-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #1785 üzenetére
Szia!
Partícionálás bekezdésben, ennél a résznél kicsit elakadtam.
Nem tudom beírni a jelszavam. A felhasználónevet simán tudtam gépelni, de a jelszavamat nem engedi.
Mi lehet a gond? -
RawrRr
tag
válasz
Intruder2k5 #1942 üzenetére
Értem.
Esetleg tudsz egy oldalt linkelni, ahol szépen összefoglalják az olyan oldalak listáját, amik hasonlóak mint a Doubleclick?
A privát szféra maximalizására törekszem, amennyire csak lehet -
Immy
őstag
válasz
Intruder2k5 #1944 üzenetére
Hát igen, invitel és upc-vel mostanában tényleg gondok vannak...
Azért kérdezem a különbséget, mert ugye amikor dns lekérést kérdezünk, akkor a szolgáltató közelebb van mint a google DNS (8.8.8.8 nálam most 10hop) vagy az openDNS (208.67.222.222 nálam most 9hop).A szolgáltatóé (UPC 213.46.246.53) nekem most 5hop-on belül van és "elég gyorsnak" tűnik.
-
Immy
őstag
válasz
Intruder2k5 #1926 üzenetére
Ezek az alternatív dns kiszolgálók mennyivel lassabbak, mint amit az internetszolgáltató ad?
-
RawrRr
tag
válasz
Intruder2k5 #1926 üzenetére
Üdv!
Blokkolsz valamilyen címeket az OpenDNS-el?
Pl Doubleclick.net és hasonlók. Ha igen miket?
-
fabias82
tag
válasz
Intruder2k5 #1931 üzenetére
Értem,igaz ez a25gb anyag 166 perc de akkor is még az mindig több...nah de a vezeték próbát megnézem már kíváncsi leszek!
-
fabias82
tag
válasz
Intruder2k5 #1929 üzenetére
De azon nem igen menne szerintem a 25gb méretű 3d anyag vagy igen? mondjuk hamenet közbe lecsatlakoztatom a tvt lehúzom róla jó pár másodpercig még megy a film tovább a gyári fw vel.. majd még megnézem úgy hogy felköltöztetem a routert hozzá és gyári vezetékkel amit adtak a routerhez
-
fabias82
tag
válasz
Intruder2k5 #1922 üzenetére
Majd még ezt is megpróbálom a hétvégén már kicsit kezdek beleunni a gyári és a tomato fw cserélgetésével!
De mindent ki kell próbálni.
Majd jelentkezem mire jutottam.
Köszönöm a segítséged!
-
fabias82
tag
válasz
Intruder2k5 #1897 üzenetére
Szia!
Ma megpróbáltam,a Tomato 115 verziót a Tenda W1800R -re de a TV-vel vezetékes összeköttetése ugyan azt produkálja, nagyobb méretű filmek játszása akadozásokkal tördeli. Sajnos a wifi is gyenge neki ezeknél a filmeknél elég messze is van azért lett régebben is vezeték húzva hozzá. De a gyári fw 2.0.0.1 semmi gondom azzal az összeköttetés marad ugyan úgy minden és bármit lejátszik. Gondoltam megosztom veletek,de még majd próbálgatom esetleg ha van ötletetek mit kellene állítani ,de vezetékes részen mit tudsz??Egy ismerősöm a jöv hónapba fog vásárolni egy Asus RT-AC56U majd én rendelem neki letesztelem majd azzal is hogy mit produkál az usb meghajtós csatlakozás fog jobban érdekelni,ami enyémen nem elég gyors. Elvileg annak elég gyors az usb része... Van arra a típusra is Tomato?
-
citkar
addikt
válasz
Intruder2k5 #1917 üzenetére
Igen, rosszul írtam, nem valószínű, hogy a konkrét verzió volt a probléma, hanem, amit te írtál, de a lényeg, hogy stabilabb lett.
Van érdemi újítás ebben? Mert jelenleg elégedett vagyok ezzel: letölt, megoszt, távolról elérhető és megy-megy és megy, mi mást hozhat számomra egy frissítés?
-
citkar
addikt
válasz
Intruder2k5 #1907 üzenetére
Ehhez privátban kérek segítséget.
-
citkar
addikt
válasz
Intruder2k5 #1905 üzenetére
Ezt hova kell beírjam?
-
fabias82
tag
válasz
Még egy próbát csináltam a tv-vel való összeköttetés miatt mert wifivel a nagyobb 3d anyagokat nem tudta folyamatosan lejátszani. Visszatöltöttem a gyári fw a 2.0 -t a tenda honlapról és azzal pedig megy...ez mi okozhatja semmi mást nem változtattam a media server progit is ugyan az a verzió a twonky kicsit furcsa.. de azért megosztom veletek. A 114 AIO volt fent esetleg látom msot frissült a 115 AIO lehet megnézem majd még azzal is .De a gyári fw is mértem sebességeket vezetéken kcisit kevesebbet mértem az inteles hálókártyán de a realtekesen meg többet ez is furcsa lehet a tvben valami olyan hálókártya van ami nem tetszett nekik abba viszont milyen van nem tudom...csak kb annyit hogy az nem gigabites...
-
citkar
addikt
válasz
Intruder2k5 #1902 üzenetére
Bár nem tiszta hova kell ezt az útvonalat beírnom most így hirtelen...
A transmission elindul és amikor a piros torrentnél megpróbálm elérni a mappát, akkor sem találja, se a megosztásnál, pedig máson nem változtattam, csak a torrentnélí rtam be, hogy: /mnt/nas.
Ezért nem értem, miért nem látom egyébként a csatlakoztatott HDD tartalmát -
citkar
addikt
válasz
Intruder2k5 #1682 üzenetére
Helló!
Kicsit későn válaszolok, de csak most volt időm hozzákezdeni.
Az utólsó opció alapján csináltam és el is jutottam a végéig, azzal a problémával, hogy nem látom azt amit eddig a routeren lévő HDD-n tároltam.
Ha megnézem a hálózati meghajtón (ugyanott ahol eddig tele volt könyvtárakkal) üres és a meghajtó méretének is 8 megát is kb.
Miközben az USB infónál a routeren:
Partition 'nas' ext2 (915.18 GB / 571.39 GB free) is mounted on /tmp/mnt/nasMég csak várni kell vagy valamit másképp csinálhattam, mint kellett volna?
(#1902) Intruder2k5:
Nem tudom jól írtam-e:
A transmission elindul (bár minden torrent piros rajta).
Ha simán meg akarom nézni a nas tartalmát, nem látok semmit, pedig a file sharing be van állítva továbbra is. -
Immy
őstag
válasz
Intruder2k5 #1895 üzenetére
Nekem is toggle wireless van, de a wifi csak nem akar kikapcsolni. Az lehetséges, hogy azért nem akar kikapcsolni, mert van rajta kliens?
-
fabias82
tag
válasz
Nem csak előzővel forditott volt a felállás
De akkor likvidálom a vezetéket a tv az felső szinten alsó szinten a router de kicsit fura
nem?
-
fabias82
tag
válasz
Intruder2k5 #1892 üzenetére
Még egy kis problémám lenne ,nem is figyeltem most vettem észre az Új routerrel kapcsolatban. Most így vezetékesen a tvvel összekötve nem folyamatos a film ami mkv kiterjesztésű hd vagy full hd anyagok az előző routerrel nem volt ez a probléma,gondoltam átlépek vezetéknélkülire a tvben van wifi beépített úgy semmi gond vele fordítottnak kellene lennie
a media server most a pc ami gigbítes valami ötlet de ha visszateszem a régi routert tuti nem csinálja emlékszek csak még nem szedtem szét megint
Esetleg a vezetékembe lenne törés ...de nem hinném nem volt mozgatva. Valami beállítás a tv most dhcp módba van esetleg érdemes lenne fix ipre állítani.??
-
Immy
őstag
válasz
Intruder2k5 #1887 üzenetére
wrt54gl tomato vpn 1.27 [link]
Shibby disztró esetén működhet a gomb?
-
fabias82
tag
válasz
Intruder2k5 #1892 üzenetére
Igen a másik kábelesen a gyorsabbon amiben az Intel GbE LAN chip van.
2,4Ghz voltak mérve ezek nem is látják a 5Ghz sugárzást de ami nálam van lenovo gép az mindkettőt látja.
-
fabias82
tag
válasz
Intruder2k5 #1857 üzenetére
-
fabias82
tag
válasz
Intruder2k5 #1888 üzenetére
Annyi változásban hogy ez most egy javításra hozott lapos 5Ghz vevővel ez nem saját.
Lenovo N500 nem mai gyerek de 5Ghz vevője van
az új Dell Insipiron 15R SE-be meg nem sajnos.
-
fabias82
tag
válasz
Mértem még egy wifis sebességet is.A router előszobába a laptop mellette lévő szobában falak elég vastagok,és ez egy szerelésre váró laptop de van benne 5Ghz vevő igaz régebbi Lenovo intel wifi. 2,4Ghz többet mért mint 5Ghz lehet a routeren is még hangolni kéne az 5Ghz részt de nincs olyan eszközöm még.
-
Immy
őstag
válasz
Intruder2k5 #1882 üzenetére
Ha elkezdem nyomni, akkor a DMZ led kezd villogni.
-
fabias82
tag
válasz
Intruder2k5 #1880 üzenetére
Nem nem gyenge a mW alapértéken van nem piszkáltam! Az inSSIDer néztem persze.Csak érdekelt az antenna csere hogy működik ilyenkor.
-
fabias82
tag
válasz
Intruder2k5 #1876 üzenetére
Még annyiban kérném a segítséged,hogyha ezen a Tenda W1800R antennát akarok cserélni valami jobbra mindegy hogy a 3 ból hova kötöd vagy mind 3 ra kell akkor?Ez a része hogy működne?
-
fabias82
tag
válasz
Intruder2k5 #1876 üzenetére
Értem akkor először az optware is majd ha felment majd később még okoskodom rajta és jelzek ha elakadtam köszönöm a sok segítséget!!Szép napot nektek.
-
fabias82
tag
válasz
Intruder2k5 #1874 üzenetére
Lényegében ami van twonky is a gépemen és működik is jól egy régi mert ami van a tv gyári oldalán az csak pár napos demó az új ugye
AKkor a belinkelt oldalon a lépéseket végrehajtva elvileg menni fog nah megnézem majd már kíváncsi vagyok rá...
-
fabias82
tag
válasz
Intruder2k5 #1871 üzenetére
De arra mondtad van Twonky ne próbáljam meg?
-
fabias82
tag
válasz
Intruder2k5 #1868 üzenetére
És ez:http://sourceforge.net/projects/minidlna/files/minidlna/1.1.0/minidlna_1.1.0_static.tar.gz/download?use_mirror=netcologne&r=http%3A%2F%2Fsourceforge.net%2Fprojects%2Fminidlna%2Ffiles%2Fminidlna%2F1.1.0%2F&use_mirror=netcologne
Nem lenne jó rá optware?
Akkor segítenél nekem az Optware felrakásában?Neki szaladok megint.
-
fabias82
tag
válasz
Intruder2k5 #1866 üzenetére
Nincs mit látszik is hogy az én gépemben lévő hálókártya jobban tejesít hiába a gigabites mind kettő a vezeték is egyforma hosszú minden más egyforma. Akkor lehet egy jó Nas fog nekem kelleni azt hittem ezzel a routerrel megoldom,de sajnos iylen tv a környéken nem nagyon van ismerősnek van egy LG az is tud hálózatba csatalkozni azon emgfogom próbáln ia rég iwd N750 routerem ha azon máshogy reagál akkor a tvvel nem kompatibilis olyan még lehet gondolom én
pedig azon is frissül mindig a fw,
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1866 üzenetére
Van frissebb csak használni kell (valahogy)
[link]most nézem ez arm!
-
fabias82
tag
válasz
Intruder2k5 #1861 üzenetére
A miniDLNA verziót hogyan tudom meg hogy milyen verzió van fent vagy abba az mkv supportal valami nem okés....tegnap ahogy az ext3 patriziókat beállítottam felmásoltam rá tesztanyagokat és ami mkv kiterjesztésű azok nem futnak de viszont ts kiterjesztésű elindult ami eléggé akadozott de a kisebb mkv-nak is elkellene indulni nem 25GB mkv csak 2-4GB,ha viszont simán NTF hdd van megosztva ugyan az a ts ment rendesen a hálózatba a tvn...ez is furcsa
Nem sikerült az optware felrakása pedig követtem a lépéseket /nas helyet én a /tmp/mnt/sda1 használtam ha jól gondolom http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php?topic=3.0 ebból a leírásból
-
fabias82
tag
válasz
Intruder2k5 #1859 üzenetére
Okés holnap meglesz! A laptopba a wifi http://www.intel.com/content/www/us/en/wireless-products/centrino-wireless-n-2230.html elviekben 300. De olyan 22,5Mb/s mértem aida progiba nézve ma a routerhez közel. vezetéken volt 105mb/s ezeket 8 al megszorozva nem a legjobbak! a Két gép között ugyan ez a módszerrel 130mb/s 1040Mbps ment a tesóm gépére a másik Gigabites lanra de visszafelé csak 80mb/s 640Mbps volt. A kártyák nem egyformák az alaplapon.
-
fabias82
tag
válasz
Okés holnap megnézem már elteszem magam
Megcsináltam mindent rátöltöttem az sda2 részre egy hd anyagot ugyan úgy nem indítja el a tv...sajnos még honlap agyalok majd akkor hogy a twonky rámegy majd kérem megint a segítségedet szerintem http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php?topic=3.0 az itt olvasottak nagy része már nekem megvan vagyis a meghajtók most figyelem...nem néztem eléggé át akkor ezzel mehetek tovább majd!
Van 3 lapos is 2db gigabites portal rendelkezik 1db 100 postal meg a wifik ha azok is érdekelnek
-
fabias82
tag
válasz
Intruder2k5 #1855 üzenetére
Oh király így okés már megvan akkor ide pakolgathatok most!
Közbe újraindítottam reseteltem de igy már okés. -
fabias82
tag
válasz
Intruder2k5 #1853 üzenetére
Beállítottam ahogy megadtad mindent és nem látom másik gépen se sehol a megosztott dolgokat ...mi lehet...NVRAM reset kellene?
-
fabias82
tag
válasz
Intruder2k5 #1851 üzenetére
Én is figyeltem,de hogy miért pedig 1024MB adtam meg hogy lett belőle annyi... de lesz ebből problémám??
-
fabias82
tag
válasz
Intruder2k5 #1849 üzenetére
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 8.8M 8.8M 0 100% /
tmpfs 124.7M 356.0K 124.4M 0% /tmp
devfs 124.7M 0 124.7M 0% /dev
/dev/sda1 7.7G 128.2M 7.2G 2% /tmp/mnt/sda1
/dev/sda2 228.3G 128.2M 216.6G 0% /tmp/mnt/sda2Így néz ki most.
Bocsi nem jól másolta ki,
/dev/sda1 - /tmp/mnt/sda1
/dev/sda2 - /tmp/mnt/sda2 -
fabias82
tag
válasz
Intruder2k5 #1846 üzenetére
Lehet nem okés de ebben a menüben Additional Shares List pontosan mit hogy hova állítsak így hogy van sda1 1024MB és sda2 a maradék ?Bocsi ügyetlenkedek itt de nem akar menni most...
-
fabias82
tag
válasz
Intruder2k5 #1833 üzenetére
Kicsit tesztelgetem a hálózat részét, eddig elég szuper , gondolom megosztom veletek!
2db pc egymás mellett azonos vezetéken mindkettőbe Gbites háló egyikbe Intel másikba realtek az egyik 70mb/s másolás a másik 130mb/s az inteles túl is szárnyal egyik laptopom is Gigabites az is Realtek az már tud vezetéken 105mb/s -t! Vezeték nélkül 2,4Ghz közel a routerhez 24mb/s tud a vevő egy Intel® Centrino® Wireless-N 2230 300Mb elméletileg és van benne egy olyan állítási lehetőség most néztem hogy 5Ghz is tud használni még azt a részét nem próbáltam... De lehet nem is tud csak 2,4Ghz ...Már most a 2,4ghz csatornákat beállítottam így elég jó a sebesség a felső szinten is ahol eddig is volt a laptop az inSSIDer -65 körül van az mit takar ?Elfogadható még? -
fabias82
tag
válasz
Szia! Rácsatlakoztattam egy 250gb hdd és a patriciókat megcsináltam hogyan tudom ellenőrizni hogy a mérete úgy van e ahogy elvileg lennie kell?És ezek után gépről hogyan tudok esetleg a hddre másolni dolgokat teszem fel ha windows 7 van a gépen és az ugye ext3 patríció a hdd.
-
fabias82
tag
válasz
ÉRtem akkor úgy lesz érdemes ha egy hdd úgy szétpatrícionálok ahogy javasoltad is! Remélem megoldaná úgy a problémám. Gépen a Twonky nekem szépen működik film zene és képek mappák vannak beállítva és minden tökéletes még nem akadtam össze olyan dologgal amit nem játszik kivéve a zenéből az FLAC de azt a tv se tudja..
-
fabias82
tag
válasz
Intruder2k5 #1829 üzenetére
Még esetleg abban tudnál segíteni,hogy az usb-re csatakoztatott hdd-n vannak avi és mkv kiterjesztésű filmek.Még mindig küszködök vele hogy a tv dlna hálózatban látja de nem indítja el a tv Philips 42pf6877k pcről twonky media servert használva ugyan azokat a filmeket zokszó nélkül viszi. A routeren megosztva pedig nem bírom rávenni elég nagy lehet a film mérete és az lehet a gond mert ilyen kisebb mkv van hogy elindul. A tv azt jelzi hogy a file nem elérhető. Sokáig töltené be és azért...?Igaz az előző routernél a wd n750 az is tudott ilyet de az még avi filmek között is csinált olyat hogy nem támogatott formátum és nem is játszotta le, ennék ugyanazok a filmek már lejátszható!
-
fabias82
tag
válasz
Intruder2k5 #1829 üzenetére
Akkor elég 2 patríció 1gb meg a maradék,nem kell swap memória ahogy olvastam a belinkelt oldalon.
-
fabias82
tag
válasz
Intruder2k5 #1827 üzenetére
Értem ez egy 2,5" 1TB hdd egyben érdemes vagy hogyan formázni és routeren keresztül van a tomatoba ilyen menü rész még nem találkoztam igaz a wifivel szenvedtem eddig
Meg a megosztást próbálgatom az megy már a torrent is elindul de ugye nem tud az ntfs vinyóra tölteni ahogy én gondolom...
-
fabias82
tag
válasz
Intruder2k5 #1823 üzenetére
Köszönöm a segítséget,a laptopokon megy most már szépen a net!A z egyik egy 8 éves laptop de azért az is beindult vele elég sok a vasalás a betonfödémekbe de azért fogja majdnem a 15M/2M netem 10m/2m részét.A másik két laptop meg szépen.Még annyi kérdésem lenne hogy külső hdd csatlakoztatok hogy érdemes leformázni?
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #1820 üzenetére
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1821 üzenetére
A routeren csak a standard 443 van használva az megy is.
A router mögött lévő nast akarom elérni ext port: 12345, belső ip, int port: 443
Ezenkívül egy ftp van így megcsinálva de az sem megy.
Ez a tp-linken is így volt (nas nem lett azóta elállítva), ott ment minden rendben.
DMZ-be nincs semmi.
Kipróbáltam a tv-t elérni az megy 80-ról 80-ra.
Gőzöm sincs! -
fabias82
tag
válasz
Intruder2k5 #1817 üzenetére
Okés ez megvolt! És csatornákat mire érdemes állítani kis helpet kérek a 2,4Ghz sávban. Nincs a környéken zavaró wifi jel vagyis azt hogy tudom megnézni írtad hogy mivel de nem találom vagy én vagyok bal...benne
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #1785 üzenetére
Igen tag vagyok, de azt a fórumot nem láttam át...egész idáig.
Azt hiszem hogy előbb be kell szereznem egy külső normális meghajtót, mert jelenleg csak flash adattárolóm van amit fel tudnék használni, de ahogy látom az nem ajánlott.
Viszont olvastam hogy esetleg a 8MB memóriájú routereknél ügyeskedni kell a mountolás beállításánál stb...
Egyéb későbbi hátránya is van ennek a dolognak, vagy nyugodtan beruházhatok egy nagyobb külső vinyóra, és elkezdhetem az alapokat, reménykedve hogy menni fog a nas/samba/torrent funkció a 8MB flash ellenére is? -
fabias82
tag
válasz
Intruder2k5 #1815 üzenetére
NVRAM törlést hogy tudom megorvosolni?
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #1811 üzenetére
Köszönöm! Ha nem tudsz rá sztenderd megoldást, akkor még várok, mielőtt beletúrnék a router lelkébe, hátha többen is jelzik neki ezt a hibát. Az a baj, hogy a többség wifivel használja a kütyüt, ott meg ez nem jelentkezik.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #1809 üzenetére
Ezzel kezdtem. De vszínűleg a mac -címes bug mellékhatása, hogy tojik rá, hogy mit állítok be. Ez vszínűleg azért is lehet, mert a beállító ablak alján kéne legyen egy OK gomb, de az sem jelenik meg. Az enter pedig itt mást jelent. Dobnám ezt az egész romot, de a gyárinak sajnos, egy sokkal fájóbb hibája van. Ez viszont minden másban jó, csak ez az egy gáz van vele. Írtam, a topikjába, de a készítő füle botját se mozgatja rá. Pedig írtam, hogy küldök logot, dmesg -et, vagy amit akar. Az ilyen "megtámogatott" visszajelzéseket többnyire szokták értékelni.
-
martonzsolt
tag
válasz
Intruder2k5 #1802 üzenetére
mi lehet az oka ha nem teszi, még ha ráfrissítek akkor sem
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1794 üzenetére
Ok!
Holnap megoldom a táplálási anomáliákat, és elvileg üzembe vehető!
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1790 üzenetére
Köszi!!!
Wifi ok!
WOL valahogy így:
/usr/sbin/ether-wake -b -i "br-0" "00:00:00:00:00:00" -
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1788 üzenetére
Atomstabil router funkcióra lesz befogva! (tp link 1043 megy a tartaléknak). Van mögötte egy NAS az a többit ellátja.
Viszont nem találom, hogy tudok időzítetten wifit leállítani, és bekapcsolni, ill, hogy tudok wol parancsot kiküldeni router induláskor adoot mac címre.
Ebben tudsz egy picit segíteni? -
martonzsolt
tag
válasz
Intruder2k5 #1773 üzenetére
namost a szgépen szépen fut a film, átmásolom a szgépnek a winyójára és serviio-val futtatva is ugyanaz a hiba
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #1778 üzenetére
Nekem igaz csak egy USB Pendrive (tesztfázis miatt) van rácsatlakozva az Asus RT N10U-mra, ugyan ezzel a tomato-val, de én odáig sem jutottam el hogy lássa mint meghajtót.
Biztos van róla videó, vagy leírás, de valószínűleg rosszul keresek rá. Ezt intézőben kell csatolni mint új meghajtó vagy hogyan?
Illetve a másik ami érdekelne a már említett torrentezés. Hálás lennék ha valaki dobna egy csontot amin el tudok indulni. -
KonzolKartel
őstag
válasz
Intruder2k5 #1778 üzenetére
Beállítottam, de nem akarja az igazságot.
USB and NASEzen a képen pedig másolnék egy filmet, de nem engedi.
A munkacsoportom is WORKGROUP, az az jó van megadva.
-
KonzolKartel
őstag
válasz
Intruder2k5 #1776 üzenetére
Most csöppentem bele ebbe a Tomato-s témába. Legújabb Shibby féle Tomato van fent. Azt szeretném elérni, hogy az USB-re csatolt merevlemezt eltudják érni az eszközök pl. tv, telefon stb. (DLNA).
Ezt megcsináltam, mountoltam a hdd-t, így ez a része meg van. Viszont, most szerettem volna kikölcsönözni egy filmet a tékából, de nem tudom átmásolni a wincseszterre. A hálózati helyeknél van egy TomatoUSB-m, ahhol megtalálom a merevlemezt, de nem tudok rá másolni. Lejátszani letudok, de nem hozzá adni nem.
Mit kéne beállítani? -
RawrRr
tag
válasz
Intruder2k5 #1774 üzenetére
-
martonzsolt
tag
válasz
Intruder2k5 #1770 üzenetére
igen dlna, mit tudok tenni?
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #1761 üzenetére
Ennek ellenére nem jön be. Ha kikapcsolom a vpnt, akkor se. :s
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #1759 üzenetére
Az a helyzet hogy nem nagyon értek hozzá... Megpróbáltam belépni, s beírtam a jelszót, de nem engedett be... Meg úgy látom hogy ott parancssoros feelinge menne, amihez nem értek...
Szóval megmondanád hogy a böngésző alapú kapcsolódást - s abban is a biztonságosabb (SSL? azaz https) - kapcsolódást segítesz beállítani?
KÖSZÖNÖM!
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #1756 üzenetére
Biztonságosabb mint az SSL? És ssh-n úgy lépnék be hogy aldomain.domanin.xy:22 ?
-
Lala6
őstag
válasz
Intruder2k5 #1752 üzenetére
És tényleg az volt
Ismét köszi a segítséget, sokkal tartozok már...
-
Lala6
őstag
válasz
Intruder2k5 #1752 üzenetére
Változott a hibaüzenet, most ezt írja:
Bad response from server: (500 [error,list]) <?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en"> <head> <title>500 - Internal Server Error</title> </head> <body> <h1>500 - Internal Server Error</h1> </body> </html>
-
sztothj
tag
válasz
Intruder2k5 #1745 üzenetére
Köszönöm, próbálkozom.
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #1740 üzenetére
Hát túl buta vagyok ehhez... leszedtem a putty legújabb változatát, és azzal próbáltam... 23-as porton volt a telnet, mert mikor sikerült reset-elni, és belenéztem - nem állítottam át eddigi használat alatt.
Úgyhogy most egy régebbi (fél beállítás mondjuk benne van) verziót raktam bele... Szóval nem vészes. Köszi!
-
Immy
őstag
válasz
Intruder2k5 #1736 üzenetére
wrt54gl tomato 1.27(vpn) [link]
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #1738 üzenetére
Bocsi, nagyon nem értek a puttyhoz...
leírnád részleteiben?
-
Immy
őstag
válasz
Intruder2k5 #1734 üzenetére
Nekem nincs "Custom Log File Path" mező, csak "log to remote system".
Mindegy is, elvetem ezt az ötletet. -
Lala6
őstag
válasz
Intruder2k5 #1730 üzenetére
Na, vissza is állítottam mindent, újra működik a router. Köszi a segítséget!
-
Lala6
őstag
válasz
Intruder2k5 #1728 üzenetére
Én meg úgy döntöttem, hogy bepipálom azt is, amit mondtál, hogy ne
Van egy nagyobb WD külső winyóm, arra gondoltam, hogy ha már ilyen jól működik a router, akkor hozzákötöm azt, így inkább visszaállítok mindent a gyárira, és megcsinálom újból.
És láss csodát, a frissítés után ez a felirat fogadott:
Flash Size 128MB
Nem tudom, hogy eddig miért írt kevesebbet, de legalább most már tudom, hogy nem butított a routerem
-
Lala6
őstag
válasz
Intruder2k5 #1726 üzenetére
-
Lala6
őstag
válasz
Intruder2k5 #1723 üzenetére
Hát, ha azt mondod, akkor lefrissítem most azonnal.
Még egy rövid kérdésem lenne,
Mit jelentenek a fw-k végén látható jelölések?
AIO
BT-VPN
Tor-VPN
VPNBT Bluetooth, vagy bittotent?
VPN az VPN
Tor- Torrent?AIO - All in one? - Gondolom akkor ez kell nekem?
-
Lala6
őstag
válasz
Intruder2k5 #1720 üzenetére
Amúgy most elég nagy gondban vagyok...
Mielőtt ma elkezdtem a mókolást a routerrel, próbáltam keresni hozzá frissebb fw-t, de nem találtam meg. Most belinkelted a letöltő oldalt, és úgy látom, hogy nagyon ráférne egy frissítés... viszont így kezdhetek mindent elölről -
Lala6
őstag
válasz
Intruder2k5 #1720 üzenetére
Igen, igen. Amikor a jelszót tartalmazó fájlt kerestem, akkor megtaláltam a conf-ot ahol beállítottam a másik portot
-
Lala6
őstag
válasz
Intruder2k5 #1718 üzenetére
Hopp ez kimaradt, már látom a leírásban is. Én másik portot használok a torrentre, amit át is állítottam. Jobban szeretem a 10000 feletti portokat az ilyen progikhoz beállítani.
-
Lala6
őstag
válasz
Intruder2k5 #1715 üzenetére
443. Akkor ezt átengedem és kívülről már látom is.
Az admin az most is megy, a torrent felületre gondoltam, csak nem tudtam, hogy 443, azt hittem, hogy 80-as porton megy. -
Lala6
őstag
válasz
Intruder2k5 #1711 üzenetére
Az enyémben még látszik a jffs, a 83-as verziót használom, de akkor értem, hogy miért nem működik.
-
Lala6
őstag
válasz
Intruder2k5 #1707 üzenetére
DDNS van, csak nem tudom, hogy melyik portot kellene átengednem, mert ahogy nézem a 80-as-on van a torrent.
-
dozó
tag
válasz
Intruder2k5 #1711 üzenetére
Már kezdtem megijedni, hogy valamit elrontottam.
-
dozó
tag
válasz
Intruder2k5 #1709 üzenetére
-
dozó
tag
válasz
Intruder2k5 #1706 üzenetére
Mit kellene tennem, hogy működjön? ezért szeretek ide benézni.
-
dozó
tag
válasz
Intruder2k5 #1702 üzenetére
-
dozó
tag
válasz
Intruder2k5 #1700 üzenetére
-
dozó
tag
válasz
Intruder2k5 #1697 üzenetére
Lehet a firmware mellett egyáltalán nincs már hely a flash-ben, ezért nem érhető el!
Kell ott, hogy legyen hely, a router flash mérete 128MB, nekem is olyan routerem van, és az általad írottak alapján csináltam meg mindent, és nagyon jól üzemel.
-
Lala6
őstag
válasz
Intruder2k5 #1686 üzenetére
Megformáztam ext3-ra a leírásod alapján (van progi partíció és swap is, hátha pozitív lesz a válaszod a kieg csomag felrakására). Így megnőtt a sebesség kb. 8MB/s-re
Ez lehet a max, amit kilehet belőle hozni? -
Lala6
őstag
válasz
Intruder2k5 #1686 üzenetére
Szia!
Igen.
-
citkar
addikt
válasz
Intruder2k5 #1682 üzenetére
Az utóbbit talán meg tudom oldani, amint lesz időm átolvasom részletesen, köszönöm.
-
citkar
addikt
válasz
Intruder2k5 #1666 üzenetére
Gondolom a gyári igen.
Viszont azt sem értem mit jelent az entware-es, vagy optware-es verzió.
Ha nem bonyolult lecserélném, de nem sok alapismeretem van, ha tudsz segíteni vagy valami tutorialt azt örömmel fogadnám -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #1678 üzenetére
Jó rendben!
Ne haragudj a hülye kérdésekért!
Akkor mára végeztem is, és ami múltkor nem működött (sávszélesség korlátozás mellett mobileszközök csatlakoztathatósága/használhatósága) az most elérhetőnek látszik.Remélem így marad.
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #1675 üzenetére
-
Addel
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1672 üzenetére
Vannak böngésző pluginok amik támogatják a rutorrent-et és torrent linken jobbgombos menüvel tudsz rutorrentnek küldeni letölteni valót elvileg.
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #1668 üzenetére
Fú. Tényleg, sima okos telefon megmutatja az IP-t.
Úgy érted simán ide pötyögjem be azt amit oda írtál? (az én adataimmal persze)
És elég lesz hogy ha holnap elolvasom ezt, ma meg beállítom, hogy addig is működjön a dolog, vagy előtte azért olvassam el?
Hogy érted hogy a samba-t? Az a file megosztó funkció a tomato-ban igaz? Na azt sem használom még egyelőre.
-
Addel
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1670 üzenetére
Működik az rtorrent+rutorrent-el a magnetlink is ?
-
Addel
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1666 üzenetére
Mesélhetnél kicsit erről az entware-ról, hogy lehet átállni rá optware-ról ?
Úgy látom, hogy ez is optware alapú, kell valami hókuszpókusz, vagy elég csak átírom a
/opt/etc/ipkg.conf -ban az src sort erre ?:http://wl500g-repo.googlecode.com/svn/ipkg/openwrt/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Magisk
- Google Pixel topik
- Milyen széket vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 3D nyomtatás
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged