Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
Vision #12548 üzenetére
Ez egyszerűen nem igaz.
Ahha, kérdezz meg erről egy Tesla tulajtDe eleve másról beszélsz, mint amire én reagáltam: a "megújuló fasza, mindent megoldanak az új akkuk" volt a téma. Mintha az új akkuk előállítása (gyártás + nyersanyag kitermelés) nem lenne környezetszennyező, a szélerőművek lapátjai nem max. 20 évet bírnának és aztán újrahasznosíthatatlanok lennének, az élettartam végén a hulladék akkuk kezelése megoldott lenne, az elektromos hálózat bővítése és "felokosítása" nem igényelne extra beruházást, stb.
Semmivel sem kell hozzá több anyag, mint bármelyik családi ház bekábelezéséhez.
Én nem az utolsó méterekről beszélek, hanem arról ami bővítés szükséges, hogy mondjuk egy soklakásos társasház töltési többletigényét (köztük gyorstöltőkkel) el tudja látni a rendszer. Nem azt írtam, hogy elfogy a réz, ne forgasd ki a szavaimat, arról írtam, hogy a nagy zöldrefestés ezeken a járulékos költségeken és környezetterhelésen hajlamos átlépni...Nyilván sok pénzért megtörténik majd az átalakítás, de ez leginkább pénzügyi kérdés, nem technológiai.
Nem csak pénzügyi kérdés, ezeket a hálózati komponenseket elő kell állítani, ez is többlet környezetterhelés. Mivel ezek komplexebb elemek, a hálózatban többlet hibaforrást jelentenek, szolgáltatói oldalon többlet szakértelem szükséges, a hálózatok karbantartási és egyéb költségei fixen megnőnek azt "valakinek" ki kell majd fizetni, stb.Az akkus energiatárolás szükséges dolog a megújulók rapszódikussága miatt, ez nem kérdés. A kérdés, hogy
a) ennek közvetlen és közvetett költségeivel együtt is olyan tuti-e a megújuló
b) nincs-e más hosszabb távon jobb (kisebb környezetterheléssel járó) megoldás az energiatárolásra
c) mit kezd az EU a napelemek terén közel egyeduralkodóvá vált kínával és a tőle való ilyen jellegű függéssel
d) ha még ennyire gyerekcipőben jár egy csomó szükséges technológia miért erőltetjük ilyen mértékben a megújulótDe ezek már nagyon nem a topic témái, így ki is szállok ebből a thread-ből
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch
- Nintendo Switch 2
- AliExpress tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 10
- sziku69: Szólánc.
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest