- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ufonauta
aktív tag
válasz
zolikaDB #1048 üzenetére
Könnyen lehet, hogy azért nem megy a power saver, mert nem a Toshiba féle XP van rajta. Valahol a registryben megbújhat valami info, ami szól a proginak, hogy nem a Toshiba által kiadott XP-re akarod feltenni. De ezt a registryben megtalálni..., mint tűt a szénakazalban.
-
-
ufonauta
aktív tag
válasz
zolikaDB #1031 üzenetére
Pedig így, hogy kitörölted a különböző mappákból, még nem távolítottad el teljesen. Ott kell annak cinyelni a programok hozzáadásában a vezérlőpultban.
Ha gondolod átküldhetem mailban az általam használt verziót. 3MB Tedd fel azt! Az visszaírja a törölt fájlokat és beteszi magát a programok hozáadásába.
Ha egy mód van rá progit mindig ott törölj, vagy a progi saját uninstalljával, ha van neki. Még így is hagynak maguk után szemetet néhány mappában. -
ufonauta
aktív tag
válasz
zolikaDB #1014 üzenetére
A fagyást valszeg az everest valamelyik modulja okozta. Egyszerűen kiakasztotta a gépet. Ilyet asztali PC_n is csinál.
Nem szeretem az ilyen programokat, mert azonkívül, hogy akár kékhalált okozhatnak még ráadásul pontatlanok is. Minek azt méregetni? Használd a gépet oszt kész.
Mivel neked nem a hozzáadott xp van rajta (amit egyébként én is kiheréltem, mert felrak egy csomó memóriazabáló alkalmazást, amik még a vinyón is helyet foglalnak.), tedd fel a Toshiba powershavert és az alapbeállításokkal jól szabályozza a ventit. Nem kell azt tovább piszkálni. Ezt a progit én is benne hagytam az XP-ben, mert jól műxik úgy, ahogy gyárilag be van állítva. Csak a kijelző fényerejét vettem visszább egy kicsinyt. -
ufonauta
aktív tag
válasz
zolikaDB #1019 üzenetére
Pedig a CD-n rajta van az XP.
Ez van ráírva a CD-re? ''Szoftverek helyreállítása''
Ez nem indul windows alól autorun, csak bootolva. Rakd be a CD-t indítsd újra a gépet, majd induláskor nyomd az F12-őt. Bejön egy menü és ott válaszd a CD/DVD menüpontot(Asszem a második.) és üss entert!
Egy ideig elmolyol, majd kijön egy ablak, ahol kiválaszthatod, hogy melyik partícióra akarod telepíteni. Ha egy van, akkor előbb mentsél mindent, mert letörlődik minden. Oszt megint enter és már telepedik is. (Érdemes új partíciót létrhozni neki, mert akkor legközelebb, csak azt kell letörölni, ha újrarakod a win-t. Én csináltam egy 15 Gigás C partíciót az XP-nek. Bár gyanítom, hogy a Vistának ez majd már kevés lesz)
[Szerkesztve] -
ufonauta
aktív tag
Ejnye no bosszanto apróság.
Vettem az L30-ba egy PCMCIA TVTunert. Megy is frankón, de ha kiveszem a gépből és visszarakon azt a kis gyári műanyagot, ami a lyukat hivatott elfedni, nem marad benn a helyén. Mindig kilöki egy kicsit a rugó.
Szerintetek kell az bele? Tulajdonképpen nem csinál semmit, csak talán a port nem engedi belemenni a nyílásba.
Dehát nem jellemző, hogy futóhomokban használnám a gépet. Még a Dakaron sem indultam.
Csakhát új gép és bosszant egy picit a dolog. -
ufonauta
aktív tag
válasz
zolikaDB #985 üzenetére
Hello a minap hozattam az L30-asomba 1 Gigát egy nagykerből 24 e pénzért. A középső fedél levétele után simán be tudod te is tenni. A Technotrade-vel beszéltem telefonon és azt mondták, megmarad a garancia. (megnyugtatásul, azért hívd fel őket)
Inkább az 1 Gigásat tetesd be 25-ért, mint a fél Gigást 20-ért. Pláne, ha később Vistát szeretnél rátenni. A most 10-én a toshiba oldalára feltett display driverben már állítható a lefoglalt VGA RAM mérete. (Bár lehet, hogy a régiben is állítható.) Így adható a VGA-nak 256 Mega és még mindig marad a Vistának 1.25 Mega. Mig, ha csak fél Gigát teszel bele, akkor a fennmaradó 0.75 Giga nem túl fickós a Vistának. Nekem az asztali PC-n másfél Giga van a Vistának. (Igaz még az erőforrás zabáló RC1 van rajta, de az legalább magyarul.) -
ufonauta
aktív tag
-
ufonauta
aktív tag
ABE
Noh akko már ketten dicsérjük.
Nekem végülis ez a verzió figyelt be: [link]
Digit adást még 1-2 évig úgyesm ad a UPC itt Kelenföldön, viszont ez valami Pro verzió, amit kimondottan notiba fejlesztettek. Azt írták rá, hogy kevesebb, mint 1 A kell neki. Igaz, hogy én leginkább notikban tudom elképzelni a PCMCIA csatolót. Ezért nem tudom, hogy a többit hova fejlesztették. Úgyhogy ez az ''Enjoy TV and FM Radio on your Notebook ! '' könnyen lehet, hogy parasztvakítás. Mindegy. A dobozán jól mutat. -
ufonauta
aktív tag
válasz
Satellite #940 üzenetére
Örömmel jelentem, hogy megjött a cucc.
Nos próbából itt megy be mellettem az M1 műsora, 720×576 os felbontásban, 4800-as bitrátával, mpg2-be. Nos ez a bitráta 2 órányi anyag DVD-re írását teszi lehetővé. Nem egy csúcsminőség, de a VHS-nél jobb. Jelenleg 77-83% között mozog a prociterhelés. Tehát filmbejátszás közben nem nagyon tanácsos még az egérhez sem nyúlni.
Még azon csodálkozom, hogy így bírja az L30-as procija az mpg2-őt. (1,46 Ghz) -
ufonauta
aktív tag
válasz
Satellite #940 üzenetére
RAM- ot kicsit később veszek, mert most ezt kell kifizetnem.
Itt a melóhelyen éppen 8000-es bitrátával 720×576-ban nyomom a VHS-t befele 3%-os procihasználattal. (Igaz egy Canopus MPEG Pro EMR-el)
Viccet félretéve. Otthoni gépem 3Gigás prescott hyper threading-el egy noname TV tunerrel (valami philips SAA 7xxx chip) 35-40%-os procihasználat mellett veszi 720×576-ban. Igaz csak 6500-ös bitrátában szoktam nyúzni.
Remélem egy kicsit szerényebb bitrátával, mondjuk úgy 4800-al (annyival 2 óra megy egy DVD-re) talán ez is elviszi.720×576 helyett meg elég lenne a 704×576 is.
-
ufonauta
aktív tag
Rendeltem egy ilyen cuccost:
http://plaza.velvet.hu/index.php?module=product&ps_id=352852&category=12388,12413,12471&WSPSID=6ee2b2aeccfb724ea96e6e0527e8c184
3 napon belül hozzák. Vajh bírni fogja a proci, ha valósidőben próbálok felvenni vele?
L30-as gép 1,46-os proci. -
ufonauta
aktív tag
Hááá....t én max 20-at szánnék rá. Afölött már nem éri meg, hisz a gyári is bírja jó másfél óráig. Annyit nem használom házon kívül, hogy megérje. Pláne, hogy 4000-es max utángyártottban lehet kapható (szerintem). Damoklész kardjaként lógna a fejem fölöt, hogy vajh mikor robban fel? Akkor inkább RAM-ot veszek azon a pénzen.
-
ufonauta
aktív tag
Sziasztok!
Beújítottam egy L30-134-et. Alapból formáztam a vinyót és újrapartícionáltam, majd felraktam rá a Toshiba féle XP-t, kiszedve egy csomó beleintegrált szakramentumot.
A PowerSaver-t rajta hagytam és nekem is melegszik kicsinyt a gép és fel-fel pörög a venti. Itt olvasgatom a topicon a különböző megoldásokat és felmerült bennem a kérdés, hogy miért is baj, hogy langyosodik, meg néha felpörög a venti?
Amíg a kezemet nem égeti meg, addig mi a fenének zavarjon, hogy melegszik? A venti meg had pörögjön! Hisz az a dolga. Emellett, ha beindítom az asztali gépemet, egy diesel generátornak tűnik az asztali PC hangja.
Asszem veszek bele 1 Giga RAM-ot pluszba és még a Vista is felkúszik rá. Nem láttam még notit szétszedve, de gondolom vinyót nem tudok pluszba tenni bele. Vagy van benne hely még egy vinyónak? A 60 Giga kicsinyt kevésnek tűnik, de kidobni nem szeretném a gyári vinyót. Lehet ebbe valahol erősebb akksit venni, mert én eddig nem találtam? A 2000-es helyett egy 4000-es igen jó lenne bele.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 1 / 2
- Könyvajánló
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen TV-t vegyek?
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Diablo IV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Precision 7670 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A5500 64GB 1TB NVMe gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Keresünk dokkolókat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest