Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• barazd

csendes tag

válasz vargalex #2382 üzenetére

Köszönöm vargalex!

Valóban ez volt a probléma. Valami miatt a HDD nem csatolódott fel, én pedig nem vettem észre. SSH-n letöröltem mindent, amit a Transmission létrehozott a router memóriájában, és így már működött a Luci rendesen. Utána be tudtam állítani a HDD-t rendesen.

Viszont egy másik problémába is belefutottam. Megosztottam a HDD-t, és valami miatt nem enged fájlt vagy mappát fel-le másolni/létrehozni/törölni a gyökérben. Ha már bemegyek egy mappába, akkor nincs gond. Egyébként felhasználónevet, jelszót kér, és ha megadom a root adatait, akkor sem működik. Ez normális dolog?

• barazd

csendes tag

Sziasztok!

Vargalex féle build (egészen pontosan v1.1.7 r35342) van a routeremen. Tegnap este bekapcsoltam a Transmission-t, hogy kipróbáljam. Egy torrentet szerettem volna letölteni, de ez nem jött össze. Vagy a "közismert" szolgáltatói hiba miatt, vagy a "Unable to save resume file: No space left on device" hiba miatt. Gondoltam, hogy az USB-s HDD beállításánál toltam el valamit. Ekkor vettem észre, hogy a luci nem működik rendesen: be tudok lépni, minden bejön, de ha bármilyen beállításon változtatok, akkor az nem lép érvénybe.

Ha a Save & Apply gombot használom, akkor tölt, kiírja, hogy a változások elmentve, de semmi nem történik.
    Ha a Save gombot használom, akkor szépen rakja be a mentési sorba, ahol ha az Apply gombot használom elmentődik (de ahogy észre vettem nem véglegesen), ha a Save & Apply gombot viszont nem (ha előzőleg az Apply után életbe léptek a változások, akkor az az előtti változások lépnek érvénybe).

Semmit nem lehet állítani, pl. a nyelv változtatás sem jó, a Mount Points-oknál se tudok módosítani a beállításokon, a Transmission-t sem tudom kikapcsolni.

Próbálkoztam ki-be jelentkezéssel, újraindítással, a HDD leválasztásával stb. Egyébként az internet, hálózat és a Wi-Fi tökéletesen működik...

Valami ötlet, hogy mi lehet a probléma, vagy hogyan lehetne megoldani? Köszönöm a segítséget!

• barazd

csendes tag

válasz suste #2291 üzenetére

Köszönöm a segítséget!

Felraktam a vargalex féle Open WRT-t + felcseréltem az internet és a TV szálait. Így most az internet tökéletesen működik, viszont a TV néha gondol egyet, és elveszti a kapcsolatot. Ilyenkor újra kell indítani a STB-ot. Úgyhogy valószínűleg kábel hiba lesz, és nem a splitterekkel van a probléma. Sőt már sejtem is hogy hol. Úgyhogy valószínűleg egy kábelcserét kell eszközölnöm. :)

• barazd

csendes tag

válasz suste #2286 üzenetére

Ennyit a szakértelmemről... :D
    Szóval 2 felé van osztva, tehát akkor 100 mbps.
    Az Y rész ehez hasonlóan néz ki:

Tehát eleve így van legyártva, nem hiszem, hogy hibásan van kötve. Mint írtam eddig, másik routerrel teljesen hibátlanul működött, működik. Csak a WDR3600 esetében nem. Se a router nem látja a gépet (a LED nem világít), se a gép a routert. Mindeközben a TV hibátlanul működik.

• barazd

csendes tag

Sziasztok!

Ma vettem egy ilyen eszközt, és mindjárt egy váratlan problémába ütköztem.

Az egyik számítógép a routertől kb. 10 m-re van, és ide egy igen hosszú kábel vezet. Mivel a számítógép közelében van egy TV, és IPTV-nk (optikai kábelen) van, illetve a modem a router mellett van, így kézenfekvő volt, hogy amikor a T-Home-os szakik telepítették a rendszert, a kábelt ketté osztották egy-egy Y alakú spliterrel (ha nem tévedek ez a neve). A lényeg az, hogy az 1-2-3-6 ereken van az internet, a 4-5-7-8 ereken pedig az IPTV. Na most egyszerűen fogtam a megfelelő kábelt, és a régi routerből átdugtam az újba. Innentől kezdve se kép, se hang... A routeren nem ég az adott kábelhez tartozó lámpa, és a számítógép szerint "nincs egy hálózati kábel csatlakoztatva". A TV tökéletesen működik, ha nem osztom meg a kábelt, hanem simán csatlakoztatom, akkor a számítógép kapcsolódik a hálózathoz és minden tökéletes. A csatlakozók nincsennek szétcsúszva, többször ellenőriztem őket, kábelt is cseréltem. Ha a régi routert visszarakom, akkor ismét működnek a dolgok az eredeti felállásban.

Sajnos nem értek a hálózatépítéshez, és nem nagyon tudom mihez kezdjek. Arra gyanakszom, hogy a régi router 10/100 mbps-es volt, ez 10/100/1000 mbps-es, és ebből adóthat valami gubanc. Ahogy utánaolvastam a dolgoknak, a megosztással két 10 mbps-es szálat kapok, viszont ott az a per jel, tehát valahogy kezelnie kéne ennek a routernek is... Valaki tudna valamilyen ötletet adni, hogy hogyan tudnám ezzel a routerrel is működésre bírni a dolgokat? Esetleg a routeren kell valamit állítani? (Végignéztem a beállításokat, de nem találtam semmi relevánsat.) Vagy a kábelekkel vannak gondok? (Mindegyik kábel CAT5e, ha ez számít valamit.)

Gondolkodtam, hogy esetleg Open-WRT-t fogok rárakni valamilyen kezelőfelülettel, hogy tudjak torrentezni. Ez esetleg majd helyesen fogja kezelni a helyzetet?

Egyébként ezt leszámítva tökéletesen működik a router. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés