mint az Androiddal!
-
nimfas
addikt
Meg lehet oldani, hogy a medialejatszo egyik konyvtarat bemountolom a router ala? Tehat pch110/share dirt pl a /mnt/pch ala? Azert lenne jo mert ha a router wincsijerol szeretnek masolni a m.lejatszora akkor wifin a net feltoltesi sebessege limitaljaa, ha nem ugyanazon az alhalozaton vagyok....
-
juditeva
csendes tag
Azt sem tudom hol vagyok! 57 éves nőként és a számítógéphez teljesen hülyeként, segítséget szeretnék kérni attól, aki időt szentel rám. Van a nagyszobámban egy az asztali számítógép, van routerem, meg a hozzá való kütyük. Két napja kínlódom viszont azon, hogyan tudnék a lakás távolabbi részén egy notebookhoz kapcsolódni az upc szolgáltatón keresztül.
Ráadásul elkövettem azt a hülyeséget, hogy a régen használt notebookra feltelepítettem a - feltehetően - 1 gépre szóló Windows XP-t és egyszerűen meg sem tudom nyitni a gépet, mert elküld a fenébe, ugyanis nem tudom aktíválni, vagy mi a fenét csinálni a kis gépet, Ugyanakkor jó lenne még a mai napon - ünnepnap van, senki nem segít az ismerőseim közül, nyaralnak - valahogy működésbe hozni.
Nagyon megköszönnék egy távsegítséget, ha kell, akkor telefonon is. Természetesen utólag díjaznám a jószándékú segítséget. Látom, itt mindenki ért az informatikához, de én már nem az a korosztály vagyok. Köszönettel, J. -
ToBeY
nagyúr
ÉS gyári fw-ről lehetséges úgy Openwrt-re frissíteni hogy a beállítások ne vesszenek el?
Itt főleg az internet pass-ra gondolok! -
MODERÁTOR
-
sulep
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek ez a TP-Link TL-WR1043ND típus elegendő egy kétszintes családi házhoz? Gondolok itt arra, hogy ha ezt elhelyezem az emeleten az utca felől, akkor vajon tudok-e netezni a földszinten hátul a teraszon? kb olyan 8m és 1 belső fal valamint a ház külső szigetelt fala és 1 emelet választja el a routert a terasztól. A belső falak kb olyan 15-20cm vastagok a külső meg kb 40-50 körüli.
Ehhez elég lenne ez a router? Vagy milyet ajánlanátok ami megbízható és a jelerősséggel se lenne gondom? -
ToBeY
nagyúr
válasz Intruder2k5 #13570 üzenetére
Francba sejtettem.Most túrhatom fel a lakást a papírok miatt.
[ Szerkesztve ]
-
NeverGone
tag
Csináltatok már olyant, hogy a router több Wifi hálózatot kezelt egyszerre? Kliens (és más hálózathoz csatlakozik) és AP (vagyis hozzá csatlakoznak).
10.03.01-rc5[ Szerkesztve ]
-
CS_D
senior tag
Csinálj a gyári felületen egy backup-ot. Ha szerencséd van, akkor valami értelmes szöveges formában készül el.
Ezt egy használható szövegszerkesztővel megnézve (pl. Notepad++) kinyerhetők az adatok.
Így ugyan nem egy az egyben tudod átvinni az adatokat, de Ctrl+C, Ctrl+V jelleggel átemelhetők.
De mivel nincs ilyen routerem, és nem használtam a gyári firmware-ét, illetve a TP-Link simulatorban sem tudom kipróbálni, így csak ezt a tippet tudom adni.
A jó öreg ASUS WL500gP-nél működött ez a "taktika".
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
CS_D
senior tag
válasz vargalex #13553 üzenetére
Szia!
Köszönöm a tippet!
Backfire repository-ból feltéve tökéletes lett a Midnight Commander!
Mondjuk kicsit furcsa, hogy trunk-os csomag (broadcom 2.4) lett volna az eredeti, amit utoljára 2010 júniusában módosítottak. Azóta igazán feltűnhetett volna valakinek, hogy nem lehet az mc-t feltenni.
-
nimfas
addikt
válasz vargalex #13438 üzenetére
A legegyszerűbb, ha a /mnt/ftp könyvtárat az általad használni kíván user-hez rendeled, majd az egyéb usereknek csak olvasási jogot adsz:
chown -R ftp:users /mnt/ftp
chmod -R g-w,o-w /mnt/ftpItt úgy kell érteni, ha van pl egy abrakadabra nevű felhasználó és azt szeretném, hogy pl a mnt/ftp könyvtárban csak ő írhasson és törölhessen akkor a fenti sor így nézzen ki?
chown -R ftp:abrakadabra /mnt/ftp
chmod -R g-w,o-w /mnt/ftpvagy be kell tenni a users csoportba az abrakadabra nevű felhasználót?
a jelenlegi confom ilyen:
background=YES
listen=YES
anonymous_enable=NO
local_enable=YES
write_enable=YES
local_umask=002
check_shell=NO
#dirmessage_enable=YES
#ftpd_banner=Welcome to blah FTP service.
session_support=NO
#syslog_enable=YES
userlist_enable=YES
userlist_deny=NO
# felhasználók felsorolása akik elhagyhatják a passw-ben megadott könyvtárjukat
chroot_local_user=YES
chroot_list_enable=YES
chroot_list_file=/etc/vsftpd.chroot_listés van egy vsftpd.users file amiben az ftp-s userek vannak felsorolva akik csak a saját dirjükben garázdálkodhatnak.
Ps: A médialejátszós kérdésem még fennáll :-D
-
CS_D
senior tag
Sziasztok!
Fájlba mentem a log-okat, de az a problémám, hogy csak 2 log fájl marad meg.
Mármint, hogy van a fájl, amibe éppen aktuálisan loggol, illetve az előző.
Szeretném mindet megtartani, azaz ne írja felül mindig a megtelt a régit. Ezt valahogy meg lehetne hekkelni, hogy mindig új fájlt nyisson? Pl. dátum, idő végződéssel a duplikációk elkerülése érdekében?
Jó lenne, ha nem kellene bonyolítani a dolgot, és a kérdést a log íráskor önmagától kezelné a logfájl írója.
Persze lehetne cron job-ot csinálni, hogy másolja le, de ez sokszor kiszámíthatatlan, mert van, hogy 2 nap alatt telik meg egy fájl, de máskor 2 óra alatt.
Ötletek?
-
petya84b
tag
Sziasztok!
Ha vásárolok egy ilyen routert és van otthon 1db 8dbi-s TP-link antennám, akkor azt rátehetem, vagy mind a 3 antennát ki kellene cserélnem, hogy erősebb jelet adjon? Vagy amelyik irányba akarom hogy erősebb jelet szórjon oda csavarjam csak rá a meglevőt?
-
zollover
csendes tag
válasz petya84b #13580 üzenetére
Petya,
Egy antenna cseréje nem igazán elég. Kettő már jobb lenne, mert akkor a 300M sebesség is át tudna menni, de akkor már a harmadik is belefér, hogy a router úgy tudjon optimalizálni, ahogyan azt tervezték.
Tapasztalataim szerint ha csak simán lecseréled az antennákat 8 dBi-sekre, alig lesz javulás. Ennek az az oka, hogy a nagyobb antennáknak nagyobb térre van szükségük magük körül, hogy a mellette lévő másik antennák ne hangolják el jelentősen. Erre két megoldás lehetséges:
1. a szélső antennákat eldöntöd 45 fokban. Ilyenkor csak szemből és hátulról van tökéletes térerő, oldalról gyenge.
2. az oldalsó antennákat egy-egy asztali talpas 8dBi-re cseréled, és így meszebb tudod helyezni azokat. Lehetőleg egy képzeletbeli szabályos háromszög csúcsainál legyenek, ahol az antennák távolsága egymástól legalább annyi legyen, mint a magasságuk. Ilyenkor már minden irányból stabil lesz a térerő.
[zollover]
-
MODERÁTOR
válasz petya84b #13580 üzenetére
Nem vagyok meggyőződve arról, hogy egy antenna cseréjét meg fogod érezni... Persze cserélhetsz egyet is, baj nem lesz belőle, de inkább a hármat együtt ajánlott. Nem komoly pénz egy ilyen antenna, nem is olyan rég linkelték valahol itt a fórumon - lehet, hogy nem ebben a topikban - talán 700Ft körüli összegért. Ha veszel egy ilyen routert 12000Ft-ért, akkor szerintem marad még 1400Ft két antennára, bár nem látok bele a pénztárcádba.
-
nimfas
addikt
Szia Alex! Az en ftp-s popcorn-os kerdesemre tudsz vmi biztatot mondani? Udv.
-
petya84b
tag
-
MODERÁTOR
-
bba
tag
Sziasztok!
Openwrt Alex v0.7-es változat van fenn, de az istennek sem tudom működésre bírni a wifi antennát, pedig gyárival, és korábbna egy ideig ment. Átállítom az országot csatornát, SSID, biztonságot stb, de utána nem akar működni és az alábbi kernel hibát olvasom:
"device wlan0 left promiscuous mode
br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
ath: DMA failed to stop in 10 ms AR_CR=0x00000024 AR_DIAG_SW=0x42000020
ath: Could not stop RX, we could be confusing the DMA engine when we start RX up
"mi a teendő ilyenkor? mit és hogyna kell beállítani, hogy működjön?
már próbáltam defaultra resetelni a routert, de akkor sem megy
''Semmi sem állandó, csak a változás örök.''
-
bba
tag
na most megjavult, resetelés után ,de ha vmi rossz sorrendben állítom a a dolgokat kiakad és nem kapcsol be a wifi. Talán ha előbb állítom be és csak utána pipálom be az 'enable device'-t, akkor nem hajlandó életre kellni, mert így sikerül újra repordukálnom a hibát. Különös...vagy vmit a Luci felület rosszul ír be a configba...
''Semmi sem állandó, csak a változás örök.''
-
-
nimfas
addikt
válasz nimfas #13578 üzenetére
az ftp jogok dolgot sikerült megoldani a chmod-os dologgal... csak olvasni és futtatni tud, írni nem... ez volt a lényeg
A médialejátszós kérdés még áll... tehát adott egy popcorn medialejátszó ami tud ftp és samba kapcsolatot (UPNP AV szerver, NFS szerver, Usenet Client... ilyeneket tud még).... ennek a kütyünek az egyik dir-jét kéne becsatolni a router alá, hogy pl. lehessen távolról másolni a router torrent letöltött és kicsomagolt állományát a lejátszóra. Mindezt persze ssh-n keresztül MC-ben :-D
Előre is köszi!
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
ToBeY
nagyúr
A router-el milyen írási és olvasási sebességet lehet elérni OpenWrt alatt? Azt már írtátok hogy az up olyan 2mb max, és a down mennyi az is kettő?
-
MODERÁTOR
Írás olvasás maximum 10-12MB/sec körül megy az USB HDD-re... A le fel töltés elég sok mindentől függ, beleértve a nyitott kapcsolatok számát, a nyitott file-ok számát, a többi futó folyamatot, srb... Általánosságban véve a letöltés erőforrás igényesebb, mert az hasheléssel jár együtt, a feltöltésnél ez elmarad. Ez a 1,5-2MB/sec sebesség inkább a letöltésre vonatkozik, felfelé ideális körülmények közt lehet ez több is.
-
nimfas
addikt
válasz Intruder2k5 #13592 üzenetére
Mappa term. letezik, ipt siman a "pch..." helyere? Utana kell a /share? holnap megprobalom
-
MODERÁTOR
-
ToBeY
nagyúr
válasz Intruder2k5 #13595 üzenetére
Értem köszi tehát akkor tényleg elég egy akármilyen pendrive nem kell usb vinyó.
-
nimfas
addikt
válasz Intruder2k5 #13593 üzenetére
Szia... teszteltem.... nem sok sikerrel :-S
mount.cifs //server/share /mnt -o username=user
behelyettesítve :mount.cifs //192.168.2.137/share /mnt/popcorn -o username=mnt
Eredmény:
-ash: mount.cifs: not found________________________________________________
Próbáltam a:
mount -t smbfs -o username=mnt,password=1234 192.168.2.173/share
/video /mnt/popcornverziót is... eredmény:
mount: mounting //192.168.2.173/share/video on /mnt/popcorn failed: No such device
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest